No mozecie doradzić...

Zagadnienia związane ze sferą fizyczną (cielesną), a także z problemami dotyczącymi tematów współżycia i kontaktów cielesnych. Pozycje seksualne - wymiana doświadczeń.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
Unknown
Bywalec
Bywalec
No mozecie doradzić...

Postautor: Unknown » 27 maja 2005, 09:23

Cześc...
Ja chciałem się zapytać co byście powiedzieli rodzicom dziewczyny, którzy chcą z wami porozmawiać po tym jak znaleźli u niej prezerwatywy... Mają wielkie pretensje... Może 17 lat to za wcześnie... Ale to aż tak wielkie przestępstwo?? :? Strasznie się tym gorączkują... no a ja nie wiem co powiedzieć... Propozycje prosze zgłaszać do niedzieli, bo wtedy jestem umówiony na rozmowe :D
You don't need a reason to help people, it's a VIRTUE!
Awatar użytkownika
tr3sor
Weteran
Weteran
Postautor: tr3sor » 27 maja 2005, 09:28

Skoro oni chca porozmawiac to raczej juz cos wymysla ;>.
A co bym im powiedzial ... prawde ?
Skoro postanowiliscie rozpoczac wspolzycie, to chyba swiadomi w pelnym wymiarze wszystkich konsekwencji. Wiec raczej bedziesz sie wstanie obronic przed gradem pytan. No chyba ze sie myle i tak naprawde niedorosloes/niedorosliscie do tego.

A jak rodzice sa jacyc niedorozwinieci to sie wam zabronia spotykac <banan>
Obrazek

Śladem własnej "legendy" ... ;)
Awatar użytkownika
I*Z*U*$*K*A
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: I*Z*U*$*K*A » 27 maja 2005, 09:28

Powiedz rodzicom ze to tak na wszelki wypadek ... moze uwierza hahahah :)
* W szaleńczej wichurze znajdę Twój szept
W wzburzonym morzu oblicze Twe
W gwieździstym niebie oczu Twój blask
W słodyczy miodu pocałunków smak
Nie ważne kiedy, i tak znajdę Cię
W ślad po twych stopach pójdzie mój cień
Awatar użytkownika
Unknown
Bywalec
Bywalec
Postautor: Unknown » 27 maja 2005, 09:36

Oni są nadopiekuńczy... :/
A obronić to się obronie :] Tylko zastanawiam się co powiedzieć, żeby mi nie zabraniali się z nią spotykać, albo coś... Bo zostawać sam na sam już nie bardzo dają :/
Awatar użytkownika
sabinka
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: sabinka » 27 maja 2005, 09:41

jejjuuuu jacy rodzice :|:|:|
Awatar użytkownika
tr3sor
Weteran
Weteran
Postautor: tr3sor » 27 maja 2005, 09:44

Wszystko zalezy od tego w jakim wieku oni zaczeli :> i jakie maja do tego podejscie :>. Rozmowa raczej bedzie polegala na wypytaniu was czy jestescie swiadomi konsekwencji takich decyzji :> Czy wystarczajaco duzo wiecie o antykoncepji itp itd :>. Oczywiscie moge sie mylic :> niewszyscy rodzice sa tak "zajebisci" jak moja mama ;>.

U mnie to wygladalo tak "Synk mam nadzieje wiesz co to antykoncepcja" "Tak mamo chcesz o tym porozmawiac ?, od czego zaczniemy ? prezerwatywy pigulki, glubulki, zel, spirale, a w racie czego pigulki 72h po ? " "Eeee... wiesz co ta rozmowa chyba niema sensu" ;p
Pozatym sprobowala by sie czepic :P skoro sama pierwszy raz przezyla maja lat 17 :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Bender
Weteran
Weteran
Postautor: Bender » 27 maja 2005, 09:47

zrob oczka jak spodki<boje_sie> i z mina niewiniatka<aniolek2> wyjakaj "prezerwatywy ?" :D
nakrec dziewczyne zeby teraz marudzila rodzicom ze jej unikasz i sztywniejesz nawet jak zlapie cie za reke :D
niech placze ze wystraszyli jej chlopaka :D
zejestes prawiczkiem a teraz sie boisz ze ona chciala cie zgwalcic :D

moze starzy skruszeja :D hehehe
Cyniczny zlosnik i przesmiewca (C)
Awatar użytkownika
Unknown
Bywalec
Bywalec
Postautor: Unknown » 27 maja 2005, 09:49

No wiesz... Jej rodzice wpadli.. bo dziecko im się urodziło 2 miesiące po ślubie...
Jednak jej mama ciągle twierdzi, że straciła dziewictwo po 18 roku życia... I upiera się przy tym. Mówi, że jakby to wyszło po jej 18 urodzinach to by nie było nic takiego. Ale znając jej rodzine to byłoby dokładnie to samo... Tylko zastanawiam się o co jest taka afera... :/ przecież nie zaszła ani nic... Coraz bardziej głupie mi się to wydaje. Denerwują mnie ich docinki, wzrok i gadanie za moimi plecami.. heh...
agata
Weteran
Weteran
Postautor: agata » 27 maja 2005, 09:59

hmmm rodzicom pewnie chodzi o to ze dowiedzieli sie w taki sposób albo ze w ogóle sie dowiedzieli...byc moze lepiej było im zyc w słodkiej nieswiadomosci albo tylko z domysłami a teraz maja dowody ze cos miedzy ich córka w tobą jest ...ze posuneliscie sie juz do seksu ;)to jest dla nich najwiekszym szokiem i stad ta rozmowa......trudno doradzic co mozesz powiedziec bo musisz to zrobic tak aby nie obrazic ich (to wszak starsi ludzie) musisz byc kulturalny.......jezeli juz zdecydowaliscie sie na seks to musisz im powiedziec ze to jest wasza wspólna decyzja(twoja i dziewczyny) i ze po to własnie te prezerwatywy bo jestescie swiadomi jaki moze byc finał tych waszych wspólnych zabaw
Awatar użytkownika
tr3sor
Weteran
Weteran
Postautor: tr3sor » 27 maja 2005, 09:59

Hah rodzice mysla ze wraz ze skonczeniem 18 lat ludzie odrazu staja sie odpowiedzialni ? konsekwetni i w ogóle gotowi na takie zeczy ? :D.

krzys chcial getto zrobic dla homoseksualistow :D ja bym zrobil getto dla takich rodzicow ;d trzymac ich tam razem byle zdala od wlasnych dzieci :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Plesers
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Plesers » 27 maja 2005, 10:08

Trzeba najpierw zrozumieć o co biega ... wiadomo że biega o wpadke - starzy są przewrażliwieni na tym punkcie i boją sie ze córeczka przyniesie wnuczka do domu którym się bedą musieli opiekować ;)
Więc jedno jest wyjście - przygotuj dobrą scieme na rozmowe. Wiadomo że kondomy lubią przepuścić od czasu do czasu ... więc zbajeruj starych że oprócz gumek zabezpieczacie się np. metodą termiczną - objawową i do tego wyciągasz - bo jesteś odpowiedzialny i nie chcesz zmaronować jej życia dzieckiem(pamietaj JEJ nie sobie;))
Wrażenie murowane - tylko sie przygotuj ;)
Plesers czemu nie kochasz już mnie ...
Awatar użytkownika
Unknown
Bywalec
Bywalec
Postautor: Unknown » 27 maja 2005, 10:10

Niom coraz barzdiej mi się podobają wasze wypowiedzi :) mam już swoje koncepcje na tą rozmowe :P getto?? :P hm.. popieram, ale nie w 100%
A jej mamcia jeździła sobie w wieku 16 lat pod namiot z samymi chłopakami i było dobrze...
powiem, ze kocham się z nią tylko tydzień po skończeniu się okresu:D:D:D
Ostatnio zmieniony 27 maja 2005, 10:12 przez Unknown, łącznie zmieniany 1 raz.
cajmer

Postautor: cajmer » 27 maja 2005, 10:12

A jak rodzice sa jacyc niedorozwinieci to sie wam zabronia spotykac

ja bym zrobil getto dla takich rodzicow ;d trzymac ich tam razem byle zdala od wlasnych dzieci

Wyczuwam tutaj nastroje rasistowskie...

Nie bój sie tej rozmow, na pewno Cie nie zjedzą. Będą Cie pewnie wypywywali co?, jak? dlaczego tak wcześnie? gdyz boją sie o swoją ukochaną córeczkę. Nie chcą być zrobił jej bobaska... Może jescze doradzą jakie prezerwatywy są najlepsze;] (ja tak miałem, rozmowa zaczęła sie dla mnie nerwowo[podczas obiadku rodzinnego], ale później było luźno:P)
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 27 maja 2005, 10:13

Plesers pisze:zbajeruj starych że oprócz gumek zabezpieczacie się np. metodą termiczną - objawową i do tego wyciągasz - bo jesteś odpowiedzialny i nie chcesz zmaronować jej życia dzieckiem(pamietaj JEJ nie sobie;))

No to kregoslup gadki juz chyba masz :D Tylko jak nie wiesz na czym polega ta metoda, to lepiej o niej poczytaj :P
soul of a woman was created below
Awatar użytkownika
Unknown
Bywalec
Bywalec
Postautor: Unknown » 27 maja 2005, 10:14

No mi się wydaje, że raczej powiedzą: "jeszcze raz a Cię ch... wyp.... z domu!!"
A ściemniać nie chce za bardzo :/ głupio :/
Awatar użytkownika
Plesers
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Plesers » 27 maja 2005, 10:20

Ale drobna ściema nie zaszkodzi - seryjnie zrób tak jak ci mówie a będzie ok ;)
Oraz oczywiście
Tylko jak nie wiesz na czym polega ta metoda, to lepiej o niej poczytaj

powiem, ze kocham się z nią tylko tydzień po skończeniu się okresu:D

Heheh no co to że niby ma dać? Większe bezpieczeństwo? dodaj 7 dni kochania + 5 dni okresu i wyjedzie ci że kochasz się w 12 dniu cyklu! A standardowa owulacja jest koło 14-16 dnia!! A w 12 dniu może już zejść czop z szyjki i plemniczki mogą wyrzyć nawet 3-4 dni! Także lepiej się dokształć zanim zaczniesz mówić ...
Awatar użytkownika
Unknown
Bywalec
Bywalec
Postautor: Unknown » 27 maja 2005, 10:26

Ok poczytam conieco, żeby zabłysnąc wiedzą przed jej rodzicami. :P A co jak powiedzą " a nas to gówno obchodzi" ?? :D:D:D cała edukacja na nic ...
Awatar użytkownika
Plesers
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Plesers » 27 maja 2005, 10:41

Wiedza ci nie zaszkodzi ;) Przygotuj się dobrze i cały czas podkreślaj że dbasz o dobro córeczki :) Jak będą pewni że mogą ci zaufać, że zabezpieczacie się dobrze to cie nie wywalą na ryj ;) Najwyzej bedziecie siedzieć przy otwartym pokoju przez jakiś czas ;) Ale przecież zawsze można się bzyknąć w lesie ;) Przecież koło trzebini są takie ładne lasy :D
Awatar użytkownika
Unknown
Bywalec
Bywalec
Postautor: Unknown » 27 maja 2005, 10:44

Hm.. niom są ;) a ja mieskzam na wsi akurat :P Właśnie nigdzie mnie już nie chcą puszczać z nią sam na sam :/ nawet do sklepu ide z jej bratem :/ 19 lat a ciołek niesamowity... więc postarm się zbajerować :P:P:P
Awatar użytkownika
Plesers
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Plesers » 27 maja 2005, 11:11

To niech wychodzi do koleżanki ;) Albo na waxy i już ;) Tyle ile ja sobie pobzykałem na wagarach to szkoda gadać:D Zima, snieg - mało to było istotne :D
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 27 maja 2005, 11:12

A ja w ogóle nie rzoumiem czemu tylko Ty masz gadać. Ona ich zna lepiej i sama by mogła to załatwić, a jak nie to chociaż Tobie poradzić jak masz gadać.
Awatar użytkownika
Plesers
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Plesers » 27 maja 2005, 11:19

Ale oni chcą z nim porozmawiać, więc musi się przygotować do rozmowy :D
Awatar użytkownika
sarah
Weteran
Weteran
Postautor: sarah » 27 maja 2005, 11:23

Koncepcja z polaczeniem prezerwatyw z metoda naturalna jest bardzo dobra. Pokaz im ze duzo o tym wiedzie. Ze przed podjeciem wspolzycia porzadnie to wspolnie przemyslelsicie. I nie moga Ci wtedy nic zarzucic. Pokaz im ze jestes odpowiedzialny.

Unknown pisze:A co jak powiedzą " a nas to gówno obchodzi"

Unknown pisze:No mi się wydaje, że raczej powiedzą: "jeszcze raz a Cię ch... wyp.... z domu!!"

Nie stresuj sie tak bardzo przed ta rozmowa. Pamietaj ze dla nich to tez nie jest latwe. Wiele rodzicow ma problem z romawianiem o "tych" sprawach. Ponadto sa to dorosli ludzie i watpie zeby az tak zbzikowali. na pewno sa swiadomi tego ze jezeli zabrania sie wam spotykac to moga stracic kontakt z corka i odwroci sie od nich.

Plesers pisze:nie chcesz zmaronować jej życia dzieckiem(pamietaj JEJ nie sobie;))

Chyba jeszcze lepsze bedzie NAM. Bo samo jej sugeruje ze jak zaciazy dziewczyna to powie bye bye ;)

Takie jeszcze pytanie: Ile jestescie juz razem?
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 27 maja 2005, 12:06

moon pisze:A ja w ogóle nie rzoumiem czemu tylko Ty masz gadać.

i to jest punkt wyjscia.
zeby sie bawic sam ze soba nie potrzebuje prezerwatyw. zaproszenie tylko jego na rozmowe to jakby oskarzenie jedtej stron. pukali sie w dwojke raczej, nie? to dlaczego nie w dwojke maja rozmawiac?

punkt drugi to: po co w ogole taka rozmowa? maja prezerwatywy, znaczy ze o zabezpieczeniu cos niecos wiedza. maja prezerwatywy i wiedza kiedy sie ich uzywa, znaczy ze na uswiadamianie za pozno. ergo rozmowa zbedna. a jesli jej celem jest cos w stylu "jak smiales tknac nasza niewinna corke, przeciez to jeszcze dziecko, zboczencu" to nie mam slow :D pozostaje Ci powiedzenie, ze to wasza wspolna decyzja, do ktorej dojrzeliscie wiec wszystko jest w porzadku.
Awatar użytkownika
sarah
Weteran
Weteran
Postautor: sarah » 27 maja 2005, 12:15

lollirot pisze:zaproszenie tylko jego na rozmowe to jakby oskarzenie jedtej stron. pukali sie w dwojke raczej, nie? to dlaczego nie w dwojke maja rozmawiac?

Ale przeciez nie jest powiedziane ze druga strona nie bedzie dopuszczona do rozmowy i zostanie zamknieta w dzwiekoszczelnej toalecie.
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 27 maja 2005, 12:18

Podejrzewam, ze rozmowa bedzie brzmiala tak, iz rodzice - dopoki utrzymuja dzieci - "moga wpajac im z tej racji system moralny", a wiec zadnego stukania sie przed slubem :]
soul of a woman was created below
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 27 maja 2005, 12:21

sarah pisze:
lollirot pisze:zaproszenie tylko jego na rozmowe to jakby oskarzenie jedtej stron. pukali sie w dwojke raczej, nie? to dlaczego nie w dwojke maja rozmawiac?

Ale przeciez nie jest powiedziane ze druga strona nie bedzie dopuszczona do rozmowy i zostanie zamknieta w dzwiekoszczelnej toalecie.

o, faktycznie ehhehehe
Awatar użytkownika
Unknown
Bywalec
Bywalec
Postautor: Unknown » 27 maja 2005, 12:45

Wszystko wporządku.. Ale własnie u nich panuje zasada: " żywie Cię to rób co ja chce". I to:

lollirot pisze:"jak smiales tknac nasza niewinna corke, przeciez to jeszcze dziecko, zboczencu"

jest jak najbardziej prawdopodobne... jej brat ma 19 lat i była taka sama rozmowa na ten temat znim i jego dziewczyną, bo to samo zauwazyli.. Tylko tym razem z pretensjami do niej typu: "wiesz, ze mozesz zajść w ciąże? Myślisz, ze to jest ten jedyny..." takie zniechęcanie... tak jak teraz zniechęcają mnie do niej.
Awatar użytkownika
theBill
Bywalec
Bywalec
Postautor: theBill » 27 maja 2005, 12:55

No to macie Lipe bo jak ma takich rodziców to będzie rzeźnia proponuje powiedzeć tak jak ktoś juz wyzej powiedzał ,,tak na wszelki wypadek,,
Z tą panią nie zaczynaj - vódka - ty ją w morde ona Cię na ziemie :>
Awatar użytkownika
sarah
Weteran
Weteran
Postautor: sarah » 27 maja 2005, 13:04

ponawiam pytanie bo pozostalo bez odzewu.
Ile jestescie juz razem?

Wróć do „Seks, kontakt fizyczny”