ja ciota

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

1234567890
Początkujący
Początkujący
Postautor: 1234567890 » 28 kwie 2007, 08:50

Blazej30 pisze:Może ktos wie jak stac się facetem z jajami?

no skoro jestes facetem to jajka masz od urodzenia. Z jajami jest podobnie albo sie z nimi rodzisz albo nie no i nie ma tu duzo do powedzenia. Jesli jest ta opcja bez jaj to jedyne co mozesz zrobic do posluchac moich skromnych rad. Dobrze ze zdales sobie sparwe z tego ze to wynik Twojego zachowania:

Narazie nie doczytalem postów z konkretna porada wiec ja napisze

Wyprostuj sie, zachowuj się tak jakbys byl zawsze u siebie (nic nie jest Ci obce). Nie wiem jaka tam jest Twoja sylwetka, ale troche silowni Ci nie zaszkodzi. NIby mowi sie ze liczy sie charakter ale jak nie ma wygladu to sa problemy z kontaktem. Chyba wiesz sam po sobie ze co z tego ze ktos moze miec fajny charakter jak straszy wygladem na odleglosc. Jak bedziesz szedl to zwolnij ruchy (nie bujaj sie ala dres(prawo lewo) nie skacz ala metal (gora dol). po prostu prosto, spokojnie. I nie rob gwaltownych ruchów, bo bedzie wygladac jakbys sie czegos bał. Jak panna zobaczy ze sie nie boisz to masz 50% a jak jeszce dolozysz do tego co w stylu nie przejmuje sie. tak samo jak mezczyzni kobiety tez lubia sie pochwalic partnerem wiec zrob tak zeby bylo sie czym pochwalic (ale nie tak jak zwierzatkiem w zoo)

ZDECYDOWANY (wchodzicie do jakiegos lokalu nie zastanawiaj sie i nie czekaj az ona w koncu cos wybierze)
STAWIAJ NA SWOIM (Ty cos zaproponowales a ona nei chce sie zgodzic, to co powinienes zrobic??? Jak zobaczy ze nie przytaknales tylko chcesz tego i zrobisz z nia albo bez niej to nie ma szans zeby nie zgodzila sie bo to tylko kobieta, ewentualnie dziwczyna)
jesli bedziecie znac sie dluzej to zadbaj o to zeby wiedziala ze Ci sie podoba, ze Ci zalezy ale jednoczesnie ze nie jestes jej wlasnoscia(jak cos wywinie to nie bedzie myslala ze on i tak sie dla mnie zabije to wybaczy, niech wiem ze w ch....a moze robic kolezanki a nie Ciebie). Przy takiej postawie z Twojej strony ona sie przekona ze to nie kolejny raz ma zabawke ale po raz pierwszy mezczyzne.

SUKCES okolo 95%
AlfaRomeo1939
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: AlfaRomeo1939 » 29 kwie 2007, 01:18

Dziś poznałem typa który w wieku 37 poznał swoją żone i była w sumie to jest jego pierwsza laska <aniolek> o 0,5 się z nim załozyłem że go pobije ahhhh te % po co się zakładałem
Co by się nie działo głowa do góry !
Awatar użytkownika
kot_schrodingera
Weteran
Weteran
Postautor: kot_schrodingera » 01 sty 2009, 18:02

1234567890 pisze:SUKCES okolo 95%
bardzo cenne rady... pozostaje jeszcze 5% dobra. jestem nieśmiały. podchodzę do kobiety i sztywnieję. jest na to jakaś rada? <chory>
Patrz, Kościuszko, na nas z nieba raz Polak skandował.
I popatrzył nań Kościuszko i się zwymiotował.
/Konstanty Ildefons Gałczyński/
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 01 sty 2009, 18:14

jest. Kiedyś piłem dla kurażu. Ale potem, z upływem czasu uświadomiłem sobie jedną istotną rzecz. I Ty też to sobie uświadom. Inaczej - Ty to już wiesz, ale nie dopuszczasz tego do świadomości. Mów, co chcesz i czujesz. Wyjdziesz na idiotę? Jak ona to odbierze w ten sposób, sama jest idiotką. Jeżeli dobrze (w domyśle - naturalnie, bez zgrywania jakieś durnego maczo czy innego pozerstwa) poprowadzisz rozmowę, większość błędów i pomyłek można obrócić w żart i się z nich wykaraskać.
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 01 sty 2009, 18:17

Blazej30 pisze:podchodzę do kobiety i sztywnieję. jest na to jakaś rada?
Augusto jakiś czas temu pisał:
Augusto pisze:zwal sobie pare godzin przed, to najskuteczniejszy srodek

;DD

A tak serio to jest sposób - nie bać się kobiet. Bo to ze strachu czy błędnego wyobrażenia o nich wynika. Kobieta tez człowiek. Nie ugryzie ;)
Awatar użytkownika
kot_schrodingera
Weteran
Weteran
Postautor: kot_schrodingera » 01 sty 2009, 18:21

księżycówka pisze:A tak serio to jest sposób - nie bać się kobiet. Bo to ze strachu czy błędnego wyobrażenia o nich wynika. Kobieta tez człowiek. Nie ugryzie ;)
ponoć. tylko czy potwierdzony naukowo? :>
księżycówka pisze:tak serio to jest sposób - nie bać się kobiet.
tylko ak to zrobić? mam przyjaciółki. umiem dogadać się z kobietami. tylko że powoli się oswajam. a to za mało...

Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 01 sty 2009, 18:27

Blazej30 pisze:mam przyjaciółki. umiem dogadać się z kobietami. tylko że powoli się oswajam. a to za mało...

domyślam się, w czym rzecz :) W gronie przyjaciółek (jeżeli dalej chcesz je tak nazywać po tym, co od miesięcy pisałeś na ich temat <diabel> ); czyli gronie osób które dobrze znasz zachowujesz się naturalnie, to oczywiste i nie wymaga komentarza. Natomiast poznając pannę, w głowie pali Ci się czerwona lampka - jeśli fajna, to może coś więcej z tej znajomości ukręcę/myślę o tym/chcę/planuję. I to blokuje. A nie powinno. Łapy Ci nie użre, najwyżej wypieści ;DD <browar>
Bo czego się właściwie boisz? Że wyśmieje, obgada, powie coś przykrego, odwróci się bez słowa? To zaburzy Ci poczucie własnej wartości. Jak tak zrobi, to szmira. Im szybciej tak się zachowa, tym lepiej dla Ciebie - szkoda czasu na kretynki.
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/

http://michalpasterski.pl/

http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 01 sty 2009, 18:27

Blazej30 pisze:tylko ak to zrobić? mam przyjaciółki. umiem dogadać się z kobietami. tylko że powoli się oswajam. a to za mało...
To jest kwestia pewnego przełamania się po prostu i nic więcej. Mnie też dawno temu paraliżowało przy niektórych atrakcyjnych mężczyznach. Ale okazało się, że to nie są półbogowie jacyś tylko zwykli ludzie. Dostępni dla mnie też czasem na wyciągnięcie ręki :) Musisz sobie też to uświadomić.
Awatar użytkownika
kot_schrodingera
Weteran
Weteran
Postautor: kot_schrodingera » 01 sty 2009, 18:36

księżycówka pisze:Musisz sobie też to uświadomić
TedBundy pisze:domyślam się, w czym rzecz
koleżanki są bezpieczne. jest w koleżeństwie pewna bezpieczna granica której się nie przekracza. kobieta to coś innego... tam granic nie ma. czy hamuje mnie lęk przed odrzuceniem? poniekąd. ale też to że nie mam pojęcia co robić ponad to koleżeństwo. odległe to porównanie ale go użyję. jakby ktoś dał mi prom kosmiczny to bym się ucieszył. i przestraszył. tylko że kobietą jest jeszcze coś. ja chcę teo niebezpieczeństwa. a nie wiem co jest poza granicą...

Awatar użytkownika
PFC
Weteran
Weteran
Postautor: PFC » 01 sty 2009, 18:37

Blazej30 pisze:podchodzę do kobiety i sztywnieję. jest na to jakaś rada? <chory>

Wykreuj sytuację w taki sposób, by to kobieta pod jakimkolwiek pretekstem podeszła do Ciebie. Będzie łatwiej. ;)
Szczecin Floating Garde 2050 Project.
Awatar użytkownika
kot_schrodingera
Weteran
Weteran
Postautor: kot_schrodingera » 01 sty 2009, 18:50

PFC pisze:Wykreuj sytuację w taki sposób, by to kobieta pod jakimkolwiek pretekstem podeszła do Ciebie.
kupić szpilki, przywiązać sznurek, położyć szpilki na ruchliwej ulicy :? wiem, żartuję <diabel> odwrócenie ról (czy poczucie humoru - może humor to maska) nie zmienia sytuacji

Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 01 sty 2009, 18:51

To właśnie to musisz przełamać w sobie i sprawdzić co jest poza granicą :)
Awatar użytkownika
PFC
Weteran
Weteran
Postautor: PFC » 01 sty 2009, 18:59

Blazej, Ty wciąż wierzysz, że coś do Ciebie samo przyjdzie. Inaczej byś się przełamał. I dlatego nie ma tutaj o czym gadać, bo nikt Ci bezbolesnej kuracji na nieśmiałość nie zaaplikuje. 8) Zadawanie się z kobietami to często "krew, pot i łzy"... do tego niekiedy bez wymiernych efektów. Jesteś gotowy ponieść takie ofiary? :D Jeśli nie, to dyskusja staje się bezprzedmiotowa. ;)
Ostatnio zmieniony 01 sty 2009, 19:01 przez PFC, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
RHS
Bywalec
Bywalec
Postautor: RHS » 01 sty 2009, 20:31

Blazej30, muszę pogratulować Ci że z nie jest z Toba najgorzej; zdajesz sobie sprawe ze swojego problemu i próbujesz temu zaradzić a to na pewno kiedys da rezultat. Ja np mam takiego znajomego który juz dwa razy wkopal sie z gadka ze przespal sie ze "swoja" dziewczyna a jak sie pozniej okazalo od niej samej to b yly brednie i takie uchybienie jest dopiero problemem ;)
nie znam Cie tak dlugo jak wiekszosc udzielajacych sie forumowiczow wiec nie wiem czy kiedys cos pisales na temat mianowice czy miales jakis blizszy kontakt z dziewczyna kiedykolwiek wczesniej?
Awatar użytkownika
kot_schrodingera
Weteran
Weteran
Postautor: kot_schrodingera » 01 sty 2009, 21:41

RHS pisze:czy miales jakis blizszy kontakt z dziewczyna kiedykolwiek wczesniej?
nie

Awatar użytkownika
RHS
Bywalec
Bywalec
Postautor: RHS » 01 sty 2009, 21:58

Blazej30 pisze:nie

hmm... 33 lata, mieszkajacy z mama, b. niesmialy w stosunku do kobiet a co za tym idzie nie majacy za soba inicjacji seksualnej ani zadnej "pomniejszej" czynności (rzecz jasna z partnerka). A byles w zwiazku "partnerskim" (wiesz tylko spotkania, smsy i takie tam powierzchowne sprawy) z dziewczyna kiedys?
znałem dotad dwoje mężczyzn w podobnej sytuacji do twojej, jeden mial zupelnie odmieny stosunek do dziewczat niz wiekszosc hetero (mowi ze nie jest homo tylko po prostu nie czuje pociagu seksualnego do dziewczat i tego sie trzymajmy) i zostal ksiedzem :) a drugi bardzo poczciwy facet taki do rany przyloz bierze niedlugo slub (z kobieta rzecz jasna ;) ) - obecnie ma 55 lat więc Błazej nic straconego dla Ciebie ;) Trzymam kciuki :)
Awatar użytkownika
kot_schrodingera
Weteran
Weteran
Postautor: kot_schrodingera » 01 sty 2009, 22:10

RHS pisze:A byles w zwiazku "partnerskim" (wiesz tylko spotkania, smsy
i takie tam powierzchowne sprawy) z dziewczyna kiedys?
nie. nawet nie trzymałem dziewczyny za rękę. o całowaniu nie wspomnę...
RHS pisze:nie majacy za soba inicjacji seksualnej
odgraniczmy seks i miłość. mówię o byciu z kimś - emocjonalnie i seksualnie. co nie oznacza że sam "szybki numerek" by mnie nie interesował. ale wolę całość...
RHS pisze:znałem dotad dwoje mężczyzn w podobnej sytuacji do twojej, jeden mial zupelnie odmieny stosunek do dziewczat niz wiekszosc hetero (mowi ze nie jest homo tylko po prostu nie czuje pociagu seksualnego do dziewczat i tego sie trzymajmy)
czuję pociąg tylko do kobiet...

Awatar użytkownika
RHS
Bywalec
Bywalec
Postautor: RHS » 01 sty 2009, 22:16

hmm... nie wiem czy ktos Ci juz o tym pisal ale probowales np w b. matrymonialnym chociazby tak z czystej ciekawosci - jesli nie wychodzi w sposob naturalny to moze takie invitro w kwesti umuwienia sie z dziewczyna? myslales o tym moze? podejzewam ze w takich biurach rejestruja sie kobiety o podobnych dolegliwosciach do twoich
Awatar użytkownika
kot_schrodingera
Weteran
Weteran
Postautor: kot_schrodingera » 01 sty 2009, 22:19

RHS pisze:podejzewam ze w takich biurach rejestruja sie kobiety o podobnych dolegliwosciach do twoich
nie. ale to i tak by nic nie dało. sposobów na poznanie kobiet jest wiele. przecież mogłem poznać kogoś na imprezie. problem leży w tym że... nie wiem co można robić z kobietą...

Awatar użytkownika
PFC
Weteran
Weteran
Postautor: PFC » 01 sty 2009, 22:28

Blazej30 pisze:nie wiem co można robić z kobietą...

Przynajmniej to samo co z facetem (co nie znaczy, że wszystko z tego wskazane) + <sex> ...Być może później w ramach eksperymentowania dojdziesz jeszcze i do innych rzeczy. :] ...RHS, nie gadaj z nim. :D To go nakręca tylko. 8) Wszystko było, zaufaj mi. :]
Awatar użytkownika
RHS
Bywalec
Bywalec
Postautor: RHS » 01 sty 2009, 22:28

dlaczego uwazasz ze nie? To wg Ciebie jakie kobiety mozna spotkac w bm?

Blazej30 pisze:nie wiem co można robić z kobietą...

<zakrecony>
jak już uda Ci sie z nia umowic czy zanim podejmiesz jakiekolwiek kroki? ;)

[ Dodano: 2009-01-01, 22:31 ]
PFC, napisales posta w trakcie kiedy ja pisalem swojego. Wiesz nie znam jeszcze Was dobrze (może kiedyś poznam :) ) ale niewatpliwie owy Blazej jest cięzkim raczej przypadkiem ;)
Awatar użytkownika
kot_schrodingera
Weteran
Weteran
Postautor: kot_schrodingera » 01 sty 2009, 22:35

RHS pisze:jak już uda Ci sie z nia umowic czy zanim podejmiesz jakiekolwiek kroki? ;)
nie chodzi mi o to jak umówić się na randkę. tylko jak okazać jej że chcę czegoś więcej niż koleżeństwa...

Awatar użytkownika
RHS
Bywalec
Bywalec
Postautor: RHS » 01 sty 2009, 22:52

Blazej30 pisze:tylko jak okazać jej że chcę czegoś więcej niż koleżeństwa...

w moim przypadku to wygladalo mniej wiecej tak znalem sie z panna juz jakis czas jak to powiedziales bylo juz miedzy nami kolezenstwo ale po pewnym czasie sie w niej zwyczajnie na swiecie zakochalem (jak mi pozniej powiedziala one we mnie dopiero później :) z czego wynika ze operacja zdobycz byla utrudniona :P ) i zaczalem od tego czasu ze sie tak wyraze dla niej poswiecac i starac jak najbardziej i jak najczesciej miedzyinnymi towarzyszylem jej i niezadko jej kolezankom w zakupach "ciuchow" (czego nienawidze nawet jak mam sobie kupic jakies nowe ubrania) staralem sie z nia spedzac jak najwiecej czasu wymyslajac jakies niestwozone historie ze np ja tez mam sprawe do zalatwienia w okolicy tam gdzie ona. Sukcesywnie, powoli i z wyczuciem odslanialem swoje uczucia do niej az udalo sie i do dzis jestesmy razem :) Jak o tym wszystkim sobie wspomne mianowicie o tej grze pod publiczke chociazby zakupy (bo teraz zadko chodze z nia kiedy wybiera sie do s. odziezowych a jak juz jestem a shopping trwa ponad 1-1,5 h to zaczynam marudzic :P ) to troche mi glupio ale ponoc cel uswieca srodki :) Zreszta takie zakupy schodza juz na dalszy plan w miare lat w szczesliwym zwiazku. A i jeszcze dodam ze moje starania terwaly gdzies okolo 1 miesiaca.
Co do dziewczyn z ktorymi nie znalem sie wczesniej badz byl to krutki okres zazwyczaj konczylo sie na kilku tygodniach max 2, zabawach erotycznych, czasem stosunku. To tyle z grubsza
Awatar użytkownika
runeko
Weteran
Weteran
Postautor: runeko » 03 sty 2009, 05:03

Blazej30 pisze:jest w koleżeństwie pewna bezpieczna granica której się nie przekracza

Czasem się przekracza. Czasem koleżenśtwo jest poczętkiem czegoś większego. Ba, najlepiej w sumie, żeby to właśnie koleżeństwo i wzajemne porozumienie było początkiem.
Blazej30 pisze:poniekąd. ale też to że nie mam pojęcia co robić ponad to koleżeństwo

Trywialne ale powiem to mimo wszystko. Instynkt. Każdy ma jakiś, nawet Ty Błażej <przytul>
Blazej30 pisze:sposobów na poznanie kobiet jest wiele. przecież mogłem poznać kogoś na imprezie

No dobra, tylko że na imprezie też trzeba do tego kogoś podejść, zagadać, itp. Może przez Internet?
RHS pisze:A i jeszcze dodam ze moje starania terwaly gdzies okolo 1 miesiaca.

To żeś się faktycznie ostro namęczył <pijak>
Ainsi sera, groigne qui groigne.
Grumble all you like, this is how it is going to be.
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 03 sty 2009, 08:37

Tego marudzenia juz sie słuchac po prostu nie da ! <zalamka>
prosze mi wybaczyc , ale musialem to napisac
Ostatnio zmieniony 03 sty 2009, 08:37 przez Andrew, łącznie zmieniany 1 raz.
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
tarantula
Weteran
Weteran
Postautor: tarantula » 03 sty 2009, 14:29

Andrew pisze:Tego marudzenia juz sie słuchac po prostu nie da ! <zalamka>

Popieram, mam ochote puscic belta i takie jest moje podsumowanie tego pitolenia <belt>
"Babcia Weatherwax nigdy się nie gubiła.
Zawsze doskonale wiedziała, gdzie się znajduje,
czasem tylko nie była pewna, gdzie jest wszystko
inne."
Awatar użytkownika
Miltonia
Weteran
Weteran
Postautor: Miltonia » 03 sty 2009, 15:40

A jednak w 1% wierze, ze Blazej kiedys sie opamieta. Najpewniej wtedy kiedy mamy zabraknie, a to pewnie jeszcze potrwa (zeby nie bylo, zecze jej wielu lat w zdrowiu).

Tylko to odrealnienie Blazeja jest straszne, w tym wieku szczegolnie. To gadanie o kolezankach jest tak samo dziwaczne jak chec zostania maklerem i tak samo przerazajace, jak relacje z matka.
"a miłość tylko jedną można wszędzie spotkać
przed grzechem i po grzechu zostaje ta sama"
Awatar użytkownika
PFC
Weteran
Weteran
Postautor: PFC » 03 sty 2009, 16:27

Miltonia pisze:Tylko to odrealnienie Blazeja jest straszne, w tym wieku szczegolnie.

Nie trzeba go brać zbyt dosłownie. ;)

Ech, wszyscy o jego matce gadacie, a co z ojcem? Czy Blazej w ogóle go ma ?? Bo nigdy o nim nie słyszałem, a to chyba jego zadanie było, by dać męski przykład synowi, a nie matki. <faja>
Ostatnio zmieniony 03 sty 2009, 16:29 przez PFC, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Miltonia
Weteran
Weteran
Postautor: Miltonia » 03 sty 2009, 16:32

Ale Blazej ma juz tyle lat, ze nie ma znaczenia co ojciec a co matka, tylko jak sobie z tym cudacznym bagazem poradzic. A z tym Blazej nic nie robi. Jego ojca i matki juz sie nie zmieni, a odkrycie co robi ojciec jak Blazejowi matka kufry przetrzasa, jest bez znaczenia juz.

Ale czego mam nie brac doslownie, ze chce maklerem byc? To taki zart jego niby? Bo ja myse, ze sobie marzy ze fajnie by bylo i to jest absolutnie powaznie.
"a miłość tylko jedną można wszędzie spotkać

przed grzechem i po grzechu zostaje ta sama"
Awatar użytkownika
shaman
Weteran
Weteran
Postautor: shaman » 03 sty 2009, 16:43

Miltonia pisze: chec zostania maklerem
Po przemyśleniu - na maklera się nie nadaje. Jego instynkt wytworzył wysoce wyspecjalizowaną osobowość, która miała trafić w niezagospodarowaną niszę na rynku kobiecych preferencji. Niestety, ta nisza jest wielkości błędu statystycznego, czyli można powiedzieć że w praktyce nie istnieje. Spektakularna inwestycja, podobna klapa.

Blazej30 pisze: tylko jak okazać jej że chcę czegoś więcej niż koleżeństwa...
Pocałuj ją.

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”