Kiedy lepiej współżyc?? - kalendarzyk

Forum służące do wymiany opinii i doświadczeń na tematy związane z antykoncepcją i ciążą.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 15 lis 2004, 21:33

Maverick..............nie masz pojecia o czym mówisz ...
A Ty chyba nie czytasz dobrze ze zrozumieniem.
lekarz nie ma prawa wzdychac ani prawic komplementów pacjentkom............ to nieetyczne i o tym ujmuje Hipokrates....... lekarz nie bada kobiety bo to mu sprawia przyjemnosc ............zapomnij............
O tym pisalem, ze prawi komplementy a nie powinien! Jednak Wam to sie i tak podoba.
Nie masz Maw zielonego pojecia o czym mówisz
To powiedz mi na jakiej podstawie twierdzisz, ze to nie to co ja pisze? Badal Cie?
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 15 lis 2004, 21:57

Mav juz pisałem dlaczego Kobiety wola facetów , tu to jest napisane ! gdzies poł roku temu chyba .

i nie ma to nic wspulnego z tym co Ty piszesz , po prostu faceci są lepsi !! delikatniejsi !! wytwazaja lepsza aurę , potrafią stwozyc lepszy klimat byś zabawni , chumorystyczni ! itd.nic innego
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
Roza_Ja
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: Roza_Ja » 15 lis 2004, 22:50

g:hmm ........................................g:\\ starczy już..........................tak badał....... mam troszke wiecej lat niz myslisz ............a wiedzac z doswiadczenia jak to jest różnica miedzy kobieta lekarzem a facetem .............podjęłam temat dyskusji......................inaczej bym nie smiała ................co do Ciebie to dam Ci rade ............ nie polemizuj o czymś o czym nie masz pojęcia .............. :562: pozdrawiam .......
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 15 lis 2004, 23:25

Kurcze czepiacie sie mnie a naprawde to przyznajecie mi racje! Ludzie Wy czytac nie umiecie! To sie LECZY!
wytwazaja lepsza aurę , potrafią stwozyc lepszy klimat byś zabawni , chumorystyczni
Tak sie sklada ze napisalem dokladnie to samo... Poza tym Krzys, i drogie Panie i Marsjanie i kto tam jeszcze. Polemizowac bede. I nie macie monopolu na racje, fakt, jestem tu teoretykiem ale inaczej nie idzie. A Wy wyrazacie Drogie Panie swe odczucia. Tylko i wylacznie. A jakie one sa? Ano ze bylo przyjemniej, ze bylo delikatniej itd. To widzicie.
To jest iluzja. Nie wiem czy znacie sie na iluzji, ale poprzez zwrocenie uwagi na jedno odwraca sie nia od czego innego. Facet potrafi jak to Krzys napisal i ja sie z nim zgadzam stworzyc lepszy klimat, zazartuje, powie czasem komplement. Wszystko to sklada sie na mila atmosfere i rozluznia. Mozliwe ze czesciowo nawet zapominacie o tym co sie dzieje, w pewnym stopniu oczywiscie, nie skupiacie sie na tym. I daje to zludzenie delikatnosci, bo... nie zauwazacie zabiegu, nie skupiacie na nim uwagi, gdyz wasza uwage przykowa zupelnie cos innego, milszego. Zmysly nie wyostrzaja sie na doznania z badania, a na atmosfere panujaca w gabinecie. To psychika drogie panie.

A u kobiety? Ona przeciez nie powie komplementu, pewnie nie zazartuje. Bedzie wykonywac swa prace rzetelnie, najlepiej jak umie. Lecz nie bedzie tej atmosfery. O to chodzi.

A podstawa wyjscia do tych wnioskow jest zalozenie ze facet jest rownie delikatny co kobieta! Bo nie moze byc przeciez inaczej. Oboje konczyli studia, wiedza jak nalezy to robic. NAwet powiem wiecej, kobieta ma wieksze predyspozycje do tego by byc delikatniejsza. I nie wciskajcie kitow ze facet poniewaz nie wie jak to jest bardziej uwaza. Uwazaja oboje tak samo. Jeden i drugi ma palec, facet nawet wiekszy. Narzedzia sa takie same. Zapewniam Was, ze kobiecie ginekologowi naprawde zalezy na tym, by Was nic nie bolalo. Bo inacej klientow straci. I pewnie nie boli. Tylko gadacie o delikatnosci... To po prostu atmosfera w gabinecie jaka facet stwarza z kobieta. Nawiazuja wiez. Bardzo oficjalna, ale na swoj sposob intymna. Ot co. Zapewne gdyby pani ginekolog byla les i przyszla by do niej pacjentka les (obie by o swych orientacjach wiedzialy) to mogloby byc podobnie jak w przypadku kobieta-facet, aczkolwiek nie jestem peiwne, gdyz kobiey maja inny sposob bycia, no ale nie wdawajmy sie w takie szczegoly.
Awatar użytkownika
Roza_Ja
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: Roza_Ja » 16 lis 2004, 00:32

uparcie dalej brniesz w temat o ktorym nie masz pojęcia posługujesz sie słowami krzysia.............krzys tez nie wie do konca jak to jest .............. powtarzam Ci ze lekarz nie prawi komplementów...... on tego nie moze ......... ja nie ide do niego na randke ale po porade On ma stworzyc w pokoju taki klimat gdzie ja czuje sie swobodnie ........ale nie komplementami tylko zainteresowac mnie moim stanem .............. to nie agencja tylko gabinet lekarski ......................BŁAGAM NIE WYPIOWIADAJ SIE NA DAMSKIE TEMATY !!!!!!!!!!!!!! piszesz bzdury.................... sorry.................skad mozesz wiedziec jak to jest podczas badania ????? nie wymyślaj nowych teorii na ten temat lepiej napisz magisterke z tego ;)a materiał dadza ci pacjentki .................. powodzenia .
Awatar użytkownika
Falcon
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: Falcon » 16 lis 2004, 01:07

Roza_Ja pisze:;)ja jednak jestem za facetami............. nikt inny jak facet nie zbada tak dokładnie i delikatnie :),chodziłam do kobiety ale to zgroza :553: ............ była taka jedna która prawiła morały młodym dziewczynom wiec zrezygnowałam ........... teraz chodze do faceta i wam też radze przynajmniej raz sie zbadac, zobaczycie ze to jest zupełnie inna sprawa niz bada kobieta....one czasami sa przykre ;/

sa przykre, ale powiem ci faceci tez, akutraT CI na ktorych ja trafiłam do tej pory wzbudzaja we mnie zgroze. I powiem ze kiedy bbka mnie badała to bardzo delikatnie i z wyczuciem ze nawet nie wiedziałam kiedy sei skonczyło a jak facet to myslałąm ze zeskocze z fotela;/ ze jzu nei wytrzymam, brutal;/
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 16 lis 2004, 01:19

Roza - a u ilu lekarzy Ty bylas by tak generalizowac? I wez pod uwage, ze Ty piszesz jak byc powinno, a to jak jest to inna sprawa.
Awatar użytkownika
Roza_Ja
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: Roza_Ja » 16 lis 2004, 20:36

Maverick ................ pisałam .......mam troszke więcej lat niz moze sie wydawac wiec bylam juz u niejednego lekarza i wiem jak badaja , ja nie fantazjuje lecz podaje wszystko na faktach i pisze o sobie .......co do ogólnosci to odpowiadam Tobie np na temat komplementow ze strony lekarza........ Każda kobieta ma racje na temat badania przez lekarza , kazda z nas jest inna i kazda z nas inaczej odbiera badanie................ i jak kazdy jeden woli sliwki drugi agrest ;)..........................pozdrawiam zamykajac ten temat....
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 16 lis 2004, 20:48

Ja chodzilam zarowno do kobiet jak i mezczyzn. I prawde mowiac nie potrafie porownac. Wszedzie bylam bardzo dobrze potraktowana, atmosfera byla ok, badanie ani razu nie bylo bolesne itd. (Nie wiem czy ma na to wplyw fakt, ze nie chodze do publicznych placowek zdrowotnych.)
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 16 lis 2004, 22:33

Roza gadaj sobie co tam chcesz ja jednak nadal uwazam ze to iz facet ginekolog wydaje sie byc delikatniejszy to podswiadomosc i psychika, a nie umiejetnosci.
Awatar użytkownika
Roza_Ja
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: Roza_Ja » 17 lis 2004, 00:14

nie bede sie spierala bo to jak walka z wiatrakami ;)
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 17 lis 2004, 00:36

nie bede sie spierala bo to jak walka z wiatrakami

Czyli wobec tego jak wytlumaczysz to ze wolisz chodzic do faceta?
Awatar użytkownika
jolie
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: jolie » 17 lis 2004, 00:54

a mi jest wszystko jedno. chodzilam do faceta, ktory prawil komplementy i rozmawial, bo po prostu takim jest czlowiekiem i taki ma sposob bycia. chodzilam do kobiety, ktora byla oschla. chodzilam do faceta, ktory byl rzeczowy i skupial sie tylko i wylacznie na badaniu, wypisaniu recept i finito. teraz chodze do kobiety, ktora jest bardzo sympatyczna i troskliwa osoba. i ta ceche w niej lubie, poza tym, ze jest swietnym lekarzem. bo czuje sie otoczona opieka lekarska. z ginekologami jest tak samo jak z innymi lekarzami, jeden pogada, inny tylko zbada. do lekarza rodzinnego chodze do mezczyzny. pacjenci go uwielbiaja, niektorzy przychodza tylko po to, zeby z nim sobie pogadac. wczesniej bylam zapisana u kobiety, ktora dzialala jak maszyna. podobnie jest z fryzjerami. facet fajnie zetnie, ale babka lepiej ulozy, bo sama ma zazwyczaj dluzsze wlosy i je codziennie uklada. mozna wymieniac i wymieniac.
dla mnie plec to nie od plci zalezy, do kogo ide.
btw tak sie zastanawialam, czy ktos ogladal film "doktor t i kobiety"? bo akurat pokazuje ginekologa uwielbianego przez kobiety. tylko ze nie o dotyk chodzilo, a o to, ze sprawial, ze czuly sie kobieco (dostrzegal nowa fryzure itp) ;P
a jesli kobietom w zyciu codziennym tego brakuje, to pewnie, ze wola isc do takiego lekarza ;)
I would go to heaven cause of the climat, but I will go to hell cause of the company.
Awatar użytkownika
carina round
Początkujący
Początkujący
Postautor: carina round » 05 gru 2004, 18:13

mam do was pytanie czy kochacie się podczas dni płodnych, ale jako jedyne zabezpieczenie stosujecie tylko prezerwatywy ? ja nie biore tabletek i nie będe w najbliższym czasie brać, a chce się kochac z moim facetem, wiem ze jest to jest duże ryzko ale chyba jednak prezerwatywy (prawidłowo użyte ) ochronią nas od nichcianej ciązy :]

dziewczyny napiszcie coś bo chce wiedzić ze nie jestem jedyna, która chce kochać się w czasie dni płodnych :P

pozdr.
Awatar użytkownika
niepale
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: niepale » 08 gru 2004, 12:38

Dzizys, po przeczytaniu tej całej dyskusji stwierdzam, ze CIESZE SIE z tego, ze jestem facetem. (Co wcale nie oznacza, ze wczesniej sie nie cieszylem ;)). Znaczy sie z moja lubą pójdę jak będzie tego potrzebowała.
ech...
Awatar użytkownika
tr3sor
Weteran
Weteran
Postautor: tr3sor » 08 gru 2004, 13:48

Njlepiej sie kochac jak sie ma na to ochote ... a czy to dni plodne czy nie ... to juz chyba niepowinno miec tak wielkiego wplywu chyba ze jedyny zabezpieczeniem ma byc kalendarzyk ^^ :P. Dlaczego by niekochac sie tylko z gumka podczas dni plodnych ... ? jesli peknie co jest malo prawdopodobne sa tabletki 72h po ;] i po krzyku (co prawda drogie ale coz ...)
Obrazek

Śladem własnej "legendy" ... ;)
Awatar użytkownika
karmen
Maniak
Maniak
Postautor: karmen » 22 kwie 2005, 23:30

prof.Krzysiek napisał
a dziewczyna boi sie isc od ginekologa;(

przecież ginekolog nie gryzie może tylko pomóc i doradzic... chce współżyć a boi sie iść do lekarza ???? Powinieneś ja przekonać żeby poszła, zaproponuj, że możesz pujść z nią... Ja też byłam z moim chłopakiem co prawda czekal na mnie w poczekalni ale od razu raźniej było... jesli ty tez nie masz ochoty tam iśc to niech laska poprosi koleżanke... lepiej niech pujdzie do lekarza i zacznie stosowac antykoncepcje bo na takie wyliczanki nie ma co liczyć a przeciez nie chcecie wpadki...
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 22 kwie 2005, 23:42

karmen pisze:przecież ginekolog nie gryzie może tylko pomóc i doradzic... chce współżyć a boi sie iść do lekarza ???? Powinieneś ja przekonać żeby poszła, zaproponuj, że możesz pujść z nią... Ja też byłam z moim chłopakiem co prawda czekal na mnie w poczekalni ale od razu raźniej było...

Moj chlopak tez szedl ze mna i czekal w poczekalni od razu razniej mi bylo :)
Awatar użytkownika
nata
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: nata » 23 kwie 2005, 11:33

a ja wolałam załatwić to sama :)
miałam stracha, że nie będę wiedziała co i jak i jak na to siedzonko usiąść ale było spoko
wystarczy uśmiech na twarzy, jakiś żarcik do lekarza i stres znika :)

Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”