Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
Wujo Macias pisze:Jak Ty czasem piszesz o tych Twoich studiach, to mam wrazenie ze jestes na conajmniej MiT a nie ekonomicznym czymstam.
Wujo Macias pisze:Tu jaest takie typowe dla Ciebie wycofywanie sie, proba "nie- urazenia kogokolwiek". Pierw jasno dajesz do zrozumienia, ze niektorzy sa dziwni, bo zabrali sie za slabe studia, po czym krygujesz sie mowiac "no tak, ale kazdy moze spojrzec inaczej".
Wujo Macias pisze:PFC- Problemem sa nie tylko miernej jakosci absolwenci, ale rowniez ilosc studentow kierunkowc humanistycznych, ktorych sie co roku wypuszcza. Po co komu 100 historykow/politologow co roku (tyle z grubsza wychodzi u nas)? No wlasnie.
Wujo Macias pisze:Ale fakt, ze po 1szym roku nie dalem w dluga jest juz calkowicie dowodem na to, ze jestem debilem.
TedBundy pisze:kto Ci powiedział ,że Wujka nie lubięJa topór wojenny zakopałem, ze swej strony, że tak powiem
Wujo Macias pisze:Nastepna w kolejce jest Yas!:>
Wujo Macias pisze:Sa gowniane kierunki studiow- historia, filozofia, kulturoznastwo,politologia, teologia. Nikomu niepotrzebne badziewia,
Wujo Macias pisze: siedza potem na uczelniach, robia nikomu niepotrzebne badania i git
Wujo Macias pisze:I chociazby to pokazuje ktory student ma wieksza wartosc dla spoleczenstwa.
PFC pisze:Czyli generalnie można podsumować, że zawsze ostatecznie na końcu jest dany człowiek i od niego zależy najwięcej. Oczywiście jedne kierunki mogą bardziej ewentualnemu sukcesowi sprzyjać, inne mniej, ale zawsze najważniejszy będzie człowiek.
shaman pisze:politolog skorzysta
shaman pisze:dziennikarstwo, PR, reklama
pani_minister pisze:Co nie jest równoznaczne z człowiekiem posiadającym papier mówiący o tym, że jest tenże osobnik politologiem.
pani_minister pisze:shaman napisał/a:
politolog skorzysta
Politolog.
Co nie jest równoznaczne z człowiekiem posiadającym papier mówiący o tym, że jest tenże osobnik politologiem.
I o to się chyba głównie w temacie rozchodzi.
pani_minister pisze:Ja już chyba wolałabym mieć dyplom z historii Sumeru
PFC pisze: Będą powielać stare błędy... Koniec końców tacy "politolodzy" się do reklamy i PR nadają chyba właśnie najlepiej.
PFC pisze:Zresztą nie ma co się dziwić młodym ludziom, którzy wieku 18 lat muszą tego typu decyzje podejmować. Ja np. przyznam, że w ofertach dydaktycznych uczelni byłem wtedy zorientowany bardzo słabo. Po prostu 15 minut wolnej jazdy od mego domu był instytut z ciekawym kierunkiem, więc na niego poszedłem i w sumie mogę mówić o dużym szczęście, że nie okazał się on kompletnym dnem.
Wujo Macias pisze:Smiem twierdzic, ze ekonomia czy inne zarzadzanie to smiech na sali przy pyschologii (przynajmniej na UG).
Gosia... pisze:Osobiście nie poszłabym nigdy na wieczorowe ani zaoczne.
shaman pisze:Filozof, kulturoznawca i politolog nadadzą się na polityków, speców od reklamy, PR, dziennikarzy, publicystów, animatorów, pootwierają własne biznesy.
TedBundy pisze:co Ty chcesz potem robić z takim podejściem do kierunku studiów, jak i nauki?
TedBundy pisze:co Ty chcesz potem robić z takim podejściem do kierunku studiów, jak i nauki? Tłuc kamienie?
Nemezis pisze:Wiele rzeczy wtedy się zmienia, jak się dobrze wybierze kierunek można wtedy wiele wynieść.
księżycówka pisze:A jak z policją Ci nie wyjdzie to
księżycówka pisze:badziewny licencjat z kiepskiej szkoły to tylko strata czasu i pieniędzy, bo nic Ci nie da
księżycówka pisze:Pracować się da i przy dziennych.
Andrew pisze:tylko wiecznie pretensje do wszystkich i wszystkiego mają ! w koncu zrobi taki jakies studia i mysli, iz jest Bóg wie kim
Idź. Mój kumpel poszedł po magisterce na 1 czy tam 2 lata do oficerskiej, po roku w armii jest już wysoko. Idź idź, będziesz mu buty czyścił. PrzygodaMati pisze:księżycówka napisał/a:
A jak z policją Ci nie wyjdzie to
to pójdę do wojska
"szukam jakiejś porządniejszej uczelni, bo zależy mi tylko na papierku" - wiesz jak mój psor od logiki by się uśmiał?Mati pisze:dlatego szukam jakiejś porządniejszej Księżycówko
shaman pisze:"szukam jakiejś porządniejszej uczelni, bo zależy mi tylko na papierku" - wiesz jak mój psor od logiki by się uśmiał?
lamaa pisze:Jeżeli zrobisz byle jakie studia dla papierka
Miltonia pisze:A jak na powaznie o wojsku myslisz, to chociaz cos na AON wez sobie zaocznie,
lamaa pisze:Jeżeli zrobisz byle jakie studia dla papierka, to dołączysz tylko do grona ludzi, którzy zrobili licencjat, ale tak naprawdę nie mają zielonego pojęcia z czego.
Miltonia pisze:Tak naprawde, to informatyka dzienna gdziekolwiek.
Miltonia pisze:Ale Tobie nawet odleglosc przeszkadza, to o czym tu mowic
Miltonia pisze:A jak na powaznie o wojsku myslisz, to chociaz cos na AON wez sobie zaocznie, a nie na calkowitym krzaku do tego nieprzydatnym w pracy, jaka planujesz.
Miltonia pisze:Masz stronke na zachete, polecam logistyke zaoczna, jesli juz:
Dzindzer pisze:No co jak pokazywać to tylko dobry papier
Dzindzer pisze:Mati a co Ty byś chciał w życiu robić, poza policja czy innym wojskiem ( i lataniem z ciocia po kosmosie)
Wróć do „Wszystkie inne tematy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 183 gości