Jak to kobiety manipulują
Moderator: modTeam
pozwolę się z tobą nie zgodzić, my traktujemy to bardziej dosłownie a jeśli nawet trafi się taki typ, to albo dyktator uważający was za istoty podrzędne, niezdolne i nie mające prawa posiadać własnego zdania, albo "zakochany kundel" nadwrazliwy i nad wyraz uczuciowy, dla którego takie wyznanie jest dramatem godnym <wisielec>
tak czy inaczej są to przypadki szczególne i wyjątki które giną w statystyce a co za tym idzie niegodne do przytaczania jako przykłady
tak czy inaczej są to przypadki szczególne i wyjątki które giną w statystyce a co za tym idzie niegodne do przytaczania jako przykłady
alkohol i namiętność jednakowo zawracają w głowie
Pegaz pisze:Manipulacja u kobiet cechą wrodzoną.. jak kobiecość
Otoz to.Nie ma nad czym tu medytowac, to tak jak seksapil, tez nasza domena. A co, jakos trzeba sobie radzic w meskim swiecie

"Babcia Weatherwax nigdy się nie gubiła.
Zawsze doskonale wiedziała, gdzie się znajduje,
czasem tylko nie była pewna, gdzie jest wszystko
inne."
Zawsze doskonale wiedziała, gdzie się znajduje,
czasem tylko nie była pewna, gdzie jest wszystko
inne."
jak kobiety manipuluja? kilkutomowa encyklopedie mozna by na ten temat napisac
standard to kokietowanie, slodkie oczka i tego typu zagrania i zadziwiajace jest to jak faceci daja sie latwo w ten sposob omotac
kiedys obserwowalem moja kolezanke w pubie jak grasowala wsrod masy naszych znajomych ( w wiekszosci facetow) i po kolei owijala ich sobie wokol palca. najsmieszniejsze jest to ze wystarczyly bardzo proste techniki zwiazane z jakimis milymi slowkami, usmieszkami, kokieteryjnym zachowaniem w polaczeniu z fajna bluzka odslaniajaca spora czesc plecow, ale tak to jest jak ktos mysli glownie zawartoscia spodni
oczywiscie to tylko wierzcholek gory lodowej w kobiecych sposobach ale nie bede sie tu rozwodzil i udawal eksperta choc zazwyczaj udaje mi sie wychwycic probe manipulacji i konczy sie to zmanipulowaniem podejmujacego taka probe
(wyzej wymieniona kolezanka tak polegla, az sie przez pewien okres czasu bala pojawiac w poblizu mnie
)
zycie zupelnie wprost owszem ale spotkanie osob ktorych nawykiem jest manipulowanie ludzmi (oczywiscie w zdrowych granicach) moze prowadzic do roznych niepotrzebnych sytuacji, bo kazdy probuje tak ustawic sytuacje aby nad nia panowac. aczkolwiek zycie takich ludzi ze soba w bardzo dobrych relacjach nie jest wykluczone (moj obecny zwiazek). wszystko sie idealnie poukladalo jak oglosilismy zawieszenie broni bo kazde z nas probowalo przejac kontrole

tommi pisze:pozatym życie wprost jest bardzo nudne, tak jak nie posolone ziemniaki.
zycie zupelnie wprost owszem ale spotkanie osob ktorych nawykiem jest manipulowanie ludzmi (oczywiscie w zdrowych granicach) moze prowadzic do roznych niepotrzebnych sytuacji, bo kazdy probuje tak ustawic sytuacje aby nad nia panowac. aczkolwiek zycie takich ludzi ze soba w bardzo dobrych relacjach nie jest wykluczone (moj obecny zwiazek). wszystko sie idealnie poukladalo jak oglosilismy zawieszenie broni bo kazde z nas probowalo przejac kontrole

tommi pisze:tak czy inaczej są to przypadki szczególne i wyjątki które giną w statystyce a co za tym idzie niegodne do przytaczania jako przykłady
Mylisz się.. Nie rozumiesz kobiecej manipulacji.. Czasem bywa dla naszego (męskiego) dobra.. czasem bywa negatywna... Ale jej istnieniu nie można zaprzeczyć.. jak grawitacji.. możesz się nie zgadzać co do nazwy ale nie podważysz jej istnienia..
Ile jest wart świat pełen grubych krat?
- Wujo Macias
- Maniak
- Maniak
tubylec pisze:Wujo Macias pisze:bo i po co mialyby to robic?
dla sportu
O cholera, tego nie bralem pod uwage...
Ale tam, i tak uwazam ze moja metoda jest niezla, zdecydowanie ogranicza ryzyko

Pegaz- E tam, wladza nade mna to zadna frajda->jako pracownik jestem leniwy, jako niewolnik zlosliwy, jako wyznawca niespecjalnie gorliwy.
"księżycówka, napisałem Ci priva"
-
- Bywalec
- Bywalec
- Maniak
martwe oko pisze:Wujo Macias pisze:Pegaz- E tam, wladza nade mna to zadna frajda->jako pracownik jestem leniwy, jako niewolnik zlosliwy, jako wyznawca niespecjalnie gorliwy.
a jako człowiek?
Pijak i zboczeniec.
Powaznie- generlanie za malo o kobietach wiem i sie nie oszukuje, panna z duzym doswiadczeniem pewnie zrobilaby mnie jak chciala. Ale z drugiej ja jestem zbyt nieufny i podejrzliwy, zeby takie prostsze sposoby poskutkowaly.
...Co ja w ogole chcialem przez to powiedziec?
A ja znow chcial bym za wiele ... i znow wykaze sie tylko i wylacznie nieznajomoscia naszego pieknego swiata ktory jest tak a nie inaczej poukladany ...
Bo czy niemozna sie po prostu kochac ? czy niemozna byc szczerym w stosunku do partnera / partnerki ?
Z wlasnej strony wole cierpiec ale byc uczciwym ... wole pozniej ryczec nad rozlanym mlekiem ale nie manipulowac ... nie oszukiwac ... nieszukac we wszystkim korzysci tylko dla siebie ...
A sposobow na manipulacje tyle ile zwiazkow ... wszystko zalezy od konkretnej pary ... bo na jednego dziala to na 2giego tamto ...
Bo czy niemozna sie po prostu kochac ? czy niemozna byc szczerym w stosunku do partnera / partnerki ?
Z wlasnej strony wole cierpiec ale byc uczciwym ... wole pozniej ryczec nad rozlanym mlekiem ale nie manipulowac ... nie oszukiwac ... nieszukac we wszystkim korzysci tylko dla siebie ...
A sposobow na manipulacje tyle ile zwiazkow ... wszystko zalezy od konkretnej pary ... bo na jednego dziala to na 2giego tamto ...
- Wujo Macias
- Maniak
pomimo tych wszystkich prawd, jakie sa kobiety, jacy sa faceci, ze seks bez zoobowiazan, podryw imprezowy,manipulacje itd. to jednak wokol siebie widze mnostwo udanych i szczesliwych zwiazkow. Na forum tez znajdziesz sporo ludzi, ktorzy zyja z polowka i milosc jest i wszystko sie uklada->Dzin, lolli, Yas (coz za strata!
), Gosia.
Wiec spokojnie, az tak zle nie jest.

Wiec spokojnie, az tak zle nie jest.
Chyba kazda dziewczyna ma zdolnosc/sklonnosc do manipulacji zakodowana w genach
I mam wrazenie, ze najbardziej odpowiadaja dziewczynom faceni, ktorzy sa w stanie oprzec sie tym probom manipulacji (ale ktorzy potrafia tez od swieta ulec). Ostatnio zdaza mi sie widziec takowe proby w wykonaniu mojego Skarba, a oto przyklad
Ona: Kochanie, wes zmien te piosenke bo mnie wkurza juz ona. (Ja siedze na drugim koncu pokoju, a Ona na fotelu zaraz przy kompie)
Ja: (Popatrzylem na nia chwile i radosnie, z usmiechem na twarzy mowie...) No chyba Cie pogielo
Dodam, ze po chwili zaczela sama sie smiac i zmienila sobie te piosenke
Takich sytuacji juz pare bylo, i przyznam sie szczerze, ze zdazylo mi sie ulec... te jej oczyska i usmiech... ![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Ona: Kochanie, wes zmien te piosenke bo mnie wkurza juz ona. (Ja siedze na drugim koncu pokoju, a Ona na fotelu zaraz przy kompie)
Ja: (Popatrzylem na nia chwile i radosnie, z usmiechem na twarzy mowie...) No chyba Cie pogielo
Dodam, ze po chwili zaczela sama sie smiac i zmienila sobie te piosenke
![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
A gdy dorosne, chce zostac owocem jogobelli...
Ja mam dysortografie ale albo jestem juz pijany albo kilka karygodnych tam widze.
W jednym masz racje podswiadomie czy instynktownie kobieta potrzebuje aby facet byl "silny" aby miala w nim oparcie ... to co przedstawiles to parodia a nie manipulacja ... albo nierozumiesz samego slowa ... albo zle je interpretujesz ...
Dla mnie to co opisales to nie manipulacja to po prostu zart ...
Manipuluje sie nie tak otwarcie ... nie mowiac komus wprost co ma zrobic mimo iz jej ta czynnosc zajmie mniej czasu i sprawi mniej klopotu ...
Manipulujac kims grasz na jego uczuciach ... ukladasz wszystko w sposob ktory wiesz ze wymusi na partnerze/partnerce pozadany przez ciebie efekt ...
Manipulowanie to po czesci gra na uczuciach ... wiedza o slabych stronach 2 giej osoby ... umiejetnosc wykorzystania jej slabych cech we wlasnym celu ...
W jednym masz racje podswiadomie czy instynktownie kobieta potrzebuje aby facet byl "silny" aby miala w nim oparcie ... to co przedstawiles to parodia a nie manipulacja ... albo nierozumiesz samego slowa ... albo zle je interpretujesz ...
Dla mnie to co opisales to nie manipulacja to po prostu zart ...
Manipuluje sie nie tak otwarcie ... nie mowiac komus wprost co ma zrobic mimo iz jej ta czynnosc zajmie mniej czasu i sprawi mniej klopotu ...
Manipulujac kims grasz na jego uczuciach ... ukladasz wszystko w sposob ktory wiesz ze wymusi na partnerze/partnerce pozadany przez ciebie efekt ...
Manipulowanie to po czesci gra na uczuciach ... wiedza o slabych stronach 2 giej osoby ... umiejetnosc wykorzystania jej slabych cech we wlasnym celu ...
tr3sor pisze:umiejetnosc wykorzystania jej slabych cech we wlasnym celu ...
Czy Ty dalej mowisz o zwazku dwojga kochajacych sie ludzi? ;P Bo ja wlasnie mialem na mysli manipulacje w zwiazku.
Dla mnie, to wlasnie JEST manipulacja, ale podalem bardzo delikatny przyklad.
A gdy dorosne, chce zostac owocem jogobelli...
- ksiezycowka
- Weteran
- Administrator
- Weteran
Nola pisze:a przecież manipulacja nie tylko takie oblicze posiada
bo manipulacja ma stricte pejoratywny wydźwięk, niestety. Socjotechnika jest przydatna np. w pracy, obleśne jest jednak przekładanie tych zachowań na grunt wartościowego związku.
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow
Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!
http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!
http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
TedBundy pisze:bo manipulacja ma stricte pejoratywny wydźwięk, niestety. Socjotechnika jest przydatna np. w pracy, obleśne jest jednak przekładanie tych zachowań na grunt wartościowego związku.
jest obleśne, masz rację w 100% ale co robisz jeśli zauważysz ową manipulacje w stosunku do siebie?

alkohol i namiętność jednakowo zawracają w głowie
Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”