Joasia pisze:Też właśnie sprawdziłam i są miejsca tylko w 2 pierwszych rzędach
Mi sie jeszcze udalo znalezc 2 fajne miejsca, zrobilam rezerwacje. Teraz musze znalezc kogos kto ze mna pojdzie ;-)
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
Joasia pisze:Też właśnie sprawdziłam i są miejsca tylko w 2 pierwszych rzędach
Mati_00 pisze:a widział ktoś film "9 kompania"to film o rosyjskich żołnierzach wysłanych do Afganistanu...hm?
PFC pisze:No ja widziałem ale to już dobry rok temu w kinach leciało.
PFC pisze:Genralnie wrażenie bardzo pozytywne; 8/10. Chociaż widać dużo zapożyczeń z "Plutonu" i "FMJ", to jednak film ma w sobie to coś i technicznie zasadzniczo nie odbiega od produkcji zachodnich
PFC pisze:technicznie zasadzniczo nie odbiega od produkcji zachodnich
PFC pisze:Listy z Iwo Jimy, film obsypany licznymi nagrodami, ale dla mnie "tylko" solidny
PFC pisze:no i Flags of our Fathers, który chwilami jest nudny, ale ma wręcz fenomenalną scenę lądowania na Iwo Jimie,
PFC pisze:ale ma wręcz fenomenalną scenę lądowania na Iwo Jimie, porównywalną z SPR, chocić mniej krwistą - jedyna wada.
PFC pisze:A już za rok prmiera miniserialu Pacific, czyli Kompania braci w realiach Dalekiego Wschodu. Czytałem trochę o produkcji i myślę, że zapowiada się kolejny przełom w kręceniu scen batalistycznych.
PFC pisze:i myślę, że zapowiada się kolejny przełom w kręceniu scen batalistycznych.
Mati_00 pisze:widzę, że temat wojny na Pacyfiku teraz modny...
Mati_00 pisze:ale bardzo chętnie obejrzę...nawet jeśli będzie "tylko" tak dobry jak "Kompania"...
Mati_00 pisze:masz jakiś zwiastun czy coś?
PFC pisze:W końcy front zachodni już obstukali na wszystkie strony.![]()
PFC pisze:Będzie lepiej.
PFC pisze:Tyle tylko, iż tym razem nie będziemy się stricte trzymać jednego pododdziału, jak było w BoB, niemniej zasadniczym komponentem miniserialu mają być akcji jednej z dywizji piechoty morskiej, choć będzie podobno osobny odcinek, opowiadający historię zestrzelonego pilota, itp.
PFC pisze:W ogóle seria zaczyna się od bitwy o Midway, potem jest bitwa o "krwawy grzbiet" na Guadalcanal, potem jeszcze jeden odcinek na Salomonach, następnie Tarawa (o, tam się będzie działo), Iwo Jima, Pleiaku i Okinawa. Tak to będzie mniej więcej wyglądać.
![]()
PFC pisze:LOOR
PFC pisze:Za wcześnie, lecz widziałem parę fotek i czytałem "sprawozdania" D. Daya, najlepszego w branży konsultanta ds. wojskowych, zatrudnionego w miniserialu. Wygląda to bardzo, naprawdę bardzo zachęcająco i w końcu będziemy mieli duże bitwy
Mati_00 pisze:i ten atak murzynów na słoniach
PFC pisze:Wyobrażasz sobie film wojenny z takimi efektami?
Mati_00 pisze:to chyba LotR ... hmm?![]()
Marissa pisze:Byłby przesadzony.
No i? A Ty masz 22 lata i tylko palcem potrafisz pokazac "to on! to on zrobil!" ?PFC pisze:To Mati pierszy wyjechał z "Dziewiątą kompanią."
tarantula pisze:Ide na "Gwiezdy pyl"
Joasia pisze:Ja idę na Planet Terror w ten weekend jakoś i na najnowszą część Halloween też się wybieram.
SaliMali pisze:kurde, czy w kazdym temacie juz obecnie musi byc zrobiony taki syf?! rozumiem, ze to temat w dziale za ktory nie dostaje sie ostrzezen, ale moglibyscie sie privami powymieniac.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 29 gości