runeko pisze:Masz dopiero 21 lat. Stanowczo za mało, żeby oceniać ludzi.
Tak. To jest zdecydowanie Twój najmocniejszy argument.

...Wobec tego Ty - jako młodsza ode mnie - masz za mało lat, by ocenić, że ja źle oceniam.
runeko pisze:Widzę, że ostro naśladujesz Teda.
W życiu nikogo nie naśladowałem, nawet własnego ojca, więc na razie poprzestańmy na tym. Po prostu mam oczy i uszy, stykam się w wieloma różnymi ludźmi, dużo czytam i na tej podstawie kształtuje się mój obraz człowieka, który jest bardzo pesymistyczny, zwłaszcza, jeżeli o sprawy obyczajowe idzie. To, że z
Tedem mi czasami po drodze, to już czysty przypadek.
runeko pisze:Swoją żółcią napawaj się w osobności, nie zarażaj nią innych.
Zabawne, a myślałem, że forum służy właśnie do wygłaszania swych poglądów, jakiekolwiek by one nie były, o ile kogoś otwarcie nie obrażają.
nadia pisze:Problem w tym, że ja nie wyglądu u faceta pożądam. Tylko CHARAKTERU
Ale zauważ, że my tu nie rozmawiamy o wyglądzie, w sensie rozumianym jako szczegół anatomiczny, lecz o ubiorze, który jest już jedną z lepiej widocznych prezentacji charakteru danego człowieka.

nadia pisze:Jeden rzut oka i oceniasz czy ktoś jest cwelem albo

albo alfonsem ? Ahaha.
Praktyka czyni mistrza, chociaż nie zawsze da się to zastosować, ale biorąc pod uwagę ubiór, słównictwo, gestykulację i masę innych drobiazgów w ogromnej ilości opisanych wyżej przypadków - można dojść do pewnych wniosków w czasie krótszym, niż minuta.

Po prostu jak się już zna większość typów ludzkich, to potem bardzo łatwo je przyporządkować według prezentowanych cech z bardzo dużym współczynnikiem prawdopodobieństwa... Przecież nawet prawnicy tak ludzi oceniają.

Szukają motywów i na tej zasadzie starają się wykazać prawdopodobieństwo, które ma przekonć sąd.

Szczecin Floating Garde 2050 Project.