przykazania honoru współczesnego faceta

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
tubylec
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: tubylec » 02 sie 2007, 16:29

runeko pisze:Nie wiem czego chcecie od facetów, czego chcecie od kobiet. Nie zmienicie nikogo, każdy ma swoją głowę

runeko pisze:Wszędzie będzie ktoś, kto się nam nie będzie podobał -i co zrobisz? Nie ma obowiązku przebywania, a tym bardziej wiązania się z ludźmi, którzy nam nie pasują. Więc o co chodzi? Chcesz zmieniać świat?

c-f pisze:ludzie nadal będą się zdradzać, puszczać na prawo i lewo, i to nigdy się zmieni. ja bym po prostu radziła niektórym skupić się na sobie i swoim najbliższym otoczeniu, a nie sączyć jad i dopatrywać się u wszystkich upadku moralnego.

a juz myslalem ze wszyscy zatracili sie w naprawie swiata i propagowaniu wielkich wartosci. nie kumam jeszcze tylko oburzenia "w jakim towarzystwie sie kto obraca" :) nie trzeba sie w jakims towarzystwie obracac zeby byc swiadomym jego istnienia. wiekszosc tworzy tu sobie wizerunek ludzi porzadnych, wiecznie uczciwych, nie zdradzajacych i nie patrzacych w dekolt mijajacej go 17stki z mega figura (bo toc to dziecko przeciez i tylko gowniarz spojrzy) albo nie lustrujacych zgrabnego tylka idacego przed nimi faceta (bo przeciez tylko tylek mojego faceta jest najfajnieszy). oj widze ze pokusa ukazania sie w fantastycznym swietle czy udowodnienia innym ze jest sie od nich lepszym (a juz w ogole pouczenia kogos) wygrywa z naturalnoscia. ok, moze kilka osob faktycznie nigdy nie odstepuje od swoich szacownych zasad ale nie dam sobie powiedziec ze wiekszosc oburzajacych sie facetow nie przeleciala w myslach takiej plastikowej laski w mini idacej po drugiej stronie ulicy 8) co ma na celu tworzenie tych przykazan? jak ktos jest inteligentny to sam je wyznaje i tylko dla wlasnej rozrywki decyduje sie na ich zlamanie. a jak ktos jest glupi to i tak nie skuma i bedzie sie wsluchiwal w wypowiedzi osob dzwoniacych do miecugowa <aniolek> nie czarujmy sie, na swiecie potrzebni sa i profesorowie i puste blondi z ich kwadratowymi facetami, nikt nie karze sie komus z nimi zadawac ale tworza pewien koloryt <hahaha>
Awatar użytkownika
PFC
Weteran
Weteran
Postautor: PFC » 02 sie 2007, 16:45

tubylec pisze:co ma na celu tworzenie tych przykazan?

Poprawę wsłasnego samopoczucia. :) Swoistą mnifestację. <aniolek>

tubylec pisze:nie czarujmy sie, na swiecie potrzebni sa i profesorowie i puste blondi z ich kwadratowymi facetami

No ja akurat celu istnienia tego drugiego komponentu nie widzę. <diabel> Debilizm trzeba tępić na każdym kroku. <walka>
Szczecin Floating Garde 2050 Project.
Awatar użytkownika
tubylec
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: tubylec » 02 sie 2007, 17:09

PFC pisze:No ja akurat celu istnienia tego drugiego komponentu nie widzę. <diabel> Debilizm trzeba tępić na każdym kroku. <walka>

no jak nie? a myslales o ludziach pracujacych w fabrykach bmw? dla kogo by produkowali samochody <hahaha> kwadratowy ci popilnuje chaty jako ochroniarz, blondi poda piwo w pubie, kazdy ma jakies zastosowanie <aniolek> nie mowie ze w tych zawodach nie ma inteligentnych ludzi ale oni raczej sie w takich branzach nie czuja spelnieni :]
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 02 sie 2007, 18:05

nikt nie jest idealny, istotnie :) Ale warto do tego ideału dążyć. I równać do lepszych, nie dać się zglajszachtować, nienormalności nie uznając za normę. Po co bezpłciowo dywagować o upadku wartości? :) On już miał miejsce, całkiem sporo czasu temu.
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
nadia
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: nadia » 02 sie 2007, 18:57

PFC pisze:nadia napisał/a:
Gdzie ci mężczyźni

Gdzie ci mężczyźni, prawdziwi tacy,
mmm, orły, sokoły, herosy!?
Gdzie ci mężczyźni na miarę czasów,
gdzie te chłopy!? - Jeeeee!

Jak będziesz kiedyś w Szczecinie przypadkiem, to Ci mogę kilku pokazać.

W Szczecinie nie przewiduję. Ale jutro bede w Kostrzynie nad Odrą <hahaha>

[ Dodano: 2007-08-02, 18:59 ]
Mati_00 pisze:runeko napisał/a:
Nie wiem w jakich środowiskach się obracasz, że to jest uznawane za modne O_o

byłaś ostatnimi czasy na jakiejś dyskotece? przechodziłaś ostatnio koło jakiejś? no kurde...nie tak dawno z Kamilą krążyliśmy sobie po mieście szukając jakiegoś miejsca na małe piwo i przechodziliśmy obok "dyskoteki" i stały przed nim 3 dziewczyny...ale ja nie wiedziałem czy się śmiać czy płakać...na biodrach kawałek szmatki, na górze bluzka wielkości stanika, kozaczki po kolana...podchodzimy bliżej - ziomalki o rok ode mnie młodsze bo ze mną do gimn chodziły o.O ...

Tak jest. Wszystkie kobiety ubrac w habity. Dopiero wtedy będą skromne i moralne, a chłopcy będą trzymać fason. :)
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 02 sie 2007, 19:06

jest różnica, między ładnym, nawet odważnym ubiorem w wyglądem rynsztokowego kur.wiszona :> Wielka różnica

nadia
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: nadia » 02 sie 2007, 19:11

TedBundy pisze:jest różnica, między ładnym, nawet odważnym ubiorem w wyglądem rynsztokowego kur.wiszona Wielka różnica

Tedy to jest naprawdę umowne... taki jesteś inteligentny i tego nie chwytasz ?

Owszem najczęściej dziewczyny w określony sposób ubrane, oznaczają/kodują w ten sposób swoją dostępność seksualną. Jak w przyrodzie. Czerwone piórka itp.

Ale sam w sobie ubiór nigdy nie uczyni z nikogo censored... I nie można ludzi pochopnie na jego podstawie oceniać a tym bardziej zań piętnować. MOżna być censored.iszonem w garsonce i golfie.
Awatar użytkownika
Mati
Maniak
Maniak
Postautor: Mati » 02 sie 2007, 19:16

nadia, przeczytałaś mój opis? widocznie nie dokładnie...

jest różnicą między wyglądem ku.rwy a odważnym...ja też lubię jak dziewczyna ma dekolt, ale nie jak chodzi w samym "staniku", a spódniczka jej dobrze "cudów" nie zasłania...no bez przesady...

nadia pisze:Ale sam w sobie ubiór nigdy nie uczyni z nikogo censored

nie, ale jeśli się ubiera jak censored to widocznie nią jest na 99%
Fuck it all! Fuck this world!...
Fuck everything that you stand for!...
nadia
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: nadia » 02 sie 2007, 19:19

Mati_00 pisze:nadia napisał/a:
Ale sam w sobie ubiór nigdy nie uczyni z nikogo censored

nie, ale jeśli się ubiera jak censored to widocznie nią jest na 99%

A jak trafisz na ten jeden procent, to co ?

[ Dodano: 2007-08-02, 19:20 ]
Odwalcie się od tego jak kobieta wygląda !!
Awatar użytkownika
Mati
Maniak
Maniak
Postautor: Mati » 02 sie 2007, 19:23

nadia pisze:A jak trafisz na ten jeden procent, to co ?

życie...

dlaczego?
Awatar użytkownika
PFC
Weteran
Weteran
Postautor: PFC » 02 sie 2007, 20:02

nadia pisze:Ale sam w sobie ubiór nigdy nie uczyni z nikogo censored...

Nie, nie czyni. :) Ale określa prawdopodobieństwo. <diabel>

nadia pisze:Odwalcie się od tego jak kobieta wygląda !!

Na złodzieju czapka gore. <lol> Wygląd jest pewną podstawą, punktem wyjścia, a często i dalszego odniesienia. Nie można tego tak po prostu zignorować. ;)
nadia
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: nadia » 02 sie 2007, 21:26

Mati_00 pisze:Cytat:

dlaczego?

Bo wyglad o niczym nie świadczy i niczego nie dowodzi. Każdy ma prawo wyglądać tak jak wygląda. To jest sfera absolutnej wolności i prywatności. Proszę sobie zachować swoje komentarze na ten temat dla siebie, a najlepiej cieszyć się urodą wybranej kobiety w ciszy domowego ogniska itp. itd.

Na złodzieju czapka gore. <lol> Wygląd jest pewną podstawą, punktem wyjścia, a często i dalszego odniesienia. Nie można tego tak po prostu zignorować. ;)

To nie ignoruj. Znajdź sobie i poderwij dziewczyną, której wygląd jest dla Ciebie pociągający. Ale nie dyskutuj na ten temat w internecie, a już zwłaszcza w kontekście moralności lub kurew.stwa. Moralność ma się nijak do seksu, a już tym bardziej do wyglądu.
Awatar użytkownika
PFC
Weteran
Weteran
Postautor: PFC » 02 sie 2007, 21:36

nadia pisze:Bo wyglad o niczym nie świadczy w kontekście charakteru.

Nie, wcale. :/ Czasem wprawnemu obserwatorowi wystarczy jeden rzut oka, by ocenić czy ktoś jest pierdołą, cwelem, censored, alfonsem itp... Po wyglądzie właśnie najlepiej ludzi płytkich oceniać, bo wtedy nie ma potrzeby wchodzić z nimi w głębsze interakcje. :]

nadia pisze:Znajdź sobie i poderwij dziewczyną, której wygląd jest dla Ciebie pociągający.

I vice versa. ;) Może wtedy przestaniesz się zastanawiać: "gdzie są prawdziwi faceci?" <hahaha>

nadia pisze:Ale nie dyskutuj na ten temat w internecie, a już zwłaszcza w kontekście moralności lub kurew.stwa.

Ty nie będziesz mi mówić o czym mogę dyskutować, a o czym nie. <aniolek> To, że w prywatnym życiu masz do czynienia z facetami-pierdołami - co sama wielokroć zaznaczałaś - to nie znaczy, że można każdego po kątach rozstawiać. <diabel>

nadia pisze:Moralność ma się nijak do seksu, a już tym bardziej do wyglądu.

Tak sobie tłumacz. ;)
nadia
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: nadia » 02 sie 2007, 21:46

Bo wyglad o niczym nie świadczy w kontekście charakteru.

Nie, wcale. :/ Czasem wprawnemu obserwatorowi wystarczy jeden rzut oka, by ocenić czy ktoś jest pierdołą, cwelem, censored, alfonsem itp... Po wyglądzie właśnie najlepiej ludzi płytkich oceniać, bo wtedy nie ma potrzeby wchodzić z nimi w głębsze interakcje. :]

Jeden rzut oka i oceniasz czy ktoś jest cwelem albo censored albo alfonsem ? Ahaha.
Rzeczywiście wprawny z Ciebie obserwator. To możę sprecyzujesz jaki nos ma censored ? A jaki podbródek ma alfons. A w ogóle, czy cwel jest rudy ?
Chyba cię emocje poniosły. Na jeden rzut takich rzeczy nie wychwycisz. Na jeden rzut oka to stwierdzisz tylko czy ktoś Ci się podoba biologicznie. Nic więcej. Stąd właśnie biorą się te liczne zaskoczenia i zdziwienia u facetów, że taka śliczna dziewczyna, a głupia kur,wa i rogi doprawiła.
Znajdź sobie i poderwij dziewczyną, której wygląd jest dla Ciebie pociągający.

I vice versa. ;) Może wtedy przestaniesz się zastanawiać: "gdzie są prawdziwi faceci?" <hahaha>

Problem w tym, że ja nie wyglądu u faceta pożądam. Tylko CHARAKTERU. Woli, siły, intelektu itp. itd. etc. <diabel>
Moralność ma się nijak do seksu, a już tym bardziej do wyglądu.

Tak sobie tłumacz. ;)

Nawet zawodowa prostytutka może być moralna. Zastanów się kiedy i dlaczego. <przytul>
Awatar użytkownika
Mati
Maniak
Maniak
Postautor: Mati » 02 sie 2007, 23:57

nadia pisze:Proszę sobie zachować swoje komentarze na ten temat dla siebie

to jest censored forum i będę wygłaszać swoje poglądy i myśli tak jak mi się podoba...

i mówię głośno, że jak widzę taką pannę, która wygląda jak censored to jestem gotów założyć się o piwo, że albo jest censored, albo jest "łatwa" ... i nikt mi nie zabroni tak myśleć i uważać...bo nie powiesz mi chyba, że dziewczyna w mini, szpilkach 10cm i biustonoszu wystającym zza ledwo widocznej bluzki i zajebiście oczojebnym makijażu i w ogóle jest grzeczną córeczką i o 22 śpi już w łóżku...

wybaczcie "ku.rwy" ale uniosłem się
Awatar użytkownika
runeko
Weteran
Weteran
Postautor: runeko » 03 sie 2007, 04:27

tubylec pisze:albo nie lustrujacych zgrabnego tylka idacego przed nimi faceta

Ja się przyznam, że się ostatni na tym złapałam. Ale co ja mam zrobić, jeżeli przede mną wysiada z metra pilot samolotu, w pełnym umundurowaniu, młodziutki i w ogóle śliczniutki. To , że akurat szedł w tą samą stronę, co ja i wyszedł z wagonu przede mną zdecydowanie przyczyniło się do mego wytrzeszczu. <aniolek>
Faceci się na baby gapią, to i babom można :D
Mati_00 pisze:ja też lubię jak dziewczyna ma dekolt, ale nie jak chodzi w samym "staniku"

Co to jest "stanik"?
PFC pisze:Czasem wprawnemu obserwatorowi wystarczy jeden rzut oka, by ocenić czy ktoś jest pierdołą, cwelem, censored, alfonsem itp...

Pewnie, stereotypujmy ludzi nadal, siejmy nienawiść do kogoś, kto może się lepiej od nas ubrać, wozić się lepszą bryką bo na pewno uzyskał to "z kure.stwa". Masz dopiero 21 lat. Stanowczo za mało, żeby oceniać ludzi. Widzę, że ostro naśladujesz Teda. Kiedy pierwszy raz tu przyszedłeś nie miałeś tego typu problemów. Swoją żółcią napawaj się w osobności, nie zarażaj nią innych.
Mati_00 pisze:to jest censored forum i będę wygłaszać swoje poglądy i myśli tak jak mi się podoba...

Dopóki cię nie zbanują za brak poziomu.
Mati_00 pisze:że dziewczyna w mini, szpilkach 10cm i biustonoszu wystającym zza ledwo widocznej bluzki i zajebiście oczojebnym makijażu i w ogóle jest grzeczną córeczką i o 22 śpi już w łóżku...

Troszkę jeszcze musisz widocznie pożyć, żeby zobaczyć, że tak.
Ainsi sera, groigne qui groigne.
Grumble all you like, this is how it is going to be.
Awatar użytkownika
PFC
Weteran
Weteran
Postautor: PFC » 03 sie 2007, 10:47

runeko pisze:Masz dopiero 21 lat. Stanowczo za mało, żeby oceniać ludzi.

Tak. To jest zdecydowanie Twój najmocniejszy argument. <lol> ...Wobec tego Ty - jako młodsza ode mnie - masz za mało lat, by ocenić, że ja źle oceniam. <diabel>

runeko pisze:Widzę, że ostro naśladujesz Teda.

W życiu nikogo nie naśladowałem, nawet własnego ojca, więc na razie poprzestańmy na tym. Po prostu mam oczy i uszy, stykam się w wieloma różnymi ludźmi, dużo czytam i na tej podstawie kształtuje się mój obraz człowieka, który jest bardzo pesymistyczny, zwłaszcza, jeżeli o sprawy obyczajowe idzie. To, że z Tedem mi czasami po drodze, to już czysty przypadek. <aniolek>

runeko pisze:Swoją żółcią napawaj się w osobności, nie zarażaj nią innych.

Zabawne, a myślałem, że forum służy właśnie do wygłaszania swych poglądów, jakiekolwiek by one nie były, o ile kogoś otwarcie nie obrażają. <diabel>

nadia pisze:Problem w tym, że ja nie wyglądu u faceta pożądam. Tylko CHARAKTERU

Ale zauważ, że my tu nie rozmawiamy o wyglądzie, w sensie rozumianym jako szczegół anatomiczny, lecz o ubiorze, który jest już jedną z lepiej widocznych prezentacji charakteru danego człowieka. :)

nadia pisze:Jeden rzut oka i oceniasz czy ktoś jest cwelem albo censored albo alfonsem ? Ahaha.

Praktyka czyni mistrza, chociaż nie zawsze da się to zastosować, ale biorąc pod uwagę ubiór, słównictwo, gestykulację i masę innych drobiazgów w ogromnej ilości opisanych wyżej przypadków - można dojść do pewnych wniosków w czasie krótszym, niż minuta. :) Po prostu jak się już zna większość typów ludzkich, to potem bardzo łatwo je przyporządkować według prezentowanych cech z bardzo dużym współczynnikiem prawdopodobieństwa... Przecież nawet prawnicy tak ludzi oceniają. ;) Szukają motywów i na tej zasadzie starają się wykazać prawdopodobieństwo, które ma przekonć sąd. ;)
Awatar użytkownika
vilmon1980
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: vilmon1980 » 03 sie 2007, 12:05

nadia pisze:
Bo wyglad o niczym nie świadczy i niczego nie dowodzi. Każdy ma prawo wyglądać tak jak wygląda. To jest sfera absolutnej wolności i prywatności. Proszę sobie zachować swoje komentarze na ten temat dla siebie, a najlepiej cieszyć się urodą wybranej kobiety w ciszy domowego ogniska itp. itd.

Oczywiście,że wygląd niczego nie musi dowodzić... ale zazwyczaj dowodzi. Choćby gustu:P Właśnie dlatego,że "to jest sfera absolutnej wolności i prywatności" to ludzie zazwyczaj ubierają się adekwatnie do własnej osobowości.

Mati_00 pisze:i mówię głośno, że jak widzę taką pannę, która wygląda jak censored to jestem gotów założyć się o piwo, że albo jest censored, albo jest "łatwa"

Albo tylko lubi prowokować mężczyzn :P
Mam kilka przyjaciółek, które potrafią wyglądać wyzywająco i ponętnie, lubi sobie niewinnie poflirtować nawet, ale w życiu by niedopuściły do siebie nikogo poza swoimi mężczyznami. Fakt faktem, że robią to jednak z większą klasą niż większość bywalców klubów.
Awatar użytkownika
pani_minister
Administrator
Administrator
Postautor: pani_minister » 03 sie 2007, 12:29

vilmon1980 pisze:to jest sfera absolutnej wolności i prywatności

Acha. A oficjalne i półoficjalne dress codes to co? :] Ludzie dopasowują się (albo wydaje im się, że się dopasowują) do kontekstu i tego, co im się roi na temat tego, jak wyglądać powinni. I potem obserwuje się takie dziewczynki, co to z jednej strony mini faktycznie mają (bo klub / impreza / wszystki koleżanki mają), a z drugiej strony rozpaczliwie tę mini w dół obciagają, żeby za dużo uda nie było widać :]

Nie mówiąc juz o tym, jak często strój robi za przebranie de facto, swoistą maskę.
Awatar użytkownika
vilmon1980
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: vilmon1980 » 03 sie 2007, 13:39

pani_minister pisze:
vilmon1980 pisze:to jest sfera absolutnej wolności i prywatności

Acha. A oficjalne i półoficjalne dress codes to co? :]

To tylko cytat był ;)

pani_minister pisze:Nie mówiąc juz o tym, jak często strój robi za przebranie de facto, swoistą maskę.

Kto jaką maskę zakłada też potrafi sporo o człowieku powiedzieć... ale to już wyższa szkoła jazdy.
Awatar użytkownika
PFC
Weteran
Weteran
Postautor: PFC » 03 sie 2007, 14:32

pani_minister pisze:I potem obserwuje się takie dziewczynki, co to z jednej strony mini faktycznie mają (bo klub / impreza / wszystki koleżanki mają), a z drugiej strony rozpaczliwie tę mini w dół obciagają, żeby za dużo uda nie było widać :]

No i co o takich ludziach sądzić?... Raczej trudno powiedzieć, że są to panienki z charakterem, wyobraźnią i tym wszystkim, co np. nadia chciałaby w mężczyznach widzieć. <diabel> ...Oczywiście dress code jest bardzo ważny, zwłaszcza w kontekście miejsca pracy, ale przesadne uleganie mu w życiu prywatnym świadczy chyba o pewnej miałkości umysłu conajmniej?... I nawet jeśli ubiór staje się "maską", to jednak maską określającą pewien zespół cech (także charakteru), który dana osoba posiada, względnie chciałaby posiadać, a w każdym razie się z nimi identyfikuje. :)
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 03 sie 2007, 16:32

to oczywiste. Szanująca się, mądra kobieta nigdy nie ubierze się jak szmira.

Awatar użytkownika
Jawka
Weteran
Weteran
Postautor: Jawka » 03 sie 2007, 17:16

TedBundy pisze:to oczywiste. Szanująca się, mądra kobieta nigdy nie ubierze się jak szmira.
A jak sie szmira ubiera?
"(...) pomyśl... co za głupiec z niego-
mówi, że umiera z mego powodu....
zupełnie jakbym była chorobą"

nadia
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: nadia » 03 sie 2007, 18:20

Jeden rzut oka i oceniasz czy ktoś jest cwelem albo censored albo alfonsem ? Ahaha.

Praktyka czyni mistrza, chociaż nie zawsze da się to zastosować, ale biorąc pod uwagę ubiór, słównictwo, gestykulację i masę innych drobiazgów w ogromnej ilości opisanych wyżej przypadków - można dojść do pewnych wniosków w czasie krótszym, niż minuta. :) Po prostu jak się już zna większość typów ludzkich, to potem bardzo łatwo je przyporządkować według prezentowanych cech z bardzo dużym współczynnikiem prawdopodobieństwa... Przecież nawet prawnicy tak ludzi oceniają. ;) Szukają motywów i na tej zasadzie starają się wykazać prawdopodobieństwo, które ma przekonć sąd. ;)

Tylko marni prawnicy. Temida jest ślepa. A w każdym razie powinna :) Prawdopodobieństwo rzadko w jest podstawą orzekania. Nawet w prawie karny. Wątpliwości tłumaczy się na korzyść oskarżonego. A już orzekanie na podstawie wyglądu to dno.
vilmon1980 pisze:nadia napisał/a:

Oczywiście,że wygląd niczego nie musi dowodzić... ale zazwyczaj dowodzi. Choćby gustu:P Właśnie dlatego,że "to jest sfera absolutnej wolności i prywatności" to ludzie zazwyczaj ubierają się adekwatnie do własnej osobowości.

Ale gust też jest sferą nie podlegającą wartościowaniu. Mówiłam już o tym, w temacie czy grubsze mogą być kochane.

pani_minister pisze:vilmon1980 napisał/a:
to jest sfera absolutnej wolności i prywatności

Acha. A oficjalne i półoficjalne dress codes to co? :]

Właśnie z nimi walczę :)
pani_minister pisze:I potem obserwuje się takie dziewczynki, co to z jednej strony mini faktycznie mają (bo klub / impreza / wszystki koleżanki mają), a z drugiej strony rozpaczliwie tę mini w dół obciagają, żeby za dużo uda nie było widać :]

Biedne ofiary dress codów.

Choć ja też im ulegam. Na przykład z chęcią bym więcej ciała pokazała, bo mam ładną skórę i lepiej wyglądam rozebrana niż ubrana, ale nie mogę bo mnie faceci po chamsku zaczepiają i czynią uwagi. Właśnie ze względu na to, że myślą schematami. Jak zwierzęta.
Awatar użytkownika
PFC
Weteran
Weteran
Postautor: PFC » 03 sie 2007, 18:35

nadia pisze:Tylko marni prawnicy. Temida jest ślepa.

To są właśnie najlepsi, bowiem: Temida jest nie tylko ślepa, ale też głucha. ;) W dzisiejszym świecie jest jak w sądzie, najczęściej nie masz możliwości stwierdzić, co w danym człowieku siedzi, tak więc pozostaje Ci ocenianie na podstawie prwdopodobieństw i motywów, inaczej nie możnaby sądzić w ogóle. :)

nadia pisze:Ale gust też jest sferą nie podlegającą wartościowaniu.

Nie ma na tym świecie rzeczy, która nie podlegałby wartościowaniu. :) Gust nie jest tu żadnym wyjątkiem, chociaż poprawność polityczna ostatnimi czasy spuszcza na wiele spraw zasłonę milczenia.

nadia pisze:Na przykład z chęcią bym więcej ciała pokazała, bo mam ładną skórę i lepiej wyglądam rozebrana niż ubrana, ale nie mogę bo mnie faceci po chamsku zaczepiają i czynią uwagi.

Może dlatego, ponieważ widzą o Tobie więcej, niż myślisz :? <hahaha> ...Zawsze lepsze to, niż gdyby mieli wymiotować, chociaż rozumiem Twe słuszne wzburzenie. :)

Jawka pisze:A jak sie szmira ubiera?

To jest trochę tak, jek definicja pornografii wg. jednego z amerykańskich sędziów: nie potrafię dokładnie tego opisać, lecz gdy się z nią zetknę bez problemu ją rozpoznam. :)
nadia
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: nadia » 03 sie 2007, 18:46

Tylko marni prawnicy. Temida jest ślepa.

To są właśnie najlepsi, bowiem: Temida jest nie tylko ślepa, ale też głucha. ;) W dzisiejszym świecie jest jak w sądzie, najczęściej nie masz możliwości stwierdzić, co w danym człowieku siedzi, tak więc pozostaje Ci ocenianie na podstawie prwdopodobieństw i motywów, inaczej nie możnaby sądzić w ogóle. :)

nie można by sądzić w ogóle ? Przestań pisać głupoty. Sytuacje które w ogóle dochodza do etapu sądowego przez etap śledztwa, są już tak oczywiste że nie ma tam miejsca na prawdopodobieństwo. Jest trup itp. Czasem nawet sprawy oczywiste nie widzą togi sędziego. Także polskiemu sądownictwu daleko do amerykańskich mów obrończych i bazowania na uczuciach. Za dużo filmów się naoglądałeś a za mało życia znasz.
Ale gust też jest sferą nie podlegającą wartościowaniu.

Nie ma na tym świecie rzeczy, która nie podlegałby wartościowaniu. :) Gust nie jest tu żadnym wyjątkiem, chociaż poprawność polityczna ostatnimi czasy spuszcza na wiele spraw zasłonę milczenia.

Czyli można miec lepszy lub gorszy gust ? W sferze wyglądu i ubioru ?! Nie, Ty nie możesz być taki głupi....
Na przykład z chęcią bym więcej ciała pokazała, bo mam ładną skórę i lepiej wyglądam rozebrana niż ubrana, ale nie mogę bo mnie faceci po chamsku zaczepiają i czynią uwagi.

Może dlatego, ponieważ widzą o Tobie więcej, niż myślisz :? <hahaha>

Nie po prostu faceci lubią chodzić na łatwiznę - w identyfikowaniu i zdobywaniu kobiet też. A strój im to ułatwia. Stąd parcie facetów na kobiety, aby się ustandaryzowały w tej sferze. :]
PFC pisze:Zawsze lepsze to, niż gdyby mieli wymiotować,

A tego to nie rozumiem. Wymiotować ? Na mój widok ? Biedactwa <hahaha>
Awatar użytkownika
PFC
Weteran
Weteran
Postautor: PFC » 03 sie 2007, 20:35

nadia pisze:Także polskiemu sądownictwu daleko do amerykańskich mów obrończych i bazowania na uczuciach.

Ja też nie o tym mówię. :) Stwierdzam tylko, że rolą dobrego adwokata jest zasianie wątpliwości, co - przy braku niezaprzeczalnych dowodów winy - bywa stosunkowo łatwe... I nie wmówisz mi, że starsi stażem sędziowie za wszelką cenę starają się dojść do prawdy. O nie. :) Oni już takich złudzeń nie mają. :) Dlatego w niejednoznacznych sprawach sądzą na zasadzie motywów i prawdopodobieństwa, bo zwyczajnie po ludzku nie są w stanie ich w inny sposób rozstrzygnąć. ;)

nadia pisze:Czyli można miec lepszy lub gorszy gust ? W sferze wyglądu i ubioru ?!

Oczywiście, jeżeli za podstawę do porównania weźmiemy "gusty" innych ludzi i ich stosunek do "gustu" naszego, który może wyrażać się na +/- lub 0. Takich porównań dokonuje się przecież bez przerwy, chociaż nie zawsze się do tego przyznaje. To bardzo proste i nie widzę w tym nic głupiego. :) Taka jest rzeczywistość.

nadia pisze:A tego to nie rozumiem. Wymiotować ? Na mój widok ? Biedactwa

Wiesz, nigdy nie wiadomo czy nie są to zaczepki prześmiewcze. ;)
Awatar użytkownika
runeko
Weteran
Weteran
Postautor: runeko » 04 sie 2007, 00:55

PFC pisze:masz za mało lat, by ocenić, że ja źle oceniam

Chodzi mi o to, że oceniać się nie powinno w ogóle.
PFC pisze:Raczej trudno powiedzieć, że są to panienki z charakterem, wyobraźnią i tym wszystkim

Ona mówi o małych dziewczynkach (powiedzmy do 17. roku życia, no czasem dłużej). Takie osoby nie mają jeszcze do końca wyrobionego gustu i sugerują się koleżankami, telewizją, itp. I to jest normalne bo charakter z czasem się wyrobi. A jak nie, to nie. Trudno. To nie mój problem, ważne, że ja mam swój charakter. Reszta go mieć nie musi.
PFC, musisz być strasznie niedowartościowany szukając wszystkich tych wad w ludziach. Zacznij zmieniane świata od siebie. Mówisz dziewczynie, że faceci będą wymiotować na jej widok? Co, 10 lat masz? Gdzie twój poziom, jeżeli już o tym mówimy? Wypowiadasz się jak podwórkowy cham.
Ainsi sera, groigne qui groigne.
Grumble all you like, this is how it is going to be.
nadia
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: nadia » 04 sie 2007, 09:53

Czyli można miec lepszy lub gorszy gust ? W sferze wyglądu i ubioru ?!

Oczywiście, jeżeli za podstawę do porównania weźmiemy "gusty" innych ludzi i ich stosunek do "gustu" naszego, który może wyrażać się na +/- lub 0. Takich porównań dokonuje się przecież bez przerwy, chociaż nie zawsze się do tego przyznaje. To bardzo proste i nie widzę w tym nic głupiego. :) Taka jest rzeczywistość.

Jeśli za podstawę weźmiemy nasz gust, to inny gust, jest po prostu inny od mojego, i o tyle tylko gorszy, że mnie może nie pasować. Ale NORM w tym zakresie nie ma. Faceci, którzy lubią szczupłe blondynki słuchające bleusa, nie mogą się uważać za lepszych od tych co przepadają za puszystmi brunetkami z wąsikiem, uwielbiającymi rocka. Itp. itd.

A tego to nie rozumiem. Wymiotować ? Na mój widok ? Biedactwa

Wiesz, nigdy nie wiadomo czy nie są to zaczepki prześmiewcze. ;)

Hmhmmmm <aniolek> "Lepsze" to niż obojętność, czyż nie ? <regulamin> A co do reszty, to odsyłam do Runeko. Dobrze prawi dziewczyna. <browar>
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 04 sie 2007, 10:09

tubylec pisze:, nie zdradzajacych i nie patrzacych w dekolt mijajacej go 17stki z mega figura (bo toc to dziecko przeciez i tylko gowniarz spojrzy) albo nie lustrujacych zgrabnego tylka idacego przed nimi faceta (bo przeciez tylko tylek mojego faceta jest najfajnieszy).

lookam na cudne dekolty, na zgrabne tyłeczki obu płci, patrze na wszystko ładne.
TedBundy pisze:nikt nie jest idealny, istotnie :) Ale warto do tego ideału dążyć.

ja daze do bycia mega szczesliwa, jestem na bardzo dobrej drodze
TedBundy pisze:to oczywiste. Szanująca się, mądra kobieta nigdy nie ubierze się jak szmira.

gdzie konczy sie seksowny dekolt szanujacej sie kobiety a zaczyna dekolt szmiry, o kece tez bym zapytac chciała.

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”