Auto... jakie kupic???

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Awatar użytkownika
Mati
Maniak
Maniak
Postautor: Mati » 09 kwie 2007, 22:31

Gosia... pisze:Niby drogi w eksploatacji

tak samo jak każdy inny...trzeba umieć go używać po prostu ;)
Fuck it all! Fuck this world!...
Fuck everything that you stand for!...
Grace

Postautor: Grace » 09 kwie 2007, 22:32

Mati_00 pisze:Gosia... napisał/a:
Niby drogi w eksploatacji

tak samo jak każdy inny...trzeba umieć go używać po prostu

Na pewno po częsci masz rację. Ale dużo pali i dośc drogie części ma.
Awatar użytkownika
Mati
Maniak
Maniak
Postautor: Mati » 09 kwie 2007, 22:34

Gosia... pisze:Ale dużo pali

no jak się nie umie normalnie jeździć to owszem dużo pali...każdym autkiem da się ekonomicznie śmigać...a nie od razu gaz do dechy... poza tym to zależy od pojemności silniczka...

Gosia... pisze:dośc drogie części ma.

a to to już nie wiem
Grace

Postautor: Grace » 09 kwie 2007, 22:39

Mati_00 pisze:no jak się nie umie normalnie jeździć to owszem dużo pali...każdym autkiem da się ekonomicznie śmigać...a nie od razu gaz do dechy... poza tym to zależy od pojemności silniczka...

Oglądałam na TVN TUrbo zakup kontrolowany, facet chciał auto o dużym silniku i z bajerami typu podgrzewane siedzenia, skóra w środku, klima i takie tam do ok 35.000. Miał do wyboru merca, bmw, nissana i coś tam jeszcze. Właściciele się wypowiadali, że merc w mieście przy łagodnej jeżdzie min 15 l benzyny pali, ale to praktycznie niewykonalne, czyli ok 18 l trzeba liczyć. BMW podobnie. Ale jak ktoś się decyduję na taką furę, to się liczy z takimi kosztami. Tak myślę, na razie mnie nie stać, więc wybieram autka najtańsze w ekspoatacji :) Zresztą jeżdże praktycznie tylko po mieście, więc nie potrzebuję silnika 3,0 :)
Awatar użytkownika
Mati
Maniak
Maniak
Postautor: Mati » 09 kwie 2007, 23:43

Gosia... pisze:więc nie potrzebuję silnika 3,0

ten program to dla pozerów to raz...gostek raz kupował tam używane auto do 80 tys chyba ... <fuckoff> <fuckoff> <fuckoff>

a po drugie na co komu taki silnik? to pali jak smok, a nic nie daję...1.8 w zupełności starcza przy BMW 3 ... no chyba, że chcesz większą beemkę
Grace

Postautor: Grace » 09 kwie 2007, 23:51

Mati_00 pisze:no chyba, że chcesz większą beemkę

a wiesz, że podobają mi się terenowe autka, ale zasłyszałam, że BMW nie najlepsze robi duże autka. Jak coś to chyba Suzuki bym kupowała. ale kurcze - pracujesz w poważnej firmie i podjeżdżasz sobie np takim : http://moto.allegro.pl/item180224873_su ... _0_v6.html :)

Mati_00 pisze:ten program to dla pozerów to raz...

ale widziałam program, gdzie była studentka, która potrzebowała autka gdzieś do 8.ooozł takie do jazdy po mieście, żeby mało paliło itp. Zależy od odcinka. ( de facto w jednym odcinku prowadzący matiza bardzo zachwalał :D)
Mati_00 pisze:1.8 w zupełności starcza przy BMW 3

Też mi się wydaje, że 1,8 w zupełności wystarcza. Małe silniki jak 0,7 ; 1,1 są bardzo niewygodne do jazdy po mieście. Nie ma przyspieszenia praktycznie, a jak wyprzedzisz mając drogę dwukierunkową po jednym pasie dla każdej strony. Tak sobie głośno myślę, że masz rację 1,8 to max, bo po co więcej.
Awatar użytkownika
Mati
Maniak
Maniak
Postautor: Mati » 09 kwie 2007, 23:54

Gosia... pisze:że podobają mi się terenowe autka

to tylko hummer :) 6.0 silnik i pali jak duży smok...ale to auto działa na mnie jak naga Kamila :P ;)
Gosia... pisze:prowadzący matiza bardzo zachwalał

<glaszcze> łączę się z nim w bólu...dam za niego na mszę... <zalamka>

Gosia... pisze:Małe silniki jak 0,7 ; 1,1

to w autach typu smart...równie dobrze możesz sobie do koszyka z tesco doczepić silnik od kosiarki...ten sam komfort, te same wymiary, to samo przyspieszenie
Grace

Postautor: Grace » 10 kwie 2007, 00:11

Mati_00 pisze:1.8 w zupełności starcza

cofam, co mówiłam wcześniej. http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C1915568 i nie trzeba więcej. <aniolek>
Awatar użytkownika
Mati
Maniak
Maniak
Postautor: Mati » 10 kwie 2007, 00:13

proszę Cie..Gosiu... <boje_sie> <boje_sie>

lexus to marna podróba mercedesa... popatrz na dowolny model lexusa...widzisz podobieństwo?? każdy jest podobny do jakiegoś merola (którego zresztą tez nie lubie)
Grace

Postautor: Grace » 10 kwie 2007, 00:14

Mati_00 pisze:lexus to marna podróba mercedesa

no coś Ty...
Andrew! co myślisz?

Mati_00 pisze:każdy jest podobny do jakiegoś merola

wiesz powiem Ci, ze tylko te dwie marki się przeplatają.
Awatar użytkownika
Haro
Weteran
Weteran
Postautor: Haro » 10 kwie 2007, 00:21

Mati_00 pisze:to w autach typu smart...równie dobrze możesz sobie do koszyka z tesco doczepić silnik od kosiarki...ten sam komfort, te same wymiary, to samo przyspieszenie

Skad Ty mozesz o tym wiedziec? Jezdziles jakimkolwiek Smartem? Odpowiesz szczerze czy zatrollisz i powiesz, ze smigales?
Tak sie nieszczesliwie sklada, ze Smart Roadster wlasnie przy takim silniku zbiera sie nad wyraz niezle.
Awatar użytkownika
Mati
Maniak
Maniak
Postautor: Mati » 10 kwie 2007, 00:25

Haro możesz na mnie nie najeżdżać??

Haro pisze:Odpowiesz szczerze czy zatrollisz i powiesz, ze smigales?

a jakbym Ci powiedział, że śmigałem to co?? nie uwierzyłbyś??...

nie, nie jeździłem smartem, ale zobacz jak to wygląda...mówię o zwykłym smarcie...bo roadstery mnie nie interesują...on jest szerszy niż dłuższy...
Grace

Postautor: Grace » 10 kwie 2007, 00:27

Haro pisze:Smart Roadster
akurat bym się nie zdziwiła, bo smart jest leciutki, nie potrzebuje mieć dużego silnika, by mknąć do przodu. Biorę na logikę, zgadza się Haro?
Awatar użytkownika
Haro
Weteran
Weteran
Postautor: Haro » 10 kwie 2007, 00:33

Mati_00 pisze:nie, nie jeździłem smartem, ale zobacz jak to wygląda...mówię o zwykłym smarcie...bo roadstery mnie nie interesują...on jest szerszy niż dłuższy...

Czy to sprawia, ze takie auto ma gorsze odejscie? Nie! Co najwyzej moze sie na plecy wywrocic.
Gosia... pisze:akurat bym się nie zdziwiła, bo smart jest leciutki, nie potrzebuje mieć dużego silnika, by mknąć do przodu. Biorę na logikę, zgadza się Haro?

Jest maksymalnie lekki. Wiele elementow nadwozia jest wykonanych z takich materialow, aby maksymalnie ograniczyc wage auto jednoczesnie sprawiajac, ze przy takiej pojemnosci i mocy silnika auto moglo sprawnie, szybko poruszac sie po drogach. Jest szybki, powiedzialbym, ze ponadprzecietnie.
Mati_00 pisze:a jakbym Ci powiedział, że śmigałem to co?? nie uwierzyłbyś??...

Oczywiscie, ze nie.
Mati_00 pisze:nie, nie jeździłem smartem, ale zobacz jak to wygląda...mówię o zwykłym smarcie...bo roadstery mnie nie interesują...on jest szerszy niż dłuższy...

Dodam jeszcze, ze skoro nie masz zadnego potwierdzenia swoich slow, to nie pisz takich bzdur, bo gdybac to mozesz sobie w Wyraz to, nie w topicu w ktorym ludzie szukaja profesjonalnej porady, nie pierdzenia nastolatka ktory liznal troche motoryzacji. Teksty o lexusach i mercedesach rowniez mozesz sobie miedzy ksiazki wsadzic.
Awatar użytkownika
Mati
Maniak
Maniak
Postautor: Mati » 10 kwie 2007, 00:40

Oczywiscie, ze nie.

Haro pisze:Dodam jeszcze, ze skoro nie masz zadnego potwierdzenia swoich slow, to nie pisz takich bzdur, bo gdybac to mozesz sobie w Wyraz to, nie w topicu w ktorym ludzie szukaja profesjonalnej porady, nie pierdzenia nastolatka ktory liznal troche motoryzacji. Teksty o lexusach i mercedesach rowniez mozesz sobie miedzy ksiazki wsadzic.

to niby dlaczego? myślisz, że jak mam 17 lat to znaczy, że jestem gówniarz i nic nie wiem?? haha...smutne

Haro pisze:Czy to sprawia, ze takie auto ma gorsze odejscie? Nie! Co najwyzej moze sie na plecy wywrocic.

tu akurat chodziło mi o jego wygląd...
Awatar użytkownika
Pan Zet
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Pan Zet » 10 kwie 2007, 00:43

Mati_00 pisze:to niby dlaczego? myślisz, że jak mam 17 lat to znaczy, że jestem gówniarz i nic nie wiem?? haha...smutne

cos wiesz ale nie wszystko.
wiedze \ze bober sie "rozszalał"...

przeczyatlem clay tematy i wniskuje z tego ze jak chce miec ekonomiczne, malo awaryje autko i mam 5, 7 czy nawe 10 tys to w gre wchodzi tylko astra.
Awatar użytkownika
Haro
Weteran
Weteran
Postautor: Haro » 10 kwie 2007, 00:44

Mati_00 pisze:tu akurat chodziło mi o jego wygląd...

Mati_00 pisze:to w autach typu smart...równie dobrze możesz sobie do koszyka z tesco doczepić silnik od kosiarki...ten sam komfort, te same wymiary, to samo przyspieszenie

Ja tu widze ewidentna polewke z przyspieszenia auta, ktorym nawet nie jezdziles.
Mati_00 pisze:to niby dlaczego? myślisz, że jak mam 17 lat to znaczy, że jestem gówniarz i nic nie wiem?? haha...smutne

Dokladnie tak mysle. Iloma Lexusami i Mercedesami w zyciu jezdziles? Iloma Smartami? Jezdziles czyms ponad auto rodzicow w ogóle? Gdzie masz potwierdzenie swoich slow, bo w doswiadczeniu to szczerze watpie.
Mati_00 pisze:haha...smutne

Smutne sa akurat rzeczy, ktore tutaj wypisujesz.
Awatar użytkownika
Mati
Maniak
Maniak
Postautor: Mati » 10 kwie 2007, 00:49

Haro pisze:Iloma Lexusami i Mercedesami w zyciu jezdziles?

porównuje ich wygląd...

Haro pisze:Ja tu widze ewidentna polewke z przyspieszenia auta, ktorym nawet nie jezdziles.

to jest akurat polewka z pojemności samochodu wynosząca 0.7, lub 1.1 ...
Haro pisze:Gdzie masz potwierdzenie swoich slow, bo w doswiadczeniu to szczerze watpie.

jako, że mówię ciągle o wyglądzie zewnętrzym i komforcie jazdy to głównie własne doświadczenie, z patrzenia i siedzenia...

cos wiesz ale nie wszystko.

wiem, że nie rozumów nie pozjadałem, ale opieram się na tym co wiem...i moje posty dotyczą tego co już poznałem...równie dobrze mogę powiedzieć, że ferrari jest super wygodne...a Haro powie "iloma jeździłęś? zeroma, więc nie wiesz" ... ale może siedziałem w jakimś??
Awatar użytkownika
Pan Zet
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Pan Zet » 10 kwie 2007, 00:54

Mati_00 pisze:ale może siedziałem w jakimś??

To nieheblowana deska jak sie na niej przez chwile golym tylkiem siediz jest wygodna :]

Mati_00 pisze:to jest akurat polewka z pojemności samochodu wynosząca 0.7, lub 1.1 ...

fakt nikt nie chce posiadac takich smaochodizkow. Tylko niekotrzy nie maja zbyt duzo ofrsy na paliwo a samochod jest mim czesciej potrzbeny jak raz na tydzien wyrwac blache na wiejskiej zabwie :)
Awatar użytkownika
Haro
Weteran
Weteran
Postautor: Haro » 10 kwie 2007, 00:54

Mati_00 pisze:komforcie jazdy
Mati_00 pisze:z patrzenia i siedzenia

Patrzeniem i siedzeniem chcesz ze mna rozmawiac o komforcie jazdy? Nie osmieszaj sie...
Mati_00 pisze:to jest akurat polewka z pojemności samochodu wynosząca 0.7, lub 1.1 ...
Wlewam Twoja polewke do czary cynizmu i obalam ja przykladem, ktory sam podales.
Mati_00 pisze:porównuje ich wygląd...

Wyglad do ulamek tego o czym mowisz. Jakosc produktow z jakich zostal wykonany samochod, komfort jazdy, moc, wytrzymalosc podzespolow. Chcesz o tym ze mna porozmawiac porownujac te dwa ZUPELNIE ROZNE od siebie auta?
Awatar użytkownika
Mati
Maniak
Maniak
Postautor: Mati » 10 kwie 2007, 00:59

dobra Haro...no offence...nie rozumiesz o czym ja mówię...nie podobają mi się ani lexusy, a ni merole...do tych pierwszych zniechęciłem się bo są zbyt podobne do mercedesów...WIZUALNIE...i to mnie kuje w oczy...

Haro pisze:Patrzeniem i siedzeniem chcesz ze mna rozmawiac o komforcie jazdy? Nie osmieszaj sie...

dobra...zmieńmy temat...nie rozumiesz, albo nie chcesz zrozumieć tego o czym ja mówię
Awatar użytkownika
Haro
Weteran
Weteran
Postautor: Haro » 10 kwie 2007, 01:03

Czlowieku, nie widzisz ze piszesz brednie? Sensownym postem staram Ci sie to wytlumaczyc. Starasz sie byc fajny nasmiewajac sie z silnikow 0.7 czy 1.1 a ja Ci daje przyklad, ze taki silnik niejednego 1.6 obleci. Porozmawiamy jak juz zrobisz prawko i dostaniesz od rodzicow wymarzonego malacza czy innego Tico. Zobaczymy wowczas kto sie bedzie smial...
Awatar użytkownika
Mati
Maniak
Maniak
Postautor: Mati » 10 kwie 2007, 01:22

Mati_00 pisze:
Gosia... pisze:Gosia... napisał/a:
Małe silniki jak 0,7 ; 1,1

to w autach typu smart...równie dobrze możesz sobie do koszyka z tesco doczepić silnik od kosiarki...ten sam komfort, te same wymiary, to samo przyspieszenie

spójrz...mówię tu o ZWYKŁYM SMARCIE... "ten sam komfort, te same wymiary" ... chodzi mi o to jak to wygląda... jak pudełko, szersze niż dłuższe...Ty wyskoczyłeś ze smartem roadsterem...ok, wierze Ci, że jest fajny... nie interesuję się nim zbytnio...

Haro pisze:Starasz sie byc fajny

odpuść sobie teksty jak do 13-letniej dziewczynki z chata

Haro pisze:Porozmawiamy jak juz zrobisz prawko i dostaniesz od rodzicow wymarzonego malacza czy innego Tico

przestań na mnie najeżdżać...
Awatar użytkownika
Haro
Weteran
Weteran
Postautor: Haro » 10 kwie 2007, 01:26

Mati_00 pisze:odpuść sobie teksty jak do 13-letniej dziewczynki z chata

Staram sie dopasowac do poziomu.

Skoncz dyskusje, na prawde nie kompromituj sie.
st4r

Postautor: st4r » 10 kwie 2007, 01:28

No zalamalem sie czytajac niektore wypowiedzi... musialem sie zarejestrowac i sklecic jakis sensowny post...

1. Z ktorej strony Lexus jest podobny do Mercedesa? Przeciez Lexus to koncern Toyoty... nie widze zadnego podobienstwa w stylistyce tych samochodow...

2. A istnieje cos takiego jak Volkswagen Group... ktos tam napisal ze wzieli sobie swietny silnik z Audi 1.8T... ten sam silnik montowany jest tez w skodach... Skoro silnik jest dobry i sprawdzony to dlaczego nie ma byc jednostka napedowa dla calej grupy? Chyba obopolne dobro z tego wynika...

3. Co ma pojemnosc silnika do przyspieszania samochodu? Slyszales o silnikach VW z nazwa TSI? Tam gdzie jednoczesnie pracuje i kompresor i turbina? Takie silniki maja pojemnosc 1.4 litra i osiagaja moce 170 KM... albo silniki Vankla w mazdach rx7, rx8 ? Tam pojemnosc jest rowna 1.3 a autko ma 230 KM....

4. Czemu Golf to wg niektorych zle auto? Chcialbym prosic o jakies konkrety...

btw. Co to jest za auto VW Pantheon? Slyszalem o Phaeton'ie ;>
Awatar użytkownika
Haro
Weteran
Weteran
Postautor: Haro » 10 kwie 2007, 01:29

st4r pisze:1. Z ktorej strony Lexus jest podobny do Mercedesa? Przeciez Lexus to koncern Toyoty... nie widze zadnego podobienstwa w stylistyce tych samochodow...

2. A istnieje cos takiego jak Volkswagen Group... ktos tam napisal ze wzieli sobie swietny silnik z Audi 1.8T... ten sam silnik montowany jest tez w skodach... Skoro silnik jest dobry i sprawdzony to dlaczego nie ma byc jednostka napedowa dla calej grupy? Chyba obopolne dobro z tego wynika...

3. Co ma pojemnosc silnika do przyspieszania samochodu? Slyszales o silnikach VW z nazwa TSI? Tam gdzie jednoczesnie pracuje i kompresor i turbina? Takie silniki maja pojemnosc 1.4 litra i osiagaja moce 170 KM... albo silniki Vankla w mazdach rx7, rx8 ? Tam pojemnosc jest rowna 1.3 a autko ma 230 KM....

Widzisz Mati?
Awatar użytkownika
Mati
Maniak
Maniak
Postautor: Mati » 10 kwie 2007, 01:37

st4r pisze:1. Z ktorej strony Lexus jest podobny do Mercedesa? Przeciez Lexus to koncern Toyoty... nie widze zadnego podobienstwa w stylistyce tych samochodow...

a ja widzę... lexus, taki coupe...podobny do merolów...ma bardzo podobne światła i grilla...i w ogóle sylwetkę...

st4r pisze:3. Co ma pojemnosc silnika do przyspieszania samochodu? Slyszales o silnikach VW z nazwa TSI? Tam gdzie jednoczesnie pracuje i kompresor i turbina? Takie silniki maja pojemnosc 1.4 litra i osiagaja moce 170 KM... albo silniki Vankla w mazdach rx7, rx8 ? Tam pojemnosc jest rowna 1.3 a autko ma 230 KM....

ale silniki 0.7 nie mają czegoś takiego chyba... hmm?

Haro pisze:Staram sie dopasowac do poziomu.

Skoncz dyskusje, na prawde nie kompromituj sie.

obrażasz mnie, a tego sobie nie życzę
st4r

Postautor: st4r » 10 kwie 2007, 01:41

Zdarzaja sie takie co maja turbiny w 700 cm^3... podany wyzej smart zrobiony przez firmę HBM, o ile dobrze pamietam...

Lexusy coupe? Raczej sedany...
Tylko nieliczne z nich to coupe'ty...
Awatar użytkownika
Mati
Maniak
Maniak
Postautor: Mati » 10 kwie 2007, 01:51

dobra...zróbmy tak... smarty tak czy siak są brzydkie i o to mi głównie chodzi... praktykę mam małą co do jeżdżenia...śmigałem paroma autkami...mniejsza o to...
Awatar użytkownika
Haro
Weteran
Weteran
Postautor: Haro » 10 kwie 2007, 02:13

Mati_00 pisze:obrażasz mnie, a tego sobie nie życzę
Nie obrazam. Dobrze radze, to roznica.

Wróć do „Wszystkie inne tematy”