o psie który nie umiec ran lizac czyli nie opowiadaj

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

alien11

o psie który nie umiec ran lizac czyli nie opowiadaj

Postautor: alien11 » 22 sty 2007, 08:23

ktos mi sypie solá po ranie i straszniu mi sié nie chce jej lizac bo nie lubié smaku soli....
...............................a chodzi o rzecz blacha jest, trywialna.............. historia odkurzona , przerobiona i nuuuuuuuudna bédzie az od poczátku :)
AKCJA1: ......SMOCZYCA :) jest prawdziwá nadziejá na przyjazn zycia , wszystko nas láczy calkowicie - poczucie humoru , estetyka , filmy , muzyka , poczucie humoru , inteligencja , wszystko ...... naprawdé wszystko........ i jeszcze to cos czego nie potrafié opisac , taka magia :):) cos czujé ze wiele fajnych lat jeszcze wciaz przed nami , oby :):):) nio i to tyle............. nio pewnie, nie bylo by problemu, nie?
AKCJA2 dupa blada......... bo sie kocham w smoczycy..... ale spoko , niby bez emocji ............ ja juz stary , juz mádry , juz po przejsciach ...... nio i oczywiscie doswiadczony spier....... przyjazniami czy romansami juz dawno jej o tym powiedzialem , tak zeby nie bylo udawania chorego :):):) nio i tyle ..... bo sie kocham :)
AKCJA3 gdzie solá sypiá i boli .......... nio a bolec zaczelo ostatnie tygodnie bo , bo gadzina zaczela mi opowiadac jak to ostatnio spedza czas na flirtowaniu z roznymi........ a mnie jeb siekierá po glowie choc udaje , ze nie boli............... i tu tez niby problemu miec alien nie powinien no bo wie on ze............ co by sie czuc lepiej to trza rane lizac i powiedziec smokowi : -nie opowiadaj, nie opowiadaj juz bo boli....wiesz smoku ja sie na pare tygodni wyalienuje od cia i wyleczé........ ale tez nie chce sié tej nadzieji tracic ze moze jednak............ ze moze ot ona tak opowiada co by na siebie zwrócic uwagé.....ze jest nadzieja...... ze sobie jej nie odbierac............................. motam sié chyba
AKCJA4 ktos to czyta????????????????????
AKCJA5 a soli jest cale morze.......... i lád soli caly .......... bo sól tak pomiédzy belfastem a rybnikiem , ja tu ona tam a ja tu a ona nie......... wiec rozmawiamy sobie codziennie prawie na gg i skype tez sie grzeje i.................. boli boli boli boli
Awatar użytkownika
Yenna
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Yenna » 22 sty 2007, 08:36

Jak to przeczytałam to tak naprawde musialam czytac od nowa -> ciezko zrozumiec ta Twoja paplanine.
Rozumiem ze ta kobieta traktuje Cie tylko jak przyjaciela. Zwierza ci sie z jej kontaktow damsko-meskich. A w tym momencie zostales zywcem pogrzebany. Ona nie zauwaza juz w tobie mezczyzny, potencjalnego faceta, jako przyjaciel nie jestes pociagajacy fizycznie. Wpadles po uszy
Nie lubię jak spływa w dół spod mokrych rzęs, Dotykając prawą kroplą ust - Zielony deszcz. Jak zalewa policzki i parzy jak lawa, Co z wulkanu gorącym wodospadem spada.
alien11

Postautor: alien11 » 22 sty 2007, 08:54

jojku, fajne yenna , ale czy w milosci nie mozna sié przyjaznic ????? i przeciez ja traktuje smoka jak przyjaciolké i zwierzam sié jej z wszystkiego a .......nie przeszkadza mi to postrzegac já jako potencjalná partnerké!!!!!!!!! i to poplátanie to mój dzisiajo-porankowy stan umyslu :) sorki za brak precyzyjnosci:) ...........a tak wogle to ja chcé byc juz tylko z kims z kim sié bédé przyjaznil, wiesz . Zwiázki bez przyjazni konczá sié z reguly straszná nudá ...
Awatar użytkownika
Yenna
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Yenna » 22 sty 2007, 09:11

Oczywiscie ze mozna sie przyjaznic, nawet powinno. Ale zrozum, ze ona cie zaszufladkowala. Ciezko sie wyrwac z takich kajdanek
Nie lubię jak spływa w dół spod mokrych rzęs, Dotykając prawą kroplą ust - Zielony deszcz. Jak zalewa policzki i parzy jak lawa, Co z wulkanu gorącym wodospadem spada.
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 22 sty 2007, 09:32

alien11 pisze:ktos to czyta???

Ja czytam i... czytam... i... NIE ;DD
alien11 pisze:a mnie jeb siekierá po glowie choc udaje , ze nie boli

Powiem z własnego, wieloletniego doświadczenia, że może sprawiać przyjemność. Masochistyczną, ale zawsze. Tylko nie zbudź się potem z reką w nocniku, że do wszystkiego, włącznie np ze strachem czy obrzydzeniem potrzeba Ci cholernie silnych bodźców, a ludzie się na Ciebie dziwnie patrzą, gdy np nie rusza Cię zupełnie nawet najobrzydliwsza filmowa scena. I że nie bardzo umiesz płakać...
alien11 pisze:jest prawdziwá nadziejá na przyjazn zycia , wszystko nas láczy calkowicie - poczucie humoru , estetyka , filmy , muzyka , poczucie humoru , inteligencja , wszystko ...... naprawdé wszystko........ i jeszcze to cos czego nie potrafié opisac , taka magia

No to dobrze. Inaczej nie ma sensu kochać :)

Reasumując - mam podobnie od lat. I ciągle wierzę, chociaż ostatnio jakoś słabiej...
soul of a woman was created below
alien11

Postautor: alien11 » 22 sty 2007, 09:53

kurcze , yenna bardzo cenna ta twoja opinia tylko pomóz mi uwierzyc, wiesz , po czym ty wnosisz ze ona juz mnie zaszufladkowala ?????????????? argumenty plizzzzzz argumenty
Awatar użytkownika
Olivia
Weteran
Weteran
Postautor: Olivia » 22 sty 2007, 11:15

A co to znaczy, że Ona jest dla Ciebie smoczycą? Bo jakoś nie rozumiem tego "komplementu"...

I pisz trochę bardziej po polsku, bo tego bełkotu nie da się normalnie czytać.
"Miarkuj złość.
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
Awatar użytkownika
Kotek_Szarobury
Bywalec
Bywalec
Postautor: Kotek_Szarobury » 22 sty 2007, 12:55

Tak, tak, smoczyca, gadzina czy jak ją inaczej pieszczotliwie nazywasz fajne rzeczy wyprawia, wie, że cię boli a jednak
sypie solá po ranie
. Cóż, każdy człowiek jest inny. Może chce cię zranić (nie sądzę), może sprawdza poczucie humoru, może ile wytrzymasz, może chce dać ci kopa, byś coś zrobił w jej kierunku. Ps. Zbyt wczesne powiedzenie "kocham" "czy podobasz mi się" jest złe w 80% przypadków (moim kiedyś też :) ). Nie mów smokowi, że boli, bo ogniem zionie i będzie piekło. Staraj się flirtować, skoro to lubi. PS2. A mi się temat i styl podoba, co się czepiacie co niektórzy ;)
Don`t worry, be happy
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 22 sty 2007, 13:20

Kotek_Szarobury pisze:wie, że cię boli
Gdzie on to napisał?

Alien, Ty chyba jesteś zbyt idealny, ona Cię nie może "dotknąć", bo byś się rozsypał.

Przyjaźń z kobietą bez wzajemnej miłości, to wkładanie samego siebie w relacyjną pozycję geja. Uważaj, bo to się rzuca na mózg. Nie na orientację akurat, ale na różne inne rzeczy. Wiem co mówię.

[ Dodano: 2007-01-22, 13:22 ]
Powiedz mi jeszcze, Alien...

Co ona by zrobiła, gdyby to przeczytała? Dostałbyś w twarz? Nie chciałaby Cię znać? Przeleciałaby Cię? Wzięlibyście ślub?

No pomyśl, co by się mogło stać?
Awatar użytkownika
unlucky_sink
Maniak
Maniak
Postautor: unlucky_sink » 22 sty 2007, 15:34

alien11 pisze:jest prawdziwá nadziejá na przyjazn zycia
A ja myślę, że ona to już dawno uważa waszą znajomość za przyjaźń życia :)
alien11 pisze:wszystko nas láczy calkowicie - poczucie humoru , estetyka , filmy , muzyka , poczucie humoru , inteligencja , wszystko
Z tą inteligencją troszke przesadziłeś-wiadomo przecież, że smoki są najmądrzejsze ;)
alien11 pisze:........ i jeszcze to cos czego nie potrafié opisac , taka magia :) cos czujé ze wiele fajnych lat jeszcze wciaz przed nami , oby
Ja bym powiedziała, że wiele więcej niż wiele.
alien11 pisze:, bo gadzina zaczela mi opowiadac jak to ostatnio spedza czas na flirtowaniu z roznymi........ a mnie jeb siekierá po glowie choc udaje , ze nie boli...............
godzinę????!!!!! :o
alien11 pisze:....wiesz smoku ja sie na pare tygodni wyalienuje od cia i wyleczé........
a to smutne...
alien11 pisze:ze moze ot ona tak opowiada co by na siebie zwrócic uwagé.....
może wystarczy ją zapytać? <pejcz>
"Mężczyzna kolo 30 czy 40 nie wiąże się z mlodszą kobietą dla jej jędrnego ciala i przeklutego języka. To czysta propaganda. Wiąże się z nią, by móc stać się tym,kto spieprzy jej życie." T. Parsons
Awatar użytkownika
larena
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: larena » 22 sty 2007, 16:21

Ona traktuje Cie jak przyjaciela i tylko iwyłacznie jak przyjaciela. Raczej to sie nie zmieni ponieważ Ty ja trektujesz jak przyjaciołke. Daj jej do zrozumienia że nie jest dla Ciebie tylko kumpelą. Staraj sie zrobic cos w kierunku żeby zmieniła swoje podejscie do Ciebie.
Opowiada Ci jak z innymi flirtuje, moze własnie o to jej chodzi zeby wzbudzic Twoją zazdrość, zebys wreszcie ruszył tyłek a nie tylko kolege udawał.

dosyc oryginalnie to wszyatko przedstawiasz
reaguję na magiczne dźwięki i trzaski z winylowej płyty. Bob Marley śpiewa pieśń, Niesie treść pełną miłości,
Która wypełnia cale pomieszczenie. Nie zauważam wrogich spojrzeń, Nie słyszę złych słów - Rozmyta.

http://rycerze.wp.pl/?ac=vid&vid=176166738
alien11

Postautor: alien11 » 22 sty 2007, 20:10

..........niech zieje ogniem kotku szarobury..... dla mnie osobiscie pieklem jest zycie w klamusianiu sie z przyjaciolmi ( i kocham paulo coehlo)............ weteranie sir Charlsie ......... pewno powiedziaua by ze............... z tá inteligencjá to przesadzilem :) ....a czy jestem zbyt idealny.......................... tak pewnie tak :)
Nautilius
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: Nautilius » 22 sty 2007, 20:32

a ja powiem tak ze to wcale nie jest tak ja mialem w ten sposob ze kobieta cos do mnie czula dla mnie byla tylko przyjaciolka opowiadalem jej o innych kobietach. w konsekwencji sie w niej zakochalem. wszystko jest mozliwe
Awatar użytkownika
Yenna
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Yenna » 22 sty 2007, 22:42

alien11 pisze:kurcze , yenna bardzo cenna ta twoja opinia tylko pomóz mi uwierzyc, wiesz , po czym ty wnosisz ze ona juz mnie zaszufladkowala ?????????????? argumenty plizzzzzz argumenty

a jak myślisz czemu Ci opowiada jak to sobie flirtuje z innymi? bo traktuje cie tylko jako przyjaciela. Czy Ty jej kiedykolwiek pokazałeś, że mógłbyś być kimś więcej?

Acha i skończ z tymi wielokropkami, są denerwujące
Awatar użytkownika
Martinoo
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Martinoo » 22 sty 2007, 23:03

Hey miałem podobnie ale ... nigdy nie pozwoliłem mojej dobrej znajomej opowiadac mi o jej facetach i wiesz co lepiej mi z tym ona ma do mnie podejscie dosyc neutralne, trzymam taki dystans jaki chce i duzo lepiej sie z tym czuje. Nawet jak nie czuje nic laski a ona zaczyna mi opowiadac szczegółowo o jej podbojach miłosnych to głupio sie czuje .. narzucam inny temat i tyle. Bardziej wychodzi na zdrowie. Poza tym podczas spotkania ona Ciut inaczej na Ciebie patrzy patrz jak na potencjalnego partnera a nie jak na brata ... nie wiem jakos mi wtedy lepiej. Ale rozumiem że można mieć przyjaciółke - mi jakos nie potrzebna...
Awatar użytkownika
TFA
Weteran
Weteran
Postautor: TFA » 22 sty 2007, 23:12

kurcze , yenna bardzo cenna ta twoja opinia tylko pomóz mi uwierzyc, wiesz , po czym ty wnosisz ze ona juz mnie zaszufladkowala ?? ????????????

Bo twoj "problem" jest tak klasyczny i podrecznikowy, ze jest pewne w 100 % ze nic z tego nie bedzie. Tylko sie bedziesz pograzal nic wiecej.
Ręce me do szabli stworzone, nie do kielni.
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 23 sty 2007, 00:08

TFA pisze:Tylko sie bedziesz pograzal nic wiecej.

on się już pogrążył. czytam jego posty z niesmakiem :| [już nie mówiąc o formie, która dorosłemu i ponoć inteligentnemu facetowi więcej niż nie przystoi]
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
Awatar użytkownika
vilmon1980
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: vilmon1980 » 23 sty 2007, 10:46

Nautilius pisze:a ja powiem tak ze to wcale nie jest tak ja mialem w ten sposob ze kobieta cos do mnie czula dla mnie byla tylko przyjaciolka opowiadalem jej o innych kobietach. w konsekwencji sie w niej zakochalem. wszystko jest mozliwe

Też tak miałem :)

A ja na ten przykład lubię rozmawiać ze swoimi przyjaciółkami na tematy relacji damsko-męskich tudzież damsko-damskich :> I wcale mi nie przeszkadza jak opowiadają o swoich podbojach... nawet jeśli pojawiają się pikantniejsze szczegóły ;)
alien11

Postautor: alien11 » 23 sty 2007, 11:37

Yenna pisze:a jak myślisz czemu Ci opowiada jak to sobie flirtuje z innymi? bo traktuje cie tylko jako przyjaciela. Czy Ty jej kiedykolwiek pokazałeś, że mógłbyś być kimś więcej?
yenna w temacie masz- "..........nio i oczywiscie doswiadczony spier....... przyjazniami czy romansami juz.......... dawno jej o tym powiedzialem" , i nie denerwuj sie ............:)...:).... to tylko kropki....... nie mogá cia skrzywdzic, nie???? ale postaram sie :)
lollirot pisze:on się już pogrążył. czytam jego posty z niesmakiem [już nie mówiąc o formie, która dorosłemu i ponoć inteligentnemu facetowi więcej niż nie przystoi]
- coz lollirot , nie ma problemu - ja cie nawet rozumiem , ot twoje "kota powinnosciá jest siedziec i byc podziwianym" hihi - po kolesiu juz jadá za stylistyké, podláczé sié , dolozé mu konkretnie i popodziwiam sama siebie :) jak dla mnie to fajnie , ze piszesz. Sobie podleczysz kompleksy a mi czyms takim naprawdé nie zrujnujesz pewnosci siebie , tylko bardzo cié proszé czarny kocie dopisz tez do tematu cos konstruktywnego , wiesz , cos (inteligentnego) od siebie :) tak zebym i ja mogl cié popodziwiac :)
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 23 sty 2007, 15:03

nie ma się czego czepić, czepię się podpisu? błagam Cię <lol2>

a co o tematu - jak sam twierdzisz, jesteś dorosły, jesteś mądry, to dlaczego jej nie powiesz, o co chodzi? co to za przyjaźń, jeśli nie można rozmawiać?
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
Awatar użytkownika
Kotek_Szarobury
Bywalec
Bywalec
Re: o psie który nie umiec ran lizac czyli nie opowiadaj

Postautor: Kotek_Szarobury » 23 sty 2007, 16:03

Sir Charles pisze:
Kotek_Szarobury napisał/a:
wie, że cię boli

Gdzie on to napisał?

alien11 pisze:juz dawno jej o tym powiedzialem , tak zeby nie bylo udawania chorego :) :):) nio i tyle ..... bo sie kocham :)

Takie snuję domyślenia, ciężko się czasem nie zorientować.

Sir Charles pisze:Przyjaźń z kobietą bez wzajemnej miłości, to wkładanie samego siebie w relacyjną pozycję geja. Uważaj, bo to się rzuca na mózg. Nie na orientację akurat, ale na różne inne rzeczy. Wiem co mówię.

Takie jest zdanie pewnie większości, na oddzielny temat dyskusja, ale wg. mnie możliwa jest normalna przyjaźń damsko-męska. Szczególnie gdy osoba płci przeciwnej cię nie pociąga seksualnie.
Don`t worry, be happy
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 24 sty 2007, 12:56

Kotek_Szarobury pisze:Szczególnie gdy osoba płci przeciwnej cię nie pociąga seksualnie.

Nie ma czegoś takiego jak relacja statyczna, każda relacja ciągle ewoluuje. A pamiętajmy, że popęd rodzi się w GŁOWIE :)

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”