ja polecam wszelkiego rodzaju kasze a szczegolnie malo popularno teraz kasze jaglana.
kasze ta gotuje sie na wodzie z mlekiem w proporcji pol na pol, i mozna ja jesc prawie ze wszystkim : z dzemem, podsmarzonymi jablkami, roznymi serkami itp.
rowniez ostatnio eksperymentuje z maka gryczana - pyszne nalesniki wychodza ;d
z zapiekankami nie bede sie powtarzac
ostatnio robilam bratu takie grzanki: z chleba (na razowym robilam) wydlubije sie srodek i wlewa tam jajko na to kladzie sie ser zolty i przyprawy wedlug gustu - braciszek sie strasznie tym zajada, dla mnei za tluste ale co kto lubi
sosik do spaghetti, choc ja do ryzu robilam
do rondelka wlewa sie smietane do tego zielony groszek i ser zolty... pychotka, moze byc tez z brokulami lub innymi warzywami ale z groszkeim najlepsze
roznego rodzaju salatki robione ze wszystkiego co ma sie pod reka, a zeby sytne byly to czesto z ryzem... tu jest naprawde pole do popisu a ja lubie eksperymenty kulinarne wiec wciaz nowe wymyslam i zadko kiedy robie 2 identyczne
rozne zupy, mozna zrobic pomidorowa na udku kurczaka a na drugi dzen z tego mieska sosik zrobic lub na patelni odsmarzyc
[ Dodano: 2006-12-15, 16:40 ]
jamaicanflower pisze:Zaraz po rozkoszach konsumpcji wymyslilo mi sie, ze to samo mozna zrobic z ryzu i jablka, zastepujac sos czekoladowy jogurtem. Tez powinno byc smaczne, jest rowniez tanie i zdrowe - spelnia kryteria, wiec pozostaje mi tylko zyczyc smacznego!
czesto na treningi robilam sobie ryz z jogurtem a do tego rodzynki, owocki, dzemik - co jest pod reka
tylko jogurt najlepiej naturalny bo najladniej wyglada, moze tez byc bita smietana