nigdy nie wychodzi...

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
emmiii
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: emmiii » 19 lis 2005, 09:20

błeh... chyba masz racje... ale jeśli mam okazję, to staram się ją wykorzystać... ale nie znaczy to, że spotykam się z pierwszymi lepszymi... wszyscy mówią żebym sobie dała narazie spokój... ale jak??? jeśli ja nie potrafię być lonely...

regułą nie jest wiek... moja qmpela chodzi z chłopakiem od pierwszej klasy gimnazjum i są aż do dziś (ona jest w moim wieku, on cztery lata starszy)... błeh...
Awatar użytkownika
Olivia
Weteran
Weteran
Postautor: Olivia » 19 lis 2005, 10:34

Cranberry pisze:tym wieku długie związki (dwuletni można już chyba takowym nazwać, co?) są możliwe...

A czy ktoś tu napisał, że nie są możliwe? Tylko po prostu dziewczyna tworzy problem tam, gdzie go nie ma... Podejrzewam, że chce z kimś być na stałe, bo koleżanki są już w takich związkach. Ale nie tędy droga!
"Miarkuj złość.
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
Awatar użytkownika
sadi
-#
-#
Postautor: sadi » 19 lis 2005, 12:32

Olivia pisze:Ale nie tędy droga!

Tlumacz dziecku...ktore i tak zrobi swoje...
<zmieszany> -> uwielbiam tę mordę
<sex> -> ta też jest fajna
<hahaha> -> często sie śmieję...ze wszystkiego...
<fuckoff> -> jak mnie ktos wku$%^&!
;DD -> jeszcze ta mi lezy
Awatar użytkownika
Calvin
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Calvin » 20 lis 2005, 00:36

Bosh... Cranberry, masz rację:
Cranberry pisze:16 lat to nie jest wcale tak mało

Moze najpierw przestancie nosic pieluszki, a dopiero potem zajmijcie sie sprawami sercowymi? <joke, ale nie moglem sie powstrzymac czytajac wasze wypowiedzi>

Mi nasuwa się coś takiego na myśl, że w waszym wieku to się powinno z nosem w książce siedzieć a nie za związki się brać. Zajmijcie się najpierw dzieciaki zdaniem matury czy tam w ogóle zdaniem do jakiejś średniej szkoły.

Jesteście w takim wieku i już robicie ze swoich problemów wielkie halo. Poczekajcie tak z lat powiedzmy jeszcze 5-6 to wtedy będziemy mogli pogadać.
Sorki, ale takie moje zdanie.

I w kwestii krótko-terminowych związków. Baw się dziewczyno póki możesz, wierz mi, że potem będziesz żałować jak wielu rzeczy nie zrobiłaś w swoim życiu.
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 20 lis 2005, 00:38

Calvin pisze:Zajmijcie się najpierw dzieciaki zdaniem matury czy tam w ogóle zdaniem do jakiejś średniej szkoły.

Skończyłam i zdałam. to ze mną już moęsz gadać ? :> ;P
Awatar użytkownika
Calvin
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Calvin » 20 lis 2005, 00:40

Nie moon nie o Tobie mówię ;) Swojego posta skierowałem raczej do ludzi których ledwo od cyca odstawiono ;)
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 20 lis 2005, 00:43

Wiem, wiem ;)
Ale to tak wyszło jakbys mierzył metryką. Wiadomo,ze sie bierze poprawke, bo pewne rzeczy po prostu są typowe do pewneg wieku.
Ale to,że ktoś ma 16 lat nie znaczy, że nie moze byc dojrzalszy emocjonlanie od 22 latka.
Nie chciałbym po prostu zeby inni ten Twój post tak odczytali. No chyba, ze miał taki być i ja po prostu se dopisuje? :>
Awatar użytkownika
Calvin
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Calvin » 20 lis 2005, 00:51

Wiesz to nie jest takie proste jak się wydaje. Masz rację, że nie można wszystkich pod jedną miarkę. Może to po prostu ja jestem już za stary? :P
Poważnie mnie to przeraża, że tzw. "młodzież" co raz szybciej ... (i jakiego tu słowa użyć? bo przecież nie "dorasta") ... próbuje smakować dorosłego życia.
Dzieciaki coraz częściej zatracają swoje dzieciństwo tylko po to by wcześniej stać się dorosłym.
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 20 lis 2005, 01:07

Dzieciaki coraz częściej zatracają swoje dzieciństwo tylko po to by wcześniej stać się dorosłym.

Oj znam to :/ Tez sie w to pchałam.
A teraz jak sie zachowuje jak dziecko rodem z przedszkola to sie na mnie patrza jak na obłąkaną :|
Awatar użytkownika
Calvin
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Calvin » 20 lis 2005, 01:14

A czy nie o to w życiu chodzi? By się dobrze bawić? :D
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 20 lis 2005, 01:23

Alez oczywiście. Dlatego to uskuteczniam <banan>
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 20 lis 2005, 01:28

Za duzo analizujesz
twoja psychika nie jest ba tyle dojzała bys teraz sie w cos angazowała
swego czasu tez czesto zmieniałam partnerów, to był ciekawy okres w moim zyciu.
Nic na siłe. Samo przyjdzie, zakochasz sie i bedzie ci mało, bedziesz czuła, że chcesz juz na zawsze byc własnie z nim

Nie najezdzajcie na dziewczyne, ona ma dopiero 16 lat, czesciowo jest jeszcze dzieckiem, nie jest na tyle dojzała co wielu z nas, ale to nic dziwnego jest młodsza.
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 20 lis 2005, 10:52

Calvin pisze:Mi nasuwa się coś takiego na myśl, że w waszym wieku to się powinno z nosem w książce siedzieć a nie za związki się brać. Zajmijcie się najpierw dzieciaki zdaniem matury czy tam w ogóle zdaniem do jakiejś średniej szkoły.

Jesteście w takim wieku i już robicie ze swoich problemów wielkie halo. Poczekajcie tak z lat powiedzmy jeszcze 5-6 to wtedy będziemy mogli pogadać.
Sorki, ale takie moje zdanie.

Podpisuję się pod tym w 100 procentach. Z ust mi to wyjąłeś:) Do nauki,hehehe.....

moon pisze:Ale to,że ktoś ma 16 lat nie znaczy, że nie moze byc dojrzalszy emocjonlanie od 22 latka.

Oczywiście, hehehe....a Ted jest konserwatywym liberałem i działaczem UPR....większej bredni nie słyszałem , hihihi...:)
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 20 lis 2005, 11:18

TedBundy pisze:większej bredni nie słyszałem , hihihi...usmiech

Tez bym jeszcze pare lat temu w to nie umierzyła. Doświadczenie jednak pokazuje co innego. Może też sie kiedyś przekonasz o tym :] Tak samo jak o istnieniu 23latkjów z mózgiem 15latków jest możliwe i sie zdarza.
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 20 lis 2005, 11:22

moon pisze:Tak samo jak o istnieniu 23latkjów z mózgiem 15latków jest możliwe i sie zdarza.

Ale chyba 23 latków płci żeńskiej, uhehehehehe...... :)

Awatar użytkownika
Olivia
Weteran
Weteran
Postautor: Olivia » 20 lis 2005, 12:39

TedBundy pisze:Ale chyba 23 latków płci żeńskiej

Jeszcze się nie spotkałam. Naromiast płci męskiej owszem, Ted coś o tym wie... :P
"Miarkuj złość.

Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się

Bo on za chwilę może trzasnąć"
Awatar użytkownika
TFA
Weteran
Weteran
Postautor: TFA » 20 lis 2005, 12:42

Olivia pisze:Jeszcze się nie spotkałam

A ja owszem :(
Ręce me do szabli stworzone, nie do kielni.
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 20 lis 2005, 23:46

TedBundy pisze:Ale chyba 23 latków płci żeńskiej, uhehehehehe......

Ja obu płci poznałam Ted. Ale Olivia ma rację przwaga pod tym względem facetów jest. ;P
Awatar użytkownika
Calvin
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Calvin » 21 lis 2005, 10:34

Ech i niestety macie rację dziewczyny. Sam znam więcej facetów niż kobiet, którzy są "simple minded". Ale odbija nam przez was drogie koleżanki.
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 21 lis 2005, 16:30

Calvin pisze: Sam znam więcej facetów niż kobiet, którzy są "simple minded". Ale odbija nam przez was drogie koleżanki.

Znajomy mi dziś powiedział jedno ciekawe zdanie: coś się porobiło laskom w głowach, zdecydowanie na gorsze, nie to co za komuny :) Wtedy poznała taka inżyniera po studiach, urodziła mu dzieci, gotowała w domu obiadki i obsługiwała seksualnie :) A teraz??? Ted, zobacz, co się dzieje - wymagania, "american life", kult pieniądza, oczekiwania nieadekwatne do rzeczywistości itd...kasa, stary, nie uczucia, kasa,mieszkanie, samochód!!!.koniec świata, stary....
zaznaczam, że pan ten ma 25 lat:)

A ja dodam w kwestii komentarza jego wypowiedzi - po odsączeniu szkodliwego seksizmu troszkę ma rację, niestety :(

Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 21 lis 2005, 23:38

TedBundy pisze:Wtedy poznała taka inżyniera po studiach, urodziła mu dzieci, gotowała w domu obiadki i obsługiwała seksualnie

A ja Cie Ted zapewniam, ze jeszcze sie setki takich gdzies pałętają. A najlepiej, zebys sprzatnal jedna, to sie zmniejsza prawdopodobienstwo trafienia na taka :P
soul of a woman was created below
And-
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: And- » 22 lis 2005, 00:00

Calvin pisze:I w kwestii krótko-terminowych związków. Baw się dziewczyno póki możesz, wierz mi, że potem będziesz żałować jak wielu rzeczy nie zrobiłaś w swoim życiu.

Tych, ktore zrobila tez bedzie zalowac ale na tym wlasnie polega ta zabawa.
Calvin pisze:A czy nie o to w życiu chodzi? By się dobrze bawić?

A i owszem ale jednoczesnie nie dac sie komus wydymac jak pingus w Twoim avie <hahaha> <hahaha> <hahaha>
Awatar użytkownika
Koko
Weteran
Weteran
Postautor: Koko » 22 lis 2005, 02:15

A czy nie o to w życiu chodzi? By się dobrze bawić?

A i owszem ale jednoczesnie nie dac sie komus wydymac jak pingus w Twoim avie

A dla mnie nie takie owszem, choć z drugą częścią się zgodzę.

Poważnie mnie to przeraża, że tzw. "młodzież" co raz szybciej ... (i jakiego tu słowa użyć? bo przecież nie "dorasta") ... próbuje smakować dorosłego życia.

Te Calvin.. żebyś Ty się przypadkiem na tej swojej 23 letniej dorosłości kiedyś jeszcze nie przejechał...
Awatar użytkownika
emmiii
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: emmiii » 22 lis 2005, 19:41

tak sobie czytam... i stwierdzam, że... macie po części racje... bawić się... hmmm... bawić się z kims zupełnie obojętnym??? przytulac się z nim??? całować bez zoobowiązań???
Awatar użytkownika
Cranberry
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Cranberry » 22 lis 2005, 20:49

macie po części racje... bawić się... hmmm... bawić się z kims zupełnie obojętnym??? przytulac się z nim??? całować bez zoobowiązań???

no jeśli tak to widzisz, to baw się, baw....

ale czy przytulanie, całowanie nie byłoby czymś przyjemniejszym, bardziej treściwym, gdyby było zarezerwowane tylko dla osoby, na której Ci zależy?
czy nie widziałabyś w tym większego sensu gdyby razem z tym płyneło uczucie?
czy pocałunek nie powinien zwalać z nóg, powodować, że za nim tęsknisz, kiedy tej - konkretnej - osoby nie ma przy Tobie?
osobiście nie widzę sensu w "pocałunku", "przytuleniu" w momencie, gdy osoba, którą całuję czy przytulam (czy też coś więcej - czytając Twoje poprzednie posty, szczególnie przy temacie seksu) nie jest mi bliska. I to na tyle bliska, że ogarnia mnie nie tyle co szybsze bicie serca, a szaleństwo i euforia, gdy mogę jej pokazać swoje uczucia właśnie przez pocałunek, czy przytulenie... to wszystko dopiero ma sens, gdy płynie za tym uczucie.
ale to tylko moje zdanie..

a Ty baw się, emmii, baw...
"life is like a cranberry pie - you never know what you can find inside".. :]
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 22 lis 2005, 23:53

emmiii pisze:bawić się... hmmm... bawić się z kims zupełnie obojętnym??? przytulac się z nim??? całować bez zoobowiązań???

Bawić sie tak żebyś z tego miała radochę. na zobowiązania jeszcze masz wieeeeeeele czasu przed sobą. ;)
Awatar użytkownika
Calvin
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Calvin » 23 lis 2005, 01:01

Koko pisze:Te Calvin.. żebyś Ty się przypadkiem na tej swojej 23 letniej dorosłości kiedyś jeszcze nie przejechał...

Dzięki za ostrzeżenie, będę się starał :)
Awatar użytkownika
FireBird
Bywalec
Bywalec
Postautor: FireBird » 01 gru 2005, 17:05

Ehh szkoda ze wcześniej nie trafiłem na to forum - przeczytałem wszytskie wasze posty i patrze na wasze opinie - ja sam od zawsze od młodego wieku chciałem stałęgo związku bo wydawało mi się ze na przelotne zabawy, przygody nie mam co liczyć - teraz gdy przyszedł po mału czas na coś stałego mam wątpliwosci czy tego chce - czy nie wolał bym korzystać z życia z tych lat które jeszcze mam.

Ktoś wspomiał o tym ze osoby w takim wieku powinny siedzieć w domu i korzystać ale z nauki - fakt też jestem tego zdania (niesamowite jak doświadczenei życiowe wpływa na sugestie, opinie i zdania w późniejszym wieku) mam sąsiadkę i jej siostra ( 13,14 lat) jest z chłopakiem 10 miechów !! no paranoja - to prawda dzieci za szybko chcą stać się dorosłymi - i mnie to jeszcze kiedyś sięgło - i terazj jak Moon wydostaje się z wewnątrz mnie dzieciak :D Ale nie chamuje tego bo dobrze się czuje - duch młody ale psychika i wychowanie dorosłe - nie jest źle - mam racje? jak sądzisz Moon :>

I także popieram stwierdzenei ze często owe roczniki 21-23 lata sa dorośli z pozoru a psycha gimnazjum ... znam osobiscie kilku takich.. świat schodzi poniżej poziomu chodnika z postępem pokoleniowym...

Aha - kilka słow do Emmi ode mnie - według mnie i jakotakeigo mojego doświadczenia - Twoje szybkie i bezsensowne związki spowodowane są tym ze pewnie niedawno straciłąś tą osobe a wniej byłaś zakochana (pewnie dla Ciebei peirwsza miłość) będac z kolejną osoba szukasz czegoś innego, pewnie porównujesz go z poprzednim i źle się czujesz.
Moja rada - odstaw na jakis czas próby bycia z kimś bo jak widzisz nic Ci z tego nie przychodzi poza kolejnymi dołami z powodu samotnosci - musisz odpocząć przemyśleć wszystko, kogo szukasz itd Miłość przychodzi znienacka w najmniej spodziewanym momęcie - jeśli wewnętrzne uczucia do poprzedniej osoby ucichną wtedy będziesz mogła z kimś zawiązać "związek" jełśi można to tak nazwać - ale powinnas poznawać ludzi - patrzeć jaki kto jest, uczyć się na błędach by w późniejszym wieku ich unikać.

Pozdro 4 all
Ostatnio zmieniony 01 gru 2005, 17:12 przez FireBird, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 01 gru 2005, 17:09

FireBird pisze:I także popieram stwierdzenei ze często owe roczniki 21-23 lata sa dorośli z pozoru a psycha gimnazjum ... znam osobiscie kilku takich.. świat schodzi poniżej poziomu chodnika z postępem pokoleniowym...

akurat to nie reguła :) dostatecznie przejebanie zrytą psychę ma pokolenie, które teraz w gimnazjach dorasta:) (zero wartości, ideałów, szacunku, logiki, inteligencji, apoteoza kurestwa)Dno w sporej części, jednym słowem...istne zoo, panopticum <bicz1>

Aha.. W pełni dorosłym człowiek staje się tylko i wyłącznie wtedy, jak sam zaczyna zarabiać na swoje utrzymanie....metryka, dotychczasowy seks etc nie ma tu kompletnie nic do rzeczy.....

Awatar użytkownika
FireBird
Bywalec
Bywalec
Postautor: FireBird » 01 gru 2005, 17:16

TedBundy pisze:akurat to nie reguła :) dostatecznie przejebanie zrytą psychę ma pokolenie, które teraz w gimnazjach dorasta:) (zero wartości, ideałów, szacunku, logiki, inteligencji, apoteoza kurestwa)Dno w sporej części, jednym słowem...istne zoo, panopticum <bicz1>

Oczywiście, ja napisałem ze często :] nie zawsze :]
Ale włąśnie to pokoleje według mnie bedzie klęską.. z każdym następnym jest coraz gorzej i najgorsze jest w tym to ze praktycznie nic nie da sie zorbić.. coraz wiećej ludzi jest samolubna, egoistyczna, chamska, i widzi tylko i wyłacznei kase i słowa narzekania.. tak to fakt..

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”