Jaki pierscionek zareczynowy byscie chcialy dostac?
Moderator: modTeam
Jaki pierscionek zareczynowy byscie chcialy dostac?
Mam pytanie.Chcialem sie zareczyc z moja dziewczyna w te wakacje.W wiazku z czym chcialem jej kupic pierscionek.Mysle o takim z bialego zlota i brylancikami. Mam wiec pyt do dziewczyn.Jakie wam podobaja sie pierscionki,jakie chcialybyscie dostac i ile z reguly kosztuje kupno takiego na zareczyny?Dziekuje z gory za odp
to bardzo indywidualna sprawa. ciezko jednoznacznie okreslic rodzaj pierscionka.
Ja np. lubuje sie w wlasnie w bialym zlocie lub platynie <srebrze tez, ale na zareczynowy to chyba tak srednio>. Najlepiej aby byl szeroki jak obraczka z kamieniem, nie lubie drobniutkich z oczkami.
Ja np. lubuje sie w wlasnie w bialym zlocie lub platynie <srebrze tez, ale na zareczynowy to chyba tak srednio>. Najlepiej aby byl szeroki jak obraczka z kamieniem, nie lubie drobniutkich z oczkami.
People are all the same
And we only get judged by what we do
Personality reflects name
And if I'm ugly then
So are you
And we only get judged by what we do
Personality reflects name
And if I'm ugly then
So are you
a ja właśnie odwrotnei - lubię srebrne i z małymi kamyczkami jeśli już. Taki właśnie dostałam - przyjemny i nie "walący po gałach" ani też nie zbyt delikatny. jest taki hmm "uroczy"
. Na białe złoto jednak nie było stać mojego kochanego - mój pierścionek kosztował koło 35złotych (byłam razem z nim przy wybieraniu go). Nie gustuje w drogich zabawkach - dla mnei najważniejsze, że jest 
i ciągle zatracam się w tym bagnie...
Zerknij, jaką biżuterię nosi Twoja Pani na co dzień (srebro, złoto). Podpytaj się jej- np. podczas wspólnych zakupów, pooglądajcie razem wystawy u jubilera. Zorientuj się w rozmiarze jej paluszka. No i przede wszystkim w zasobności swojego portfela
I pamiętaj, że zakupionej biżuterii nie zwrócisz u jubilera

I pamiętaj, że zakupionej biżuterii nie zwrócisz u jubilera
- I*Z*U*$*K*A
- Entuzjasta
Kwstia gustu. Co do pierscionka zareczynowego to marzy mi sie wlasnie biale zloto ( nie nawidze zoltego) a do tego jakies drobnitkie brylanciki (kamyczki itp) W gre nie wchodza odstajace ozdobki. Najlepiej prosty, ksztaltem obraczkowaty.
Ps. Mam nadzieje ze kiedys sie takiego doczekam <kobita>
Ps. Mam nadzieje ze kiedys sie takiego doczekam <kobita>
* W szaleńczej wichurze znajdę Twój szept
W wzburzonym morzu oblicze Twe
W gwieździstym niebie oczu Twój blask
W słodyczy miodu pocałunków smak
Nie ważne kiedy, i tak znajdę Cię
W ślad po twych stopach pójdzie mój cień
W wzburzonym morzu oblicze Twe
W gwieździstym niebie oczu Twój blask
W słodyczy miodu pocałunków smak
Nie ważne kiedy, i tak znajdę Cię
W ślad po twych stopach pójdzie mój cień
- ksiezycowka
- Weteran
Nie lubię bardzo drobnych. Generalnie z oczkiem (ale takim bardzo ładnym) bądx forma obraczki.
Jak dla mnie średnio masywny. Z czego?Dowolnie byle by nie było to koloru złota, a srebra.
Swoją drogą to Starzec dobrze radzi
Pomysł poza tym o masywności. Jeśli Twoja dziewczyna ma drobniutkie paluszki i rączki to masywniejszego nie będzie pasowac bądź na odwrót - masywna raczka i drobny pierścionek.
Jak dla mnie średnio masywny. Z czego?Dowolnie byle by nie było to koloru złota, a srebra.
Swoją drogą to Starzec dobrze radzi

A mi się nie marzy żaden pierścionek. Nie noszę pierścionków w ogóle. Mam trochę, ale one tylko leżą i czekają na lepsze czasy. Jakoś nie lubię pierścionków po prostu. Pewnie pierwszym jaki zacznę naprawdę nosić bedzie zaręczynowy - ale to jeszcze masa czasu...
Nie lubię natomiast złota, więc to na pewno od razu odpada![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Nie lubię natomiast złota, więc to na pewno od razu odpada
![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
hmm przypomniała mi się pewna sytuacja: na studiach w grupie mojego faceta była para. Pewnego dnia chłopak oświadczył się dziewczynie na uczelni - wcześniej pochwalił się chłopakom i był dumny jak paw że kupił pierścionek itp
ale wszystko zepsuły dziewczyny z grupy - skomentowały, że pierścionek wygląda jak "ten dołączony dla gum do dzieci". Chłopakowi zrobiło się przykro. W sumie jego dziewczyna nic nie powiedziała - tylko to że jest szczęśliwa, że to jest od niego
. I tak to powinno wyglądać - najwazniejsze jak będzie odebrana intencja przez dziewczynę 
i ciągle zatracam się w tym bagnie...
- unlucky_sink
- Maniak
ehh...szukałam i szukałam jakiegoś ładnego pierścionka...i nic... ja bym chciała jakiś oryginalny
ehh... rozmarzyłam się
www.wkruk.pl -----> duży wybór-jak znajdziesz coś ciekawego daj znać
pierścionek który mi się podoba kosztuje 800zł ;-( why...? i jeszcze jeden znalazłam za 1900zł :O

www.wkruk.pl -----> duży wybór-jak znajdziesz coś ciekawego daj znać
pierścionek który mi się podoba kosztuje 800zł ;-( why...? i jeszcze jeden znalazłam za 1900zł :O
moon pisze:Pomysł poza tym o masywności. Jeśli Twoja dziewczyna ma drobniutkie paluszki i rączki to masywniejszego nie będzie pasowac
co racja to racja, przymierzylam kiedys pierscionek siostry, starsznie ładny, dostała vouchery od przyjaciół na armaniego - 3 obraczki, zewnętrzne z platyny, srodkowa
z ciemnego drewna
widze ze biale srebro w modzie
ja sama tez chcialabym z bialego srebra wlasnie, bo zlota w ogole nie lubie. Jakis ladny z cyrkonia czy takim brylancikiem, nie az tak zupelnie skomny ale na pewno drobniejszy bo mam male dlonie. Niekoniecznie w formie obraczki, ciezko to okreslic, musi byc ladny
ech kobiety to w ogole sa zazdrosne. a czasem jedno zdanie moze podciac skrzydla... wrrr
ech kobiety to w ogole sa zazdrosne. a czasem jedno zdanie moze podciac skrzydla... wrrr
Baby to złe kobiety. Jak chce być z Tobą to możesz jej kupić w Garwolinie na targu. Jak będzie miała większe mymagania to censored od niej daleko.
Ostatnio zmieniony 05 gru 2005, 12:42 przez fish, łącznie zmieniany 2 razy.
"Ludzie twierdzą, że Ziemia jest okrągła. Ale jak nie chcesz,
ale nie musisz im wierzyć." - Forrest Gump

- blacknessie
- Pasjonat
- Weteran
Moj jest zloty, nie z czerwonego zlota, tylko takiego dosc jasno - zlotego, w formnie obraczki z nieduzym diamencikiem osadzonym w obramowce z bialego zlota. Prosty i sliczny. <aniolek2>
Przy wyborze pierscionka zareczynowego warto kierowac sie tym, ze jest bizuteria, ktora sie nosi caly czas [podatny na zniszczenia, obtarcia, detergenty itp] i ( w wiekszosci przypadkow) bedzie tez nosci w przyszlosci. Dobrze by bylo zeby mozna zmienic rozmiar np. po ciazy, albo gdy sie bedzie w jesieni zycia. Z tego powodu jak dla mnie wszelkie wymyslne grawery odpadaja.
Przy wyborze pierscionka zareczynowego warto kierowac sie tym, ze jest bizuteria, ktora sie nosi caly czas [podatny na zniszczenia, obtarcia, detergenty itp] i ( w wiekszosci przypadkow) bedzie tez nosci w przyszlosci. Dobrze by bylo zeby mozna zmienic rozmiar np. po ciazy, albo gdy sie bedzie w jesieni zycia. Z tego powodu jak dla mnie wszelkie wymyslne grawery odpadaja.
off// w razie potrzeby kontaktu pisac na zlotooka_kotka@o2.pl
- ksiezycowka
- Weteran
- Pasjonat
Mia, ja myślę, że liczy się sam fakt, że ukochany daje Ci pierścionek i szczerze pragnie spędzić z Tobą resztę życia. Dla mnie chyba nie miałoby znaczenia, czy pierścionek będzie kosztowny, czy plastikowy kupiony na stoisku nad morzem <aniolek2>
Tak czy siak, to ja se jeszcze poczekam
Tak czy siak, to ja se jeszcze poczekam
"Człowiek jest odpowiedzialny nie tylko za uczucia, które ma dla innych, ale i za te, które w innych budzi."
Cena, wartość?? Przecież nie to jest ważne!! Najważniejsza jest otoczka, sama sytuacja. Mój pierścionek został kupiony w roku urodzin mojego narzeczonego (1981) przez jego rodziców z przeznaczeniem dla przyszłej żony (czyli dla mnie
). Widzę, że nie jest bardzo wartościowy, ale pasuje idealnie i noszę go z dumą. A sama historia z nim związana jest słodka.

Właśnie jestem na etapie piłowania nakrętki. Będzie zajebisty pierścionek, co prawda z gwintem w środku ale i tak będzie śliczny... 

Żyję tym co czuję, z życia biorę to, co mi smakuje.
Szukam i znajduję. Nie dołuję, kiedy mi brakuje.
Lubię, siebie lubię, co chcę robię i co myślę mówię.
Prostą idę drogą i niczego już nie boję się.
Szukam i znajduję. Nie dołuję, kiedy mi brakuje.
Lubię, siebie lubię, co chcę robię i co myślę mówię.
Prostą idę drogą i niczego już nie boję się.
Imperator pisze:Będzie zajebisty pierścionek, co prawda z gwintem w środku ale i tak będzie śliczny...
a w bonusie kolczyki z kapsli od Tymbarka, uhehehehehe:) <browar>
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow
Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!
http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!
http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Ej ja tylko zapytalam
Oczywiscie od pierscionka wazniejsze sa same zareczyny, okolicznosci i w ogole a pierscionek? ma byc tylko ladny i pasowac
o cene pytalam dlatego, ze ja kiedys juz dostalam pierscionek od niego tak na prezent i byl dosc kosztowny. Ale chyba w ogole wszystko zalezy glownie od sytuacji materilanej i gustow
spooky27 wlasnie najlepsze sa takie
z historia
takie wyjatkowe 

spooky27 wlasnie najlepsze sa takie
-
- Weteran
Ja mimo wszystko nie chcialam dostac takiego plastikowego. Pierscionek zareczynowy to cos co nosi sie ciagle i musi byc zrobiony z czegos odpowiednio trwalego, zeby za lat kilkadziesiat sie nie rozsypal.
Moj nosze 1,5 roku i juz jest porysowany.
Moj nosze 1,5 roku i juz jest porysowany.
off// w razie potrzeby kontaktu pisac na zlotooka_kotka@o2.pl
Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”