pare waznych pytanek...
Moderator: modTeam
pare waznych pytanek...
po pierwsze... czy bardzo wam przeszkadza jak dziewczyna jest owlosiona w tych miejscach??.
a po drugie..jestem bardzo ciekawa czy moj chlopak sie onanizuje i gdyby tak to jak czesto.czy jak go spytam bedzie to glupie?ostatnie pytanie jest dla mnie najbardziej istotne.jestem jeszcze dziewica,ale mam zamiar to zmienic w niedalekiej przyszlosci hehh,bardzo tego chce, moj chlopak rowniez.ale jest problem...ja sie wstydze pokazac.jestem raczej zgrabna,ale nie chodzi o to...nie wiem czego sie wstydze.zastanawiam sie czy to jest normalne przed pierwszym razem?moze po prostu nie jestem w takim razie gotowa?
a po drugie..jestem bardzo ciekawa czy moj chlopak sie onanizuje i gdyby tak to jak czesto.czy jak go spytam bedzie to glupie?ostatnie pytanie jest dla mnie najbardziej istotne.jestem jeszcze dziewica,ale mam zamiar to zmienic w niedalekiej przyszlosci hehh,bardzo tego chce, moj chlopak rowniez.ale jest problem...ja sie wstydze pokazac.jestem raczej zgrabna,ale nie chodzi o to...nie wiem czego sie wstydze.zastanawiam sie czy to jest normalne przed pierwszym razem?moze po prostu nie jestem w takim razie gotowa?
Kwestia wieku. Ile masz latek bo inaczej będzie ciężko odpowiedzieć?
Ad. 1 Zależy jak owłosiona
Ale z reguły nie przeszkadza
Ad. 2 Spytaj się śmiało. Jak powie, że się nie onanizuje to kłamie
Ad. 3 Przestań się wstydzić i zaakceptuj siebie.
Ad. 1 Zależy jak owłosiona
Ad. 2 Spytaj się śmiało. Jak powie, że się nie onanizuje to kłamie
Ad. 3 Przestań się wstydzić i zaakceptuj siebie.
"Ludzie twierdzą, że Ziemia jest okrągła. Ale jak nie chcesz,
ale nie musisz im wierzyć." - Forrest Gump

czesc! na pierwsze pytanie to chyba tylko chlopak moze sie wypowiedziec, wiec nie zabieram glosu.
na drugie: ja z moim chlopakiem stosujemy zasade: kto pyta nie bladzi. Ja uwazam, ze wcale to nie jest glupie. Kwestia czy sie wstydzisz czy nie.
na pozostale pytania tez Ci nie moge odpowiedziec, bo ja sie nie wstydzilam
Mialam wtedy niskie mniemanie o sobie, a on to zmienil. nie mialam zadnych oporow.
Pozdrowienia.
na drugie: ja z moim chlopakiem stosujemy zasade: kto pyta nie bladzi. Ja uwazam, ze wcale to nie jest glupie. Kwestia czy sie wstydzisz czy nie.
na pozostale pytania tez Ci nie moge odpowiedziec, bo ja sie nie wstydzilam
Pozdrowienia.
Roszpunka
- Sir Charles
- Weteran
moze napiszesz nam ile masz latek przede wszystkim
wiec tak:
ad1 - rozne sa w tej kwestii gusta, aczkolwiek jedno jest pewne - jezeli wygladasz tam jak niedzwiedz grizzlie to moze uporzadkuj to jakos... natomiast jezeli masz estetyczny trojkacik, to moze nie musisz - wszystko zalezy od tego jak sie bedziesz z tym czula...
ad2 - jakies 97-99% ze tak, robi to, a jak czesto to skad my mamy wiedziec - niektorzy robia to raz na tydzien, niektorzy 5 razy dziennie. A Ty - czy uwazasz ze to naganne moralnie? Sama onanizujesz sie czy nie?
ad3 - to sie troche moze laczy z 1-wszym punktem - ten niedzwiedz nie jest jednak zbytnio pozadany, chyba ze ktos uwaza to za fetysz (wpisz w google "hairy" to zobaczysz o co chodzi
), natomiast jezeli nie w tym problem to nie macie sie czego obawiac - moze jakis drink na odwage... zobaczysz sama jak to przyjemnie byc przed kims zupelnie nagim, nie miec absolutnie nic do ukrycia
A tak w sumie skoro w ogole o takich rzeczach nie rozmawiacie (wstydzisz sie go zapytac czy sie onanizuje to czy jest w ogole sens tego pierwszego razu?
)
Pozdrawiam
wiec tak:
ad1 - rozne sa w tej kwestii gusta, aczkolwiek jedno jest pewne - jezeli wygladasz tam jak niedzwiedz grizzlie to moze uporzadkuj to jakos... natomiast jezeli masz estetyczny trojkacik, to moze nie musisz - wszystko zalezy od tego jak sie bedziesz z tym czula...
ad2 - jakies 97-99% ze tak, robi to, a jak czesto to skad my mamy wiedziec - niektorzy robia to raz na tydzien, niektorzy 5 razy dziennie. A Ty - czy uwazasz ze to naganne moralnie? Sama onanizujesz sie czy nie?
ad3 - to sie troche moze laczy z 1-wszym punktem - ten niedzwiedz nie jest jednak zbytnio pozadany, chyba ze ktos uwaza to za fetysz (wpisz w google "hairy" to zobaczysz o co chodzi
A tak w sumie skoro w ogole o takich rzeczach nie rozmawiacie (wstydzisz sie go zapytac czy sie onanizuje to czy jest w ogole sens tego pierwszego razu?
Pozdrawiam
soul of a woman was created below
mam 16lat
hahaha...jak niedzwiedz grizzlie..to bylo dobre...nie naszczescie az tak zle ze mna nie jest.co do onanizowania sie..to tak,robie to.i uwazam,ze jest to normalne,wiec nie mam nic przeciwko gdy robi to moj chlopak.
nie chodzi o to ze sie wstydze,tylko po prostu nie wiem czy faceci np nie krepuja sie o tym gadac,czy cos takiego.i moze dla nich to byc glupie pytanie,ale dla mnie nie jest.odpowiedz na to pytanie pewnie znam,ale raczej chce sprawdzic jego reakcje...i to co powie.
ekhm..moja niewiedza jest spowodowana moze wiekiem,ale mam nadzieje ze mnie uswiadomicie co do pewnych spraw hehe:P
nie chodzi o to ze sie wstydze,tylko po prostu nie wiem czy faceci np nie krepuja sie o tym gadac,czy cos takiego.i moze dla nich to byc glupie pytanie,ale dla mnie nie jest.odpowiedz na to pytanie pewnie znam,ale raczej chce sprawdzic jego reakcje...i to co powie.
ekhm..moja niewiedza jest spowodowana moze wiekiem,ale mam nadzieje ze mnie uswiadomicie co do pewnych spraw hehe:P
- Sir Charles
- Weteran
po pierwsze: jak jest owłosiona i przy tym TAM zadbana to absolutnie nie przeszkadza. Nawet tak wolę
a po drugie: pytania nie są głupie, tylko odpowiedzi czasami.... (nie znam takigo co by tego nie robił
)
po trzecie: stań przed lustrem!! Gwarantuję ci, że w nim zobaczysz dziewczynę, która podoba się twojemu chłopakowi (i pewnie nie tylko
). Wstyd jest rzeczą ludzką, ale jak nie będziesz o tym myśleć, to uwierzmi, nawet się nie spostrzerzesz, jak twoja nagość przy nim nie będzie cię krępowała!
a po drugie: pytania nie są głupie, tylko odpowiedzi czasami.... (nie znam takigo co by tego nie robił
po trzecie: stań przed lustrem!! Gwarantuję ci, że w nim zobaczysz dziewczynę, która podoba się twojemu chłopakowi (i pewnie nie tylko
ja wiem, ze sie podobam swojemu chlopakowi,wiem ze go pociagam,wiem ze dla niego jestem ladna...i bla bla bla...tylko ze mi to wcale nie pomaga
... to moze jednak cos ze mna nie tak ? hehehe
jestem strasznie ciekawa co mi odpowie na to pytanie...czy sie glupio wykreci...czy powie szczerze co robi beze mnie

jestem strasznie ciekawa co mi odpowie na to pytanie...czy sie glupio wykreci...czy powie szczerze co robi beze mnie
- Lady_Jesika
- Uzależniony
nawet jak sie wstydzisz to szybko pzrestaniesz
no i Panowie maja racje,pozbadz sie niedzwiedzia chociaz czesciowo na poczatek,potem sama zdecydujesz jak Ci bedzie najlepiej
a co do onanizowanioa sie...pytaj smialo
:564:
ja sie mojego chlopaka raz zapytalam czy jak jeszcze nie bylismy razem to czy onanizowal sie myslac o mnie,hahaha
no i Panowie maja racje,pozbadz sie niedzwiedzia chociaz czesciowo na poczatek,potem sama zdecydujesz jak Ci bedzie najlepiej
a co do onanizowanioa sie...pytaj smialo
:564:
ja sie mojego chlopaka raz zapytalam czy jak jeszcze nie bylismy razem to czy onanizowal sie myslac o mnie,hahaha
ostatnio gdy sie do siebie mocniej zblizylismy,a konkretniej gdy bylam do polowy rozebrana i mielismy juz to robic...cala drzalam...nie wiem czym to bylo spowodowane...kompletnie.moze strach??no ale niestety nie dokonczylismy tego co zaczelismy...z przyczyn od nas niezaleznych:P
moze lepiej poczekac jak sam minie ten dyskomfort?czy sie przelamac juz teraz?
moze lepiej poczekac jak sam minie ten dyskomfort?czy sie przelamac juz teraz?
- Prokurator
- Entuzjasta
to jasne, że stając pierwszy raz nago przed partnerem jest więcej niż szczypta emocji z tym związanych. Ale w końcu skoro chcecie się kochać to trochę dziwnie jest to robić w ubraniu, prawda? A przy podnieceniu nie ma co myśleć o wstydzie, tylko brać się ro roboty!!
i jeszcze jedno. Jak się wstydzicie to może szybciutko się rozbierzcie i szybciutko przytulcie do siebie? Wierzcie mi , że szybko przywykniecie do swojej nagości.
i jeszcze jedno. Jak się wstydzicie to może szybciutko się rozbierzcie i szybciutko przytulcie do siebie? Wierzcie mi , że szybko przywykniecie do swojej nagości.
- Sir Charles
- Weteran
mam nadzieje,ze nastepnym razem bede bardziej wyluzowana...
heheh
wiem,ze to nie na temat..ale nie chce zakladac nowego watku. czy jak mam 16lat moge stosowac tabletki antykoncepcyjne?wiem,ze trzeba najpierw isc do ginekologa i on mi wypisze recepte i powie co i jak,ale chcialam wstepnie wiedziec czy nie za mloda jestem?
tak poza tym,dzieki wszystkim za rady
:D .. troszke pewniej sie czuje... i mam nadzieje,ze ten dyskomfort minie...
wiem,ze to nie na temat..ale nie chce zakladac nowego watku. czy jak mam 16lat moge stosowac tabletki antykoncepcyjne?wiem,ze trzeba najpierw isc do ginekologa i on mi wypisze recepte i powie co i jak,ale chcialam wstepnie wiedziec czy nie za mloda jestem?
tak poza tym,dzieki wszystkim za rady
jakie np ? odrazu mowie,ze prezerwatywa odpada. dla mnie jest to za duze ryzyko. chce byc pewna na 100%..a z tego co mowila mi moja kolezanka(ale nie taki gowniarz jak ja:P ma 22 lata) ze za pierwszym razem dziewczyna jest bardzo plodna i prezerwatywa nie jest 100% zabezpieczeniem,zawsze moze peknac albo zsunac sie...albo niewiadomo co:P .. nie prezerwatywa...nie tabletki...to co ?
pierwszy raz nie ma nic do płodności (to tak na marginesie)
na 100% pewna nigdy nie będziesz, bo po prostu takiego środka nie ma, ale jak stosujesz dany środek tak jak należy to jest bardzo wysoka skuteczność. Ja z mojA Panią próbowaliśmy np. globulek plemnikobójczych (jak się nie mylę Patentex Oval) , kremu plemnikobójczego (nazwy nie pamiętam), no i oczywiście samej prezerwatywy. Jak chcesz być super zabezpieczona to połącz np. krem z gumką. Fakt, że krem czy globulka wymaga umieszczenia tego TAM, no ale nie ma rózy bez kolców . A że poprawia "właściwości marne "
to tym lepiej, bo za pierwszym razem pewnie będziesz dosyć ciasna, a to cię dodatkowo nawilży.
na 100% pewna nigdy nie będziesz, bo po prostu takiego środka nie ma, ale jak stosujesz dany środek tak jak należy to jest bardzo wysoka skuteczność. Ja z mojA Panią próbowaliśmy np. globulek plemnikobójczych (jak się nie mylę Patentex Oval) , kremu plemnikobójczego (nazwy nie pamiętam), no i oczywiście samej prezerwatywy. Jak chcesz być super zabezpieczona to połącz np. krem z gumką. Fakt, że krem czy globulka wymaga umieszczenia tego TAM, no ale nie ma rózy bez kolców . A że poprawia "właściwości marne "
Zanim coś w sobie zmienisz pogadaj o tym z swoim facetem , bo ja nap[rzykład lubie nie ogolone i ogolona choć by mi nie przeszkadzała to jednak wolałbym nature a ogolic mozesz zawsze , nawet razem z nim ! fajna zabawa ! :564:
po drugie proponuje siegnać po informacje jak poznać metody naturalne , bo dalej twierdze iz jak sie je pozna to są 100% pewne i nie trzeba nic stosować , jak sie ma dni nie płodne , tyle ze to nie jest takie proste i trzeba temu poswiecic duzo czasu !
Bynajmniej ja tak stosuje i dziala od wielu wielu lat ! :564: ale uwaga , wszystko trza poznać !
po drugie proponuje siegnać po informacje jak poznać metody naturalne , bo dalej twierdze iz jak sie je pozna to są 100% pewne i nie trzeba nic stosować , jak sie ma dni nie płodne , tyle ze to nie jest takie proste i trzeba temu poswiecic duzo czasu !
Bynajmniej ja tak stosuje i dziala od wielu wielu lat ! :564: ale uwaga , wszystko trza poznać !
Po pierwsze ogolona cipeczka wygląda bardziej estetycznie niż owłosienie, nie musisz golić całej, ale zostawić sobie paseczek, na poczatku moze byc jakies podraznienie(niekonieczne i nietak straszne !) ale pozniej skora sie przyzwyczaja.Poza tym mysle, ze jak facet zobaczy Cie ogolona, to bedzie bardziej uradowany
Po drugie możesz się go zapytać, pytaj o co chcesz, o tym w tym chodzi, by rozmawiac o seksie, wtedy bedziecie bardziej sie znali i zmiejszy sie wstyd, o ktorym piszesz.
Po trzecie to normalne,ze sie wstydzic,ale pomysl!Sama piszesz,ze jestes zgrabna, dla twojego faceta Twoje nagie ciało będzie czymś pięknym nawet jesli gdzies masz o jedna fałdkę tłuszczu za dużo.Parę razy pokażesz mu sie nago i wstyd minie jak zobaczysz jego minkę.
Pozdrawiam i powodzenia !
Po drugie możesz się go zapytać, pytaj o co chcesz, o tym w tym chodzi, by rozmawiac o seksie, wtedy bedziecie bardziej sie znali i zmiejszy sie wstyd, o ktorym piszesz.
Po trzecie to normalne,ze sie wstydzic,ale pomysl!Sama piszesz,ze jestes zgrabna, dla twojego faceta Twoje nagie ciało będzie czymś pięknym nawet jesli gdzies masz o jedna fałdkę tłuszczu za dużo.Parę razy pokażesz mu sie nago i wstyd minie jak zobaczysz jego minkę.
Pozdrawiam i powodzenia !
- patimarie2055
- Początkujący
jeśli chodzi o nagość - w moim przypadku myślałam, że będzie to problem ale wyszło naturalnie, a potem mój kochany mi powiedział, że mu się bardzo podobam fiycznie również. było to dla mnie sporym zaskoczeniem, ale bardzo miłym, może dlatego, że ja dopiero powoli siebie akceptuję.
spiral never ends.....
Wróć do „Seks, kontakt fizyczny”