pani_minister pisze:Bo to jest taka śmieszna karta
No właśnie wiem o tym, nie ma tam nazwiska tylk nr, połączona z kontem też nie jest, dlatego myślałam, że dostanę od razu. Ja mam przedpłaconą z ING i wzięłam spontanicznie w placówce banku właśnie. Szkoda, że wcześniej się na tą nie zdecydowałam, bo chciałam mieć i zbliżniową i przedpłaconą w jednym, bo na festiwalu ENH strasznie ją reklamują, a co za tym idzie absolutnie wszędzie w przestrzeni festiwalowej można nią płacić i to bardzo wygodne jest.
lollirot pisze:U nas też jest coś takiego, taki pre-paid. Można nim płacić za konto na rapidshere i innych serwisach, ale nie wiem, czy działa na samoloty
Właśnie o takiej karcie piszę. Tylko, że ich też jest na rynku spory wybór, a z opłat Ryanaira zwalnia tylko ta jedna.
lollirot pisze:Ja nie jestem. Nie chce mi się robić żadnej imprezy, nigdy nie lubiłam imprez urodzinowych, a wszyscy się domagają, bo ćwierćwiecze
Ja pierwszy raz jeszcze. I postanowienie urodzinowego tatuażu mam, w sensie zrobie sobie sama prezent

księżycówka pisze:Ja dzwonię lub przez net załatwiam.
Ja odkąd pojawiły się wpłatomaty też nie korzystam z banku, ale zawsze mam jakieś takie pytania, na które nie znajduję odpowiedzi w necie i zamęczam ich personel, który też niespecjalnie wie, dlaczego przy bezpłatnym koncie internetowym mam naliczaną prowizję większą niż powinnam (bo powinna być tylko za kartę debetową).
kokieteria to zachowanie, które ma dać drugiej osobie do zrozumienia, że spółkowanie jest możliwe, ale ta możliwość nie może być pewnością.