a tu macie moje, pewnie źle oświetlone, źle skadrowane, źle coś tam, ale zdjęcie jest, twarz jest i jest git
![.[:D]. [:D]](./images/smilies/zadowolony.gif)
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
Baw sie w wywolywanie RAWow przy 200 abo 300 zdjeciach. Powodzenia!
Super. Ale to tak jakbys kazde zdjecie robila z tym samym balansem bieli itd. A tymczasem kazde zdiecie trzeba robic indywidualnie. Kazde ma miec inne ustawienia. Jak sie umie to sie ustawi przed jego zrobieniem. Jak nie to mozna eksperymentowac za pomoca RAWa (jak sie umie tez mozna eksperymentowac). Ale jak trzeba zrobic 200 zdjec to truno z taka iloscia eksperymentowac. Wtedy trzeba po prostu wiedziec jak to robic.pani_minister pisze:Bawiłam się i przy tysiącu.
Otwierasz Bridge'a, wybierasz ustawienia, zapisujesz, stosujesz do wszystkich, klikasz zapisz, idziesz zrobić sobie herbatę
Maverick pisze:Tylko ustawienie przyslony i automatyczna ostrosc.
Maverick pisze:Pewnie chodzi Ci o kadr.
Tomasso pisze:Kurde, człowiek rano wstaje, a tu tylu pseudospecjalistów od fotografii
Tomasso pisze:"Głebia ostrości przydatna jest bardzo w portretach."
Tomasso pisze:Z RAW-a wiele się nie wyciągnie."
Tomasso pisze:Kończ waść itd.
Tomasso pisze:Najgorzej się rozmawia z takimi mądro-głupimi ludźmi.
Nieprawda.Maverick pisze:Chce tylko nadmienic ze im wyzsza klasa aparatu tym auto lepsze.
I na tym mysle mozna skonczyc dyskusje poniewaz nie ma na swiecie osoby ktora by tak duzo o fotografii wiedziala co Tomasso. To jest taki guru ze potrafi nawet ustawic balans bieli w aparacie otworkowym. To tyleTomasso pisze:Co do reszty - sorry, ale nie masz elementranej wiedzy. Nie będę z Tobą dyskutował o fotografii.
No ja juz niesmialo kilka postow wczesniej probowalem nakoleic temat na wlasciwe toryDzindzer pisze:Kochani ja bardzo proszę przestańcie już z tym robieniem zdjęć, tym kto się zna a kto jest śmieszny. Tu proszę dodawać swoje fotki, ewentualnie cudze gęby komentować.
Wróć do „Wszystkie inne tematy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 85 gości