dla przypomnienia o czym jest ten temat

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
unter pisze:Kiedyś przyłapano mnie na trzymaniu rąk w kieszeni, niby nic nadzwyczajnego, ale przypadek sprawił, że akurat witałem się z kobieta.
Do głowy mi nie przyszło, ze należy wyciągnąć je, bo i dlaczego?
unter pisze:Emancypantki staja na głowie, żebyśmy nie widzieli w nich kobiet, a tu nagle taki afront.
Andrew pisze:masz wybór ! albo bedziesz postrzegany jako dzentelmen , albo jako cham
chyba masz racje, cholera urodziłem się w kraju nad Wisla i kulturowo bliżej mi do rosyjskiej kufajki z polówką w kieszeni, niz do angielskiej mgły, kilkusetletnich trawników i mówienia z duma, ze nie jestem jakimś tam obywatelem, tylko poddanym Jej Królewskiej Mości.
A może by tak pooglądać trochę filmów i zacząć grac kogoś, kim nie da się być? W końcu tyle ludzi udaje, ze pewni i mi nie zaszkodzi...![]()
Dlaczego mam wrazenie ze dzisiaj sie kobiety traktuje nie jak damy a jak suki i one sie z tego ciesza? Pamietaj ze aby traktowac kobiete jak dame samemu trzeba byc dosc wysoko. Byle dres tak kobiety nie potraktuje. Wiec statystycznie rzecz biorac wcale tak traktowane nie sa. Zreszta kobiety statystycznie nie zasluguja na takie traktowanie. W ogole juz widze jak sie klaniasz przed 30 letnim pomarszczonym zsoaryzowanym skwarkiem. Ze wszystkim trzeba znac umiar i wiedziec gdzie na to jest miejsce. I przede wszystkim wiedziec komu podawac reke gola a komu przez lateksowa rekawiczke.Smile8 pisze:Uwazam rowniez ze kobiety maja 18 krotnie lepiej niz my poniewaz sa przez nas traktowane jako damy.
Maverick pisze:Dlaczego mam wrazenie ze dzisiaj sie kobiety traktuje nie jak damy a jak suki i one sie z tego ciesza? Pamietaj ze aby traktowac kobiete jak dame samemu trzeba byc dosc wysoko. Byle dres tak kobiety nie potraktuje. Wiec statystycznie rzecz biorac wcale tak traktowane nie sa. Zreszta kobiety statystycznie nie zasluguja na takie traktowanie.
Andrew pisze:wiec dlaczego Cie drażni moje uzycie tego słowa ? sa zasady dobrego wychowania i je sie powinno znać !
Andrew pisze:Jesli ktos ci przekazał wiedze , ze rekawiczke w okreslonych okolicznosciach masz sciagac , to cie zle wychował - tu znowu cham pasuje
Andrew pisze:POPRAWNE ZACHOWYWANIE SIE NIGDY NIE BEDZIE SMIESZNE chyba ze dla chamów
słowo cham co oznacza ? prosze bardzo
"chamem określa się człowieka źle wychowanego, gbura, prostaka)."
no właśnie. Ale do rzeczy: w moim biurze pracuje troje kobiet i trzech mężczyzn. Szefem jest kobieta. Zastępcą facet (powiedzmy "słomiany"). Kobiety wchodząc mówią tylko "cześć". Słomiany podaje rękę szefowej i facetom. Podchodzi do biurka szefowej i wyciąga do niej łapę. podchodzi też do każdego faceta i wita się podaniem dłoni. Gdy zatrudniłem się tam też podawałem każdemu dłoń - poza szefową. z kobietami witam się "cześć". Zatem pytanie: czy witanie się z facetami przez podawanie dłoni jest obowiązkowe w takiej sytuacji?Maverick pisze:Ale tu o savoir vivre chodzi.
Maverick pisze:Dla mnie to jakis absurd witac sie z facetami przez podanie reki a kobiety zlewac
Wróć do „Wszystkie inne tematy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 82 gości