Mikro czarnuch pisze:Znam parę, która gdyby nie dobrze dobrane pigułki najprawdopodobniej nie miałaby szans na dziecko, bowiem kobieta miała problemy medyczne, w których pigułki pomogły (zresztą przepisywane w celach leczących, a nie antykoncepcyjnych
Na przykład ja. Podczas wizyty w Polsce spotkałam się z jednym z moich najukochańszych lekarzy, profesorem Kinalskim, który był w teamie lekarzy odpowiedzialnych za pierwsze w Polsce in-vitro. Specjalista, którego imię znane jest też tu, w USA. Takiemu człowiekowi wierzę, powiedział mi: "zapomnij o dzieciach, jeżeli nie będziesz się teraz leczyć" kiedy zapytałam się, czy naprawdę muszę stosować hormony. Wierzę mu bo widziałam USG swoich jajników wtedy i widzę teraz. Nie wszyscy lekarze to szarlatani, niektórzy znają się na tym co robią i mają wystarczająco pieniędzy w wyniku tego, że są wybitni w swej dziedzinie, nie dlatego, że przepisują wystarczająco dużo recept. W ogóle nie rozumiem dalczego wypowiadają się tu mężczyźni bo temat byl skierowany do kobiet używających Evry, nie do panów, którzy wszędzie muszą swój jedyny słuszny pogląd wyrazić.
SaliMali pisze:Kobieta mająca problemy z nieregularnym miesiączkowaniem, będzie miała regularnie krwawienia przy tabletkach, jednakże po odstawieniu znowu krwawienie będzie występowało jak sobie chce.
I tu się mylisz. Jeżeli nieregularność jest powodowana chorobą (powtórzę się, pogadam jeszcze o sobie, bo lubię) tak, jak u mnie. Po wyleczeniu policystyczności jajników hormonami nawet po ich odstawieniu okres będzie występował regularnie, o ile choroba się nie nawróci bo wszystko jest możliwe. Poza tym Evra i Yaz są bardzo znane z tego, że regulują kobietom (uwaga, znów o mnie

) takim jak ja objawy PMS i łagodzą horror pierwszych dni okresu. Wiesz, że kiedyś musiałam czołgać się prawie, zgięta w pół do szpitala po zastrzyk rozkurczający w pierwszy dzień okresu? Krwawiłam nieraz jak z kranu przez 5-7 dni. W życiu nie czułam takiego bólu i nie powinnam czuć, jeżeli medycyna ma na to lek.
TedBundy pisze:Na lizanie jest czas przed, albo po
Lizałeś kiedyś cos co miało wcześniej kontakt z lateksem? Nie? Tak myślałam
SaliMali pisze:weź pod uwagę, że wiele kobiet tak myśli też i twierdzą, że to jedyna metoda regulacji cyklu
To już problem ich i ich nieświadomości. Nie mój.
SaliMali pisze:w którym użyłaś takiego a nie innego określenia, co do którego ja mam zdanie odmienne zupełnie.
Zauważ, że żadne z nas nie jest tu specjalistą ginekologiem endokrynologiem i nie musi umieć rzeczy nazywać medycznie poprawnie. Liczymy na to, że panuje to jako taka domyślność i nie trzeba każdemu kłaść łopatą. Nie jesteśmy wyznacznikiem postępowania ani forum medycznym. To, że ktoś przeczyta tu jakąś głupotę i później wcieli ją w życie nie jest naszą winą, a owego debila. Proste.