Czy mogę być w ciąży, jeżeli...?
Moderator: modTeam
o ciąże po raz kolejny.
Witam, mam pytanie które padło już pewnie wiele razy, ale muszę się upewnić,
problem jest następujący.. współżyłam z moim chłopakiem, gumka pękła, co prawda spermy nie było, ale płyn ejakulacyjny owszem.
Jak sami dobrze wiecie, w płynie plemniki są upośledzone lub martwe (chociaż opinie są różne -_- i właśnie z tego rodzi się moje pytanie). Kontynuując, dostałam okres tydzień przed czasem, a to się zdarza u mnie. Czy waszym zdaniem mogę być w ciąży czy nie?
Bo przecież okres, a raczej plamienie a ciąża idą czasem w parze.
Dodam że równo z pierwszym dniem miesiączki przykleiłam plaster evra, jeśli byłabym w ciąży, czy on może jakoś uszkodzić płód?
Dzięki z góry
problem jest następujący.. współżyłam z moim chłopakiem, gumka pękła, co prawda spermy nie było, ale płyn ejakulacyjny owszem.
Jak sami dobrze wiecie, w płynie plemniki są upośledzone lub martwe (chociaż opinie są różne -_- i właśnie z tego rodzi się moje pytanie). Kontynuując, dostałam okres tydzień przed czasem, a to się zdarza u mnie. Czy waszym zdaniem mogę być w ciąży czy nie?
Bo przecież okres, a raczej plamienie a ciąża idą czasem w parze.
Dodam że równo z pierwszym dniem miesiączki przykleiłam plaster evra, jeśli byłabym w ciąży, czy on może jakoś uszkodzić płód?
Dzięki z góry
Ostatnio zmieniony 25 sty 2009, 14:27 przez muahaha, łącznie zmieniany 1 raz.
robić, uprawiać,
iąż się zabawiać, gryźć, całować, na górze dominować.

Re: o ciąże po raz kolejny.
muahaha pisze:Jak sami dobrze wiecie, w płynie plemniki są upośledzone lub martwe (chociaż opinie są różne -_- i właśnie z tego rodzi się moje pytanie).
no i wlasnie moja opinia jest ta inna

reszta wszystko masz na ulotkach
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
-
- Zaglądający
To teraz czas na mnie .... dnia 30 grudnia wziełam ostatnia tabletke diane 35 (wzielam 3 opakowania - bardziej ze wzgledu na cerę, niestety czułam się po nich fatalnie i doszłam do wniosku, ze nie ma sensu się nimi "katować") 4 grudnia dostałam okres (w dniach od 30 do 4 wspołzyłam codziennie z moim chłopakiem, czasami kilka razy dziennie) oczywiscie "kończył" we mnie... Okresu nie mozna zaliczyc do obfitego (no ale przy tabletkach to raczej normalne) i teraz oczywiscie pytania : czy moge byc w ciazy ? przez ostatnie dni bardzo dziwnie się czuje.. mam napady nudnosci ...np tej nocy ok 4 obudzilam się odruchem wymiotnym, dopiero gdy otworzylam okno, nawdychałam się swiezego powietrza - przeszło. Wczoraj rano takze taka syt. miała miejsce... Nie chce sobie niczego wmawiac, ani wkrecac ...a moze to po prostu poczatek grypy ?;) pozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi
- ksiezycowka
- Weteran
tylkojawiemkto pisze:dnia 30 grudnia wziełam ostatnia tabletke diane 35
czy c sie 4 gr z 4 stycznia nie pomylil?tylkojawiemkto pisze:4 grudnia dostałam okres (w dniach od 30 do 4 wspołzyłam
niby przez 7n dni od 30 jestes zabezpieczona, ale ja tam nie wiem jak z zywotnosia plemnikow dokladnie to wyglaada. choc watpie zebys nagle owulacji dostala i juz - szats prast - ciaza.
a mdlosci nie pojawiaja sie raczej w srodku nocy - podejrzewam stres, duszny pokoj, reakcje organizu na odstawienie tabletek lub po prostu grype jaka.
-
- Zaglądający
Oj no bo się zamotałam ... brałam diane przez 3 miesiace ( 21 brania tabletek, 7 dni przerwy, 21 brania tabletek 7 dni przerwy...) i strasznie zle sie po nich czulam. Więc po ostatniej tabletce z opakowania, poczekałam na okres i pozniej juz nie brałam tabletek. No okej, wiec wychodzi na to, ze słynna grypa juz do mnie doszła, bo czuje się naprawde fatalnie...
pozdrawiam
[ Dodano: 2009-01-26, 19:58 ]
i oczywiscie okres dostalam 4 stycznia
- moj blad;)

[ Dodano: 2009-01-26, 19:58 ]
i oczywiscie okres dostalam 4 stycznia

- ksiezycowka
- Weteran
Czy moja dziewczyna może być w ciązy POMOC
Witam serdecznie
2 Dni temu kochałem się ze swoją dziewczyną używając tylko "cienkiej" prezerwatywy Durex. Odrazu napisze iż znalazłem na pewnej stronie podpunkty odnośnie złego stosowania prezerwatywy
*zbyt późne założenie prezerwatywy (kiedy już doszło do bezpośredniego kontaktu),
w pośpiechu może zostać uszkodzona paznokciem, a przedziurawienie nie zawsze jest zauważalne,
*zbyt szybkie rozpoczęcie stosunku, kiedy kobieta nie jest jeszcze dostatecznie przygotowana i tarcie może spowodować pęknięcie gumy,
*krem, mający pomóc partnerowi, jest niewłaściwie dobrany i niszczy prezerwatywę,
*mężczyzna może zapomnieć ścisnąć końcówkę prezerwatywy w trakcie zakładania, nasienie mogło więc wyciec przy podstawie na zewnątrz,
*niekiedy dochodzi do ześlizgnięcia się prezerwatywy w trakcie stosunku lub bezpośrednio po jego zakończeniu,
*już po zdjęciu prezerwatywy na członku może pozostać nieco spermy i dochodzi do ponownego zbliżenia, przed założeniem kolejnej
i nie popełniłem żadnego błędu
Tak więc moja dziewczyna stwierdziła, że jeszcze tego samego dnia po stosunku poczuła sie dosyć dziwnie i ma dziwne przeczucia, których jeszcze nigdy nie miała po żadnym stosunku.
Potem poczytała na internecie i dowiedziała się jak mało skuteczne są prezerwatywy.
i teraz pytanie do was drodzy użytkownicy forum. Czy jest jakies prawdopodobieństwo, że moja dziewczyna jest w ciąży? Napisze jeszcze iż cała zawartość nasienia została w prezerwatywie, która napweno nie była pęknięta.
PS przepraszam za orty
Pozdrawiam
2 Dni temu kochałem się ze swoją dziewczyną używając tylko "cienkiej" prezerwatywy Durex. Odrazu napisze iż znalazłem na pewnej stronie podpunkty odnośnie złego stosowania prezerwatywy
*zbyt późne założenie prezerwatywy (kiedy już doszło do bezpośredniego kontaktu),
w pośpiechu może zostać uszkodzona paznokciem, a przedziurawienie nie zawsze jest zauważalne,
*zbyt szybkie rozpoczęcie stosunku, kiedy kobieta nie jest jeszcze dostatecznie przygotowana i tarcie może spowodować pęknięcie gumy,
*krem, mający pomóc partnerowi, jest niewłaściwie dobrany i niszczy prezerwatywę,
*mężczyzna może zapomnieć ścisnąć końcówkę prezerwatywy w trakcie zakładania, nasienie mogło więc wyciec przy podstawie na zewnątrz,
*niekiedy dochodzi do ześlizgnięcia się prezerwatywy w trakcie stosunku lub bezpośrednio po jego zakończeniu,
*już po zdjęciu prezerwatywy na członku może pozostać nieco spermy i dochodzi do ponownego zbliżenia, przed założeniem kolejnej
i nie popełniłem żadnego błędu
Tak więc moja dziewczyna stwierdziła, że jeszcze tego samego dnia po stosunku poczuła sie dosyć dziwnie i ma dziwne przeczucia, których jeszcze nigdy nie miała po żadnym stosunku.
Potem poczytała na internecie i dowiedziała się jak mało skuteczne są prezerwatywy.
i teraz pytanie do was drodzy użytkownicy forum. Czy jest jakies prawdopodobieństwo, że moja dziewczyna jest w ciąży? Napisze jeszcze iż cała zawartość nasienia została w prezerwatywie, która napweno nie była pęknięta.
PS przepraszam za orty
http://agnieszka.com.pl/forum_php/viewtopic.php?t=9319
Wszystkie pytania tego typu, czyli m.in. bzdurne, wynikające z niewiedzy i głupoty zakłada się w tamtym temacie.
Wszystkie pytania tego typu, czyli m.in. bzdurne, wynikające z niewiedzy i głupoty zakłada się w tamtym temacie.
a może przed stosunkiem już czuła, że w ciąże zaszła?misq9 pisze:Tak więc moja dziewczyna stwierdziła, że jeszcze tego samego dnia po stosunku poczuła sie dosyć dziwnie i ma dziwne przeczucia, których jeszcze nigdy nie miała po żadnym stosunku.
taaak? a jak mało skuteczne są? Jeżeli prawidłowo stosowane, w odpowiednich miejscach kupowane i składowane, to jak mało skuteczne są?misq9 pisze:Potem poczytała na internecie i dowiedziała się jak mało skuteczne są prezerwatywy.
"To jest tak, że gdy mam co chcę,
Wtedy więcej chcę.
Jeszcze."
Wtedy więcej chcę.
Jeszcze."
- ksiezycowka
- Weteran
a czy czytając mądre rzeczy w mądrym internecie zastanawiała się nad sposobem stosowania prezerwatywy? ile z kobiet/ mężczyzn raczej stosowało poprawnie? Wikipedia dla mnie nie będzie nigdy najbardziej wiarygodnym źródłem informacji, ale nawet tam jest napisane, że "Przy skrupulatnym przestrzeganiu wszystkich zaleceń dotyczących stosowania danej metody" wskaźnik Pearla dla prezerwatywy to 3,0.misq9 pisze:"Oznacza to, że jeśli 100 kobiet przez rok stosuje prezerwatywy, dziesięć z nich zajdzie w tym okresie w ciążę."
"To jest tak, że gdy mam co chcę,
Wtedy więcej chcę.
Jeszcze."
Wtedy więcej chcę.
Jeszcze."
Zapomnieli jeszcze dodać błędu krytycznego z wredną panią w kiosku. Na pewno kupowałeś w aptece?misq9 pisze:i nie popełniłem żadnego błędu
... gdy się ich niewłaściwie używa. Na pewno doczytała ten szczegół?misq9 pisze:Potem poczytała na internecie i dowiedziała się jak mało skuteczne są prezerwatywy.
Możliwe, w urojonej.misq9 pisze:Czy jest jakies prawdopodobieństwo, że moja dziewczyna jest w ciąży?
A jak myślicie, kochaliśmy się bez zabezpieczenia w 4, 5, 10, 11, 14, 17, 18, 19, 22 dniu cyklu. Dziś jest 23. Po stosunku leżałam sobie spokojnie, aż całe nasienie wsiąknie odpowiednio. Od 16 dnia cyklu przez 10 dni biorę duphoston. Mam grypę ale nie biorę antybiotyków. Myślicie, że istnieje prawdopowobieństwo że zaszłam w ciążę?
Ten lek nie dziala chyba antykoncepcyjnie? W ogole nie rozumiem pytania:
1)Lek jest niewlasciwy
2)Nawet jesli jest, nie bierze sie go od 16 dnia cyklu
3)Dzieki za przedstawienie kalendarza stosunkow, ale nie jest to konieczne
Tak, jest szansa, ze jestes w ciazy.
I nie rozumiem tego o lezeniu i wchlanianiu
1)Lek jest niewlasciwy

"a miłość tylko jedną można wszędzie spotkać
przed grzechem i po grzechu zostaje ta sama"
przed grzechem i po grzechu zostaje ta sama"
- ksiezycowka
- Weteran
Miltonia pisze:Ten lek nie dziala chyba antykoncepcyjnie? W ogole nie rozumiem pytania:
1)Lek jest niewlasciwy
Ad. 1 Dlaczego nie właściwy - przepisał mi go gin
Ad. 2 Dawkowanie podobno jest ok.
Ad. 3 To tak dla ścisłości
A co do lezenia i wchłaniania - tak mi gin kazal
Miltonia pisze:
Ja Ci wiec wytłumacze !

zuza23 pisze:A jak myślicie, kochaliśmy się bez zabezpieczenia w 4, 5, 10, 11, 14, 17, 18, 19, 22 dniu cyklu. Dziś jest 23. Po stosunku leżałam sobie spokojnie, aż całe nasienie wsiąknie odpowiednio. Od 16 dnia cyklu przez 10 dni biorę duphoston. Mam grypę ale nie biorę antybiotyków. Myślicie, że istnieje prawdopowobieństwo że zaszłam w ciążę?
Nie no
![.[:D]. [:D]](./images/smilies/zadowolony.gif)
no chyba takAndrew pisze:zuza23 pisze:A jak myślicie, kochaliśmy się bez zabezpieczenia w 4, 5, 10, 11, 14, 17, 18, 19, 22 dniu cyklu. Dziś jest 23. Po stosunku leżałam sobie spokojnie, aż całe nasienie wsiąknie odpowiednio. Od 16 dnia cyklu przez 10 dni biorę duphoston. Mam grypę ale nie biorę antybiotyków. Myślicie, że istnieje prawdopowobieństwo że zaszłam w ciążę?
Nie nojak ktos sie tak kocha ! to znaczy ze chce zajsc w ciaze
mdłości i ogólne osłabienie, proszę o pomoc
Witam. Coś dzieje się z moją dziewczyną nie wiem co, chciałbym się Was zapytać czy to ma związek z ciążą? Zaczeło się już 3 tygodnie temu(ona tak mówi) przestała jeść, jadła mandarynke na cały dzień, od zawsze miała delikatne mdłości rano (przez stres) ale od 3 dni jest masakra, ma wstręt do jedzenia, gdy poczuje jedzenie albo zobaczy ją mdli, nie śpi, wczoraj rano po herbacie zwymiotowała, i dzisiaj po wzięciu leków, strasznie schudła,(nie widziałem jej 3 tygodnie) okres ma regularnie co miesiąc, jutro zabieram ją na badanie. Jesli możecie to pomożcie bo się oboje wykończymy:( Z góry dzieki za pomoc
- ksiezycowka
- Weteran
Pisze do was w sprawie problemu, który męczy mnie niemilosiernie...mianowicie ostatnio, kiedy bylem u dziewczyny zaczelismy sie piescic,kiedy robila mi loda, ja doszedlem. Chwile potem zaczelismy sie o siebie ocierac. Nastepnie wszedlem w nia doslownie kilka razy, trwalo to chwile, poniewaz strasznie ja to bolalo, mialem zalozona prezerwatywe i bedac w niej nie doszedlem... Moze moje obawy sa wyolbrzymione, ale naprawde nie wiem, czy byla jakas szansa na ciaze, szczegolnie chodzi mi o moment kiedy ocieralismy sie o siebie, a ja mialem na sobie i penisie resztki spermy,czy jest w ogóle mozliwosc ciazy, jesli nie kochalem sie z nia bez prezerwatywy i nie doszedlem bedac w niej? Czy taka wcierajaca i ocierajaca sie sperma, ma jakas szanse zaplodnienia?
Zdaje sobie sprawe, ze te pytania moga sie wam wydawac smieszne, ale dla mnie i dziewczyny jest to strasznie powazne...
pzdr.
Pisze do was w sprawie problemu, który męczy mnie niemilosiernie...mianowicie ostatnio, kiedy bylem u dziewczyny zaczelismy sie piescic,kiedy robila mi loda, ja doszedlem. Chwile potem zaczelismy sie o siebie ocierac. Nastepnie wszedlem w nia doslownie kilka razy, trwalo to chwile, poniewaz strasznie ja to bolalo, mialem zalozona prezerwatywe i bedac w niej nie doszedlem... Moze moje obawy sa wyolbrzymione, ale naprawde nie wiem, czy byla jakas szansa na ciaze, szczegolnie chodzi mi o moment kiedy ocieralismy sie o siebie, a ja mialem na sobie i penisie resztki spermy,czy jest w ogóle mozliwosc ciazy, jesli nie kochalem sie z nia bez prezerwatywy i nie doszedlem bedac w niej? Czy taka wcierajaca i ocierajaca sie sperma, ma jakas szanse zaplodnienia?
Zdaje sobie sprawe, ze te pytania moga sie wam wydawac smieszne, ale dla mnie i dziewczyny jest to strasznie powazne...
pzdr.
- ksiezycowka
- Weteran