Nokie wybitnie mi się nie podobają, nie mogę patrzeć ani na model Promyczka (6030), ani na ten mamy (1600), nawet Nokia 3110 wywołuje u mnie skrzywienie; za to ogromną słabość mam do Samsungów. Obecnie cieszę swe oczka modelem D900i. Tutaj można go obejrzeć:
http://telefon.gsm.pl/Samsung/D900i/
Lubię otaczać się ładnymi rzeczami, dlatego wybrałam aparat w kolorze czerwonego wina, co nadaje mu bardzo elegancki i seksowny wygląd.
Niestety, muszę tu oficjalnie ponarzekać na słabą baterię, która - po trzykrotnym formatowaniu trwającym więcej niż 12 h każde - trzyma maksymalnie 3 dni.

Jakość zdjęć też godna jest pożałowania.
Za to podoba mi się pomysł z połączeniem SOS, które ma zastosowanie w sytuacji ograniczonej możliwości poruszania się; wystarczy wtedy nacisnąć klawisz głośności i telefon automatycznie wysyła sms-a o treści: "Znajduję się w sytuacji awaryjnej. Potrzebuję pomocy" do uprzednio wybranych numerów.
Nie spotkałam się z tym dotąd w żadnym aparacie.
Mój Samsung posiada ponadto MP3 i radio, a dla mnie, poza standardem w postaci sms-ów i połączeń, najważniejsza jest w telefonie właśnie muzyka. Do tego karta pamięci o pojemności 1 GB - mnie wystarcza całkowicie oraz zestaw słuchawkowy.
Dziękuję za uwagę.

// Life is...
zatraconyŚwiatNagichSłów,PudłoStarychMyśli,
WysypiskoLudzkichSił
iZałzawionyKrzakPytań
międzyMarzeniami,ASnem
chcęWiedziećPierwszaJakiJestŚwiatBezNocy
jakiŚwiatBezNocy
więcWyjęSzeptemDoWieczornegoMilczenia
...but a dream //