Film...
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
Mati_00 pisze:Oglądał ktoś i poleca jakiś dobry film dziejący się podczas wojny w Iraku/Afganistanie? "Amerykańscy chłopcy", ktoś oglądał? Pozdrawiam
9 kompania
I jeszcze jeden rosyjski, pół-dokumentalny, nie podam dokładnej nazwy bo jestem daleko od domowego kompa, ale chyba po prostu "Afganistan". Wygoogluj sobie sam, ja mam tu słabego neta.
9 Rota - Rosjanie postanowili zrobic amerykański film. Typowe komercyjne dziełko mocno rozmijające się z prawdą historyczną. Niemniej ogląda się całkiem przyjemnie.
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2008, 16:45 przez Zaq, łącznie zmieniany 1 raz.
"Znacznie lepiej poruszać się po tej drodze z piwem i chipsami w ręku, z dużą ilością seksu i nad grób dotrzeć wycieńczonym i zużytym, ale z okrzykiem: Było warto! Cóż to była za wspaniała podróż!"
Nie mówię, że był zły. Z komercyjnego punktu widzenia jest wręcz świetny: akcja, efekty specjalne, motyw patriotyzmu, szczypta seksu, brak wymogu myślenia etc.Mia pisze:A według mnie był calkiem dobry i ogląda się więcej niż przyjemnie.
"Znacznie lepiej poruszać się po tej drodze z piwem i chipsami w ręku, z dużą ilością seksu i nad grób dotrzeć wycieńczonym i zużytym, ale z okrzykiem: Było warto! Cóż to była za wspaniała podróż!"
- ksiezycowka
- Weteran
Ładunek 200 (gruz 200) - rosyjski film idealnie oddajacy atmosferę i realia lat '80 w CCCP w reżyserii Aleksieja Bałabanowa, twórcy kultowych w Rosji "Brata" i "Brata 2". Polecam, ale tylko dla ludzi o mocnych nerwach, gdyż niektóre ze scen będzie bardzo trudno wyrzucić z pamięci.
Zaq pisze:Ładunek 200 (gruz 200) - rosyjski film idealnie oddajacy atmosferę i realia lat '80 w CCCP w reżyserii Aleksieja Bałabanowa, twórcy kultowych w Rosji "Brata" i "Brata 2". Polecam, ale tylko dla ludzi o mocnych nerwach, gdyż niektóre ze scen będzie bardzo trudno wyrzucić z pamięci.
Byłam na tym, ale tak dawno, że zdążyłam zapomnieć
Oglądałam wczoraj "Mongoła" - kandydata do Oscara za zeszły rok. Nie wiem, gdzie to można obejrzeć normalnie, bo ja widziałam w Rosyjskim Ośrodku Nauki i Kultury, ale jeśli komuś to wpadnie w łapy albo oko, niech obejrzy. To o młodości Czyngis Chana, a przy okazji piękna opowieść o miłości i genialna scena bitwy.
Z lekka się załamałam - jeżeli takie filmy startują do Oscara, to swoje filmy możemy sobie w tyłek wsadzić, bo szanse dla nas zerowe.
Z lekka się załamałam - jeżeli takie filmy startują do Oscara, to swoje filmy możemy sobie w tyłek wsadzić, bo szanse dla nas zerowe.
shaman pisze:Mati_00 pisze:Oglądał ktoś i poleca jakiś dobry film dziejący się podczas wojny w Iraku/Afganistanie? "Amerykańscy chłopcy", ktoś oglądał? Pozdrawiam
9 kompania
I jeszcze jeden rosyjski, pół-dokumentalny, nie podam dokładnej nazwy bo jestem daleko od domowego kompa, ale chyba po prostu "Afganistan". Wygoogluj sobie sam, ja mam tu słabego neta.
Amerykańscy chłopcy to badziewie jakich mało, 9 rota godna polecenia.
Ze wschodu polecam jeszcze: Nocną i dzienną straż
No i klasyka: Pluton, Czas apokalipsy, Full metal jacket....
bum pisze:shaman napisał/a:
Mati_00 napisał/a:
Oglądał ktoś i poleca jakiś dobry film dziejący się podczas wojny w Iraku/Afganistanie? "Amerykańscy chłopcy", ktoś oglądał? Pozdrawiam
9 kompania
Amerykańscy chłopcy to badziewie jakich mało, 9 rota godna polecenia.
Ze wschodu polecam jeszcze: Nocną i dzienną straż
No i klasyka: Pluton, Czas apokalipsy, Full metal jacket....
Morderczy Afganistan
- Wstreciucha
- Weteran
- WALL-E - według mnie najlepsza bajka jaka powstała
- Definitley Maybe
Nie polecam:
- Hancock - masakrycznie glupie zakonczenie...
- Stargate: Continuum
- WALL-E - według mnie najlepsza bajka jaka powstała
- Definitley Maybe
Nie polecam:
- Hancock - masakrycznie glupie zakonczenie...
- Stargate: Continuum
Ostatnio zmieniony 07 lip 2008, 18:30 przez sadi, łącznie zmieniany 1 raz.
<zmieszany> -> uwielbiam tę mordę
-> ta też jest fajna
-> często sie śmieję...ze wszystkiego...
-> jak mnie ktos wku$%^&!
;DD -> jeszcze ta mi lezy

;DD -> jeszcze ta mi lezy
Starship Troopers 3 Maruder.Całkiem zgrabny pomysł ale wykonanie fatalne.Kiepskie efekty,scenografia,gra aktorska ,reżyseria a pod koniec to i scenarzysta się pogubił. Pomysł miał potencjał niestety został spartaczonych w trakcie realizacji.
Lejdis, rychło w czas obejrzałem.Niestety podzielam w tym temacie zdanie Teda.Nie dorasta do Testosteronu. Problemy poważnie rozchwianych emocjonalnie Pań po 30-dziestce są mało przekonujące.
Kung Fu Panda, miło,sympatycznie dobra rodzinna rozrywka warta wydania kasy na bilet do kina ,bądź DVD( jak wyjdzie)
Lejdis, rychło w czas obejrzałem.Niestety podzielam w tym temacie zdanie Teda.Nie dorasta do Testosteronu. Problemy poważnie rozchwianych emocjonalnie Pań po 30-dziestce są mało przekonujące.
Kung Fu Panda, miło,sympatycznie dobra rodzinna rozrywka warta wydania kasy na bilet do kina ,bądź DVD( jak wyjdzie)
Wy jeździcie, My latamy.
- pani_minister
- Administrator
W końcu, za trzecim podejściem udało mi się na Batmana do kina pójść.
Polecam, kawał solidnego kina.
I Joker ukradł cały film
A panny, co sypia z każdym zamaskowanym hollywodzkim bohaterem, znieść już nie mogę.
Polecam, kawał solidnego kina.
I Joker ukradł cały film

A panny, co sypia z każdym zamaskowanym hollywodzkim bohaterem, znieść już nie mogę.
Ostatnio zmieniony 02 sie 2008, 02:05 przez pani_minister, łącznie zmieniany 1 raz.
- ksiezycowka
- Weteran
- Administrator
My się zastanawiamy czy iść na Hancocka. Warto?
Byliście w końcu?
Bo zdecydowanie nie warto, masakrycznie głupi film. Głupszy nawet od szalonego fryzjera Zohana, którego widziałam ostatnio sama nie wiem dlaczego.
Z kategorii: "boże, dlaczego straciłam półtorej godziny życia" jeszcze ostatnimi czasy Wanted się łapie.
- ksiezycowka
- Weteran
obejrzałem dzisiaj Aliens vs. Predator 2...lepsze od jedynki, przede wszystkim nie ma kapci typu "predator robi z człowieka wojownika"
trochę za krótki imo i kończy się jak zwykle w Hollywodzki sposób. chociaż raz mogłoby być inaczej, no ale trudno. kończy się i tak dość ciekawie...a sam koniec końców zapowiada, że to jeszcze nie koniec
ogólnie film na 4+ w skali szkolnej

ogólnie film na 4+ w skali szkolnej
Fuck it all! Fuck this world!...
Fuck everything that you stand for!...
Fuck everything that you stand for!...
- Wujo Macias
- Maniak
Ha, wlasnie mialem pytac czy widziales.AMX pisze:Mutant Chronicles- spodziewałem się gniota a tu proszę kawał porządnego sf. Jeśli oczywiście ktoś lubi neogotyckie klimaty i statki kosmiczne na parę napędzane węglem.
Sympatyczna sprawa, bo widac ze budzet bez szalenstw, sporo zmian w stosunku do RPGa- a to nie natchnelo mnie pozytywnie. A tu mile rozczarowanie.
No, hicior to to nie jest, ale do browara obraz idealny.
"księżycówka, napisałem Ci priva"
Zmian sporo, RPG było mimo wszystko bardziej nowoczesne niż rzeczywistość przedstawiona w filmie.A tutaj mamy krajobraz ala I Wojna Światowa.Bardziej bym to pod Steam Punka zaklasyfikował niż typowy neogotyk. Co prawda po Żołnierzach Kosmosu 3 spodziewałem się już tylko ,że filmy Sf niskobudżetowe mogą od spodu dna pukać a tu proszę Kroniki Mutantów pozytywnie mnie zaskoczyły.
A dzisiaj planuję obejrzeć STALKERA Tarkowskiego.
A dzisiaj planuję obejrzeć STALKERA Tarkowskiego.
Wy jeździcie, My latamy.