Recenzje produktow :)

Dział poświęcony wszelkim tematom i zagadnieniom związanym ze zdrowiem bądź też z szeroko rozumianą urodą.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 17 mar 2008, 23:37

lamaa pisze:może większosc tutaj uwaza ze avon jest sredniawy, ale w nowym katalogu jest seria naturals (balsam, żel pod prysznic i spray do ciała) truskawkowa i sobie zamawiam

kurcze, też chcę! zawsze mi faceci mówią, że ładnie pachnę jak mam balsam, albo spray z Avonu, a używam tylko z pwoodu intenstywnego zapachu właśnie.

O Avonie już wiele razy było, to nie będę się powtarzać. Z Ives Rocher nigdy nic nie używałam.
kokieteria to zachowanie, które ma dać drugiej osobie do zrozumienia, że spółkowanie jest możliwe, ale ta możliwość nie może być pewnością.
Awatar użytkownika
Nola
Maniak
Maniak
Postautor: Nola » 17 mar 2008, 23:49

Gosia... pisze:
Mikro czarnuch pisze:ma produkty, które mi osobiście leżą (jak chociażby starsze wody toaletowe, tusze do rzęs, błyszczyki, niektóre podkłady, produkty do pielęgnacji paznokci), jak i te których po prostu nie kupuję (kremy do twarzy, antyperspiranty, szampony, balsamy).

ja mam dokładnie odwrotnie, jeśli już :)

ja też. lubię balsamy i mgiełki z avonu, kremy też można znaleźć dobre, ale wody toaletowe, tusze do rzęs są kiepskie. o podkładach już nawet nie mówię, bo jeden z ich oferty był najgorszym podkładem, jaki miałam.
Chaos is a friend of mine
Grace

Postautor: Grace » 18 mar 2008, 00:42

Mikro czarnuch pisze:No i w magazynach dzięki nam tyle nie zalega

oj gdyby na mnie mieli polegać to chyba by szybko splajtowali :)

Mia pisze:Ives Rocher

jakiś czas temu miałam coś do kąpieli od nich. Cały dzień nosiłam na sobie ten śliczny zapach :)

Nola pisze:wody toaletowe,

podobają mi się incandessence i trwałe są, bo cały dzień skóra mi pachnie, a ciuchy aż do uprania.
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 18 mar 2008, 01:21

Gosia... pisze:podobają mi się incandessence i trwałe są, bo cały dzień skóra mi pachnie, a ciuchy aż do uprania.

ja mam be kissable i też jestem zadowolona, do dziennego psikania się - w sam raz. Zapachy wydają się być intensywniejsze przy wąchaniu, a na skórze wypada to trochę łagodniej - przynajmniej mojej.
kokieteria to zachowanie, które ma dać drugiej osobie do zrozumienia, że spółkowanie jest możliwe, ale ta możliwość nie może być pewnością.
Awatar użytkownika
Marissa
Weteran
Weteran
Postautor: Marissa » 18 mar 2008, 17:08

Nola pisze:bo jeden z ich oferty był najgorszym podkładem, jaki miałam.

Ja też, chciałam sobie zmienić podkład i wybrałam ten z avonu i nie jestem zadowolona bo przy kilkudniowym stosowaniu pojawiały mi się na twarzy czerwone plamy :(

[ Dodano: 2008-03-18, 17:08 ]
A za to choruję na serię planet spa.
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 18 mar 2008, 17:12

Marissa pisze:A za to choruję na serię planet spa.

ja też. szczególnie tą z biłą herbatą i balsam z oliwką śródziemnomorską.
Awatar użytkownika
Marissa
Weteran
Weteran
Postautor: Marissa » 18 mar 2008, 19:46

Mia pisze:szczególnie tą z biłą herbatą i balsam z oliwką śródziemnomorską.

Tego nie próbowałam. Z Planet SPA nie przypadła mi do gustu jedynie kąpiel do stóp - bo była taka hmm kisielowata, a wolałabym coś bardziej na bazie kremu.

A ogólnie z serii różniastych polecam rituals.com.
Ja miałam "hammam ritual" - czyli zestaw składający się z błotka, balsamu i żelu pod prysznic (plus rękawiczka) - skóra była odświeżona i gładziutka jak po zabiegu u kosmetyczki.
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 24 mar 2008, 15:07

Okej pogubiłam się. Który polecałyście krem Ziai? Biała herbata czy oliwkowy? Bo znalazłam oliwkowy w domu i myślałam, że to ten więc wypróbowałam. Efekt taki, że to jak jakaś wazelina jest i intensywnie usiłuję się tego pozbyć z twarzy :/
Awatar użytkownika
SaliMali
Weteran
Weteran
Postautor: SaliMali » 04 kwie 2008, 12:06

księżycówka pisze:Biała herbata czy oliwkowy
zarówno jeden jak i drugi na moją skórę za ciężki jest. Do rąk kremy ich lubie, ale do twarzy mi nie pasują.

Natomiast ostatnio kupiłam uniwersalny płyn do demakijażu oczu z Ziai właśnie i jestem zachwycona. Cena coś około 3zł za 120 ml, zmywa doskonale makijaż, nie podrażnia, jest bezzapachowy i nie pozostawia takiego nieprzyjemnego uczucia na skórze jaki miałam po garnierze. http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.p ... zja=221050

Krem do rąk i paznokci Kamill
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=15806
Bardzo dobry na mocno wysuszone dłonie, nie klei się, nie jest ciężki, szybko się wchłania, zapach taki se. Zapłaciłam chyba cos okolo tej ceny, ktora podoana na tej stronie 9 zł/100 ml

i takie coś jeszcze:
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=8010
Ja zwracam uwagę na właściwości peelingujące tego kosmetyku i pod tym względem sprawdza się doskonale. Właśnie zamiast innego peelingu tego kupiłam i jestem zadowolona, pomimo tego, że myślałam, że nie będzie dobry patrząc na konsystencję. Malo ma tych drobinek, taki troszkę rzadki żel, ale jednak okazał się dobry. Nie wiem jak z ujędrnianiem, bo póki co nie potrzebne mi to.
Ostatnio zmieniony 04 kwie 2008, 14:23 przez SaliMali, łącznie zmieniany 2 razy.
"To jest tak, że gdy mam co chcę,
Wtedy więcej chcę.
Jeszcze."
Awatar użytkownika
Olivia
Weteran
Weteran
Postautor: Olivia » 04 kwie 2008, 20:54

SaliMali pisze:Krem do rąk i paznokci Kamill

SaliMali pisze:Bardzo dobry na mocno wysuszone dłonie

Taa, tylko ja mam skórę dłoni bardzo wrażliwą, wręcz mam reakcje alergiczne od wody i detergentów.

Zatem, czy ten krem jest raczej rewelacyjny czy ujdzie w tłoku?
Ja używam teraz tego: http://picnic.ciao.com/de/143529430.jpg, i nie wiem, który lepszy by był...
Ostatnio zmieniony 04 kwie 2008, 20:56 przez Olivia, łącznie zmieniany 1 raz.
"Miarkuj złość.
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 05 kwie 2008, 00:15

SaliMali pisze:Ja zwracam uwagę na właściwości peelingujące tego kosmetyku i pod tym względem sprawdza się doskonale. Właśnie zamiast innego peelingu tego kupiłam i jestem zadowolona, pomimo tego, że myślałam, że nie będzie dobry patrząc na konsystencję. Malo ma tych drobinek, taki troszkę rzadki żel, ale jednak okazał się dobry. Nie wiem jak z ujędrnianiem, bo póki co nie potrzebne mi to.
To chyba jakaś trafiona seria jest. Ja mam z niej serum (http://www.perfectfresh.com/?pa=932&ex=pa) i fajne jest, ale opisywac tu nie będę zbytnio, bo po 1 yas już to zrobiła, a po 2 używam może z tydzień więc nie mam tak do końca zdania. Peelingu raczej nie wypróbuję, bo nie widzę żadnej potrzeby żeby takich rzeczy używać wobec swojej skóry. Raz na ruski rok użyje na buzię może.

Ja z pytaniem - polecacie jakiś fajne maseczki na buzię? Oczywiście na zmarszczki to mnie nie interesują, ale jakieś na zmęczoną buzię, regenerujące, odżywcze, oczyszczające itp. itd. ? Ostatnio se kupiłam taką -> http://www.wizaz.pl/produkty/baza/produ ... dukt=10947 i zła nie była, ale nie powala.
Awatar użytkownika
SaliMali
Weteran
Weteran
Postautor: SaliMali » 05 kwie 2008, 10:31

Olivia pisze:Zatem, czy ten krem jest raczej rewelacyjny czy ujdzie w tłoku?
Moja mama ze skórą dłoni ma podobnie i ten moj dla niej jest nieodpowiedni, ona używa http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=841, ja tez kiedys używałam i bardzo zadowolona byłam, jest jeszcze lżejszy niż Kamill, a wchłania się równie szybko i efekt też bardzo dobry

Wtedy więcej chcę.

Jeszcze."
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 05 kwie 2008, 11:28

Ja lubię tanie a dobre kosmetyki, a jeśli chodzi o kosmetyki do włosów to jestem uzależniona, tak jak od niczego na świecie.

Więc tak.
Szampony, które miałam w ostatnim czasie
http://edumed.com.pl/sklep.php/p7743-Z- ... 00-ml.html z apteczki babuni szampon wzmacniający. No i nie jestem zbytnio zadowolona. Mam wrażenie, że nic nie robi, wysusza mi trochę włosy i ma dziwną konsystencję, jakby surowego białka kurzego.
http://www.upiekszacz.pl/product.php/1, ... 200ml.html
Sunsilk odbudowa i blask.
Nie lubię tej firmy, wszystko prawie bublowate mają, ale ten szampon to cudo. Pięknie pachnie i doskonale zmiękcza włosy, są takie puszyste, oczyszczone i błyszczące, że ahh :D.

Odżywki
http://www.goldmax.pl/product_info.php? ... def2bf6eaf
pantene program odnowy. Bardzo dobra odżywka, trochę mało wydajna, ale włosy są ładne i błyszczące, ale mam wrażenie (jak po wszystkich takich firmowych, naładowanych silikonami kosmetykach), że to tylko takie powierzchniowe, nie działa, nie regeneruje tak naprawdę.
http://www.abc-uroda.com/default.asp?ka ... pro=316776 odżywka mleczna kallos latte. Odkryłam ją przez przypadek u babci na półce, podobno fryzjerka, która robiła jej trwałą, ją jej sprzedała. Moja babcia nawet nie widziała co to. Ja użyłam, przelałam sobie pół i zakochałam się. Najlepsza odżywka pod słońcem jaką miałam. Pachnie takim słodkim budyniem, pięknie regeneruje włosy, są takie bardziej mięsiste, niesamowicie miękkie, nawilżone, bardziej się kręcą po jej użyciu. Jak mi się skończy to kupię na pewno duże opakowanie, bo wychodzi grosze. Litr odzywki na allegro kosztuje ok. 15 złotych :D.

I na potwierdzenie tego co mówie. Moje krótkie siano pół roku temu równo i włosy teraz po wszystkich zabiegach, braku prostowania i amoniaku w farbach :). Chociaż jeszcze zapuszczam ostro :D
Ostatnio zmieniony 05 kwie 2008, 11:44 przez Yasmine, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
SaliMali
Weteran
Weteran
Postautor: SaliMali » 05 kwie 2008, 11:54

Sunsilk odbudowa i blask.
uwielbiam <zakochany> slicznie pachnie, dla mnie jest wydajny, włosy miękkie, miłe w dotyku. Ostatnio z tego używam odżywki tylko, bo szampon inny. Nie wiem czy o nim mówiłam, szapon Radical http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=710811 nie jest zbytnio wydajny, słabo się pieni, moje włosy troszke się po nim przetłuszczają, ale w połączeniu z odżywką Sunsilka, albo Joanny (pisałam o niej Miód i Cytryna do zniszczonych) są miłe, miękkie, łatwo się rozczesują no i najważniejsze nie wypadają, nie tak jak kiedyś. A dla mnie wybierając go to było najważniejsze.
Ostatnio zmieniony 05 kwie 2008, 11:56 przez SaliMali, łącznie zmieniany 1 raz.

Wtedy więcej chcę.

Jeszcze."
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 05 kwie 2008, 11:58

SaliMali pisze:slicznie pachnie, dla mnie jest wydajny, włosy miękkie, miłe w dotyku. Ostatnio z tego używam odżywki tylko,

miałam :D. Równie dobra co szampon. W ogóle ta pomarańczowa seria im się udała, nie powiem :D.
Radical mam też zamiar kupić, jak mi się skończy wszystko inne hehe :D.
Od ponad dwóch tygodni po każdym myciu i na noc przed myciem używam mojego ulubionego śmierdziuszka, czerwonego lotionu seboradin. Zawsze do przelewam do butelki z psikaczem, bo o niebo lepiej się aplikuje :D.
Awatar użytkownika
SaliMali
Weteran
Weteran
Postautor: SaliMali » 05 kwie 2008, 12:11

Yasmine pisze:Od ponad dwóch tygodni po każdym myciu i na noc przed myciem używam mojego ulubionego śmierdziuszka, czerwonego lotionu seboradin. Zawsze do przelewam do butelki z psikaczem, bo o niebo lepiej się aplikuje :D .
ja używam co 2-3 dni na noc tylko, bo w ciągu dnia nie mogę wytrzymac tego zapachu, ludzie wkoło chyba też nie ;) no i częściej stosować nie mogę, bo wówczas mam strasznie przesuszone włosy. Gdyby nie zapach to w ogole bym go uwielbiała, no i tez na moje wypadające pomógł, no i dzięki niemu nie przetłuszczają się jak kiedyś, ale z drugiej strony za czesto stosowany wysusza. Dla mnie właśnie co 2-3 dni jest idealnie.

Wtedy więcej chcę.

Jeszcze."
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 05 kwie 2008, 12:41

SaliMali pisze:ja używam co 2-3 dni na noc tylko

ja codziennie używam, bo na mokre po umyciu (zapach paruje szybko z mokrych), i na drugi dzien na noc, bo myję co 2 dni :). Mi działa na wypadanie i na porost, włosy po tym rosną jak szalone :D.
I o dziwo mi włosów nie przesusza, tylko tak sprawia, że są fajnie uniesione i tak zdrowo puszyste :).
Ale fakt faktem, zapach ciężki do zniesienia. Obie z koleżanką w akademiku do używamy, jak ktoś później wchodzi do pokoju to ma minę jakby chciał uciekać :D.
Ostatnio zmieniony 05 kwie 2008, 12:43 przez Yasmine, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 05 kwie 2008, 15:46

Yasmine pisze:Moje krótkie siano pół roku temu równo i włosy teraz po wszystkich zabiegach, braku prostowania i amoniaku w farbach :)
Czy tylko ja nie widzę różnicy? ;DD
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 05 kwie 2008, 19:09

na pierwszym zdjęciu włosy są suche i popalone.
Może nie widać, nie wiem. Ja widzę i pamiętam jakie były.
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 06 kwie 2008, 16:27

Yasmine pisze:Może nie widać, nie wiem

Widać, widać :)
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
Awatar użytkownika
unlucky_sink
Maniak
Maniak
Postautor: unlucky_sink » 07 kwie 2008, 21:04

księżycówka pisze:Czy tylko ja nie widzę różnicy?
Ja też nie widzę. Tyle tylko że dłuższe :)
Yasmine pisze:Sunsilk odbudowa i blask.
Nie lubię tej firmy, wszystko prawie bublowate mają, ale ten szampon to cudo. Pięknie pachnie i doskonale zmiękcza włosy, są takie puszyste, oczyszczone i błyszczące, że ahh .
Kupiłam na spróbowanie i potwierdzam, że całkiem dobry-na całe szczęście moje włosy nie strały się puszyste :D
Ostatnio zmieniony 07 kwie 2008, 21:05 przez unlucky_sink, łącznie zmieniany 1 raz.
"Mężczyzna kolo 30 czy 40 nie wiąże się z mlodszą kobietą dla jej jędrnego ciala i przeklutego języka. To czysta propaganda. Wiąże się z nią, by móc stać się tym,kto spieprzy jej życie." T. Parsons
Awatar użytkownika
tarantula
Weteran
Weteran
Postautor: tarantula » 07 kwie 2008, 21:09

Bylam u fryzjerki i potraktowala mi wlosy prostownica ale CO TO BYLA ZA PROSTOWNICA!Wyszlam jak gwiazda filmowa [:D] . Wypytalam co to (prostownica babyliss) i juz czekam na przesylke z allegro <banan>
"Babcia Weatherwax nigdy się nie gubiła.
Zawsze doskonale wiedziała, gdzie się znajduje,
czasem tylko nie była pewna, gdzie jest wszystko
inne."
Awatar użytkownika
SaliMali
Weteran
Weteran
Postautor: SaliMali » 07 kwie 2008, 21:13

tarantula pisze:(prostownica babyliss)
moja siostra, ktora ma bzika na punkcie prostowania nigdy nie była trak zadowolona z prostownicy tak jak z tej, zapłaciła za nią chyba cos grubo ponad 200zł(ale to ze 2 lata temu) i nigdy nie żałowała

Wtedy więcej chcę.

Jeszcze."
Awatar użytkownika
unlucky_sink
Maniak
Maniak
Postautor: unlucky_sink » 07 kwie 2008, 21:18

tarantula pisze:Bylam u fryzjerki i potraktowala mi wlosy prostownica ale CO TO BYLA ZA PROSTOWNICA!Wyszlam jak gwiazda filmowa . Wypytalam co to (prostownica babyliss) i juz czekam na przesylke z allegro
prześlij linka do niej, moja wczoraj rozbiła się na kawałki...
"Mężczyzna kolo 30 czy 40 nie wiąże się z mlodszą kobietą dla jej jędrnego ciala i przeklutego języka. To czysta propaganda. Wiąże się z nią, by móc stać się tym,kto spieprzy jej życie." T. Parsons
Awatar użytkownika
tarantula
Weteran
Weteran
Postautor: tarantula » 07 kwie 2008, 21:25

unlucky_sink, posylam :)
Obrazek

[ Dodano: 2008-04-07, 21:28 ]
SaliMali pisze:moja siostra, ktora ma bzika na punkcie prostowania nigdy nie była trak zadowolona z prostownicy tak jak z tej, zapłaciła za nią chyba cos grubo ponad 200zł(ale to ze 2 lata temu) i nigdy nie żałowała

Fakt kosztuje swoje ale jaki EFEKT [:D] W pracy znajomym "szczeny poopadaly".

inne."
Awatar użytkownika
unlucky_sink
Maniak
Maniak
Postautor: unlucky_sink » 07 kwie 2008, 21:33

tarantula pisze:unlucky_sink, posylam
Obrazek
o dziękuję !Poczekam aż dostaniesz-koniecznie zdaj relacje ! jakoś nie ufam allegro aż tak bardzo :)
Awatar użytkownika
SaliMali
Weteran
Weteran
Postautor: SaliMali » 07 kwie 2008, 21:38

aaa własnie! zna ktoś jakiś dobry, bardzo pieniący się płyn do kąpieli. Mam te z avonu, pachną ładnie, ale piana jakas taka nędzna i nietrwała i mało wydajne są a wydajność dla mnie ważna jest

Wtedy więcej chcę.

Jeszcze."
Awatar użytkownika
tarantula
Weteran
Weteran
Postautor: tarantula » 07 kwie 2008, 21:39

unlucky_sink pisze:koniecznie zdaj relacje

Macie jak w banku ;)

inne."
Awatar użytkownika
Nola
Maniak
Maniak
Postautor: Nola » 07 kwie 2008, 22:49

unlucky_sink pisze:Poczekam aż dostaniesz-koniecznie zdaj relacje ! jakoś nie ufam allegro aż tak bardzo :)
no to zaufaj, bo te należą do najlepszych :P czytałam na jakimś forum i polecali właśnie tej firmy.
Chaos is a friend of mine
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 07 kwie 2008, 23:21

księżycówka pisze:Okej pogubiłam się. Który polecałyście krem Ziai? Biała herbata czy oliwkowy?

Ja uzywalam biala herbate. Tyle, ze ja mam cere mieszana/tlusta. Zreszta wlasnie do takiej jest przeznaczony :)
Moze nie byl to najlepszy krem jaki w zyciu uzywalam, ale ladnie pachnial, dobrze sie wchlanial, skora byla odzywiona. Gdybym nie odkryla olayowego to pewnie uzywalabym tego ziajkowego do tej pory. Mojej skorze odpowiadal.

Ostatnio przezywam kosmetyczny orgazm - brzoskwiniowy zestaw (peeling, zel pod prysznic, balsam) z Yves Rocher. 100% cudowne toto jest. Oblednie pachnie, a skore mam mieciutka i gladka. I ten zapach <zakochany>
off// w razie potrzeby kontaktu pisac na zlotooka_kotka@o2.pl

Wróć do „Zdrowie i uroda”