yyy... cholera, za dużo dobrych filmów oglądam i za dużo mam o nich do powiedzenia i za dużo sensu nie widzę w dyskusji na forum na mój ukochany temat, więc ograniczę się do niemiłosiernie długiego i niepoprawnego gramatycznie z powodu kuriozalnie przesadzonej ilości spójników między innymi zdania i podam, polecając tytuły.
Dark Blue Almost Black
Niesłychanie przyjemny. I europejski!
Day.Watch
Bardzo długi, a nie nuży. I rosyjski!
Drabina Jakubowa
Przerażający.
krolik.bugs-najlepsze.z.najlepszych.
Nazwa mówi sama za siebie.
Malena
Zabawny i dramatyczny. Dwa z trzech najważniejszych żywiołów w jednym filmie.
Mechaniczna pomarańcza
Myśl lub giń (raczej: egzystuj dalej) widzu.
Michael Clayton
Akcja bez strzelania. Lubimy.
Modlitwa za umierających
Akcja ze strzelaniem, strzelanie ze smakiem; + religia. Podziwiamy, że wyszło z klasą.
Monty Python i Święty Graal
Nie dla nieuków. Nieuki nic nie rozumieją, a się śmieją. Ale szczerze. W tym siła jegoż.
Przerwana lekcja muzyki
Pora zacząć szanować Panią Tomb Raider Smith.
Pukając do nieba bram
Dojczland dojczland juber ales!!! Wybierz swoje marzenie, ukradnij karetkę i świat Twój. A, rewolwer też się przyda...
Rezerwat
Polski banał, ale ile było filmów z fotoaparatem w roli głównej? A widzisz, może jednak warto.
Sweeney.Todd-The.Demon.Barber.Of.Fleet.Street
Miał być najlepszy film mojego życia. Nie jest. Ale chętnie poudaję, że jednak. Zasłużył.
Złoty Kompas
Nareszcie bajka z efektami specjalnymi na poziomie. Opowiedziana na poziomie. Chcę być armored bear.
Idiokracja
Najwyższy czas, na ten film. Perfect timing.
Lost.in.Translation
Jeśli nie oglądasz z zapartym tchem - g*** wiesz o kinie
Mein.Fuhrer
Za mało Hitlera w Hitlerze, za mało żyda w żydzie. Ale jak na pierwszą próbę jest... źle. Ale mogło być gorzej.
New World Disorder 6 - Unchained
Co film rowerowy robi w folderze z fabularnymi pozycjami? Zastanówmy się, czy to przypadek?
Pora Umierac
Polskie rzemiosło coraz lepszej jakości, z którego kiedyś wykluje się finezja.
Ranczo Wilkowyje
Tylko dla fanów serialu. I dla tych, co chcą nimi zostać. I dla mnie, bo chciałem powspominać Żaka z "Miodowych lat".
sprzedawcy 2
Chyba jedyna kontynuacja tak wyraźnie lepsza od części pierwszej.
Cóż, nie mogłem się powstrzymać od krótkiego komentarza. OGLĄDAĆ!!!