Pierwszy raz
Moderator: modTeam
fresco99 pisze:Czy zraniłoby was to ze skłamał czy ucieszyłybyście sie, że on kochał sie z wami pierwszy raz?????
a co Ty myslisz, ze byle zaleknionego prawiczka tak trudno poznać
A cała sprawa wzbudziła by we mnie pewien niesmak
Wujo Macias pisze:Tego... pani_minister, ja w sumie jestem jeszcze nietkniety...![]()
w którym miejscu
Imperator pisze:Zapewne dziewczyna zrozumie, że chłopak ściemniał ze strachu
no ja własnie słabo rozumiem tego typu ściemnianie
Dzindzer pisze:A cała sprawa wzbudziła by we mnie pewien niesmak
Że prawiczek, czy że kłamał?
Dzindzer pisze:Imperator napisał/a:
Zapewne dziewczyna zrozumie, że chłopak ściemniał ze strachu
no ja własnie słabo rozumiem tego typu ściemnianie
Ja też tego nie rozumiem. Jak można się wstydzić prawictwa/dziewictwa?
To nieuniknione... Ona chce tego...bardzo... ja już co raz bardziej sie do niej przyzwyczajam i też już czuję, że tego pragnę... Nie przejmuje się tym,czy dobrze wypadnę, czy nie. Nikt od razu nie był mistrzem, z reszta trening czyni mistrza i tym sie będę kierował... Będę spokojny i wyluzowany, sprawie, że gra wstępna ją tak rozpali, że sama zdejmie z nas ubrania:D Przynajmniej wiem, że w tym jestem dobry i tym zacznę, potem samo pójdzie dalej... Ten weekend pokarze, ona ma mega chcice, ja z reszta tez i już czas żeby uwolnić z nas dzikie żądze... 
fresco99 pisze:Nikt od razu nie był mistrzem, z reszta trening czyni mistrza i tym sie będę kierował..
poza pewnymi wyjatkami masz racje
fresco99 pisze:Przynajmniej wiem, że w tym jestem dobry i tym zacznę, potem samo pójdzie dalej...
i bardzo dobrze, dobra gra wstepna to bardzo duzo, a reszty sie z czasem nauczysz. Szkoda tylko, że ja oklamałes, ona gdyby wiedziała na pewno by sie strała bys miał niezapomniany tyen pierwszy raz.
ból
Witam:] czytam forum juz od dawna i wasze mądrości życiowe bardzo mi pomagają. nie mam z kim porozmawiać o pewnych sprawach dlatego pisze. jestem ze swoim chłopakiem juz jakiś czas, i kiedy próbowaliśmy pierwszy raz się kochać, okazało się ze to sprawia mi bardzo duży ból i musielismy przestać. obawiam się zwyczajnie, że on sie we mnie nie zmieści;/ proszę o porady:(
nie mam z kim porozmawiać o pewnych
Wydaje mi się, że tego typu rozmowy winny odbywać się pomiędzy Tobą a Twoim chłopakiem.
Na problem może mieć wpływ kilka czynników. Masz za sobą wizyty u ginekologa ? Czy Twoja budowa wewnętrzna jest w należytym porządku ? Jesteś dziewicą ? Jeśli tak, może należało by delikatnie naciąć błonę ? Może nie byłaś dostatecznie rozluźniona i nawilżona ? Może Twój chłopak nie był od odpowiednio delikatny ?
Nie zrażaj się pierwszym niepowodzeniem. Powinniście razem porozmawiać o tym, ew. zmienić to czy tamto i spróbować raz jeszcze. No chyba, że Twój pan ma nienaturalnie wielkiego koleszkę
Umiesz liczyć ? Licz na siebie.
Jak byłaś zestresowana to jak miało nie boleć? Jak całą spięta pewno byłaś. Jak faktycnzie czytałaś dużo na tym forum to powinnaś wiedzieć że chyba głównie powinniście pomyśleć o odpowiedniej atmosferze, rozluźnieniu i przede wszystkim o tym porozmawiać. On miał już wcześniej jakieś partnerki? Wie, że jesteś dziewicą? Tu już wiele razy był wałkowany problem niewystarczającego rozluźnienia... Ile masz lat? Jak długo już jesteś ze swoim chłopakiem? To wszystko ma tak naprawde znaczenie. Jesteś PEWNA że chcesz to zrobić, może on na ciebie naciska? Mało troche napisałaś, musicie postarać sie o to żebyś była rozluźniona, jesli nie chcesz zeby nastepnym razem było tak samo.
A była i atmosfera, rozmawialismy o tym, wszystko było tak jak trzeba, nie wstydze sie swojego chłopaka,uprzedze wasze pytania, znamy swoje ciała,i byłam pewna ze chce to zrobic. A jednak gdy przyszedł ten moment to nie wiem co sie stało. czytałam porady na forum, i miedzy innymi jedna mówiła zeby cos wypic przed:]raczej mnie to nie przekonuje. mam 21 lat,on wie ze jestem dziewica.
zmiesci sie, zmiesciMak21 pisze:obawiam się zwyczajnie, że on sie we mnie nie zmieści;/
no wlasnie? w najgorszym wypadku mozesz miec nie taka budowe. czytalas to? -> http://agnieszka.com.pl/problemy_pierwszego_razu.htm chodzi mi o spojenie lonowe szablowate - rzadko bo rzadko, ale sie zdarzaJunak pisze:Masz za sobą wizyty u ginekologa ?
nie masz powodu do wstydu, zapewniamMak21 pisze:Troche sie wstydze tego,ze nam nie wyszło
dlatego sie wstydzisz? a co on - z choinki sie urwal, ze dziwi go, ze przy pierwszym razie moga i czesto wystepuja problemy?Mak21 pisze:jednak i chyba dla niego była to dziwna syt.
to Ci nie ulatwi sprawyMak21 pisze:mam taki uraz troche
co do alkoholu - tylko male ilosci na rozluznienie. a tak poza tym to moze byc kwestia tego, ze musisz sie troche 'rozciagnac' tam, a 'rozciaganie' bywa bolesne...
No właśnie nie byłam u ginekologa. Ale obiecuje ze nadrobie to. czytałam juz te uwagi na stronce. ale pomyślałam ze skoro to rzadkie to mnie nie dotyczy. nie wstydze sie dlatego, byc moze w pewnym sensie jakis wpływ to miało, ale wiesz, takie odczucie ze nawet do tego sie nie nadaje;)choc mam 21 lat. mam nadzieje ze sa jakies nawilżacze, zeby ułatwic to za pierwszym razem.
Mak21 pisze:No właśnie nie byłam u ginekologa (...) choc mam 21 lat
To bardzo bardzo źle.
mam nadzieje ze sa jakies nawilżacze, zeby ułatwic to za pierwszym razem.
Jest tego cała gama. Może służyć nie tylko do ułatwienia sprawy, ale i masaż odpowiednim żelem może być fajną grą wstępną
jedno 'bardzo' starczyJunak pisze:To bardzo bardzo źle.

http://agnieszka.com.pl/forum_php/viewtopic.php?t=7822 poczytaj sobie
Mak21 pisze:Dziekuje bardzo:) rzeczywiscie na takową wizyte mi nie śpieszno, no chyba sie troche boje, tak troche co może mnie tam czekać jako dziewice;]
Strach jest zrozumiały ( mimo tego, że kobietą nie jestem ), ale wydaje mi się, że gra jest zdecydowanie warta świeczki. Ponoć pierwsza wizyta winna odbyć się możliwie wcześnie, ponieważ zdiagnozowanie u nastolatki ewentualnych nieprawidłowości daje większe szanse na wyleczenie. Poza tym jestem pewny, że dziewice u ginekologa nie mają się czego obawiać
Kurde ja mam to samo... na poczatku bawie sie z moja dziewczyna i kiedy chce zalozyc gumke - LIPA! Tak jakby mojemu "przyjacielowi" przeszkadzało to gumowe ubranko
a pozatym czasem jakos odmawia posluszenstwa
Kiedy jestem SAM nie ma tkaiego problemu, stoiji jak maczuga!!! A z dziewczyna czasem sie dzieje inaczej...ze tak jakby nie stoji na MAXA... o co moze chodzic???
a pozatym czasem jakos odmawia posluszenstwa
...SiEa... Spontan przedewszystkim... Carpe Diem

- Rebeca2006
- Uzależniony
Mak21 pisze:Witam:] czytam forum juz od dawna i wasze mądrości życiowe bardzo mi pomagają. nie mam z kim porozmawiać o pewnych sprawach dlatego pisze. jestem ze swoim chłopakiem juz jakiś czas, i kiedy próbowaliśmy pierwszy raz się kochać, okazało się ze to sprawia mi bardzo duży ból i musielismy przestać. obawiam się zwyczajnie, że on sie we mnie nie zmieści;/ proszę o porady:(
Ja tak miałam przez jakiś rok, pisałam zresztą o tym na forum, tylko nie mogę znaleźć. Przy wejściu czułam straszny ból, mimo że używaliśmy żeli. Wkońcu wybrałam sie do gina, i powiedział że normalnie jestem zbudowana. Jakiś czas temu wrońcu pozbyliśmy się błony, a to za pomocą ...., palca
Co do twojego problemu, to musisz się rozluznic, spróbujcie kupić sobie żel np intimel albo K-Y, w aptece ok 15 zł , jeśli próby dalej będą takie bolesne, spróbujcie włożyć palca
"Możesz iść szybciej niż niejeden chciałby biec,
możesz tak, tak po prostu znów zapomnieć się,
nowy dzien zawsze daje nowe życie,
słuchaj, zaufaj sobie jeszcze raz "
- Rebeca2006
- Uzależniony
Mak21 pisze:No to już jest pewne, że coś takiego sobie sprawię. a co do paluszka, to juz tam był, kurcze też bolało. no zobaczymy:)
A krwawiłaś?? Bo mój mówiła ze poczuł "ściankę" i ze przez nią "przeszedł" Trwało chwilkę
Moze jednak warto wybrac sie do lekarza? Nikt na odleglosc nie zdiagnozuje grubosci blony, jej istnienia i budowy anatomicznej narzadow rodnych.
Nie trzeba miec zadnych objawow, zeby miec jakies problemy ginekologiczne. Warto to sprawdzic przed rozpoczeciem wspolzycia. Dziwie sie zawsze, ze seksu ktos sie nie boi, a wizyty u lekarza tak. Tak myslac trudno wam bedzie osiagnac satysfakcje z seksu.
Poczytajcie sobie caly portal Agnieszki. Mysle, ze znajdziecie tam wiele ciekawych informacji.
Nie trzeba miec zadnych objawow, zeby miec jakies problemy ginekologiczne. Warto to sprawdzic przed rozpoczeciem wspolzycia. Dziwie sie zawsze, ze seksu ktos sie nie boi, a wizyty u lekarza tak. Tak myslac trudno wam bedzie osiagnac satysfakcje z seksu.
Poczytajcie sobie caly portal Agnieszki. Mysle, ze znajdziecie tam wiele ciekawych informacji.
"a miłość tylko jedną można wszędzie spotkać
przed grzechem i po grzechu zostaje ta sama"
przed grzechem i po grzechu zostaje ta sama"
- Rebeca2006
- Uzależniony
Miltonia pisze:Moze jednak warto wybrac sie do lekarza? Nikt na odleglosc nie zdiagnozuje grubosci blony, jej istnienia i budowy anatomicznej narzadow rodnych.
Niekoniecznie. Mi lekarka powiedziała że błonę mam cieniutką jak "firaneczka" a po włożeniu palca krew mi keciała 3 dni więc niekoniecznie miała rację. Poza tym taka lekarka myśli sobie że skoro jej nie bolało za pierwszym razem to innej też nie może boleć. Czasem lakarz tu nie pomaga
Wróć do „Seks, kontakt fizyczny”