Dzisiejsze dziewczyny

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
Kermit
Weteran
Weteran
Dzisiejsze dziewczyny

Postautor: Kermit » 20 lis 2007, 18:44

Witam wszystkich w kolejnych (choć po dłuuugiej przerwie) Kermitowych rozważaniach.

Mam do Was pytanie, głownie do Panów bo Panie mogą być obiektywne :)

Spotykałem się ostatnio z kilkoma dziewczynami poznanymi różnie, nawet jedna przez forum mojego miasta. Dziewczyny do pogadania nic więcej. I jak zawsze się to kończyło? w łóżku.

Nie jestem specjalnie przystojny ani Bóg wie jak inteligentny ale odbyło się to bez zadnych problemów. BA! nawet bardzo sie nie starałem Nie wiem może były zdesperowane? Może na takie trafiam napalone? Co sie dzieje? Jeszcze kilka lat temu było inaczej. Ciężko było mi takich czynów :d dokonać. Czy coś się dzieje z dziewczynami? Stają się łatwiejsze?

Tak samo moje koleżanki, chwalą się że poznały jakiegoś tam gościa i ich spotkania są "intensywne" od początku.I to nie jedna nie dwie.

Co o tym myślicie? Czy w Waszych przypadkach jest podobnie? Czuje się jakbym miał kody do tej całej gry :D
So understand;
Don't waste your time always searching for those wasted years,
Face up...make your stand,
And realise you're living in the golden years.
Awatar użytkownika
pani_minister
Administrator
Administrator
Postautor: pani_minister » 20 lis 2007, 18:52

Ze starszymi się spotykasz, a nie szesnastkami, jak
Kermit pisze:Jeszcze kilka lat temu

Grupa rówieśnicza Ci podrosła :]
Awatar użytkownika
Kermit
Weteran
Weteran
Postautor: Kermit » 20 lis 2007, 18:53

właśnie o to chodzi że głównie z młodszymi!!!

oczywiście w wieku do takich celów odpowednim!
So understand;

Don't waste your time always searching for those wasted years,

Face up...make your stand,

And realise you're living in the golden years.
Awatar użytkownika
kot_schrodingera
Weteran
Weteran
Postautor: kot_schrodingera » 20 lis 2007, 18:58

Kermit pisze:coś się dzieje z dziewczynami? Stają się łatwiejsze?
chyba jednak się nie doceniasz bo u mnie jest na odwrót. po prostu katastrofa. myślę że kobiety zawsze wiedziały czego chcą a dziś mogą to brać bez zahamowań...
Patrz, Kościuszko, na nas z nieba raz Polak skandował.
I popatrzył nań Kościuszko i się zwymiotował.
/Konstanty Ildefons Gałczyński/
Awatar użytkownika
Animal
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Animal » 20 lis 2007, 18:58

Hmmmm.......... trafia swój na swego, czego szukasz to znajdujesz <diabel>
Cokolwiek potrafisz lub myślisz, że potrafisz, rozpocznij to. Odwaga ma w sobie geniusz, potęgę i magię.
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 20 lis 2007, 19:19

Kermit pisze:Co o tym myślicie?

że to kwestia czystego zbiegu okoliczności :) W zależności od poglądów, można się z tego cieszyć albo niesmaczyć. Co kto lubi :)

Kermit pisze:Czy w Waszych przypadkach jest podobnie?

Nie wiem, niezbyt mnie to aktualnie interesuje, prawdę mówiąc. Biorąc pod uwagę przeszłe dokonania - wątpliwa sprawa. Ta, na której mi zależy, wystarczy mi w zupełności.

Z drugiej strony patrząc okiem obserwatora na me bliższe otoczenie, widzę dwie tendencje. Jedni rwą czatowe podrywki czy znudzone mężatki i chędożą je bez większych kompleksów, drugim to imponuje, "chcieli by, ale jakoś nie mogą". Co ciekawe, ci pierwsi stale narzekają że wartościowa kobieta to byt iluzoryczny i takiej łatwej na stałe by w życiu nie chcieli. Ot, ciekawy, zabawny paradoks.
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
kot_schrodingera
Weteran
Weteran
Postautor: kot_schrodingera » 20 lis 2007, 19:31

TedBundy pisze:Ta, na której mi zależy, wystarczy mi w zupełności.
wiemy, wiemy <zalamka>
TedBundy pisze:ciekawy, zabawny paradoks.
żaden paradoks - od wieków tak bywało że ci co chcieli to nie mogli a ci co mogli to nie chcieli.

Awatar użytkownika
Piernik
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Piernik » 20 lis 2007, 19:36

Myślę,że dzisiejsze kobiety są własnie trudniuejsze, niż było to 10 lat temu, coraz truydniej znalezc normalną, wartościową ,nie wymagająca aby facet miał od razu góre kasy,miał 3 fakultety, pracował na domod świotu do nocy, a w nocy miał siłe, być jeszcze wspanialym kochankiem,dobrym ojcem, dobrze sie dogadywal z przyszlymi tesciami kobiete..ja to w ten sposób raczej odbieram....coraz wieksze wymagania mają kobiety...jest coraz wiecej singli, starych kawalerów..
Love is beautiful
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 20 lis 2007, 19:37

Paradoks, paradoks :) Ci z drugiej grupy często wcześniej należeli do tej pierwszej i nie mieli większych problemów z łatwym, niezobowiązującym seksem. A tu nagle - zonk. Coś się skończyło, czasami na amen. I mają zagwozdkę :)
Jakie słyszę tłumaczenia? Najróżniejsze. Najbardziej popularne tyczy się pieniędzy. Coś w stylu młodowilkowych "zapomnij, stary, ona nie jeździ autobusami" ;DD

A mnie nie ciągnie już do sznytu tego towarzystwa. Wolę inne rozmowy, inne problemy: jaki nasz pokój, gdzie zrobimy bibliotekę, kredyt na 100 tys czy mniejszy, awans teraz czy nie, zadowolenie czy furia w pracy itd.

[ Dodano: 2007-11-20, 19:40 ]
Piernik pisze:coraz wieksze wymagania mają kobiety.

to też fakt. Z faktem, iż kategoria księżniczek z syndromem doskonałości się powiększa w postępie geometrycznym, trudno polemizować. A konfrontacja z rzeczywistością bywa bolesna.

Awatar użytkownika
Animal
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Animal » 20 lis 2007, 19:41

TedBundy pisze:Z drugiej strony patrząc okiem obserwatora na me bliższe otoczenie, widzę dwie tendencje. Jedni rwą czatowe podrywki czy znudzone mężatki i chędożą je bez większych kompleksów, drugim to imponuje, "chcieli by, ale jakoś nie mogą". Co ciekawe, ci pierwsi stale narzekają że wartościowa kobieta to byt iluzoryczny i takiej łatwej na stałe by w życiu nie chcieli. Ot, ciekawy, zabawny paradoks.

Tedziu boli Cię to :?
Zaliczyłbym Cię do tych drugich :>
Cokolwiek potrafisz lub myślisz, że potrafisz, rozpocznij to. Odwaga ma w sobie geniusz, potęgę i magię.
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 20 lis 2007, 19:41

Piernik pisze:Myślę,że dzisiejsze kobiety są własnie trudniuejsze, niż było to 10 lat temu

10 lat temu miałes lat 11 wiec co mozesz powiedziec o tamtych kobietach :>
Awatar użytkownika
kot_schrodingera
Weteran
Weteran
Postautor: kot_schrodingera » 20 lis 2007, 19:44

Piernik pisze:nie wymagająca aby facet miał od razu góre kasy,miał 3 fakultety, pracował na domod świotu do nocy, a w nocy miał siłe, być jeszcze wspanialym kochankiem,dobrym ojcem, dobrze sie dogadywal z przyszlymi tesciami kobiete..
i jeszcze był typem z pod ciemnej gwiazdy <regulamin>

[ Dodano: 2007-11-20, 19:47 ]
Animal pisze:Tedziu boli Cię to :?
chyba tak bo o niczym innym nie mówi
Animal pisze:Zaliczyłbym Cię do tych drugich :>
ja też <regulamin>
TedBundy pisze:Z faktem, iż kategoria księżniczek z syndromem doskonałości się powiększa w postępie geometrycznym
i to bez względu na rzeczywistość <regulamin>

Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 20 lis 2007, 19:52

Tak se to czytam i nasuwa mi sie pytanie... a jakich wy kobiet oczekujecie? ze sie tak czepiacie tych wymagan kobiecych wzgledem facetów? <hahaha>
Ja żyłem te 11 lat temu, byłem juz po trzydziestce i nie stwierdzam zmiany wśród kobiet.
Mysle, ze to facetom sie w głowach bardziej poprzewracało niż naszym kochanym Paniom. <browar>
Ostatnio zmieniony 20 lis 2007, 19:53 przez Andrew, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 20 lis 2007, 19:52

Animal pisze:boli Cię to

mnie to nie boli. Mnie to bawi :) Teraz bawi, dodajmy. A budzi me rozbawienie głównie dlatego, że kiedyś, w czasach "mroku" byłem święcie przekonany, że jak się rozwinę finansowo, a kiepska osobisto-uczuciowa sytuacja dalej będzie trwać, kupię sobie kobietę. Taki miks enga stuningowanego z obecnym Błażejem prezentowałem (no offence, to panowie których tu bardzo cenię, ale takie były realia). Nasilone to było szczególnie, zakrawające na obsesję, w latach 02-03 obecnego stulecia. Kupię jej zainteresowanie, troskę, przyjaźń, szacunek, zaufanie i miłość. Będzie wierna dzięki moim stałym przelewom. Będę gość, pełen szacun.
"Syp talary do portfela, to mnie rozwesela" <diabel>
censored, co to był za permanentny idiotyzm z mej strony, rany boskie. Czysta żenada.

Awatar użytkownika
Nola
Maniak
Maniak
Postautor: Nola » 20 lis 2007, 19:58

Piernik pisze:coraz truydniej znalezc normalną, wartościową ,nie wymagająca aby facet miał od razu góre kasy,miał 3 fakultety, pracował na domod świotu do nocy, a w nocy miał siłe, być jeszcze wspanialym kochankiem,dobrym ojcem, dobrze sie dogadywal z przyszlymi tesciami kobiete

za to mężczyźni od wieków oczekiwali od kobiety tego, że będzie dobrą żoną, cudowną matką, świetną kochanką, praczką i sprzątaczką w jednym ;-) i do tego nigdy nie narzekającą i nie miejącą pretensji do swojego męża, choćby się waliło i paliło ;DD

Piernik pisze:coraz wieksze wymagania mają kobiety

jeśli same reprezentują sobą wiele, to dlaczego nie mogą mieć wysokich wymagań? :/
Chaos is a friend of mine
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 20 lis 2007, 19:58

Tedziu, to tak jak na wojnie, tyle jestes wart ile przetrwasz i nie wazne ze cie wyszkolili na maxa, ze umiesz to i tamto, wazne bys przezył, a po drodze sie przyczynił do czegoś. Bo i po co kobiecie madry wyksztalcony ktoś, kto pozytku z tego zrobic nie umie i zarabia nedzne pieniazdze . No ale zawsze sie znajdzie matrona, której to odpowiadac bedzie i mozna ją za to hołdować, jak i przedstawiac jako wzór . <aniolek>
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
kot_schrodingera
Weteran
Weteran
Postautor: kot_schrodingera » 20 lis 2007, 19:59

TedBundy pisze:Kupię jej zainteresowanie, troskę, przyjaźń, szacunek, zaufanie i miłość. Będzie wierna dzięki moim stałym przelewom. Będę gość, pełen szacun.
to się nazywa sponsoring <regulamin> fakt, ma to swoje zalety <diabel>
Andrew pisze:nie stwierdzam zmiany wśród kobiet.
naprawdę ?? <diabel> dziś kobiety straciły hamulce, tzn. facet nie nusi być porządny. nawet lepiej żeby nie był...

Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 20 lis 2007, 20:00

wiec sprecyzuj ową porządność faceta ...

zas co do hamulców - WRESZCIE !
Awatar użytkownika
kot_schrodingera
Weteran
Weteran
Postautor: kot_schrodingera » 20 lis 2007, 20:02

Nola pisze:jeśli same reprezentują sobą wiele
a większość nie reprezentuje sobą nic ciekawego. Większość oczekuje od facetów fajerwerków same nic nie wnosząc <diabel>

[ Dodano: 2007-11-20, 20:03 ]
Andrew pisze:zas co do hamulców - WRESZCIE !! !
w prowadzeniu się <regulamin>

Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 20 lis 2007, 20:06

Blazej30 pisze:a większość nie reprezentuje sobą nic ciekawego. Większość oczekuje od facetów fajerwerków same nic nie wnosząc

słusznie, całkiem spora część cierpi na ten syndrom. I to wyłazi już na 3,4 spotkaniu. I co dalej? Łóżko?. Można, fakt. Ile? Raz, dwa,dziesięć,sto? I to ma być ta podstawa, "opoka" związku z prawdziwego zdarzenia? Śmiem wątpić.

Awatar użytkownika
Animal
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Animal » 20 lis 2007, 20:08

Nola pisze:jeśli same reprezentują sobą wiele, to dlaczego nie mogą mieć wysokich wymagań? :/

I aby sprawiedliwości stało się zadość: to tak samo i w drugą stronę jest 8)

Tedziu normalnie jakoś czasem mnie przekonujesz w to że wierzysz w to co mówisz, gdyby nie to że tak często o tym wspominasz :?

Ale do rzeczy, pewnie że nic się nie zmieniło, prócz tego że reklamy i telewizja bombardują nas na każdym kroku o tym...hm.....jednym z wielu sposobów na życie. Atakują w ludzki najsłabszy punkt-zwierzęcość.

Skupianie się na tym że: o jak to teraz dają dziewczyny [i nie zapominając!!] jak to faceci używają, przysłania całą drugą połowę tego że nie każdy tak robi. Najgorsze jest to że wielu młodych ludzi właśnie próbuje naśladować telewizyjną modę wbrew sobie, w brew swej naturze[bo nie każdy jest do tego zdolny].

Zasadniczo to tu można pisać i pisać...temat rzeka <browar>
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 20 lis 2007, 20:10

No dobra, skoro tak marudzicie, to ja mam podstawy twierdzic, domniemac, ze tylko Wy na tym forum jestescie oki, zaś ja i mnie podobni to plewy, które nalezy tepic z rodzaju ludzkiego.J ak i te wszystkie niewartościowe kobiety w waszym mniemaniu bezwartosciowosci. Zastanówcie sie no chwile.
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 20 lis 2007, 20:11

TedBundy pisze:Blazej30 napisał/a:
a większość nie reprezentuje sobą nic ciekawego. Większość oczekuje od facetów fajerwerków same nic nie wnosząc

słusznie, całkiem spora część cierpi na ten syndrom.

chyba popadne zaraz w kompleksy spowodowane niedoinformowaniem i zaczne sie czuc jak ćwok nic o ludziach nie wiedzacy.
ale zdradzcie mi skad Wy te informacje bierzecie ??
skad wiecie jakie wymagania maja kobiety ??
ja tam w jakims stopniu wiem jakie miewaja wymagania moje znajome, czyli cholernie niereprezentacyjny wycinek społeczeństwa
Awatar użytkownika
Nola
Maniak
Maniak
Postautor: Nola » 20 lis 2007, 20:15

Animal pisze:I aby sprawiedliwości stało się zadość: to tak samo i w drugą stronę jest 8)

no wiadomo, że tak, ja facetów wcale nie pomijam :P

ale prawda jest taka, że na forum częściej się spotyka biadolących nad swym losem mężczyzn niż kobiety. a i w życiu widzę takich facetów sporo.
Chaos is a friend of mine
Awatar użytkownika
Animal
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Animal » 20 lis 2007, 20:16

Dzindzer pisze:....
ale zdradzcie mi skad Wy te informacje bierzecie ??
skad wiecie jakie wymagania maja kobiety ??....

Ano Oni biorą tą wiedzę z własnych domysłów, własnych wypaczonych i subiektywnych przemyśleń, zatrutych telewizją, kompleksami i także naturą buntownicza poniekąd.
Awatar użytkownika
kot_schrodingera
Weteran
Weteran
Postautor: kot_schrodingera » 20 lis 2007, 20:19

Andrew pisze:tylko Wy na tym forum jestescie oki, zaś ja i mnie podobni to plewy, które nalezy tepic z rodzaju ludzkiego.J ak i te wszystkie niewartościowe kobiety w waszym mniemaniu bezwartosciowosci. Zastanówcie sie no chwile.
trochę się nie zrozumieliśmy. nie ma dymu bez ognia. to że część męskiej populacji nie ma szans na nic więcej niż samotność i onanizm oznacza że kobiety dziś kierują się wyłącznie własnymi potrzebami. To nic innego niż dobór naturalny. I trudno to oceniać jako coś złego. Takie są prawa natury.

[ Dodano: 2007-11-20, 20:21 ]
Nola pisze:w życiu widzę takich facetów sporo.
bo stroną aktywną jest kobieta - to ona mówi tak/nie. I przeważnie znajdzie sie jakiś desperat.

Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 20 lis 2007, 20:21

Blazej30 pisze: trochę się nie zrozumieliśmy. nie ma dymu bez ognia. to że część męskiej populacji nie ma szans na nic więcej niż samotność.

a dlaczego tak sie dzieje?
Awatar użytkownika
Animal
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Animal » 20 lis 2007, 20:22

Nola pisze:ale prawda jest taka, że na forum częściej się spotyka biadolących nad swym losem mężczyzn niż kobiety. a i w życiu widzę takich facetów sporo.

Bo facet staje się facetem dopiero wtedy jak przejdzie w życiu to i owo[nie mówię tu o zaliczaniu sto pierwszej panienek-jak to zaraz pomyślą co poniektórzy]. Problem tkwi w wychowaniu, "bądź posłuszny" "masz się słuchać" "nie wolno się bić" To co kur......wolno :? Wolno: "być grzecznym", niby racja ale w praktyce sprowadza się to do czegoś bardzo miękkiego.

A potem się tacy grzeczni chłopcy dziwią: Czemu skoro ja jestem taki miły i przyjazny środowisku to jednak kobiety wybierają tych gburów co ich nie szanują[...tu oczywiście dygresja bo tak na prawdę nikt normalny nie będzie z kimś kto nie szanuje swojej połowy...]
Awatar użytkownika
kot_schrodingera
Weteran
Weteran
Postautor: kot_schrodingera » 20 lis 2007, 20:22

bo
bo stroną aktywną jest kobieta - to ona mówi tak/nie.
a w każdym procesie pozostają odpady

Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 20 lis 2007, 20:25

Blazej30 pisze:
bo
bo stroną aktywną jest kobieta - to ona mówi tak/nie.
a w każdym procesie pozostają odpady

Nic podobnego... przespałeś swój czas, to po pierwsze.
Po drugie - nie umiesz sie dostosowac, to co pisalem o kameleonie.

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”