Ksiązki
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
a ja uwielbiam zaszyc sie gdzies w mieszkanku z dobra ksiazka i przeniesc sie w inny swiat, po prostu bajka
zwlaszcza w szare jesienne dni
ostatnio "zaliczylam "Anioly i demony" oraz "Kod Leonarda da Vinci" Ta druga podobala mi sie bardziej. Moimi ulubionymi ksiazkami sa za to te napisane przez Mecedes Lackey. Poza tym uwielbiam kryminaly Aghaty Christie

Non! Rien de rien... Non ! Je ne regrette rien !
Martyna pisze:"Kod Leonarda da Vinci" jaki to autor? Coś mi to mówi, ale nie mogę skojarzyć.
Autorem jest Dan Brown. Dość głośna książka ostatnimi czasy...
Zło w dłuższej perspektywie nie ma w ogóle mocy. Zło, które przeżywasz, ma wyłącznie za zadanie zwrócić Twoją uwagę na to, czego się jeszcze musisz nauczyć, aby móc widzieć i czcić dobro wokół siebie.
A ja bardzo uwielbiam czytać. I czytam większość co mi wpadnie w ręce. Ostatnio czytam "Lolite" bo film oglądałam ale nie było okazji książki przeczytać. A czytać lubie bo dzięki temu mogę się oderwać od rzeczywistości.
"Wczuj się w smutek usychającej gałązki, gasnącej gwiazdy i konającego zwierzęcia,
lecz przede wszystkim odczuj ból i smutek człowieka"
lecz przede wszystkim odczuj ból i smutek człowieka"
Może nie uwierzycie, ale przeczytałem książkę
calutką, od deski do deski... w 1 dzień prawie 200 stron!
Autor - Nick McDonell; Tytuł - "Odlot"
gorąco polecam
calutką, od deski do deski... w 1 dzień prawie 200 stron!
Autor - Nick McDonell; Tytuł - "Odlot"
gorąco polecam
When you dream there are no rules. People can fly, anything can happen. (...)
You may think you can fly, but you'd better not try. People can fly

You may think you can fly, but you'd better not try. People can fly

wlasnie takie dziwne wrazenie jest po zakonczeniu czytania brak zakonczenie dla mnie tak sie urywa w polowie i trzeba sobie dopowiedziec koniec ale i tak jest dobra dla mnieLeszczynka pisze:No i skończyłam ją czytać. Trochę dla mnie nieprawdopodobna ta miłość, ta jej wirtualność. A zakończenie... Dla mnie ta książka wcale nie ma zakończenia. Mam wrażenie, jakby jeszcze coś miało się zdarzyć...
Jestem po "Annie Kareninie" L. Tołstoja - choć w warunkach XIXw., to jednak o - w pewnym sensie - powtarzalnych dziejach miłości...
A wspominam, bo to jedna z niewielu (prócz niektórych podręczników :565: ) książek, które po przeczytaniu miałem ochotę cisnąć o ścianę, a z drugiej strony, które otwierają szerzej oczy i zapadają w główkę...
:564:
A wspominam, bo to jedna z niewielu (prócz niektórych podręczników :565: ) książek, które po przeczytaniu miałem ochotę cisnąć o ścianę, a z drugiej strony, które otwierają szerzej oczy i zapadają w główkę...
:564:

- milenka112
- Entuzjasta
nie jestem pewna czy nie było już tego tematu<szukałam,ale nie znalazłam>,więc jeśli był to sorki;)
bardzo lubię czytać książki,lecz pomału kończy mi się lista tych,które chciałbym przeczytać.
może Wy znacie jakieś książki godne polecenia;)
pozdrawiam:D
bardzo lubię czytać książki,lecz pomału kończy mi się lista tych,które chciałbym przeczytać.
może Wy znacie jakieś książki godne polecenia;)
pozdrawiam:D
Poza lekturami szkolnymi czytałam"dzieci z dworca zoo", "ćpuna" i takie tam Harlekiny
Nie lubię czytac ksiązek,ale jak jest jakas interesująca,to się wciagne w nia tak ze nie mozna mnie od niej oderwać 

"Love`s an eagle,hearts are burning,feels start to fly"
"Kochaj kiedy możesz,ufaj kiedy możesz kiedy trzeba pokaż kły!"
"Tylko zrozum to że ludzie płacza czysta krwią tylko zrozum to że to twój los..."
"Tylko zrozum to że ludzie płacza czysta krwią tylko zrozum to że to twój los..."
- milenka112
- Entuzjasta
Ja w podstawówce przeczytałam tylko dwie lektury:"Ania z Zielonego wzgórza"i "Robinson cruzoe",to były jedyne książki jakie mnie zainteresowały.A w szkole średniej nie przeczytałam żadnej lektury,czytałam tylko streszczenia
Ogólnie to lubie czytac ksiązki o tematyce takiej jak"dzieci z dworca zoo" i książki o psychologii

Ogólnie to lubie czytac ksiązki o tematyce takiej jak"dzieci z dworca zoo" i książki o psychologii
"Love`s an eagle,hearts are burning,feels start to fly"
Mozna polaczyc z tym http://agnieszka.com.pl/forum_php/viewtopic.php?t=1034
Jest tam sporo propozycji juz.
Ja za to bardzo lubie czytac a zarazil mnie tym moj facet. Wczesniej tak srednio sie do tego garnelam. W liceum przeczytalam wszystko oprocz Potopu i Zdążyć przed panem bogiem H. Krall, ale to trylogii sie pewnie kiedys przemoge i przeczytam.
Dzisiaj na tapecie Vonnegut "Rzeźnia numer pięć"
Jest tam sporo propozycji juz.
Ja za to bardzo lubie czytac a zarazil mnie tym moj facet. Wczesniej tak srednio sie do tego garnelam. W liceum przeczytalam wszystko oprocz Potopu i Zdążyć przed panem bogiem H. Krall, ale to trylogii sie pewnie kiedys przemoge i przeczytam.
Dzisiaj na tapecie Vonnegut "Rzeźnia numer pięć"