Dlaczego tak się stało??

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

Smerfetka
Początkujący
Początkujący
Dlaczego tak się stało??

Postautor: Smerfetka » 11 maja 2007, 20:12

Chodź to się stało parę lat temu to nadal nie wiem dlaczego brat mnie zgwałcił. Czy to co on zrobił po co mu było?
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 11 maja 2007, 20:25

Na to pytanie nie odpowie Ci tu nikt , mozna dywagowac ...czy jest zboczony , czy dzialał pod wpływem silnego podniecenia , czy zachowalas wzgledem niego odpowiedni strój ? (chodzenie po domu w bieliznie itd... ) a co za czym idzie go to usprawiedliwia czy nie ? same pytania i wnioski wyssane z palca , lub domniemania .Fakt jest jeden NIE POWINNO SIE TO STAC !! czy go za to spalic na stosie , czy wybaczyc , zwalic calą tą sytuację na barki młodzienczego wieku i jego nadpobudliwosci ?? czy w ogóle jestescie młodymi ludzmi ? bo wszak wieku swego i jego nie podajesz >?! sama widzisz zatem - ze trudno tu cokolwiek napisac .W koncu też byc moze jest tak , ze On sam tego sie bardzo wstydzi i chce o tym zapomniec ? my tu nic nie wiemy , ponad to , ze cos takiego mialo miejsce .
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
SaliMali
Weteran
Weteran
Postautor: SaliMali » 11 maja 2007, 20:32

o ile taka sytuacja miala miejsce... to nigdy cos takiego
Andrew pisze:czy zachowalas wzgledem niego odpowiedni strój ? (chodzenie po domu w bieliznie itd... )
w normalniej rodzinie nie powinno miec znaczenia.
Przynajmniej ja tak uwazam, mam starszego o 8 lat brata i czesto chodzilam przy nim po domu w bieliznie(nie paradowalam jakos szczegolnie, ale tez nie chodzilam w golfach) i jakos nigdy do czegos takiego nie doszlo
"To jest tak, że gdy mam co chcę,
Wtedy więcej chcę.
Jeszcze."
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 11 maja 2007, 20:43

Pewnie masz i racje , ale twój brat moze nie jest az tak nadpobudliwy jak jej , stad moje takie wtracone zdanie .Ktos też moze napisac zgwalcił bo pozwoliła ? wiem wiem ... bo zaraz mnie zjadą <aniolek> to ze kobieta nie ma odwagi krzyczec i sie bronic też nie tłumaczy gwałtu , a sam gwałt gwałtem pozostaje .Tyle - ze zaden z nas nie odpowie dziewczynie dlaczego to zrobił a jak juz odpowie , to bedzie to taka sama odpowiedz jak zapytanie dlaczego sie nie broniła , albo broniła za słabo? oczywiscie dywaguje , bo nie wiem czy sie broniła. Juz tu nauczony wstrzemiezliwosci pisownej , po temacie gdzie inna kolezanka pisala dlaczego jej brat chciał ją zgwalcic po dwóch piwach - zamilknę , zas kolezankę odesle do tamtego tematu <browar>
Awatar użytkownika
TFA
Weteran
Weteran
Postautor: TFA » 11 maja 2007, 20:48

W populacji szympansow czy pawianow takie cos jest na porzadku dziennym, jesli to mialo miejsce w czasie gdy twoj brat byl bardzo mlody, gdy kierowaly nim tylko i wylacznie zwierzecze zapedy, przed uksztaltowaniem osobowosci, to ciezko jest to ocenic na plaszczyznie moralnej.
Ręce me do szabli stworzone, nie do kielni.
Awatar użytkownika
zachłanny pirat
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: zachłanny pirat » 11 maja 2007, 20:58

A jak inaczej mozna to oceniac, jesli nie na plaszczyznie moralnej?! I co to za bzdurne wytlumaczenie "jesli byl bardzo mlody...", mowa tu nie o pawianach, ale o ludziach, a czlowieczenstwo do czegos chyba zobowiazuje. Od czegos czlowiek ma leb na karku i nie kieruja nim tylko popedy.....
"Nie wychodzi to często tak,
jak byś chciała i marzysz we śnie,
lecz naprawdę to leżę ja,
lecz naprawdę wtedy masz mnie.
I zwariować ze szczęścia bym mógł,
ale przecież nie jestem twój."
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 11 maja 2007, 21:03

zachłanny pirat pisze:A jak inaczej mozna to oceniac, jesli nie na plaszczyznie moralnej?! I co to za bzdurne wytlumaczenie "jesli byl bardzo mlody...", mowa tu nie o pawianach, ale o ludziach, a czlowieczenstwo do czegos chyba zobowiazuje. Od czegos czlowiek ma leb na karku i nie kieruja nim tylko popedy.....

pitolisz ! człek, a człek to potrafi byc róznica . Znam wielu ludzi którzy za młodu zabawiali sie w przeróżny sposób z swymi siostrami , bracmi ... oczywiscie gwałt to za wiele ! bym został jasno odebrany .Jest jednak wiek , gdzie sexualnosc chce byc poznawana , młodi ludzie robią wtedy rozne rzeczy z których potem wyrastają i wszystko gra , ale też i jest inaczej .. a zreszta zamilkne - produkujcie sie sami dalej , i tak nic dobrego z tego nie wyjdzie .
Smerfetka
Początkujący
Początkujący
Postautor: Smerfetka » 12 maja 2007, 14:30

Może masz racje z tym że jest taki wiek, ale chyba mój brat z tego nie wyrósł.
Czy chce zapomnieć o tym co zrobił nie wiem bo nie gadałam z nim nigdy na ten temat.

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”