TedBundy pisze:Bądź fair w tym temacie.
Mógłbyś lekko rozwinąć owe twierdzenie?... Chciałbym się tylko upewnić, czy myślimy o tym samym...
TedBundy pisze:Ale sam powiedz

I co z tego?
To, że wolałbym tych wszystkich w/w atrakcji uniknąć.
Ted ty przecież też nie od razu Kraków zbudowałeś.

...Ja się w czyjeś życie na siłę wpychać nie zamierzam..., jak ktoś się skutecznie wepcha w moje, to trudno... Wtedy przyznam Ci rację we wszystki, co napisałeś.

Mysiorek pisze:Jest wolnym tylko w swoim towarzystwie.
Nie wiem, jak aotor, ale ja czuję się na ogól tak samo... Jeżeli towarzystwo miałoby mi nie odpowiadać, to raczej z 10 000 innych powodów.
Mona pisze:jeśli tak jest, to nie jest dobrze, bo wtedy może okazać się, że jest lekkim egoistą.
Oczywiście, że egoizm odgrywa tutaj pewną rolę..., naturalnie obok wielu innych, bardziej znaczących powodów.

...Bo, przecież, gdy jakiś czas temu dziewczyny próbowały się do mnie przystawiać (1 w sposób lekko natarczywy, 2 w bardziej "partyzancki"), to nawet z nimi rozmowy nie zaczynałem w trosce o spokój własnego ducha... W stosunku do nich z pewnością był to egoizm, a może nawet i jakaś forma ucieczki

...; ucieczki przed nieznanym, przed czymś - co w moim mniemaiu - nieuchronnie zmierzałoby do katastrofy... Ostatecznie wtedy jeszcze przed maturą byłem.

...A tak w ogóle, to cztery ostatnie zdania napisałem, aby nikt nie myślał o mnie, jako o człowieku, którego żadna nie nigdy nie chciała i musi sobie do tej smutnej rzeczywistości ideologię dorabiać (a wcześniej padł już taki głos).
Oszczpecony miał empiryczne doświadczenia, ja z kolei miałem je na wyciągnięcie ręki, więc możemy poważnie dyskutować.
Szczecin Floating Garde 2050 Project.