Augusto pisze:<hahaha> a ja i tak przeczytałem islam i w takim kontekście pisałem
no widze, ze w takim
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
Augusto pisze:akurat stroj kaplana w kosciele jest skromny i prosty raczej...
middleweight pisze:A jeśli narodowość i kolor oczu to dla Ciebie to samo, to jestem PEWIEN, że w TYM temacie nie dojdziemy do porozumienia
middleweight pisze:Inaczej byś gadał będąc ciemiężonym.
middleweight pisze:Staram się unikać takich kretyńskich dyskusji, ale Sir Charles już przesadza.
Dzięki temu, jak to nazwałeś kiczowi (w głowie mi się to nie mieści), kościom i tak dalej, dzisiaj możesz mówić po Polsku i żyć w niepodległym kraju.
Inaczej byś cwaniaku gadał, gdybyś mógł iść do więzienia, lub na stryczek za bycie Polakiem, czy mówienie po Polsku.
Doceń to, że całe pokolenia oddawały własną krew, abyś teraz mógł spokojnie pobierać nauk w Krakowie i kozaczyć wiedzą na forach internetowych.
TedBundy pisze:raktując katolicyzm w taki sposób w obecnej rzeczywistości sami, na własne życzenie kręcimy powróz na własne szyje.
TedBundy pisze:przeproś za to, że masz czelnosć egzystować,
TedBundy pisze:Jestem dumny,że pochodzę z kraju jednolitego etnicznie i kulturowo, bez mniejszości
TedBundy pisze:TAKICH symboli nie można tak określać, jeżeli ktoś legitymuje się dowodem Rzeczypospolitej Polskiej
Dzindzer pisze:Nie podoba mi sie gardzenie człowiekiem dlatego bo ma inny kolor skóry, czyn jest dla mnie podły niezaleznie od tego jakiego koloru był ten kto to robił.
Augusto pisze:akurat stroj kaplana w kosciele jest skromny i prosty raczej...
TedBundy pisze:pasjonatem religioznastwa
TedBundy pisze:po co?
TedBundy pisze:Ojczyźnie służę swym piórem
TedBundy pisze:pierniczysz jak potłuczona, w sumie żadna nowość w Twej twórczości
TedBundy pisze:Poza tym, gó.wno o mnie wiesz.
TedBundy pisze:Akurat z bronią do czynienia miałem
TedBundy pisze:Patriotyzmu nie mam ochoty na siłę udawadniać, szczególnie jednostkom, które z rozkoszą zamieniłyby ten kraj w raj dla przybyszów pasożytujących na socjalu i mnożących się na potęgę, dostających status uchodźcy ze względu na politycznie poprawny kolor skóry, vide murzynek Mol i jego totumfaccy
TedBundy pisze:Jeżeli dalej sądzisz,że to taka idylliczna instytucja pełna patriotów
TedBundy pisze:EOT, szkoda mi na Ciebie czasu.
Dzindzer pisze:bo nie na kolor skóry bym patrzyła tylko na to po cholere przybywa, jak jest sobie w stanie poradzic u nas
Dzindzer pisze:TedBundy napisał/a:
Jeżeli dalej sądzisz,że to taka idylliczna instytucja pełna patriotów
jej nie chodzi, ze instytucja pelna patriotów, ale, zebys do wojaska poszedł nauczyc sie ojczyzny bronic, w razie wojny mógł na front iśc ( nie wiem jak sie teraz na front chodzi)
TedBundy pisze:Jeżeli dalej sądzisz,że to taka idylliczna instytucja pełna patriotów
TedBundy pisze:Dorośniesz,zrozumiesz.
Dzindzer pisze:Kolezanka mia ine poglady to przekonaj ją argumentami do swojej racji
TedBundy pisze:Dzindzer napisał/a:
bo nie na kolor skóry bym patrzyła tylko na to po cholere przybywa, jak jest sobie w stanie poradzic u nas
i kraj pochodzenia. Tzn veto dla migracji z innego niż naszy krąg kulturowy, powodów są tysiące.
Dzindzer pisze:czyli nikt kto do tego kregu nie należy nie mial by szans zamieszkac w Polsce
OneLove pisze:Gdzie pozostałe 9999(9)
Sir Charles pisze:Ty sam masz go uzewnętrznić przez służbę
No, wg Twojej opcji światopogladowej, to w zasadzie wszyscyTedBundy pisze:Jesteśmy w stanie wojny, ktoś nam zagraża?
Chcesz umieć człowiekowi pomóc - idziesz na kurs pierwszej pomocy. Boisz sie chodzić po ulicach - idziesz na kurs Krav Magi. Jesteś patriotą - idziesz do wojska, jeśli to tylko możliweTedBundy pisze:CO MA DO TEGO MÓJ PATRIOTYZM?
TedBundy pisze:Dzindzer napisał/a:
jak patrze na katolicyzm ale tak patrze w daleka przeszłośc to mogła bym to samo napisac
nie ma porównania. Nawet w czasach przedsoborowych.
Sir Charles pisze:A pióro... pióro powinno być zawsze wolne, niezależne, krytyczne i żadnych celów ponad.
TedBundy pisze:o manipulacjach krucjatami w imię włażenia w dupę islamistom
TedBundy pisze:który będzie pluł na własny kraj
Sir Charles pisze:"włażenie w dupę islamistom" sugeruje kompletną irracjonalność i deprecjonuje skutecznie kogoś, dla kogo ważna jest przede wszystkim PRAWDA.
TedBundy pisze:czym przejawia się ta wymieniona wyżej przez Ciebie irracjonalność? Czym jest mityczna prawda w dzisiejszym rozumieniu tego pojęcia? Która to prawda? Ta lansowana, ta medialna, ta poprawna, by, broń Boże, nikogo nie urazić? Czy może ta, którą wyznają dziesiątki, setki i tysiące,ale jeszcze boją się ją artykuować, a czasami głośno myśleć? Bo za tą prawdę wyznaczają paragrafy? Czym więc ona jest?
TedBundy pisze:Bo za tą prawdę wyznaczają paragrafy?
TedBundy pisze:Cieszy mnie, dumny jestem z tego,że coraz więcej osób krytycznie patrzy na otaczający ich przekaz. Że zaczynają sami MYŚLEĆ. Po otrząśnięciu się z tego politycznie poprawnego Matrixa, który wtłaczano im do głów przez dobre kilkanaście lat, jeśli nie
Sir Charles pisze:W poście FlyingDucka w zasadzie nie ma wartościowania, tylko fakty, których prawdziwość łatwo sprawdzić. O tej właśnie "prawdziwości" mówię nazywając ją "prawdą". Gdzie tu manipulacja?
Sir Charles pisze:demagogu?
TedBundy pisze:O wojsku polemizować nie zamierzam, bo do Twego poziomu nie będę się obniżał
Sir Charles pisze:Ty nie masz podejrzewać innych wojskowych o patriotyzm, Ty sam masz go uzewnętrznić przez służbę.
TedBundy pisze:Jesteśmy w stanie wojny, ktoś nam zagraża?
TedBundy pisze:Krajowi służę piórem.
TedBundy pisze:CO MA DO TEGO MÓJ PATRIOTYZM?
Za 5 minut może być wojna albo moga wylądować kosmici
OneLove pisze:Taki na uzytek publiczny ("jak to ja patriota jestem,klękajcie narody"),na pokaz.
TedBundy pisze:o manipulacjach krucjatami w imię włażenia w dupę islamistom oraz wojnami z Turcją [...] doskonale napisała Fallaci w swoim czasie, zatem do źródeł odsyłam.
TedBundy pisze:Nie zmienia to faktu,że zestawianie ich z agresywnym islamem jest niesmaczne,żenujące i co najważniejsze,nieprawdziwe. Poza tym jest pluciem we własne gniazdo.
TedBundy pisze:Cytat:
Za 5 minut może być wojna albo moga wylądować kosmici
w Twym wafelkowym, kolorowym świecie - z pewnością
Wróć do „Wszystkie inne tematy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 343 gości