larena pisze:spotkac prawdziwych rasta....
o tym marzyłam bardzo jak mialam lat 17
teraz tez chetnie bym poznała
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
albo najlepiej LennegoDzindzer pisze:larena napisał/a:
spotkac prawdziwych rasta..
Dzindzer pisze:Poza jednym ja w hamaku z drinkiem wygrzewam sie
Dzindzer pisze:larena napisał/a:
spotkac prawdziwych rasta....
larena pisze:ehhh poznac kraj Boba Marleya, odwiedzic miejsca w ktorych bywał, poznac te o których śpiewał, spotkac prawdziwych rasta....
moon pisze:larena napisał/a:
poznac te o których śpiewał
I kikanascioro czy kikodziesiecioro jego dzieci ?
No, a za poazanie sie z krzyzem albo biblią na ulicach idziesz pod sąd.Rish pisze:A ja bym sobie pojechal do Arabii Saudyjskiej...ciepło,nie ma podatków i zadnych rachunków,wypasione autostrady,doba w hotelu za jedyne 30 tys.zł,no i muzułmanie czyli ludzie ktorzy mnie cholernie nurtuja a z checia bym poznal ich kulture ktora w AS jest troche bardziej cywilizowana.
No niestety, jest ciężkoRish pisze:Tylko ze na marzeniach sobie skoncze bo niestety nie wydaja wiz turystycznych...
jamaicanflower pisze:W kraju ubóstwo, brud i uśmiechnięci ludzie, witający Cię pozdrowieniami w stylu "Ya man" czy "Want some ganja?" ./Oj, trochę byś musiała pojeździć po świecie / A z tymi prawdziwymi rasta to boję się, że trochę jak z cyganami w "dzis prawdziwych cyganów już nie ma"
Dzindzer pisze:o tym marzyłam bardzo jak mialam lat 17
Augusto pisze:No, a za poazanie sie z krzyzem albo biblią na ulicach idziesz pod sąd.
Z Marakeszem się zgadzam. Dodałabym do tego jeszcze Casablancę, Fez, Volubilis i kilka innych z tego kraju. Ale co tu Agadir robi? Toż to miasto hotelowe, li tylko dla turystów, poza plażą i średnimi sklepami nic tam nie ma. Tak samo jak Hurghada w Egpicie... No chyba, że ktoś lubi tego rodzaju "kurorty"c-f pisze:Maroko-Agadir,Marakesz,marzenie moje
Dzikie też, ale przede wszytkim egzotyczne jak dla mnie. A Europa... owszem, jest kilka ciekawych miejsc, jednak to już znane. Chyba jednak nadal mnie do azji południowo-wschodej ciągnieTFA pisze:Wszystkie ezgzotyczne, pelne dzikiej przyrody i oryginalne, czyli zaden z europejskich. Marzy mi sie wyjechac do Nowej Zelandii.
moon pisze:Nie wypre sie swojej wiary przeciez
W ogóle zastanawia mnie skąd w niektórych tyle poczucia wyższości z powodu "wiary" chrześcijańskiej, i zero zrozumienia dla innych kultur...
Nic dodać, nic ująćmegane pisze:Bo w krajach jak Egipt czy Maroko żaden turysta nikogo nie dziwi, i żadnej agresji nie wzbudza u nikogo - wręcz przeciwnie, to chodzący bankomat![]()
larena pisze:wiem swiadoma jestem tego ze juz nawet tam prawdziwego rastafari ze swiecza szukac
larena pisze:mi sie to od kilku lat nie zmienia
Wróć do „Wszystkie inne tematy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 341 gości