Recenzje produktow :)

Dział poświęcony wszelkim tematom i zagadnieniom związanym ze zdrowiem bądź też z szeroko rozumianą urodą.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
Hyhy
Weteran
Weteran
Postautor: Hyhy » 16 gru 2006, 13:48

najladniejsze perfumy dla Pan ?
Dla panow?
"Jest taka cierpienia granica, za ktora sie usmiech pogodny zaczyna...Hyhy "

hyhy e(L)o :)
Awatar użytkownika
SaliMali
Weteran
Weteran
Postautor: SaliMali » 16 gru 2006, 14:31

Hyhy pisze:najladniejsze perfumy dla Pan ?
Dla panow?

http://agnieszka.com.pl/forum_php/viewt ... ght=zapach
"To jest tak, że gdy mam co chcę,
Wtedy więcej chcę.
Jeszcze."
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 16 gru 2006, 23:47

A co byscie polecily na elektryzujace sie wlosy?
Myslalm o serii Dove bo Nivea to na mnie zupelnie nie dziala [choc kaszmir moments koooocham :D ]. Co wy na to?
Grace

Postautor: Grace » 16 gru 2006, 23:51

moon pisze:Myslalm o serii Dove

Moja przyjaciółka całą serię używała i jest bardzo niezadowolona, ja tez tej firmy nie lubię. Wybierz coś innego. Osobiscie polecam Timotei - odżywkę ze spłukiwaniem wygładzającą i pielęgnującą- takie różowe opakowanie ( dla włosó półdługich i długich). Nie jest za bardzo wydajna, bo mam długie włosy i potrzeba jej sporo na 1 uzycie, ale warto. Wlosy się slicznie układaj,a nie elektryzują, pachną przez cały dzień, i rozczesywanie to żaden problem, włosy się same układają -polecam serdecznie.
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 16 gru 2006, 23:56

Ja tez sie chciałam o cos zapytac
o baze pod makijaz. Słyszałam, ze takie cudo pod podklad daje dobre efekty. Przyznam sie, ze nigdy nie uzywałam i nie wiem jaki kupic sobie
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 16 gru 2006, 23:57

Gosia... pisze:Moja przyjaciółka całą serię używała i jest bardzo niezadowolona, ja tez tej firmy nie lubię.
Maja super mydlo :D Tylko to od nich uzywalam :D
Gosia... pisze:Osobiscie polecam Timotei
Ani to ani Sunsilck czyli to samo. Fakt wlosy mieciutkie itd ale ja mam duzo ich ale baaardzo cienkich. J anie mam wlosow w sumie ja mam puch. I z tym jest problem. One robia mi takie oklapniete [probowalam rozynych] bez witalnosci wlosy. I do tego jakby ciensze sa.
Od siebie moge odradzic na elektryzujace sie wlosy Herbal Esences :/

[ Dodano: 2006-12-16, 23:58 ]
Dzindzer pisze:o baze pod makijaz. Słyszałam, ze takie cudo pod podklad daje dobre efekty. Przyznam sie, ze nigdy nie uzywałam i nie wiem jaki kupic sobie
O rany to dla mnei tez abstrakcja tak jak puder czy np kredki do prwi czy kontorowki do ust. :D
Awatar użytkownika
Jawka
Weteran
Weteran
Postautor: Jawka » 17 gru 2006, 09:44

Gosia... pisze:Moja przyjaciółka całą serię używała i jest bardzo niezadowolona, ja tez tej firmy nie lubię.
A ja uwielbiam, mają świetne żele pod prysznic, mydła, balsamy i odżywki.
Gosia... pisze:Osobiscie polecam Timotei
Ślicznie pachną szampony, ale efek [przynajmniej na moich włosach] mizerny...
moon pisze:A co byscie polecily na elektryzujace sie wlosy?
Grzebień anty-elektyruzyjący.... nie wiem, jak dokładanie fachowo to się nazywa, ale mam coś takiego i może efekty powalające nie są, ale zimą się przydaje. Fructisa próbowałaś??:>
"(...) pomyśl... co za głupiec z niego-
mówi, że umiera z mego powodu....
zupełnie jakbym była chorobą"

Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 17 gru 2006, 10:05

Jawka, a nie przetluszczaja Ci sie wlosy, jak tego wszystkiego uzywasz :> ?
Bo Dove ma to do siebie, ze bardzo silnie nawilza.
Z szamponow to ja od dawna glownie tylko fructis. Aktualnie "dlugie i mocne".
Awatar użytkownika
natasza
Weteran
Weteran
Postautor: natasza » 17 gru 2006, 10:06

Szukam dobrej odzywki do włosów i balsamu ujędrniającego. Macie coś rewelacyjnego?:-)
"Można być w kropli wody światów odkrywcą. Mozna wędrując dookoła świata przeoczyć wszystko."
Awatar użytkownika
Jawka
Weteran
Weteran
Postautor: Jawka » 17 gru 2006, 10:28

Yasmine pisze:Jawka, a nie przetluszczaja Ci sie wlosy, jak tego wszystkiego uzywasz ?
No właśnie przetłuszczają, ale mam świra na punkcie ładnych włosów, muszą być błyszczące i ładnie się układać. Niestety natura mnie takimi nie oddarzyła (może to też kwestia diety), szybko stają się matowe, więc muszę jej trochę pomagać :)
Odżywki używam po każdym myciu, a raz w tygodniu z na rzecz maseczki, która niestety bardzo obciąża włosy, rezygnuję z odżywki.

natasza pisze:Szukam dobrej odzywki do włosów
A jakie masz włosy? i co chcesz osiągnąć? :)

Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 17 gru 2006, 10:37

Jawka pisze:szybko stają się matowe, więc muszę jej trochę pomagać :)

Moja tez :). I tez mam swira na punkcie blyszczacych wlosow. Nawet nablyszczacz do wlosow sobie kupilam, ale tez rzadko uzywam, zeby tluste nie byly. A co ile myjesz wlosy ?
Awatar użytkownika
Jawka
Weteran
Weteran
Postautor: Jawka » 17 gru 2006, 10:44

Yasmine, Staram się, co nie zawsze mi się udaje, myć reguralnie, latem co dwa dni, a zimą muszę właściwie codziennie (czapka, różnice temperatur). Teraz zapuszczam włosy więc dbam o nie szczególnie, bo nie chcę aby okazało się po roku męczenia się, że i tak trzeba je obciąć bo są zniszoczone. A lokówki, prostownice, suszarki i farby do włosów im wcale nie pomagają...

Awatar użytkownika
natasza
Weteran
Weteran
Postautor: natasza » 17 gru 2006, 11:00

Jawka pisze:A jakie masz włosy? i co chcesz osiągnąć?

Mam ich dużo, ale są cienkie. Przy tym są poddatne na kręcenie, ale uwielbiam je jak są proste. Więc szukam odżywki, która mi niejako obciązy je trochę, ale przy tym odżywi. O serii Pantene Intensywna regeneracja słyszałam dużo pochlebnych recencji, może używałyście i Wy? A Ta Nivea, o której pisałaś stronę wcześniej? Obciąza trochę włosy? Mam na myśli to, żeby nie były takie jak u dziecka, żeby były cieższe, czyli pozornie jakby grubsze.
"Można być w kropli wody światów odkrywcą. Mozna wędrując dookoła świata przeoczyć wszystko."
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 17 gru 2006, 11:05

natasza pisze:O serii Pantene Intensywna regeneracja słyszałam dużo pochlebnych recencji, może używałyście i Wy?

Ja uzywalam i szamponu i odzywki, ale juz mi sie skonczylo i jakos pozniej nie kupilam. Ale mialam chyba wtedy najladniejsze wlosy. Blyszczace i bardzo odzywione. Nawet suchych koncowek nie mialam. Jak mi sie teraz skonczy szampon i odzywka to znow kupie.
Awatar użytkownika
Jawka
Weteran
Weteran
Postautor: Jawka » 17 gru 2006, 11:10

natasza, Włosy po niej są naprawdę świetne, ale nie obciąża ich na tyle aby były gładkie, wprost przeciwnie- ja też mam włosy podatne na kręcenie- i gdy nie użyję suszarki robią mi się loki.
Gliss Kur powinien być dla Ciebie odpowiedni, bo te odzywki są dość ciężkie, w ogole wybieraj raczej w tych bezspłukiwania. Bardzo fajne są tez odżywki z Joanny (swoją drogą to bardzo niedoceniana firma <hmm>) i oczywiście Dove.
natasza pisze:O serii Pantene Intensywna regeneracja słyszałam dużo pochlebnych recencji, może używałyście i Wy?
Dla mnie kosmetyk, jak kosmetyk, bez rewelacji... teraz przezdswiętami są promocje Pantene'a, ponieważ zmieniają opakowania, więc możesz spróbować- bo duzo Cie to nie będzie kosztowało- bodajże 5 złoty.

Awatar użytkownika
katerina
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: katerina » 17 gru 2006, 11:16

moon pisze:A co byscie polecily na elektryzujace sie wlosy?

Nie wiem, co polecic, za to wiem, ze po Timotei elektryzowaly mi sie jak glupie (jak jeszcze dlugie byly :) )
Na pewno dobrze kojarzy mi sie Pantene i Fructis.
"Mój panie, na cóż tłumaczyć durniowi, że jest durniem. Przecież jego dureństwo na tym właśnie polega, że nie ma o nim pojęcia."
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 17 gru 2006, 11:36

Jawka pisze:Fructisa próbowałaś??:>
Ponim sie elektryzuja, Po Herabl Esences tez.
Jawka pisze:Grzebień anty-elektyruzyjący....
Mam taka szczotke - i tak jest masakra.
Grace

Postautor: Grace » 17 gru 2006, 21:50

Jawka pisze:Gosia... napisał/a:
Osobiscie polecam Timotei
Ślicznie pachną szampony, ale efek [przynajmniej na moich włosach] mizerny...

wiem, szapony są beznadziejne, polecam tylko ta jedną odżywkę Timoteia.
Awatar użytkownika
wwing
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: wwing » 17 gru 2006, 22:22

Ja mam np bardzo gęste mocne włosy co jest atutem z pewnoscia ale kiedys jak farbowalam je farba garnier to tam byla w saszetce taka mała odżywka i mialam po niej zabujcze włosy.. moze byście mi polecily cos dla mnie??
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 17 gru 2006, 23:39

Gosia... pisze:wiem, szapony są beznadziejne, polecam tylko ta jedną odżywkę Timoteia.
Tak mi sie napisalo ale mowie i o odzywkach bowiem nie zwyklam uzywac szamponow bez nich.
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 18 gru 2006, 00:16

a wlasnie ja sobie przypomniałam cos, dla blondynek polecam ten szampon
Obrazek
kolor mialam kłaki takie lsniace i miekkie, ładnie mi podkreslaly
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 18 gru 2006, 17:32

Mo kolezanka go miala, na poczatku miala kurczakowy blond, a po tym szampie jej ladnie wyjasnialy :).
Awatar użytkownika
larena
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: larena » 18 gru 2006, 18:52

wwing pisze:Ja mam np bardzo gęste mocne włosy co jest atutem z pewnoscia

ja rowniez mam geste wlosy a do tego dluuuugie
ostatnio stosowałam szampon i odżywkę Gliss Kur. niektóre dziewczyny skarżą się że te odżywki są "ciężkie" i oklapują włosy, jednak do gęstych się nadaja, są one ładnie wygładzone i nie sterczą na wszystkie strony.
szapony i odżywki trzeba co jakis czas zmieniac a że mam dlugie włosy i ciezko czasem bylo wyrobic na odzywkach kupiłam sobie w sklepie fryzjerskim wielki (litrowy) baniak odzywki nawilzającej o cudownym mlecznym zapachu (mam schiza na punkcie miodowo-mlecznych zapachów). Odżywka jest po prostu genialna a i finansowo bardzo się opłaca, bo mi zwyklej odżywki starczało raptem na tydzień a przy wydajnym używaniu na półtora tygodnia <wsciekly>
polecam przejść się do sklepu fryzjerskiego. można kupic naprawde dobre odżywki za niewysoką cenę do każdego rodzaju włosów
również świetna jest odżywka Ce-Ce MED silk conditioner jak i inne odżywki i szampony z tej firmy również do kupienia tylko w sklepie fryzjerskim. Ta jest z jedwabiem a włosy są po niej miekkie, gładkie i błyszczące (cena ok 18 zl) do najtanszych nie należy al ejest naprawde dobra, przynajmniej do gęstych włosów
reaguję na magiczne dźwięki i trzaski z winylowej płyty. Bob Marley śpiewa pieśń, Niesie treść pełną miłości,
Która wypełnia cale pomieszczenie. Nie zauważam wrogich spojrzeń, Nie słyszę złych słów - Rozmyta.

http://rycerze.wp.pl/?ac=vid&vid=176166738
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 18 gru 2006, 21:45

Wiesz gadlam kiedys ze znajoma fryzjerka i masz racje najlepsze prepearaty sa w salonie, ale te naprawde dobre to nie kosztuja tam 18 zł, I to jest bol <pijak>
Kadus ma swietne preparaty.
http://www.bluepasaz.pl/oferta.php?gr_i ... ab8a3c679f
Awatar użytkownika
larena
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: larena » 19 gru 2006, 15:35

larena pisze:Ta jest z jedwabiem a włosy są po niej miekkie, gładkie i błyszczące (cena ok 18 zl) do najtanszych nie należy al ejest naprawde dobra, przynajmniej do gęstych włosów

zapomniałam dodać że to jest mała butelka

moon pisze:Wiesz gadlam kiedys ze znajoma fryzjerka i masz racje najlepsze prepearaty sa w salonie, ale te naprawde dobre to nie kosztuja tam 18 zł, I to jest bol

mozna znalezc kilka naprawde dobrych za niewygorowana cene ale masz racje raczej jest to droga impreza
reaguję na magiczne dźwięki i trzaski z winylowej płyty. Bob Marley śpiewa pieśń, Niesie treść pełną miłości,

Która wypełnia cale pomieszczenie. Nie zauważam wrogich spojrzeń, Nie słyszę złych słów - Rozmyta.

http://rycerze.wp.pl/?ac=vid&vid=176166738
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 19 gru 2006, 16:49

na poczatku miala kurczakowy blond, a po tym szampie jej ladnie wyjasnialy :)

no na mnie własnie tak antykurczakowo dziala. bo ja mam tendencje do tego, żeby mi w złółty wpadał kolor
moon pisze:Kadus ma swietne preparaty.

kiedys mialam jakas odzywke, cudna była
Awatar użytkownika
jamaicanflower
Maniak
Maniak
Postautor: jamaicanflower » 20 gru 2006, 21:15

Yasmine pisze:Aha i jeszcze jedno. Maseczka do wlosow. Swietna. Pieknie pachnie, ja mam akurat wersje dla wlosow czerwonych (przez pasemka), ale nakladanie to sama przyjemnosc :D . Wlosy sa takie miekkie i odzywione i pachnace, ze ahhh :D . I utrzymuje kolor. Jest jeszcze do wlosow brazowych i rozjasnionych.
Cena ok.8 zlotych, ocena 6. Tak wyglada http://www.pasazhandlowy....roducts_id=3782

Już od jakiegoś czasu mam ochotę rozpieścić swoje włoski jakąś odżywką, bo są przesuszone i spodobał mi się opis bogatego składu tej maseczki, tylko tam wszędzie podkreślają, że utrwala kolor aż do kolejnego farbowania - czyli mam rozumieć, że ten produkt jest zarezerwowany dla kobiet z farbowanymi włosami i obowiązkowo muszę se strzelić jakiś kolor? I drugie pytanko: nie obciąża włosów? Bo nieszczęścia chodzą parami i jestem właścicielką przesuszonych i delikatnych, cienkich włosów.
// Life is...
zatraconyŚwiatNagichSłów,PudłoStarychMyśli,
WysypiskoLudzkichSił
iZałzawionyKrzakPytań
międzyMarzeniami,ASnem
chcęWiedziećPierwszaJakiJestŚwiatBezNocy
jakiŚwiatBezNocy
więcWyjęSzeptemDoWieczornegoMilczenia
...but a dream //
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 20 gru 2006, 21:22

jamaicanflower pisze:czyli mam rozumieć, że ten produkt jest zarezerwowany dla kobiet z farbowanymi włosami i obowiązkowo muszę se strzelić jakiś kolor

A gdzie tam :). Nie musisz.
A wlosow nie obciaza. Regeneruje i wygladza no i wlosy cudownie pachna :).
Awatar użytkownika
jamaicanflower
Maniak
Maniak
Postautor: jamaicanflower » 20 gru 2006, 22:35

super! dzięki za szybką odpowiedź, Yasmine :) To będzie mój prezent dla samej siebie, bo jestem tego warta ;)
// Life is...

zatraconyŚwiatNagichSłów,PudłoStarychMyśli,

WysypiskoLudzkichSił

iZałzawionyKrzakPytań

międzyMarzeniami,ASnem

chcęWiedziećPierwszaJakiJestŚwiatBezNocy

jakiŚwiatBezNocy

więcWyjęSzeptemDoWieczornegoMilczenia

...but a dream //
Awatar użytkownika
Rebeca2006
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Rebeca2006 » 31 gru 2006, 12:32

A ja polecam bardzo fajną i tanią odżywkę za około 4 złote z firmy "Eva" z biokompleksem lnianym , mam zniszczone farbowaniem włosy, ciężko się rozczesują a po nie jnaprawdę są super :)Zero problemu z rozczesywaniem, a próbowałam innych droższych i zabardzo nie pomagały
"Możesz iść szybciej niż niejeden chciałby biec,
możesz tak, tak po prostu znów zapomnieć się,
nowy dzien zawsze daje nowe życie,
słuchaj, zaufaj sobie jeszcze raz "

Wróć do „Zdrowie i uroda”