Problem sexualny na tle emocjonalnego, HELP

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

DayWalker_PL
Początkujący
Początkujący
Problem sexualny na tle emocjonalnego, HELP

Postautor: DayWalker_PL » 24 wrz 2006, 11:42

Witam wszystkich, mam 20 lat i jak długo żyje nigdy sie nie zetknąłem z takiego typu problemem. Opowiem to najprościej jak potrafie bo nie wiem juz co mam o tym myśleć. Jestem bardzo zaangażowany emocjonalnie z pewna kobietą można tak powiedzieć, że jest dla mnie wszystkim. Moim głównym problemem jest to, że kiedy ma dojść między nami do kontaktu sexualnego ja po prostu "wymiękam" a dokłądniej mowiąc cieżko u mnie o wzwód. To bardzo dziwne ponieważ z żadną inna kobietą nie mam takich problemów. Nawet jeśli chodzi o masturbacje i myślę o niej tez nic mi nie wychodzi mimo, iz posiada wszystkie walory 100% kobiety. Bardzo chcę z nią uprawiać sex ale to wygląda jakbym nie potrafił sie skupić i jakby mnie nie podniecała. Jest bardzo wyrozumiała widząc jak nie potrafie tego zrobić, wyjaśniłem jej to ze potrzebuje troche czasu ale i to nic nie zmienia. Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyc co ze mną jest ? Co mam zrobić aby widzeć w niej obraz marzeń sexualnych które bede mnie podniecac i problemy znikną?
Awatar użytkownika
Black007_pl
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Black007_pl » 24 wrz 2006, 12:37

Moim skromnym zdaniem, to wymaga dłuższej analizy.
Przeżyłeś jakiś szok ostatnio ?
Wypadek ?
Czy partnerka kojarzy Ci się z czymś? Osoba? Zdarzeniem? Rzeczą?

gdzieś jest powiązanie w twej psychice np. jakiegoś szoku z aktem sexualnym prawdopodobnie, a co za tym indzie, masz blok.

Choć równie dobrze może to świadczyć o stresie, albo o tym, ze zabardzo Ci zalezy, żeby było dobrze i strach Cie niszczy.

Powiedz coś więcej.

Pozdro.
"I save all the bullets from ignorant minds
Your insults get stuck in my teeth as they grind
Way past good taste, on our way to bad omens
I decrease, while my symptoms increase "
Awatar użytkownika
hathor
Pasjonat
Pasjonat
Re: Problem sexualny na tle emocjonalnego, HELP

Postautor: hathor » 24 wrz 2006, 15:00

DayWalker_PL pisze:Jestem bardzo zaangażowany emocjonalnie z pewna kobietą można tak powiedzieć, że jest dla mnie wszystkim. Moim głównym problemem jest to, że kiedy ma dojść między nami do kontaktu sexualnego ja po prostu "wymiękam" a dokłądniej mowiąc cieżko u mnie o wzwód. To bardzo dziwne ponieważ z żadną inna kobietą nie mam takich problemów. Nawet jeśli chodzi o masturbacje i myślę o niej tez nic mi nie wychodzi mimo, iz posiada wszystkie walory 100% kobiety. Bardzo chcę z nią uprawiać sex ale to wygląda jakbym nie potrafił sie skupić i jakby mnie nie podniecała.

może za bardzo się tym stresujesz? bardzo chcesz jej pokazać, że możesz ją zaspokoić, a im bardziej chcesz, tym bardziej się spinasz i nie możesz... nie od razu Kraków zbudowano...
Awatar użytkownika
Jawka
Weteran
Weteran
Postautor: Jawka » 24 wrz 2006, 15:24

Nie Ciebie pierwszego taki problem spotyka... zreszą wiele takich tematów już było przerabianych.
Twój problem tkwi pewnie w tym samym miejscu, w ktorym tkwi innym :-) w głowie.
Kochasz swoją dziewczyną, bardzo Ci na niej zalezy, pewnie zdązyła Ci juz naopowiadać o swoich byłych partnerach a Ty teraz po prostu chcąc wypaść jak najlepiej denerwujesz się. A stres nie działa kojąco na Twoje możliwości seksulane...
Albo poczekaj jesczze trochę z rozpoczęciem współżycia, kiedy poczujesz do niej pełne zaufania, albo dopomoż sobie leciutko... lampka wina (nie więcej- bo duże ilości alkoholu też są niewskazane) i nic nie planuj. Postaraj się aby to wszstko było spontaniczne. Spróbuj nie zastnawiać się nad tym co ona teraz czuje, tylko co Ty czujesz... w takim wypadku odrobina samolubności nie zaszkodzi ;-)
DayWalker_PL pisze:Co mam zrobić aby widzeć w niej obraz marzeń sexualnych które bede mnie podniecac i problemy znikną?
Według mnie to ona aż zabardzo Cię podnieca i w tym jest problem.... chyba sie nie mylę??:>
"(...) pomyśl... co za głupiec z niego-
mówi, że umiera z mego powodu....
zupełnie jakbym była chorobą"

Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 24 wrz 2006, 15:45

ile razy bedziecie wałkowac w koło te same tematy , wszak tu takich jak ten jest conajmniej 10-c ! Chcecie pomóc dajcie koledze linkę !

Ty juz widzisz w niej obiekt marzen sexualnych , musisz sie tego wlasnie pozbyc ...potraktuj ja jak normalną dziewczyne ! wiem , wiem nie sposób <aniolek>
I czasem nie bierz viagry , bo nie pomoze ! zadnych afrodyzjaków ...bo też nic nie daja , alkochol ...to samo na 90% bo kazdy jest inny <aniolek> spontan pomoze za to na 100% specyficzny spontan , jesli mam racje , ten stan u ciebie moze trwac długo .Dlaczego tak pisze ? bo sam pzrerabialem ten problem <aniolek> tak tak cała reszta , endriułowi przy pewnej pieknej kobiecie przez 6 miechów nie chciał stanać <hahaha> wyobrazacie sobie jak to musialem przezywać <aniolek> <aniolek>

Jawka sie nie myli , wszystko w nadmiarze , nawet podniecenie jest szkodliwe i dziala odwrotnie niz powinno , ale jak sie spotka kobiete sexualnie nam odpowiadajacą idealnie ??? 8) <diabel>albo jak sie jest niesmialym ! wrazliwym <aniolek>
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 25 wrz 2006, 00:23

Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 25 wrz 2006, 00:36

Łopot podany na tacy.