![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Moderator: modTeam
TedBundy pisze:i dalej pytam - po co to komu?
olecxka pisze:Człowiek samego siebie nie może być do końca pewien
TedBundy pisze:Chociaż też ryzyko da się wyeliminować albo do minimum ograniczyć.
TedBundy pisze:zdecydowanie mów za siebie
olecxka pisze:Czasem robię coś o czym wiem że jeszcze kilka lat temu nie byłabym do tego zdolna
ckm pisze:a bym zmienił treść przysięgi małżeńskiej:
"przysięgam Ci miłość, wierność i uczciwość małżeńską
a.b1 pisze:Tak ale intercyza gwarantuje Ci, że nie stracisz części majatku, którego się dorobiłaś przed popełnieniem ślubu, lub że potencjalny małżonek nie będzie Ci bruzdził w założonym i prowadzonym jeszcze przd ślubem interesie
moon pisze:Auta tylko dlatego mu nei zabrali bo jest na jego zone zktora wlasnie ma rozdzielnosc majtkowa. Samochod to nie jego ani ich wlasnosc a jej.
moon pisze:Rozne rzeczy sie na swiecie dzieje niekoniecznie wewnatrz zwiazku
TedBundy pisze:po tym, co przeszedłem z sądami, takie cuś to betkai dalej pytam - po co to komu?
Mysiorek pisze:Każde prawo to gwarantuje. Nazywa się to własność przedmałżeńska i nie jest potrzebna tu żadna intercyza.
A i we wspólnocie małżeńskiej są własności odrębne.
Andrew pisze:ze gdy mi sie noga podwinie , to urzad skarbowy mi nie ma co zabrac , bo ja nic nie mam![]()
Dzindzer pisze:Andrew pisze:ze gdy mi sie noga podwinie , to urzad skarbowy mi nie ma co zabrac , bo ja nic nie mam![]()
no popatrz jak to wyszło, myslimy tu w identyczny sposób.
w takich sprawach własnie trzeba miec duże zaufanie. bo równie dobrze żona Andrew mogła by z cała kasa i majatkiem zostac a meza wykopac zgodnie z prawem praktycznie bez niczego. Więc w takich sprawach nie ma mowy o braku zaufania
Andrew pisze:ale wole by zabrała mi cos Zona z która mam dzieci , i z która pzrezyłem jak by nie było piekne chwile , i którą kocham
Andrew pisze:na to za cwany
Sir Charles pisze:AC
Mysiorek pisze:rozdzielność zazwyczaj robi się w celu ochrony majątku wspólnego
TedBundy pisze:dokładnie, praktyka bardzo popularna wśród członków byłej mafii pruszkowskiej Na konkubinę i mamę S600 przepisać, oficjalnie bezrobotny Jednym słowem - uprawomocnienie krętów, wałów i złodziejstwa. Veto
Mysiorek pisze:Intercyzę robi sie przed małżeństwem w celu ochrony własnego majątku (własnej dupy).
Mysiorek pisze:Małżeństwo z o.o.
Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 396 gości