Obgryzanie paznokci
Moderator: modTeam
Obgryzanie paznokci
Proszę pomóżcie!! Odkąd tylko pamiętam obgryzam paznokcie. Moja płytka paznokcia jest nierówna a paznokcie są krzywe, brzydkie... no poobgryzane. Szukam jakiegoś sposobu na to żeby przestać. Próbowałam gożkich lakierów, cytryny i chęci przestania ale to nie pomaga. A i jeszcze jedno. Zawsze jak siedze, leże czy cokolwiek robię mam zaciśnięte pięści. Tata mnie za to gani a ja nie wiem co to znaczy... Pomóżcie, plizka.
ja tez obgryzam paznokcie odkąd pamiętam ale zaczełam zazdrościc kolezanką pięknych paznokci i zaczełam sie ich wstydzic wiec postanowiłam nie obgryzac uwziełam sie kupiłam soebie odzywki i lakier do łamliwych paznokci ...szczerze nie mam zbyt ładnych ale poprawa jest owiele znaczna przyzwyczaiłam sie już że nie bede miała pieknych paznokci brzydkie paznokcie ,łamliwe swiadczą tez o odzywianiu sie więc potrzeba Ci dużo witaminek musisz sie zdrowo odzywiać
-
- Początkujący
Musisz sama sie zmobilizowac i postanowic ze nie bedziesz bo kobiecie nie wypada miec poobgryzanych paznokci, bo sa one wizytowkoa kazdej kobiety. A jak juz to zrobisz i nie bedziesz obgryzac to kup sobie odrzywke do paznokci z SALLY HANSEN np. rozowa...pomoze ci odbudowac i wzmocnic płytke a przy tym przyspieszy wzrost pazurka:)jest troszke droga kolo 35 zl ale warta poswiecenia polecam:)
zacznij od walki z nerwami.... póżniej kup sobie taki "anty-lakier" i używaj go jak najczęśniej, a jak trochę odrosną zafunduj sobie ślicznego francuza- jakiegoś z cyrkoniami albo czymś takim- tak aby na sam ruch dłoniw strone ust powodował u Ciebie żal (za francuzem
). Najważniejsze sa jednak te nerwy... może melise przed snem?? 
"(...) pomyśl... co za głupiec z niego-
mówi, że umiera z mego powodu....
zupełnie jakbym była chorobą"
To jest mój wielki ból
Nie mogę tego zwalczyć od bardzo dawna. Kiedyś używałem "gorzkich paluszków" i nawet trochę pomagało (głównie w kwestiach psychicznych - mam to na paznokciach, więc nie obgryzę), ale jak si czasem zapomniałem to przeżywałem naprawdę niefajnie gorzkie chwile.

When you dream there are no rules. People can fly, anything can happen. (...)
You may think you can fly, but you'd better not try. People can fly

- Candy Killer
- Uzależniony
ja tam nie mam tych problemow..ale jak sie dziewczyna nie moze opanowac to moze...tipsy hehe ich nie obgryzie raczej 
FOLIO --> www.beautifullyexecuted.deviantart.com
Candy Killer pisze:ale jak sie dziewczyna nie moze opanowac to moze...tipsy hehe ich nie obgryzie raczej
nie prawda, moja koleżanka obgryzła warte sporo kasy akryle
When you dream there are no rules. People can fly, anything can happen. (...)

- Candy Killer
- Uzależniony
heheh no to miala zdrowie dziewczyna:) hehe
mi tam by sie nie chcialo siedziec nad tym i pilowac zebami po tipsach hehe
mi tam by sie nie chcialo siedziec nad tym i pilowac zebami po tipsach hehe
moze macie racje, moze to przez nerwy, ja po prostu nie panuje nad tym... czytam ksiazke - obgryzam, pasjoinujacy film - obgryzam... a potem wstydze sie swoich szkaradnych paluchow... a co do tipsow takich naklejanych to czy one są dobre? czy nie niszczą płytki paznokcia ktora i tak mam do kitu? moja mama nie jest przekonana do tipsow bo mowi ze bede miala jeszcze gorsze... jakie firmy tipsow polecacie?
nie, nie są.... nawet najlepszej firmy nie są dobre dla płytki paznokcia. Zresztą sam tips takiej roli nie odgrywa- wszytsko zależy od użytego kleju. Po pierwsze ani to ładne, ani wygodne (bedziesz musiała cały czas uważać aby Ci się nie odczepił)...adrienne11 pisze:a co do tipsow takich naklejanych to czy one są dobre?
jak coś pomyślałabym bardziej o sztucznych akrylowych, albo żelowych- one płytki tak nie niszczą.
ps. a próbowałaś lakierów przeciwko obgryzaniu??
- Candy Killer
- Uzależniony
zeby polozyc zelowe to musi miec choc kawalek swojegozeby podlozyc pod niego taki papierek i na nim formowac ksztalt paznokcia..wiem bo kiedys mialam takie cos.
i tipsy i zel niszcza paznokcie chociazby sam fakt ze do nalozenia ich sciaraja Ci iles tam warstw Twojego paznokcia.nie ejst to zbyt zdrowe dla paznokci ale jak masz obgryzac to moze sie oduczysz..a mozesz sobie zrobic krociutkie takie..lub rzeczywiscie pokryc swoje zelem i wtedy beda grubsze i nie bedziesz ich tak gryzla moze:) pozniej nie musisz dopelniac i czekac az Ci twoje odrosna.Moje paznokcie dosc szybko wrocily do poprzedniego stanu a nawet sa twardsze ale ja nigdy nie obgryzalam.
i tipsy i zel niszcza paznokcie chociazby sam fakt ze do nalozenia ich sciaraja Ci iles tam warstw Twojego paznokcia.nie ejst to zbyt zdrowe dla paznokci ale jak masz obgryzac to moze sie oduczysz..a mozesz sobie zrobic krociutkie takie..lub rzeczywiscie pokryc swoje zelem i wtedy beda grubsze i nie bedziesz ich tak gryzla moze:) pozniej nie musisz dopelniac i czekac az Ci twoje odrosna.Moje paznokcie dosc szybko wrocily do poprzedniego stanu a nawet sa twardsze ale ja nigdy nie obgryzalam.
a tego nie wiedziałamCandy Killer pisze:i tipsy i zel niszcza paznokcie chociazby sam fakt ze do nalozenia ich sciaraja Ci iles tam warstw Twojego paznokcia

- Candy Killer
- Uzależniony
no jezdza pilnikami po paznokciu aby wygladzic plytke i odtluszczaja i dopiero pozniej tipsa sie nakleja mniej wiecej w polowie plytki albo i nizej wiec szybko odrasta.cieniutkie sa pazurki i slabe ale odrastaja bardzo szybko:) 2 razy szybciej niz wczesniej bo pobudzaja przez to scieranie jakos i szybciej rosna..dlatego tak czesto baby lataja wypelniac:) hehe
Eee tam, lakiery
Nic bardziej nie zachęca do obgryzania paznokci
Ja proponuję ochronę mechaniczną, czyli zakładanie na łapki rękawiczek (bądź tylko samych końcówek).
Pamietaj o trzech zasadach:
uczysz się - rękawiczki
oglądasz film, mecz- rękawiczki
siedzisz przed netem - rękawiczki
![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Ja proponuję ochronę mechaniczną, czyli zakładanie na łapki rękawiczek (bądź tylko samych końcówek).
Pamietaj o trzech zasadach:
uczysz się - rękawiczki
Polecam serwis dla zaginionych i znalezionych zwierzaków http://zaginiony-znaleziony.pl/
- Candy Killer
- Uzależniony
no ze jak masz swoja plytke paznokcia to mozna ja pokryc zelem tylko..bedzie grubsza i moze odechce Ci sie obgryzania..bo tipsy to dlugie i drozej ogolnie jest. po prostu to co masz..pokryc masa akrylowa.. i bedzie ladniej wygladalo ze moze odechce sie gryzc i moze sie oduczysz
zjadlbym te rekawiczki. Wiele znajomych napieprza mnie po lapach, moja tez. Ale za chwile samo sie to powtarzacubasa pisze:Pamietaj o trzech zasadach:
uczysz się - rękawiczki
I tez bym chcial sie tego pozbyc ale nie bede lakierowal paznokci bo sie czuje jak pedal
W gowno rak przeciez tez nie wsadze:D
POMOCI
"Jest taka cierpienia granica, za ktora sie usmiech pogodny zaczyna...Hyhy "
hyhy e(L)o
hyhy e(L)o
Yasmine pisze:Jawka pisze:póżniej kup sobie taki "anty-lakier"
Nic nie pomaga. Okropnie smakuje, ale czulam go wszedzie, w jedzeniu, ciagle na ustach. Mimo,ze gorzki jak cholera to bralam do buzi. Nie nie pomaga.
to jest dobre, ale dla dzieci
szczerze mówiąc robi mi się niedobrze jak widzę u kogoś poobgryzane paznokcie
- także jak chcesz sie komuś podobać, przestań obgryzać, bo duża część populacji zwraca uwagę na dłonie i paznokcie (taka wizytówka)
- a jak masz gdzieś co kto sobie o tobie pomyśli, to już tylko twoja silna wola, żeby z tym skończyć
"Jeśli traktujesz życie ze śmiertelną powagą, nie licz na wzajemność" [A. Mleczko]
obgryzam odkąd pamiętam , to nałóg
wstrętny nałóg. Życie!
![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow
Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!
http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!
http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
- Candy Killer
- Uzależniony
czesto w pracy ludzie sie patrza na dlonie..np...w urzedach..zadbane dlonie paznokcie sa wizytowka zadbanej kobiety..proste..np/..u faceta tez mi sie nie podobaja obgryzane paznokcie..i tak jak moj facet np.nie obgryza tak czasami cos tam sie uprze i zacznie pracowac nad pazurami tak po lapach dostaje d rauz...to nie wyglada ladnie ani etetycznie...
tak sie mowi..ze zadbane dlonie wizytowka czlowieka:) i nikt mi nie powie ze bardziej podobaja mu sie poobgryzane paznokcie niz ladnie wypielegnowane pazurki:)
tak sie mowi..ze zadbane dlonie wizytowka czlowieka:) i nikt mi nie powie ze bardziej podobaja mu sie poobgryzane paznokcie niz ladnie wypielegnowane pazurki:)
oczywiście, że tak... wielu ludzi zwraca na dłonie ogromną uwagę.Hyhy pisze:paznokcie maja byc wizytowka?
oj, żebyś wiedział.Hyhy pisze:to tak, jakbys miala powiedziec ze paznokcie u nog sa wizytowka:)
niby są gusta i gusciki ;PCandy Killer pisze:i nikt mi nie powie ze bardziej podobaja mu sie poobgryzane paznokcie niz ladnie wypielegnowane pazurki:)
Candy Killer pisze:czesto w pracy ludzie sie patrza na dlonie..np...w urzedach..zadbane dlonie paznokcie sa wizytowka zadbanej kobiety..proste
Yyy ja przepraszam, ale wszystko mam zadbane. Jestem zadbana.Umyta, ubrana, uczesana, umalowana. Jedynie panzokcie. I one maja swiadczyc o moim zadbaniu. Przez to,ze sa krotkie, a nie za maja 2 cm dlugosci