Masz tam silnik 16-16V ecokibel?

ten 102 KM ?
Powiem najpier tak , mialem ten silnik w aucie astra II Z 2000 ROKU na trasie bo tylko w ten sposób mogę sie wypowiedziec spaliła o dziwo bardzo mało , bo zatnakowałem ją w Zarach za 100zł to jest 25 litrów i zrobiłem na tym 400 km z czego 340 na trasie reszta w miescie
Nastepnie mialem astre I z 95 roku z tym silnikiem , i zatankowalem ja za 80 zł to jest 18 litrów i wrucilem nią z lubina czyli 255 km i wskaznik paliwa był wyzej niz zanim ją zatankowalem w Lubiniu , czyli nie spaliła tego , a predkosci na trasie do 140 km?h wiadomo autostrada .Na miescie nie wiem ile taki silnik spala , ale nie moze spalac wiecej niz o 2.3 litry niż na trasie , poza tym tigra jest samochodem lzejszym
W wectrach jest podobnie
Piekielnie duzo zatem ile Harus ?
jak masz ciezką nogę to bedzie ci ona spalac w miescie i 12-13 litów i to jest normalne , ale przy normalnej jezdzie , nie spokojnej ale normalnej ! powinna nie przekraczac 10 litów
zdiagnozuj spaliny , podłacz ją pod TEC-a WTEDY BEDZIE COS WIECEJ WIADOMO
moze sonda lambda padła , a komputer nie pokazuje tego bo lampka kontrolna sie nie swieci albo jest podłaczona pod ładowanie akumulatora !
wiele wyjdzie po podłaczeniu go pod komputer ...koszt 50 zł