obezwładnienie? kobiety

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

userman

obezwładnienie? kobiety

Postautor: userman » 15 sie 2006, 12:34

Witam

do napisania tego topicu sklonił mnie artykuł o tym jak to kobiety(dziewczyny wlasciwie) robią sobie ustawki czy zachowują sie jak zwykli huligani (chodzenie po ulicy z nożem itd) oraz temat "pobicie w zwiazku..co dalej ?"

otóż chciałem się was zapytać jak sobie poradzić z taką sytuacją gdy kobieta/dziewczyna rzuca się na was czy to z nożem czy to z pięściami ( pięści apropo mojej siostry która o byle co się rzuca nawet na ludzi 2x większych) a wy sobie nie życzycie by was ugiodziła nożem czy biła po prostu ?
Awatar użytkownika
ptaszek
Weteran
Weteran
Postautor: ptaszek » 15 sie 2006, 12:47

Szczęśliwe jeszcze takiej sytuacji nie miałam :/
Gdyby się jednak zdarzyło, chyba bym wzięła pierwszy lepszy przedmiot jaki miałabym pod ręką (i o ile by był) i walnęła w głowę atakującego.
Poza tym dobrze jest nauczyć się bronić. Dla bezpieczeństwa warto nosić chociażby gaz w sprayu [mała buteleczka] - psiknąć w oczy i pedałować gdzie się da.
Tylko nie zawsze może to wyjść... w końcu ciachnięcie nożem to ułamek sekundy.
"Jeśli traktujesz życie ze śmiertelną powagą, nie licz na wzajemność" [A. Mleczko]
Awatar użytkownika
kot_schrodingera
Weteran
Weteran
Postautor: kot_schrodingera » 15 sie 2006, 12:56

userman, PAMIĘTAJ !! Nie ma groźniejszej bestii niz wzgardzona kobieta. Sprawa wygląda beznajdziejnie bo niewolno udwżyc nawet kwiatkiem. Może obroń się obietnicą kolacji ?? <diabel> A swoja drogą to takie zapasy mogą być niezła (chyba)grą wstępną <diabel>
Patrz, Kościuszko, na nas z nieba raz Polak skandował.
I popatrzył nań Kościuszko i się zwymiotował.
/Konstanty Ildefons Gałczyński/
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 15 sie 2006, 12:57

jak to co zrobić? Bronić się - pięścią w pysk. Patrzysz na płeć, jak ktoś do ciebie na ulicy podbija i chce ci wtłuc? Aplikujesz buta. Wina po stronie agresora, płeć jego to ostatnia rzecz, na jaką wówczas patrzysz, będąc w takiej sytuacji.
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
Elspeth
Weteran
Weteran
Postautor: Elspeth » 15 sie 2006, 12:59

każdy ma prawo do obrony, jeśli to rzeczywiście jest atak, który moze zagrażać zdrowiu/życiu- NALEŻY SIĘ BRONIĆ i nie zwracać wtedy uwagi na płeć.
Non! Rien de rien... Non ! Je ne regrette rien !
alekz
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: alekz » 15 sie 2006, 13:09

Na agresję jest niestety tylko jeden sposób. Płeć nie ma znaczenia bo jak ktoś Cię atakuję to nie zaglądasz mu w majty tylko się bronisz - a jeśli atakuje kobieta to znaczy, że ma męski mózg więc na jedno wychodzi.
Jak obezwładnić? No bez przesady, jeśli chodzi o mnie to nie mam zamiaru przytulać się do jakiegoś brudnego k*rwiszcza czy go przytrzymywać aby się uspokoił, soczysty liść zazwyczaj wystarczy, żeby załagodzić sytuację, butem poprawiać nie trzeba chyba, że mamy doczynienia z cygańskimi kobietami które jest relatywnie trudno uspokoić.
Awatar użytkownika
TFA
Weteran
Weteran
Postautor: TFA » 15 sie 2006, 13:11

Ja bym sie nie zastanawial tylko walil w ryj. Niektore dzisiejsze kobiety nie roznia sie duzo od facetow z charakteru, zatem niech sie ktoras nie zdziwi jak dostanie w pape od obcego faceta.
Chce byc szanowana jak kobieta, niech sie zachowuje jak kobieta, a nie wykorzystuje swoje "bycie kobieta" do zabawy facetami a co dopiero kradziezy, rozbojow itd..
Ręce me do szabli stworzone, nie do kielni.
userman

Postautor: userman » 15 sie 2006, 13:19

ptaszek pisze:Dla bezpieczeństwa warto nosić chociażby gaz w sprayu [mała buteleczka]

owszem może i bezpieczniej z gazem ale nie zawsze zdązysz go wyciagnąć i psiknąć :)
chociaż dla kobiety to idealna broń bo wy zawsze tak zakręcicie ze zdązycie wyciąnąć ;)

TedBundy pisze:jak to co zrobić? Bronić się - pięścią w pysk. Patrzysz na płeć, jak ktoś do ciebie na ulicy podbija i chce ci wtłuc?

hehe jak by byla napaśc z nożem to pewnie bym się bronił i myśle że skutecznie... no chyba że by trenowała jakieś karate czy coś ;) ale takie osobniki tego chyba nie robią :)
a jeśli by to była zaczepka bez noża to kulturalna olewka albo jakieś gadanie może ? żeby zrozumiała ze niemam ochoty się z nią bić a jesli nie to .....

Blazej30 pisze:A swoja drogą to takie zapasy mogą być niezła (chyba)grą wstępną

niechciał bym walki na noże jako gry wstępnej... no chyba że na poduszki to moge sam nawet taką bitwe zainicjować :D
Awatar użytkownika
Anja
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Anja » 15 sie 2006, 13:30

Równouprawnienie, tak? Skoro baba atakuje to nie ma sie co zastanawiać, tylko lac i patrzeć czy równo puchnie. Dać się zabić tylko dlatego, że "kobiety nawet kwiatkiem"? Bez przesady
46
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 15 sie 2006, 18:31

Jezeli to jest kobieta i nie jest to jakas wycwiczona obieta (znajaca sztuki walki) to kazdy Facet powinien sobie z takowa poradzic , nalezy ją obezwładnic a nie bic !! kobiety sie nie bije dopóki doputy nie trzyma ostrego narzedzia w reku , tu juz mozna zpomniec iż to kobieta !
no dajcie spokój chcecie lac kobiety bo idzie na ws z piesciami ? <aniolek>
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
userman

Postautor: userman » 15 sie 2006, 20:07

Andrew nikt nie mówi o biciu takim maksymalnym chyba że mówimy o sytuacji zagrożenia życia jak sam zauważyłeś

zadałem jeszcze jedno pytanie apropo siostry jak się zachować jak sie rzuca na mnie z piesciami ?
Awatar użytkownika
ptaszek
Weteran
Weteran
Postautor: ptaszek » 15 sie 2006, 20:22

userman pisze:zadałem jeszcze jedno pytanie apropo siostry jak się zachować jak sie rzuca na mnie z piesciami ?

Ja też mówię: obezwładnić. Albo wykręcić niegroźnie tą rączkę, którą na Ciebie siostra tak często podnosi - tak, żeby leciutki ból odczuła, ale nie do przesady. I coś powiedzieć zdecydowanym tonem: żeby dotarło. Niech wie, że nie ma prawa tak z Tobą postępować. Niech się trochę pilnuje. Skoro to jest nagminne, to innego wyjścia nie widzę.
"Jeśli traktujesz życie ze śmiertelną powagą, nie licz na wzajemność" [A. Mleczko]
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 15 sie 2006, 21:05

userman pisze:jak się zachować jak sie rzuca na mnie z piesciami ?
Jak z psem. Sory moze to troche ostro ale tak jak Ptaszek napisala. Na pewno nie bić jej i na pewno sobie na to nie pozwalac. Sory ale takie rzcezy zawsze mi sie kojarza ze szceniakiem co nasikal na dywan a mu sie nos na sile w to wciska i mowi "nie wolno!".

A tak poza tym?Zabiliby mnie. Bo ja nawet biegac za szybko nie umiem. 5 latek jest w stanie mnie dogonic. Gazów nożow nei nosze nie uzywam. bo predzej sama bym sie tym pociela... No wiec zostaje mi ładnie sie usmiechnac jakby co. ;) Ale tak ;na powanie jakos tam bronic bym sie starala przeciez. I malo wazne czy facet czy kobieta.
Awatar użytkownika
Rish
Pasjonat
Pasjonat
Re: obezwładnienie? kobiety

Postautor: Rish » 15 sie 2006, 21:19

userman pisze:otóż chciałem się was zapytać jak sobie poradzić z taką sytuacją gdy kobieta/dziewczyna rzuca się na was czy to z nożem czy to z pięściami

Ehh mimo iz dlugo trenuje sztuki walki to zawsze jak ktos pisze takie rzeczy to radze spieprzac bo i po co sobie problemy robic?
Na szczescie nie znam takich kobiet bo to chyba jakies mutanty
Obrazek
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 15 sie 2006, 22:15

userman pisze:jak sobie poradzić z taką sytuacją gdy kobieta/dziewczyna rzuca się na was

Przytulić lub wyśmiać lub porozmawiać lub zabić.
Skoro ktoś słabszy się rzuca TYLKO z pięściami, znaczy, że coś w nim pękło. Znaczy, że jest już przy ścianie i dlaej się nie cofnie. Może tylko iść do przodu.
Wymaga przytulenia i wysłuchania.
KOCHAJ...i rób co chcesz!
Awatar użytkownika
runeko
Weteran
Weteran
Postautor: runeko » 15 sie 2006, 22:19

Mysiorek pisze:Wymaga przytulenia i wysłuchania.

Nawet jesli ma przy sobie noz albo pistolet? Watpie, czy w takiej sytuacji negocjacje cos dadza :]
Ainsi sera, groigne qui groigne.
Grumble all you like, this is how it is going to be.
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 15 sie 2006, 22:21

Dokladnie.
Ja mam problemy z agresywnoscia czasami i tylko tak mi mozna pomoc...
Awatar użytkownika
tarantula
Weteran
Weteran
Postautor: tarantula » 15 sie 2006, 22:21

Mysiorek pisze:Wymaga przytulenia

Juz widze jak przytula sie rozwscieczona babka <hahaha>
Mysiorek pisze:i wysłuchania

O tak jak zarzuci miesem <evilbat>
"Babcia Weatherwax nigdy się nie gubiła.
Zawsze doskonale wiedziała, gdzie się znajduje,
czasem tylko nie była pewna, gdzie jest wszystko
inne."
Awatar użytkownika
Rish
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Rish » 15 sie 2006, 22:24

tarantula pisze:Juz widze jak przytula sie rozwscieczona babka <hahaha>

Mysior zapomnial dodac ze trzeba ta babe uprzednio zwiazac i zakneblowac
Obrazek
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 15 sie 2006, 22:29

tarantula pisze:Juz widze jak przytula sie rozwscieczona babka

ale te piesci to przeciez z bezsilnosci...
Awatar użytkownika
larena
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: larena » 15 sie 2006, 22:31

Rish pisze:userman napisał/a:

otóż chciałem się was zapytać jak sobie poradzić z taką sytuacją gdy kobieta/dziewczyna rzuca się na was czy to z nożem czy to z pięściami

Ehh mimo iz dlugo trenuje sztuki walki to zawsze jak ktos pisze takie rzeczy to radze spieprzac bo i po co sobie problemy robic?

doklasnie jak to mowi moj znajomy sensei do swoich uczniow "najpierw ocencie szybko sytuacje jak mozecie uciec to wiac ile sil w nogach bo kondycje macie lepsza niz przecietny czlowiek"
a co do kobiet ktore na ulicy z piesciami wyskakuja (slowo kobieta do takiej nie pasuje) to nie ma sie co zastanawiac i nie patrzec na plec
reaguję na magiczne dźwięki i trzaski z winylowej płyty. Bob Marley śpiewa pieśń, Niesie treść pełną miłości,
Która wypełnia cale pomieszczenie. Nie zauważam wrogich spojrzeń, Nie słyszę złych słów - Rozmyta.

http://rycerze.wp.pl/?ac=vid&vid=176166738
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 15 sie 2006, 22:37

Zabić?... to jest najprostsze <diabel>
Pomyślcie jaka fajna rozmowa nawiąże się - kobita ma dużo emocji, wówczas. Coś chciałaby wyrazić.
Awatar użytkownika
tarantula
Weteran
Weteran
Postautor: tarantula » 15 sie 2006, 22:40

Mysiorek pisze:kobita ma dużo emocji, wówczas. Coś chciałaby wyrazić.

Ostatnio mam duzo takowych emocji,nie mam ich na kim wyrazic-zapraszam do mnie pana Mysiorka <evilbat>
"Babcia Weatherwax nigdy się nie gubiła.

Zawsze doskonale wiedziała, gdzie się znajduje,

czasem tylko nie była pewna, gdzie jest wszystko

inne."
Awatar użytkownika
runeko
Weteran
Weteran
Postautor: runeko » 15 sie 2006, 22:53

tarantula pisze:Ostatnio mam duzo takowych emocji,nie mam ich na kim wyrazic-zapraszam do mnie pana Mysiorka

Patrzac na Twoj podpis na jego miejscu skulilabym ogon, zawyla i uciekla <diabel>
Oprocz pozerania, teraz najpierw do nich strzelasz. Niedobra...

A wy caly czas zapominacie, ze pytanie tez bylo o uzbrojonych kobietach.
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 15 sie 2006, 23:09

tarantula pisze:zapraszam do mnie pana Mysiorka

Dzięki. Nie dzisiaj :)
runeko pisze:A wy caly czas zapominacie, ze pytanie tez bylo o uzbrojonych kobietach.

A kobieta to nie człowiek? O czym my tu w ogóle gadamy :|
Jeśli uzbrojona to... zlikwidować zagrożenie. I tyle.
Awatar użytkownika
runeko
Weteran
Weteran
Postautor: runeko » 15 sie 2006, 23:38

Mysiorek pisze:A kobieta to nie człowiek?

Kobieta to kobieta i mysli inaczej niz czlowiek :]
Mysiorek pisze:Jeśli uzbrojona to... zlikwidować zagrożenie

Czyli uciekac.
Awatar użytkownika
Sto-lat
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Sto-lat » 15 sie 2006, 23:42

nie widzialem jeszcze kobiet rzucajacych sie ot tak bez powodu to 1, a 2 jesli sie rzuca to jest szalona i lepiej olac a nie gnębic :>
such a perfect day....
Awatar użytkownika
Haro
Weteran
Weteran
Postautor: Haro » 16 sie 2006, 00:34

userman pisze:a wy sobie nie życzycie by was ugiodziła nożem czy biła po prostu ?

<hahaha> , no raczej ze bym sobie nie zyczyl ugodzenia nozem... Buhahaha, <hahaha>

Co zrobic w takiej sytuacji? W ryj przy*ebac zeby sie krwia zalala. Bo takie cos to trzeba w zarodku zniszczyc. Trzeba siac, siac, siac, siac... <diabel>
userman

Postautor: userman » 16 sie 2006, 12:10

Yasmine pisze:ale te piesci to przeciez z bezsilnosci...

z bezsilnosci ? fizycznej czy psychicznej ? bo jesli z fizycznej to poco sie rzuca a jesli z psychicznej to co ja jestem jej winien ze sie na mnie rzuca ? zawinilem sobie tym ze nie dalem jej przeczytac moich sms'ow ?

Mysiorek pisze:Znaczy, że jest już przy ścianie i dlaej się nie cofnie. Może tylko iść do przodu.

do przodu isc nie moze bo ja jej nie pozwalam wkoncu nie pozwole sie poobijac

niema problemu przytule wytlumacze itd pod jednym warunkem ze jest to moja druga polowka i zrozumem dlaczego tak postapila albo taka reakcja bedzie jakims "normalnym" czynnikiem wywolana

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”