Film --?
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
hehe, jak sie pokombinuje to sie wchodzi za darmo
niestety u nas juz nie przechodzi ten numer.
Kieds chodzilismy nagminnie na wszytskie najnowsze filmy za darmo ale zamykają sale jak odchodzi kontroler...
na pierwsza randke to moze nie wypada tak zabrac dziewczyny ale pozniej to czemu nie w koncu mlodzi nie maja pieniedzy a tak jest lepsza zabawa

chociaz ja tak srednio lubie do kina chodzic wole powiedziec chlopakowi zeby sciagnal film z interetu i ogladamy u niego tylko we dwojke. Przytulniej i milej
Mnie sie to glupie wydaje i tyle. Zarcie dla zarcia. Siedzi taki, wlepia galy i je. Jesli ktos to je od czasu do czasu w domu bo lubi to ok, ale jesli je w kinie bo "to kino" no to sorry. Dla mnie to zenujace i tyle. Przypomina mi to zwyczaj tych spasionych i zidiocialych amerykanow.
Ps: Zauwazyliscie ze nie ma okreslenia na mieszkajacych w USA? Mo wi sie amerykanie, ale to tak samo jak na polakow powiedziec europejczycy. Co to za kraj co nawet wlasnego przymiotnika nie ma?
Ps: Zauwazyliscie ze nie ma okreslenia na mieszkajacych w USA? Mo wi sie amerykanie, ale to tak samo jak na polakow powiedziec europejczycy. Co to za kraj co nawet wlasnego przymiotnika nie ma?
zmodyfikuję trochę ten topic i podzielę się swoją opinią o filmie, który ostatnio obejrzałam
"zakochany bez pamięci" Z Jimem Carrey'em i Kate Winslet........
Miałam nie iśc na ten film, ale po przeczytaniu recenzji <samych pozytywnych> zaryzykowałam i nie żałuję. To absolutnie nie jest komedia romantyczna ani inne banialuki o miłości. To poważny poruszający film o miłości , prawdziwej miłości.
Nie wiem dlaczego, ale wywarł na mnie ogromne wrażenie i długo nie mogłam po nim dojśc do siebie. Ostatni raz tak się spłakałam oglądając "krótkie spiecie" bedąc gówniarą
Gorąco polecam
"zakochany bez pamięci" Z Jimem Carrey'em i Kate Winslet........
Miałam nie iśc na ten film, ale po przeczytaniu recenzji <samych pozytywnych> zaryzykowałam i nie żałuję. To absolutnie nie jest komedia romantyczna ani inne banialuki o miłości. To poważny poruszający film o miłości , prawdziwej miłości.
Nie wiem dlaczego, ale wywarł na mnie ogromne wrażenie i długo nie mogłam po nim dojśc do siebie. Ostatni raz tak się spłakałam oglądając "krótkie spiecie" bedąc gówniarą

Gorąco polecam
People are all the same
And we only get judged by what we do
Personality reflects name
And if I'm ugly then
So are you
And we only get judged by what we do
Personality reflects name
And if I'm ugly then
So are you
Foxy: czytałam też o tym filmie i podobno Jim Carrey zagrał nawet lepiej niż w "Truman Show". To prawda?
Ja właśnie namawiam mojego lubego na ten film ale coś nie ma ochoty iść, może dam mu do przeczytania twoją recenzje to się zgodzi
.
----
A odnośnie filmów:
Ambitny- "Efekt Motyla", "Las Vegas Parano", "Requiem dla snu".
Widowiskowy- "Troja", "Władca Pierścieni", "Spider-man" i wiele innych super produkcji.
Ja właśnie namawiam mojego lubego na ten film ale coś nie ma ochoty iść, może dam mu do przeczytania twoją recenzje to się zgodzi

----
A odnośnie filmów:
Ambitny- "Efekt Motyla", "Las Vegas Parano", "Requiem dla snu".
Widowiskowy- "Troja", "Władca Pierścieni", "Spider-man" i wiele innych super produkcji.
"Wczuj się w smutek usychającej gałązki, gasnącej gwiazdy i konającego zwierzęcia,
lecz przede wszystkim odczuj ból i smutek człowieka"
A ja oglądałam ostatnio zakochany bez pamięci i dla mnie takie nudy że wyłączyłam go jakoś po połowie...
A spiderman...!?Zafascynowana byłam jedynka, dwójka kompletna klapa jak dla mnie...flaki z olejem!
Z zaciekawieniem pożerałam ostatnio film "Efekt motyla". "Man on fire"
Sympatyczny na niedzielne popołudnie, dla zabicia czasu "shrek 2"choc jedynka bardziej przypadla mi do gustu i "Garfield"
A spiderman...!?Zafascynowana byłam jedynka, dwójka kompletna klapa jak dla mnie...flaki z olejem!
Z zaciekawieniem pożerałam ostatnio film "Efekt motyla". "Man on fire"
Sympatyczny na niedzielne popołudnie, dla zabicia czasu "shrek 2"choc jedynka bardziej przypadla mi do gustu i "Garfield"
KoChAc I ByC KoChAnYm To NaJwIęKsZe SzCzĘśCiE Na ZiEmI...
)
Z zaciekawieniem pożerałam ostatnio film "Efekt motyla".
Bardzo fajny film. Jeden z lepszych w ostatnim czasie.
do tego należy dodać jeszcze Fahrenheita 9.11....
No tutaj się nie zgodze. Moore dobrze zrobił "Fahrenheita 9.11" ale jak dla mnie zbyt propagandowy i po części kłamliwy obraz. Chociaż wpłynął na to, że nie mogłabym już głosować na Busha (no nawet gdybym miała taką możliwość).
"Wczuj się w smutek usychającej gałązki, gasnącej gwiazdy i konającego zwierzęcia,
ambitne?
na pewno "porozmawiaj z nią" Pedro Almodovara - skłonił mnie do ważnych przemyśleń...
poza tym "edi" - pokazuje, że każdy ma na świecie swoje miejsce i nawet będąc ubogim można być bardzo bogatym
"znaki" - niby o ufo, a jednak zupełnie o czymś innym... Tyczy się kwestii wiary - w Boga, w cuda, w niewytłumaczalne zjawiska. Polecam!
ale moim ulubionym dziełem kinowym i tak zawsze było "przeminęło z wiatrem"
widowiskowe...
nie będę oryginalna: LOTR, Terminator III, Matrix, również Gothica była niezła, choć nie wiem czy dobrze pasuje do tej grupy;
tak w ogóle to nie przepadam za tego typu filmami, zdecydowanie wolę te pierwsze
na pewno "porozmawiaj z nią" Pedro Almodovara - skłonił mnie do ważnych przemyśleń...
poza tym "edi" - pokazuje, że każdy ma na świecie swoje miejsce i nawet będąc ubogim można być bardzo bogatym
"znaki" - niby o ufo, a jednak zupełnie o czymś innym... Tyczy się kwestii wiary - w Boga, w cuda, w niewytłumaczalne zjawiska. Polecam!
ale moim ulubionym dziełem kinowym i tak zawsze było "przeminęło z wiatrem"
widowiskowe...
nie będę oryginalna: LOTR, Terminator III, Matrix, również Gothica była niezła, choć nie wiem czy dobrze pasuje do tej grupy;
tak w ogóle to nie przepadam za tego typu filmami, zdecydowanie wolę te pierwsze
"Jeśli traktujesz życie ze śmiertelną powagą, nie licz na wzajemność" [A. Mleczko]
- ___ToMeK___
- Uzależniony
wczesniej ktos wspomnial o Requiem Dla Snu.
To byl najbardziej koszacy, szokujacy film, jaki do tej pory mialem okazje ogladac. Opowiesc o ludziach i narkotykach. Opowiesc z tragicznym i szokujacym koncem.
Polecam kazdemu!
Na szczegolna uwage zasluguja takze ujecia i przede wszystkim muzyka. Na dlugo pozostaje w pamieci.
Z innych filmow lubie Szeregowiec Ryan, Braveheart, Helikopter w Ogniu, Szosty Zmysl, Gladiator. Z komedii uwielbiam Misia i Chlopaki Nie Placza
.
p.s. Jakos lubie filmy bez happy end'u
To byl najbardziej koszacy, szokujacy film, jaki do tej pory mialem okazje ogladac. Opowiesc o ludziach i narkotykach. Opowiesc z tragicznym i szokujacym koncem.
Polecam kazdemu!
Na szczegolna uwage zasluguja takze ujecia i przede wszystkim muzyka. Na dlugo pozostaje w pamieci.
Z innych filmow lubie Szeregowiec Ryan, Braveheart, Helikopter w Ogniu, Szosty Zmysl, Gladiator. Z komedii uwielbiam Misia i Chlopaki Nie Placza
p.s. Jakos lubie filmy bez happy end'u
0101010001101111011011010110010101101011001000000100011101100101011100100110101101100101
-.-. .. . -.- .- .-- --- ... -.-. / .--. .. . .-. .-- ... --.. -.-- -- / -.- .-. --- -.- .. . -- / -.. --- / .--. .. . -.- .-.. .- / ---... .--.
-.-. .. . -.- .- .-- --- ... -.-. / .--. .. . .-. .-- ... --.. -.-- -- / -.- .-. --- -.- .. . -- / -.. --- / .--. .. . -.- .-.. .- / ---... .--.
-
- Początkujący
Dziś w nocy byłem na maratonie filmowym (Kill Bill, Kill BIll 2, Oldboy)
wszystkie te filmy oglądałem pierwszy raz i wszystkie były zajebiste.
Sczególnie Oldboy normalnie rewelacja, chociaż produkcji koreańskiej, pretenduje do moich najlepszych filmów oglądanych w całymw życiu
wszystkie te filmy oglądałem pierwszy raz i wszystkie były zajebiste.
Sczególnie Oldboy normalnie rewelacja, chociaż produkcji koreańskiej, pretenduje do moich najlepszych filmów oglądanych w całymw życiu
When you dream there are no rules. People can fly, anything can happen. (...)
You may think you can fly, but you'd better not try. People can fly

You may think you can fly, but you'd better not try. People can fly

"Kill Bill 1" bardzo mi się podobał natomiast 2 już mniej. Troche przekombinowane. Miał być bardzo krwawy film ale taki nie był. A "Oldboy" też właśnie słyszałam, że bardzo fajny. Może się na niego wybiore.
Ble-e najgorsze co moze tylko byc w dziejach kina
jak widać co osoba to odmienne zdanie
może dlatego mi się tak spodobał bo jestem wielkim fanem twórczości Tolkiena, Władce pierscieni czytałem z 5 razy
ostatnio się z kumplem zjaraliśmy (on też lubi Tolkiena) i włączyliśmy Władcę, normalnie bajka, powiedziałem sobie że kiedyś obejrzę wszystkie trzy części zjarany
pozdrawiam
Cuda się zdarzają. Co potwierdzi każdy programista 
pozdrawiam
pozdrawiam
Odgrzebuję, bo nie chcę zakładać nowego wątku
"Aviator" - wczoraj miałam przyjemność obejrzeć... Film niezły, ale nie polecam go ludziom zestresowanym i znerwicowanym, bo raczej się przy nim nie zrelaksują (wiem to po sobie...). Porusza się tam problem człowieka, który osiąga sukces, potem dziwaczeje i upada na dno, by następnie się od niego odbić. Niektóre sceny budzą emocje, widz cały czas czeka "czy mu się uda czy nie uda". Momentami troszkę nużyło, ale ogólnie wart polecenia.
Poza tym lubię samoloty;) a tego akurat jest dużo...
"Aviator" - wczoraj miałam przyjemność obejrzeć... Film niezły, ale nie polecam go ludziom zestresowanym i znerwicowanym, bo raczej się przy nim nie zrelaksują (wiem to po sobie...). Porusza się tam problem człowieka, który osiąga sukces, potem dziwaczeje i upada na dno, by następnie się od niego odbić. Niektóre sceny budzą emocje, widz cały czas czeka "czy mu się uda czy nie uda". Momentami troszkę nużyło, ale ogólnie wart polecenia.
Poza tym lubię samoloty;) a tego akurat jest dużo...
"Jeśli traktujesz życie ze śmiertelną powagą, nie licz na wzajemność" [A. Mleczko]
Wróć do „Wszystkie inne tematy”