Daisy pisze:No wynik wyszedl 2.
KAZDY wynik powyzej 1, ktory utrzymuje sie dwa tygodnie po infekcji lub po porodzie powinien byc zbadany ponownie. Radze ponowna cytologie, jak wyjdzie znow powyzej 1 to powiedz, ze chcesz biopsie i kolposkopje, niewazne co powie lekarz. Jak nie bedzie chcial skierowac- zmien lekarza.
unlucky_sink pisze:A mi powiedział-"ma pani nadżerkę-proszę przyjść do kontroli za 2miesiące"-nie przepisał mi niczego
<boje_sie> Boshhh, przeciez to sie od razu leczy

spooky27 pisze:Poza notorycznymi zapaleniami, które aktualnie nie dokuczajš
Do czasu. Zaraz wyjdzie, ze wszystkich strasze itp ale czlowieku, a raczej kobieto, chcesz to kiedys bezplodnoscia przyplacic? Najwiecej ludzi na raka umiera z zaniedbania. To powinno dac do myslenia.
Miltonia pisze:Cytologia w stopniu II nie jest prawidlowa. Oznacza stan zapalny i zawsze powinien on byc leczony! W przypadku niewielkiej nadzerki mozna zastosowac najpierw srodki przeciwzapalne i po przeleczeniu ponownie wykonac cytologie. Jesli stan zapalny jest wiekszy konieczne jest usuniecie nadzerki przez wymrazanie lub dzialanie lasera. Wielkosc nadzerki powinien okreslic lekarz przy pierwszym badaniu
Radze Ci isc do innego lekarza.
Swiete slowa. Wydrukowac i powiesic nad lozkiem.
Maverick pisze:Tylko ze jezeli nadzerka nei daje zadnych objawow to po co ja leczyc...?
BO SIE ZMIENIA W RAKA!!!

Nadzerka to dysplazja (zmiana ksztaltu, rozmiaru i organizacji doroslych komorek). Poza tym rak szyjki macicy (na ktorej tworzy sie nadzerka) jest jedynym rakiem, ktoremu udowodniono POCHODZENIE BAKTERYJNE. Po jakims czasie nieleczenia, zaczynaja tworzyc sie nowe komorki patologiczne, czyli nowotwor, czyli rak. Myslisz, ze czemu tyle kobiet na swiecie umiera na raka szyjki macicy, macicy i piersi? Przez zaniedbanie. A Ty namawiasz ja do zaniedbania? Wstydz sie.
mika pisze:Lekasz proponowal mi wypalanke
Nigdy. Tylko krioterapia.
mika pisze:jak sie dopytywalam o chemiczne to powiedzial ze u mnie nie podzialaja
Chemioterapia nie jest na nadzerki. Ani nawet na raka szyjki macicy. Zreszta co Ty, durna? Chcesz zrobic nieodwracalne zmiany w organizmie, jak mozesz to zwykla krioterapia (zamrazaniem) bezbolesnym do tego zwalczyc?
mika pisze:powiedzial ze mozna nadzerki nieleczyc ale to moze doprowadzic do raka ( nastraszyl mnie)
Wybacz ale powiedzial prawde.
mika pisze:obraz cytologiczny jest nieprawidlowy
I tego trzeba dopilnowac. Leczyc.
Rebeca2006 pisze:Czy nadzerki moga byc u kobiet ktore niewpolzyly jeszcze
Owszem, zdarzaja sie nawet u piecioletnich dziewczynek.
Rebeca2006 pisze:Zawsze Lekarka mowila ze to ejst od toalet publicznych
1)Nie siada sie na deske, wysciela sie papierem albo sie kuca nad kiblem
2)Co Ty sie podcierasz od tylka do przodu czy jak?