słowo misku ...

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

zenon
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: zenon » 05 lip 2006, 14:59

niech sobie będą "misie-pysie", "serduszka", "słoneczka", czy inne "kalarepki"

Brzydzi mnie bardziej grzebanie w czyjejś skrzynce, telefonie, portfelu, torebce... <belt>
Awatar użytkownika
Kermit
Weteran
Weteran
Postautor: Kermit » 05 lip 2006, 15:55

zenon pisze:Brzydzi mnie bardziej grzebanie w czyjejś skrzynce, telefonie, portfelu, torebce...

mnie tez, czasami swoijej grzebie ale za przyzwoleniem :)

heheeheh nei tylko tam jej grzebie ;) ale zawsze za przyzwoleniem ;]
So understand;
Don't waste your time always searching for those wasted years,
Face up...make your stand,
And realise you're living in the golden years.
Awatar użytkownika
ptaszek
Weteran
Weteran
Postautor: ptaszek » 05 lip 2006, 16:02

Olivia pisze:Ja w ogóle rzadko używam tego typu zdrobnień, a "miśku" działa na mnie, jak płachta na byka.

Też nie przepadam, naokoło słychać "ja i mój misiek".... Poza tym przyjaciółka tak do mnie mówi :/
Poza tym.... czasem takie określenia mają zabarwienie ironiczne. Najgorsze są niedomówienia i domysły.
"Jeśli traktujesz życie ze śmiertelną powagą, nie licz na wzajemność" [A. Mleczko]
Awatar użytkownika
Mona
Weteran
Weteran
Postautor: Mona » 05 lip 2006, 16:16

zenon pisze:Brzydzi mnie bardziej grzebanie w czyjejś skrzynce, telefonie, portfelu, torebce...

Właśnie! Oto w tym temacie chodzi - nie o głupie słowo "miśku", ale o to, że stała się rzecz gorsza - ktoś wlazł z buciorami na teren prywatny :/
"Cause we all have wings, but some of us don’t know why"

Joe Cocker
Awatar użytkownika
ptaszek
Weteran
Weteran
Postautor: ptaszek » 05 lip 2006, 19:38

hm... ale on wszedł na jej konto w celu przetrzepania jej wiadomości, czy żeby wysłać z niego smsa? bo to trochę zmienia postać rzeczy :) jeśli to pierwsze to "prywatność rzecz święta".
A zresztą...
"Jeśli traktujesz życie ze śmiertelną powagą, nie licz na wzajemność" [A. Mleczko]
zenon
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: zenon » 05 lip 2006, 19:46

ptaszek pisze:hm... ale on wszedł na jej konto w celu przetrzepania jej wiadomości, czy żeby wysłać z niego smsa? bo to trochę zmienia postać rzeczy :) jeśli to pierwsze to "prywatność rzecz święta".
A zresztą...

WOLNOŚĆ jest święta

dla uproszczenia:
Udomowiona wilczyca, to... suka
kknd
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: kknd » 05 lip 2006, 19:59

Brzydzi Was ale pewnie nie jednego nie jedna na poczatku znajomosci korcilo sprawdzic co wsz/a ma w komorce ... itp

Powiedz jej ze chciales wyslac sms do kolegi (podejrzewam ze z www orange) weszles w profil sms wyslanych i chciales sprawdzic status czy juz doszlo no i zucilo ci sie na oczy "misku" i po prostu chcesz z nia ten sms wyjasnic; czy te slowo to dla niej normalne, czy do wszystkich tak gada, co to za koles. I tyle bez zbednego kluczenia i nerwow.
http://aneta.ulotka.biz/ Salon Fryzjerski Aneta W Olsztynie
Awatar użytkownika
ptaszek
Weteran
Weteran
Postautor: ptaszek » 05 lip 2006, 20:00

zenon pisze:
ptaszek pisze:hm... ale on wszedł na jej konto w celu przetrzepania jej wiadomości, czy żeby wysłać z niego smsa? bo to trochę zmienia postać rzeczy :) jeśli to pierwsze to "prywatność rzecz święta".
A zresztą...

WOLNOŚĆ jest święta

jednemu do drugiego niedaleko...
Awatar użytkownika
Raskus
Bywalec
Bywalec
Postautor: Raskus » 05 lip 2006, 20:09

Ale byłbym wqrwiony!! A tak w ogóle, nie warto zagladac do czyjes archowum, smsow itd. uwierz mi.
Pozdrawiam Wszystkich Ambitnych.
Co Ci nie zabije czyni Cie mocniejszym.
Krytyka także motywuje.
Przestrzegaj regulaminu tak, aby być wśród nas!
Awatar użytkownika
Mateo_20
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Mateo_20 » 06 lip 2006, 12:42

Ja używam takich zdrobnien zawsze gdy rozmawiam z moja dziewczyna (szegolnie misku, misiaczku), czasami mysle, ze zbyt czesto odnosze sie do mojej Niuni poprzez takie zdrobnienia, a zbyt rzadko mowie po imieniu, a przeciez ma tak piekne imie.
"Serca przepełnione miłością
nigdy daleko od siebie nie odejdą"
Sylwia Kocham Cie!!!!!!!!!!!!!

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”