samotna z wyboru

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
Mroczny Piskacz
Maniak
Maniak
Postautor: Mroczny Piskacz » 28 cze 2006, 20:35

paula19 pisze:Dlaczego odrazu leniwe, wiele razy było powiezieane na tym forum, że miłości sie nie szuka. Ona nas znajduje albo i nie....

Ciekawe jak Cię ma znaleźć gdy zamkniesz się w 4 ścianach na wszystkie zamki, to mam na myśli mówiąc o lenistwie :] Nie poznasz kogoś do życia, jeśli nie chce Ci się poznawać ludzi <diabel>
Widzę że z czasem sens słów się zmienia
Słowa nabierają nowego, innego znaczenia
Choć z pozoru dobre, przyczyną są cierpienia
<zakochany>
Obrazek
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 28 cze 2006, 20:36

paula19 pisze:że miłości sie nie szuka. Ona nas znajduje albo i nie....

swoją drogą, szukanie szukaniu nierówne :D Na siłę - oczywiście, przyniesie więcej szkody niż pożytku. Ale,będąc singlem, zamykanie się na poznawanie nowych osób coraz bardziej skreśla prawdopodobieństwo poznania kogoś interesującego. Dużo zależy od nastawienia. O ile ktoś, chociażby podświadomie , CHCE zmienić ten stan rzeczy. I ma szeroko otwarte oczy :D
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
silence
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: silence » 28 cze 2006, 20:37

Gorgon pisze:Ciekawe jak Cię ma znaleźć gdy zamkniesz się w 4 ścianach na wszystkie zamki

nie mowimy o zamknieciu sie na 4 spusty..tylko o nieszukaniu...mozna sie bwaic...i nie suzkac :>
alekz
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: alekz » 28 cze 2006, 20:38

Ja chce ale nie wierze <pijak> psia krew <pijak> polapaliscie tu panny i kawalerow i dobrze Wam mowic a w zyciu nie zawsze tak kolorowo wychodzi wszystkim.

Żebyś Ty chociaż brzydka była albo s*ka jak szczuka - to rozumiem, takie trzeba klepać po plecach, pocieszać i mówić że kiedyś się uda delikatnie zatajając prawdę <diabel>
Ale z Ciebie głupia dziewczyna nie jest, urodę też masz na wysokim poziomie i na dodatek dosyć orientalną co pozytywnie wyróżnia Cię z tłumu dzięki czemu już masz przewage nad rywalkami w wyłapywaniu kawalerów.
Tu każdy z Tobą się będzie kłócił i nikt Twojego asekuranctwa jeśli chodzi o związki nie będzie popierał bo Tobie trzeba dać kopa w nie powiem co na rozpęd a nie głaskac :)
Ostatnio zmieniony 28 cze 2006, 20:40 przez alekz, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
tarantula
Weteran
Weteran
Postautor: tarantula » 28 cze 2006, 20:38

Ja tez nie szukam na sile i uwazam tak jak mowi silence-przyjdzie w odpowiednim czasie i miejscu.Calkiem jak w romantycznym filmie dla duzych dziewczynek ;PP
"Babcia Weatherwax nigdy się nie gubiła.
Zawsze doskonale wiedziała, gdzie się znajduje,
czasem tylko nie była pewna, gdzie jest wszystko
inne."
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 28 cze 2006, 20:39

silence pisze:.mozna sie bwaic...i nie suzkac

racja :) Można.I może być zabawnie. Można tak spędzić nawet kilkanaście lat. Ale, idąc tą drogą, można również przegapić atutową kartę od losu <evilbat>

Awatar użytkownika
Mroczny Piskacz
Maniak
Maniak
Postautor: Mroczny Piskacz » 28 cze 2006, 20:40

silence pisze:nie mowimy o zamknieciu sie na 4 spusty..tylko o nieszukaniu...mozna sie bwaic...i nie suzkac :>

Koegzystując z innymi ludźmi naturalnie poszukujesz nowych kontaktów, to główny powodu organizowania imprez towarzystkich w gronie nie tylko znajomych ale i znajomych znajomych i wychodzenia z domu :] Takie wyjście to już szukanie, podświadome. Nie szukanie to bawienie się z grupą znajomych i tylko znajomych w własnym domu/gronie <diabel> Bez integracji z grupą zewnętrzną <diabel>
<zakochany>
Obrazek
silence
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: silence » 28 cze 2006, 20:41

TedBundy pisze:silence napisał/a:
.mozna sie bwaic...i nie suzkac

racja :) Można.I może być zabawnie. Można tak spędzić nawet kilkanaście lat. Ale, idąc tą drogą, można również przegapić atutową kartę od losu <evilbat>

Ech..moze sie zle rozumiemy...nie chodzi mi o izolowanie sie...jakies luzne zwiazki itp... chodzi mi raczej o nieczekanie na kogos...nie myslenie o tym... tylko dzialanie jak juz sie go pozna...pod tym rozumiem pojecie "milosc przyjdzie sama " :)

[ Dodano: 2006-06-28, 20:42 ]
Gorgon pisze:akie wyjście to już szukanie, podświadome. Nie szukanie to bawienie się z grupą znajomych i tylko znajomych w własnym domu/gronie <diabel> Bez integracji z grupą zewnętrzną <diabel>

Jasne , ze tak..ale problemy i narzekanie na samotnosc pojawiaja sie gdy szukamy swiadomie...myslimy o tym itd...
Awatar użytkownika
tarantula
Weteran
Weteran
Postautor: tarantula » 28 cze 2006, 20:43

Gorgon pisze:Bez integracji z grupą zewnętrzną

Fakt ,ze ostatnio sie nie "integruje". :| tak jakos ciezko mi wyjsc do ludzi (chociaz na jednej randce bylam ale akurat z tego nic nie bedzie bo nie przypadlismy sobie) <diabel>
"Babcia Weatherwax nigdy się nie gubiła.

Zawsze doskonale wiedziała, gdzie się znajduje,

czasem tylko nie była pewna, gdzie jest wszystko

inne."
Awatar użytkownika
paula19
Maniak
Maniak
Postautor: paula19 » 28 cze 2006, 20:44

Gorgon pisze:Ciekawe jak Cię ma znaleźć gdy zamkniesz się w 4 ścianach na wszystkie zamki, to mam na myśli mówiąc o lenistwie Nie poznasz kogoś do życia, jeśli nie chce Ci się poznawać ludzi

z tym akurat się zgadzam
... każda dziewczyna powinna nosić głowę wysoko, z tego powodu, że jest kobietą, że była dla Stwórcy doskonale skończoną poprawką do spartaczonego Adama.
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 28 cze 2006, 20:45

IMO chodzi też o to, iż długi czas będąc w luźnych relacjach - przyzwyczajasz się do tego. Do luźnego traktowania, bez minimum wysiłku z twej strony. Do takiego stylu życia. A czasami potem ciężko może być.... Odpowiedzialne budowanie czegoś między dwojgiem ludzi wymaga nakładów pracy. Jest czynnością o wiele,wiele trudniejszą niż koegzystowanie w luźnych, niezobowiązujących układach. Wyższa szkoła jazdy? - być może. Najeżona trudnościami? Jak najbardziej. Ale efekt - daje potężnego,pozytywnego kopniaka.

Awatar użytkownika
saker33
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: saker33 » 28 cze 2006, 20:45

Ehh nie ma czegos takiego jak ,,ja nie chce byc w zwiazku i byc kochana"...
Raz sie nie udalo bo to nie byl ten potem drugi trzeci piaty pietnasty i wy myslicie ze to juz koniec ze juz nie bedziecie potrafily zyc z facetem...
Potem wmawiacie sobie jakies paranoje ze ja to kochac nie potrafie,nie okazuje uczuc itd..
A po co okazywac uczucia skoro sie nie jest pewnym do konca ze to ten?
I co i teraz staniesz i nie bedziesz szukac chlopa tak? Wiesz w zyciu to nie jest jak na www.google.pl ..... trafic na odpowiedniego faceta to potrzeba czasu...

NIE ZNOSZE GŁUPIEGO,BABSKIEGO, DEBILNEGO PIEPRZENIA .... a i podejscia do niektorych spraw przez niektore dziewczyny..
"...dziewczynka, gdy stanie się kobietą, będzie wiedziała, jak poruszać się w świecie."
Awatar użytkownika
Mroczny Piskacz
Maniak
Maniak
Postautor: Mroczny Piskacz » 28 cze 2006, 20:46

silence pisze:Jasne , ze tak..ale problemy i narzekanie na samotnosc pojawiaja sie gdy szukamy swiadomie...myslimy o tym itd...

Gdy szukacie to staracie się bardziej być atrakcyjne dla ewentualnych partnerów, nie mówie tylko o fizycznej atrakcyjności :P Dlatego nie szukając tak na prawdę dajecie własnie sygnał "nie zależy mi na zwiazku".
<zakochany>
Obrazek
silence
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: silence » 28 cze 2006, 20:48

Gorgon pisze:Gdy szukacie to staracie się bardziej być atrakcyjne dla ewentualnych partnerów, nie mówie tylko o fizycznej atrakcyjności :P

e tam..ja mam zawsz eboskie oblicze <aniolek> <banan>

Nie zgadzam sie!!!Najwiecej facetow lecialo na mnie jak mialam ich wszystkich gdzies :P
lady.26

Postautor: lady.26 » 28 cze 2006, 20:50

silence, masz dopiero 20 lat a gadasz jakby już wszystko w sprawach sercowych było za już za tobą. bez sensu. Był czas ze też tak mówiłam, jak policzyłam dokładnie to teraz jeste w siudmym zwiazku, jestem szczęsliwa, ale nie wiem jak to bedzie.Takie jest życie.
Jelsi z góry sie nastawiasz ze ci sie nie uda albo ze "z tym facetem na pewno się uda", to nie mam o czym mówić.
silence
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: silence » 28 cze 2006, 20:51

lady.26 pisze:Jelsi z góry sie nastawiasz ze ci sie nie uda albo ze "z tym facetem na pewno się uda", to nie mam o czym mówić.

a kto powiedzal ze tak zakladam ??? :?
Awatar użytkownika
Mroczny Piskacz
Maniak
Maniak
Postautor: Mroczny Piskacz » 28 cze 2006, 20:51

Tu się nie rozumiemy :] Nie mówię że masz śie narzucać każdemu, ale żeby znaleźć kogoś musisz jednak wysyłać ten sygnał "szukam związku" <diabel> Bez tego dajesz tylko niemiłe wrażenie marazmu <browar>
<zakochany>
Obrazek
lady.26

Postautor: lady.26 » 28 cze 2006, 20:52

najbardziej wkurza mnie w "singlach" cynizm
Awatar użytkownika
Mroczny Piskacz
Maniak
Maniak
Postautor: Mroczny Piskacz » 28 cze 2006, 20:54

silence, jeszcze jedna sprawa :] Osoba samotna z wyboru nie wchodzi w związek który się trafi bo jak na 1szej stronie pisałyście "nie jest zdolna kochać" <diabel> Czyli to takie pitolenie i branie facetów na litość/wyzwanie <diabel>
<zakochany>
Obrazek
silence
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: silence » 28 cze 2006, 20:54

Tu się nie rozumiemy :] Nie mówię że masz śie narzucać każdemu, ale żeby znaleźć kogoś musisz jednak wysyłać ten sygnał "szukam związku" <diabel> Bez tego dajesz tylko niemiłe wrażenie marazmu <browar>

Wolna kobieta zawsze wysyla...przyjnajmniej ja....jakmi sie ktos podoba to taki sygnal dostanie..jak nie to nie :>

lady.26 pisze:najbardziej wkurza mnie w "singlach" cynizm

:]
zenon
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: zenon » 28 cze 2006, 20:54

to spróbuj tak bez amortyzacji... schiza murowana
lady.26

Postautor: lady.26 » 28 cze 2006, 20:56

silence, to łatwo wyczuć.Gorgon, ja gdziesz czytałam, ze gdy kobieta wywysła taki sygnał( szukam faceta) to niby faceci od razu sie ewakułują....więc jak to jest? Wydaje mi się , że lepiej byc optymistycznie nastawionym, otwartym na kontakty ale mówic cxałym sobą SZUKAM FACETA!!!
silence
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: silence » 28 cze 2006, 20:56

Gorgon pisze:"nie jest zdolna kochać" <diabel> Czyli to takie pitolenie i branie facetów na litość/wyzwanie <diabel>

nie..nie to ze niezdolna kochac..tylko problemy z wyrazaniem uczuc... :]
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 28 cze 2006, 20:56

ale tylko grany, udawany :D Prawdziwych cyników ze świecą szukać :D Ich bardzo cenię.

Awatar użytkownika
Mroczny Piskacz
Maniak
Maniak
Postautor: Mroczny Piskacz » 28 cze 2006, 20:56

silence pisze:Wolna kobieta zawsze wysyla...przyjnajmniej ja....jakmi sie ktos podoba to taki sygnal dostanie..jak nie to nie :>

To nie jesteś samotna z wyboru tylko "do czasu" <diabel>
<zakochany>
Obrazek
zenon
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: zenon » 28 cze 2006, 20:57

...
Ostatnio zmieniony 28 cze 2006, 21:09 przez zenon, łącznie zmieniany 1 raz.
lady.26

Postautor: lady.26 » 28 cze 2006, 20:58

zenon, być moze to taki ich zawór bezpieczeństwa, ale to jest strasznie dla singli charakterystyczne i wydaje mi się ze przez to tracą szanse.
silence
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: silence » 28 cze 2006, 20:58

Gorgon pisze:To nie jesteś samotna z wyboru tylko "do czasu" <diabel>

Matko !A gdzie ja napisalam ze jestem wolna z wyboru ????? Napisalam :

Tez to mam..ale wcale sama byc nie chce <pijak>
Ostatnio zmieniony 28 cze 2006, 20:59 przez silence, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Mroczny Piskacz
Maniak
Maniak
Postautor: Mroczny Piskacz » 28 cze 2006, 20:58

lady.26 pisze:Gorgon, ja gdziesz czytałam, ze gdy kobieta wywysła taki sygnał( szukam faceta) to niby faceci od razu sie ewakułują....więc jak to jest?

<hahaha> tak, rzeczywiście uciekamy przed zainteresowaniem kobiet ;) Kto takie bzdury pisze? <diabel>

silence pisze:nie..nie to ze niezdolna kochac..tylko problemy z wyrazaniem uczuc... :]

I dlatego nie chcesz się wiązać ale jak się ktoś w Twoim guście trafi to się nie będziesz opierać? To parodia nazwanie czegoś takiego samotnością z wyboru <diabel>
<zakochany>
Obrazek
silence
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: silence » 28 cze 2006, 20:59

Gorgon pisze:silence napisał/a:
nie..nie to ze niezdolna kochac..tylko problemy z wyrazaniem uczuc... :]

I dlatego nie chcesz się wiązać ale jak się ktoś w Twoim guście trafi to się nie będziesz opierać? To parodia nazwanie czegoś takiego samotnością z wyboru <diabel>

Czytaj wyzej..ja nigdzie nie napisalam, ze chce byc sama !!!!

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”