Gorgon pisze:Sprzęt opisany się zgadza.
lampa studyjna Cy-100 MR + parasolka rozpraszająca
lampa studyjna JH3200
tyle ze cy100MR to taka slaba lampka
a jh3200 to zarowka blyskowa - lampa studyjna to bym tego nie nazwal - nawet nie ma regulacji sily blysku - mnie to tylko do parasolki z bliska nadaje sie albo do jakis namiotow bezcieniowych
ale racja - ciezko nie majac renomy znalesc obiekt do fotografowania

ja obecnie szukam wlascicielke ladnych smuklych dloni - gratis daje tipsy i lakierowanie

reszta mnie nie obchodzi moze miec nawet wasy

(do foto reklamowego - w ogóle foto w polskiej kosmetyce lezy na calego - magazyn beauty forum to rzadziaki - w google znajde lepsze fotki niz oni daja

eng pisze:Można, ale nie w taki sposób jak kolega nam się tu zaprezentował ...
racja - styl "ej lachony mam aprat ktora sciagnie lachy?" a potem "nie nie pokaze fotek bo nie mam gotowe/ nie chce sie ujawiniac etc" - wiec jaki byl sens pisania posta tak w ogóle ?
jak kolega taki niesmialy to proponuje na sympatii maile pisac do dzieczyn - wielu tak robi i jak widac to skutkuje - np jakis koles ze slaska jedzie fotki laskom na motorze w studio + wytwornica dymu - juz ze 3 dziewuchy i censored miaja takie foty
ja w celach treningowych mecze znajmoych

po prostu bierzesz znajoma parke - niech se jakie porzadne ciuchy obleka, nieco tapety (puder chocby zeby ryje sie nie blyszczaly
dac im ze dwa zydle przed jakim tlem (byle nie kocyk czy mebloscianka)
no i eksperymetnowac - pozy swiatlo kadr - w zamian parka dostanie najlepsze fotki (bo wiele nie wyjdzie/ bedzie do kitu ze strach pokazac (zarowno bledy techniczne jak i krzywe machy modeli)
dlaczego parka ? bo latwiej przekonac parke do wspolnego portetu niz np "jozek pozycz hele - fotki jej porobie - on nie da ona sie bedzie bala co on powie etc
a tak to sie uciesza ze wspolne foto miec beda
i ja bym zaczal od portretu - akt to trudne nie tylko technicznie - ale w ogóle - wazne co chesz pokazac/przekazac obrazem - trzeba balansowwac na cienkiej linie sztuki a ponizej juz jest tylko kiczowata pseudo-erotyka
no chyba ze fotki do wampa czy innego szmatlawca cie intersuja
z racji wieku - wydaje mi sie tez (co nie musi byc prawda) ze nie jestes gotowy - aczkolwiek probowac mozesz (facet jak mlody to sie cieszy jak cycka zobaczy
najlepsze foto portretowe jakie mnie wyszlo to bylo mojej exex - prawdziwe censored w oczach

robilem na 100mm wiec nie widzialem co robi poza kadrem - a ta sie zaczynala rozbierac i takei tam

reakcja moja "no co mi cholero ujecia psujesz"

a potem okazalo sie ze spojrzenie, usmiech zalotna minka najlepsze w serii
no i tu mamy nastepna rzecz - najlpeiej miec cieeeeeeeerpliwa dziewczyne - nie chodzi o jakies tam akty - tylko w ogóle zeby zniosla cieprliwe ze stoickim spokojem jak bedziesz na niej cwiczyl cwiczyl i cwiczyl - a potem jeszcze niech bedzie wyrozumiala jak zaczniesz fotografowac inne

bo przewaznie konczy sie to