Zakładam temat bo ciekawi mnie, kiedy urodziły się w was odczucia związanie z tym, że chcecie mieć dziecko i jakie wyobrazenia macie o sobie jako Matki? Jakie macie marzenia, nadzieje, obawy oraz wyzwania z jakimi boicie się zmierzyć? <zgaszony>
Moderator: modTeam
Raczej bardzo wymagajaca i ostra. Nie rozpieszczajaca. Ale to tylko gdybyanie.
Co do obaw boje sie ze urodze za pozno, ze dziecko bedzie chore.
Symfonia pisze:Zakładam temat bo ciekawi mnie, kiedy urodziły się w was odczucia związanie z tym, że chcecie mieć dziecko i jakie wyobrazenia macie o sobie jako Matki? Jakie macie marzenia, nadzieje, obawy oraz wyzwania z jakimi boicie się zmierzyć? <zgaszony>
Joasia pisze:1) jestem za młoda
2) chcę skończyć studia
3) nie miałabym z czego go utrzymywać
moon pisze:A ile masz lat?Bo wspominasz o wieku w którym niby juz powinnas cos takiego odczuwać.
Symfonia pisze:no jak Ty możesz nie kochać takiego słodziutkiego maleństa....no tylko zobacz... .
Symfonia pisze:kiedy urodziły się w was odczucia związanie z tym, że chcecie mieć dziecko
Symfonia pisze:przyjdzie koleżanka z małym dzieckiem i wszystkie automatycznie podbiegaja do wózka i zaczynają swój mały "cyrk" przed małym,a ja stoje spokojnie z boku i czekam, aż w końcu będzie można o czymś innym pogadać jak tylko o dziecku - odciągniecie którejś od "areny" oznaczało by śmierć. w tym momencie wychodze na hmm... może nieczułą?
ptaszek pisze:ojej... a okres niemowlęctwa jest taki piękny to czas, w którym kontakt z matką jest najbliższy w pewnym sensie...
mimo czasem niedospanych nocy, bieganiny z pieluchami, obolałych piersi (gadam, jakbym była matką )
i to takie przyjemne patrzeć, jak dziecko poznaje, uczy się, zmienia z dnia na dzień...
i ta jego niewinność..... którą chciałoby się zatrzymać na zawsze......
adi pisze:Przecież dziecko to taki cud, część mnie i część mojej ukochanej, wg mnie jest to coś cudownego.
ptaszek pisze:ojej... a okres niemowlęctwa jest taki piękny to czas, w którym kontakt z matką jest najbliższy w pewnym sensie...
mimo czasem niedospanych nocy, bieganiny z pieluchami, obolałych piersi (gadam, jakbym była matką )
i to takie przyjemne patrzeć, jak dziecko poznaje, uczy się, zmienia z dnia na dzień...
i ta jego niewinność..... którą chciałoby się zatrzymać na zawsze......
ptaszek pisze:Prawda? Niby normalne, naturalne, a jednak niezwykłe. Samo to, że w ciele kobiety jest drugie życie... to jest coś niesamowitego
Mona pisze:instynkt macierzyński posiada każda normalna kobieta
Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 47 gości