pytanie - ilu do tej pory mieliscie partnerow sexualnych?

Zagadnienia związane ze sferą fizyczną (cielesną), a także z problemami dotyczącymi tematów współżycia i kontaktów cielesnych. Pozycje seksualne - wymiana doświadczeń.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 07 mar 2006, 10:35

Wstreciucha pisze:dociekajcie tez przyczyn jak ktos godzi sie na pojscie do lozka z 10 - to nie oceniaj tylko dowiedz sie dlaczego ?

To se spróbuje podociekać... a może dowiedzieć?
Dlaczego? (... pewnie odpowiedzi tyle ile ludków), ale jakieś odpowiedzi pojawiły się tu, że żałują. Czemu przestają to robić dalej? Czyżby wreszcie pojawiła się jakaś mądrość życiowa, jakiś sens życia? A jeśli tak, to dlaczego nie można tego (mądrości, sensu, czy czegoś tam...) zrozumieć od razu?
Rozumiem, że ktoś to robi dla sportu, fanu, potrzeby, ale nie za bardzo rozumiem innych powodów, np. zagubienia się, wpadnięcia w takie towarzycho, odreagowania "domowego klosza", czy inne takie.
Rozumiem, że ktoś może popełnić błąd. Ale dociekam czemu aż np. 50?
:)
KOCHAJ...i rób co chcesz!
Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 07 mar 2006, 10:35

agna 24 pisze:przy budowaniu zwiazku ma wplyw bardzo wiele czynnikow.....

nie to mialam na mysli, ale to ze trudno obiecywac sobie po pojsciu na pierwszej randce do lozka, wkroczenie w zwiazek ten szumnie nazwany. Chodzilo mi raczej o rozpatrywanie tego przypadku po prostu jako seksu bez zobowiazan - nie mowie ze sex na pierwszym spotkaniu przekresla mozliwosc bycia razem w przyszlolsci.
Te same fakty dają jednym wiele do myślenia, innym tylko do gadania.
Jagienka06
Weteran
Weteran
Postautor: Jagienka06 » 07 mar 2006, 10:50

[ja sie przespalam ze swoim na 2 randce, i to byla PRZEMYSLANA decycja. i jestesmy razem i wcale nam nie przeszkadzalo to zbudowac zwiazku....
Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 07 mar 2006, 11:15

Mysiorek pisze:Czyżby wreszcie pojawiła się jakaś mądrość życiowa, jakiś sens życia

oczywiscie ze tak, to naturalna kolej rzeczy . Ostatnio doszlam do wniosku ze sex z byle fajnym z pozoru facetem nie kreci mnie , nie z uwagi na jako takie doswiadczenia i ze wiem ze przypadkowy sex nie da mi tyle radosci co z osoba ktorej ufam , szanuje, dogaduje sie , kocham - nie koniecznie wszystkie te elementy na raz - ale dlatego , ze osiagam pewien wyzszy dla mnie lewel umyslowy i duchowy - Moj wybor oparty jest na juz nie czysto fizycznych doswiadczaniach sexu, chce wzlatywac na szczyt w nie powierzchowny sposob godzinnego pogderania i zaspokojenia zadz. Chce by zostalo cos we mnie z tej chwili kiedy to sie skonczy , kiedy obudze sie rano z jakimis emocjami - ze bylo wspaniale , ze jest mi dobrze , nawet uczuciem blogosci i spokoju - ale jakims a nie zadnym . Nie zarzekam sie jednak , iz nie zrobie tego z czystej fizycznej pobudki - bo sygnaly w momentach euforii , poszczenia , porzucenia , zlosci, smutku, zalu - bywaja mylnie przez nas odbierane i nie pytaj mnie dalaczego tak jest , ze kobieta udaje chyba kretynke ze nie zauwaza iz chodzi z facetem do lozka dla samej fizycznosci i nie zauwaza ze dany uklad niczego nie wrozy a ona to ciagnie. Ale tak jest i basta.
Roznica pomiedzy mezczyznami i kobietami jest nastepujaca w tym aspekcie : My chcemy rownorzednosci - budujemy uczucie i swiat rozkoszy sexualnej aczkolwiek czesto sex jest urozmaiceniem uczucia, dla WAS uczucie jest urozmaiceniem sexu - co WAM w zupelnosci nie umniejsza bo z gruntu nie przekresla waszej checi do tworzenia wspanialej milosci. Nie chce by zarzucono mi zaraz bezdusznosc, okreslajac WAS jako ujadajace psy za sukami, ale chce zwrocic uwage na pewien mechanizm, z calym szacunkiem dla Wasyzch uczuc i wrazliwosci.
toya

Postautor: toya » 07 mar 2006, 11:26

2 partnerów
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 07 mar 2006, 11:31

Wstreciucha pisze:Dopasowani to dobre slowo ! razi mnie za to stwierdzenie majacych w zyciu jednego partnera "jest mi z nia najlapiej" - yyyyyyyy na zasadzie wyimaginowanego kontrastu czy jak ?

to niech Cie razi ;) nie uzylam slowa najlepiej bo to juz stopniowanie, ale co ze pierwszy to nie moze mi z nim byc na tyle dobrze ze nie chce na sile z innym probowac?<niewiem> troche smieszne co?
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 07 mar 2006, 11:33

Wstreciucha pisze:osiagam pewien wyzszy dla mnie lewel umyslowy i duchowy

No mnie właśnie chodzi o ten level. I delikatnie się przyczepiając do (dość fajnego) postu stwierdzam, że spora cęść ludzi ma ten level wyższy od razu. Nie chcą się rozmieniać, chcą od razu sexu z uczuciem (upraszczając).
Tak wiele się nie różnimy, MY i WY.
Różnimy się z osobna (jako ludzie) metodami dojścia na ten wyższy level.
:)
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 07 mar 2006, 11:38

Mysiorek pisze:ale jakieś odpowiedzi pojawiły się tu, że żałują.

ja nie załuje.

Mysiorek pisze:Czemu przestają to robić dalej? Czyżby wreszcie pojawiła się jakaś mądrość życiowa, jakiś sens życia? A jeśli tak, to dlaczego nie można tego (mądrości, sensu, czy czegoś tam...) zrozumieć od razu?

se3ns zycia miałam od zawsze, madrosci zyciowej przybywa z wiekiem i doswiadczeniem. Teraz jestem z kims kogo kocham, teraz potrzebuje stałosci i poczucia bezpieczenstwa. chce faceta na całe zycie.
Mysiorek pisze:Rozumiem, że ktoś może popełnić błąd. Ale dociekam czemu aż np. 50?

u mnie błędem był jeden zwiazek, zwiazek Z MIŁOSCI. byłam z facetem dosc stanowczym, niestety kilka razy oberwałam od niego. Odejśc było trudno, bo samo odejscie nie znaczy konca. Nie popełniłam błędu idc z kims do łózka. Robiac to byłam swiadoma tego.
Awatar użytkownika
Nibeneth
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Nibeneth » 07 mar 2006, 11:48

no no, to poczytalam sobie i chyba jestem bee dziewusia <zalamka>
to, co napisalam to byl suchy wynik, gdybym miala napisac, dlaczego tak jest i co jest teraz, to musialby byc inny temat. nie uwazam, bo ktokolwiek mial prawo osadzac moje zycie na podstawie wyrazenia, ze pobilam Fischa, ktory "zaliczyl" 37 bab. w ogole uwazam, ze ocenienie, kogokolwiek, na podstwie wypowiedzi na forum jest.. dziwne. nie wiem, na ile wszyscy sa tu szczerzy, ale na internet zawsze trzeba brac poprawke :) w kazdym razie, ilosc partnerow seksualnych ma ogromne znaczenie dla przyszlego stalego zwiazku, ja juz go raczej nie zbuduje i pretensje mam tylko do siebie. nie popieram glupich wywodow azstz, ale nie zalecam takich "rewelacji" nikomu. jak napisal Mysior, bledy mozna popelniac, ale po co az tyle ?? oto to, najwiekszym bledem jest nie wyciaganie wnioskow z wlasnego postepowania, ale to juz inna bajka..
..czasami wolę być zupełnie sam,
niezdarnie tańczyć na granicy zła
i nawet stoczyć się na samo dno,
czasami wolę to,
niż czułość waszych obcych rąk..
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 07 mar 2006, 11:57

Mysiorek pisze:I delikatnie się przyczepiając do (dość fajnego) postu stwierdzam, że spora cęść ludzi ma ten level wyższy od razu

Zgadzam sie i plec nie ma tu zadnego znaczenia.

Wstreciucha pisze:Roznica pomiedzy mezczyznami i kobietami jest nastepujaca w tym aspekcie : My chcemy rownorzednosci - budujemy uczucie i swiat rozkoszy sexualnej aczkolwiek czesto sex jest urozmaiceniem uczucia, dla WAS uczucie jest urozmaiceniem sexu - co WAM w zupelnosci nie umniejsza bo z gruntu nie przekresla waszej checi do tworzenia wspanialej milosci. Nie chce by zarzucono mi zaraz bezdusznosc, okreslajac WAS jako ujadajace psy za sukami, ale chce zwrocic uwage na pewien mechanizm, z calym szacunkiem dla Wasyzch uczuc i wrazliwosci.

z tym w ogole sie nie zgadzam. jakkolwiek na pewno sa roznice miedzy tym jak kobieta podchodzi do zwiazku, milosci i seksu a jak facet, ale na pewno nie takie ;) co nie ma kobiet dla ktorych uczucie jest urozmaiceniem seksu? jasne ze sa. a to takie generalizowanie o wszystkim i o niczym jak dla mnie.
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 07 mar 2006, 12:03

Nibeneth pisze:dla przyszlego stalego zwiazku, ja juz go raczej nie zbuduje

A to niby dlaczego? :|
Przecież zebrałąś doświadczenie? Czyżby było ono aż takie niefajne? Czyżbyś się rozmieniła na drobne? E tam...
Przecież doszłaś już do jakichś tam wniosków po błędach...
Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 07 mar 2006, 12:12

Mia pisze:to niech Cie razi

przeciez mowie ze nie to mnie razi, a raczej przeczytaj co w cytacie, zle zrozumialas :*
Mia pisze:troche smieszne co?

wcale

Mia pisze:co nie ma kobiet dla ktorych uczucie jest urozmaiceniem seksu?

pisze o pewnych mechanizmach , denerwuje mnie jak za kazdym razem kiedy cos zaznaczam to jest to inaczej rozumiane, wlasnie tak jak nie powinno mimo ze uzywam do wyostrzenia sensu konkretnych slow <zalamka>
Ostatnio zmieniony 07 mar 2006, 12:16 przez Wstreciucha, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Nibeneth
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Nibeneth » 07 mar 2006, 12:16

Mysiorek pisze:A to niby dlaczego?
Przecież zebrałąś doświadczenie? Czyżby było ono aż takie niefajne? Czyżbyś się rozmieniła na drobne? E tam...
Przecież doszłaś już do jakichś tam wniosków po błędach...

właśnie, rozmieniłam się na drobne, na zbyt drobne. doświadczenie ?? Mysior, wolałabym być zielona ;) Tak myślę na czas obecny, ale przecież nie wiem, co będzie za niedługo, może okaże się, że umiem sie jeszcze zebrać do kupy :)
..czasami wolę być zupełnie sam,

niezdarnie tańczyć na granicy zła

i nawet stoczyć się na samo dno,

czasami wolę to,

niż czułość waszych obcych rąk..
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 07 mar 2006, 12:20

Wstreciucha pisze:przeciez mowie ze nie to mnie razi, a raczej przeczytaj co w cytacie, zle zrozumialas buziak

ale to do drugiej czesci bylo :> nie do dopasowania, to chyba dobrze zrozumialam?
Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 07 mar 2006, 12:22

Mia pisze:ale to do drugiej czesci bylo nie do dopasowania, to chyba dobrze zrozumialam?

ale przypisalas to cytujac cos innego , nieistotne
Awatar użytkownika
fish
Weteran
Weteran
Postautor: fish » 07 mar 2006, 12:44

Aleście się rozpisali, taki temat wieczorem odpuściłem :(

BTW azsts - Ja mam dość spore grono znajomych, może niektórzy pomyślą, że jestem k.u.r.w.i.a.r.z.e.m, choć pewności nie mam a zresztą co mi tam. Byłem free to mi wolno. Do 29 roku zycia miałem jedną Partnerkę.
Nazywając mnie tak, nazywasz tym samym tamte dziewczyny czy kobiety. Od paru lub wręcz większości mogłabyś dostać po buzi.

Widzę, że Mysior zadziałał a sam to chciałem zrobić :(
"Ludzie twierdzą, że Ziemia jest okrągła. Ale jak nie chcesz, wcale nie musisz im wierzyć." - Forrest Gump
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 07 mar 2006, 12:48

Nibeneth pisze:może okaże się, że umiem sie jeszcze zebrać do kupy

Tego jestem pewny. Trochę pobycia ze sobą, odseparowania się od dot. życia, później zachowań, myśli i może być tylko lepiej. Gorzej już było :)

Fishu, nigdy nie jest za późno, se wróci jeszcze <diabel>
Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 07 mar 2006, 13:06

fish pisze:Byłem free to mi wolno

jak byles busy , tez Ci wolno :> sam ustalasz zasady wg jakich zyjesz
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 07 mar 2006, 13:41

Wstreciucha pisze:jak byles busy , tez Ci wolno sam ustalasz zasady wg jakich zyjesz

ekhm.......powiedzmy.... :D zasady zasadami, ostracyzm otoczenia też trzeba czasem brać pod uwagę, jako możliwą konsekwencję naszych decyzji :) Nie żyjemy na Pustkowiu, tylko w społeczeństwie :)
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
fish
Weteran
Weteran
Postautor: fish » 07 mar 2006, 13:45

Teoretycznie mi wolno z tym, że jak jestem z kimś w związku to inne się nie liczą (pomijając jeden przypadek).
"Ludzie twierdzą, że Ziemia jest okrągła. Ale jak nie chcesz, wcale nie musisz im wierzyć." - Forrest Gump
Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 07 mar 2006, 13:48

Nie żyjemy na Pustkowiu, tylko w społeczeństwie

nie dyskutujemy tu o normach ;) to dyskusja na inny temat . W temacie norm sie wypowiedzialam wielokrotnie. A Ty doskonale wiesz ze jesli idzie o dziedziny w ktorych wypowiadasz sie najczesciej to "w naszym wieku moralnosc zastapiono personalnymi ukladami", a co do sypiania z wieloma patnerami to co? mam prowadzic sie dobrze w rozumieniu spolecznym i doprowadzic do rownowagi moralnej by zapanowal spokoj publiczny ? Tadziu, Tadziu .

[ Dodano: 2006-03-07, 13:51 ]
fish pisze:Teoretycznie mi wolno

ja po prostu mialam na mysli, ze to Twoja osobista sprawa z iloma i kiedy sypiasz , insza inszosc to - to jakim czlowiekiem jestes i czy ktos na tym cierpi. Niech kazdy tu zadba o swoje morale <przytul>
Awatar użytkownika
Augusto
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Augusto » 07 mar 2006, 14:45

Wstreciucha pisze:Roznica pomiedzy mezczyznami i kobietami jest nastepujaca w tym aspekcie : My chcemy rownorzednosci - budujemy uczucie i swiat rozkoszy sexualnej aczkolwiek czesto sex jest urozmaiceniem uczucia, dla WAS uczucie jest urozmaiceniem sexu - co WAM w zupelnosci nie umniejsza bo z gruntu nie przekresla waszej checi do tworzenia wspanialej milosci. Nie chce by zarzucono mi zaraz bezdusznosc, okreslajac WAS jako ujadajace psy za sukami, ale chce zwrocic uwage na pewien mechanizm, z calym szacunkiem dla Wasyzch uczuc i wrazliwosci.

Gdybyśmy mieli popęd seksualny jaki wy macie a wy taki jaki my mamy to by to wszystko wyglądało odwrotnie.
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 07 mar 2006, 14:48

fish pisze:Widzę, że Mysior zadziałał a sam to chciałem zrobić :(

jeszcze nic straconego <hahaha>
jako możliwą konsekwencję naszych decyzji :) Nie żyjemy na Pustkowiu, tylko w społeczeństwie :)

wiem, ze nie zyjemny na pustkowiu. Tylko, że ja wieloma ludzmi sie nie przejmowałam. skoro ktos ma mnie oceniac przez pryzmat łózka to nie zasługuje bym poswiecała mu choc cień uwagi. nie znaczy to, że moi znajomi nie maja paraw miec na ten temat zdania, maja prawo takowe. ale to ocena małego wycinka mojego postepowania, a nie mnie całosciowo
Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 07 mar 2006, 15:03

Dzindzer pisze:ale to ocena małego wycinka mojego postepowania, a nie mnie całosciowo

ale tylko TY o tym wiesz ;) Oni i tak ocenia Cie jak chca, i przewaznie tak to wyglada, ze ocenia sie czlowieka z jego "zlej" strony, tak ludziom jest wygodnie, nie trzeba sie wysilic by poznac . Mozna od razu sprowadzic do kategorii "nie tego poziomu".

Taki krotki off top - prosze nie kasowac ;)
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 07 mar 2006, 15:07

Wstreciucha pisze:Oni i tak ocenia Cie jak chca,

wiem o tym
wsród moich bliskich znajomych nie ma osób które mnie jako osobe potepiaja. znam osoby które z różnych powodów gardza mna, ja nimi. tylko, że ci ludzie nie maja dla mnie znaczenia. nie mam ambicji byc ulubienica tłumów, kochana przez wszystkich.

Wstreciucha pisze:Taki krotki off top - prosze nie kasowac ;)

pro9sbe ta ponawiam, bo to wazny i cos wnoszacy ot
Awatar użytkownika
Olivia
Weteran
Weteran
Postautor: Olivia » 07 mar 2006, 15:30

Chciałam nadmienić, że każda zmiana partnera seksualnego zwiększa ryzyko zachorowania na raka szyjki macicy.
"Miarkuj złość.
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
Awatar użytkownika
Lawrence
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Lawrence » 07 mar 2006, 15:39

Olivia pisze:Chciałam nadmienić, że każda zmiana partnera seksualnego zwiększa ryzyko zachorowania na raka szyjki macicy.

A to dlaczego?? Kazdy facet ma inny sklad chemiczny sluzu?? Spermy??
Bo z tylu różnych dróg przez życie, każdy ma prawo wybrać źle...
cubasa
Weteran
Weteran
Postautor: cubasa » 07 mar 2006, 15:43

Lawrence pisze:A to dlaczego?? Kazdy facet ma inny sklad chemiczny sluzu?? Spermy??

Przyczyną raka szyjki macicy są wirusy brodawczaka ludzkiego (HPV – Human Papillomavirus). Ponad połowa dorosłych osób na świecie ulega zakażeniu HPV w ciągu swojego życia. Rok po inicjacji seksualnej zarażona jest nim co czwarta dziewczyna! Najczęściej zapadają na niego mieszkanki dużych miast, szczególnie te wcześnie rozpoczynające życie seksualne. Każda zmiana partnera zwiększa ryzyko zachorowania aż 10-krotnie.
Polecam serwis dla zaginionych i znalezionych zwierzaków http://zaginiony-znaleziony.pl/
Awatar użytkownika
Lawrence
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Lawrence » 07 mar 2006, 15:49

Brzmi nieciekawie...ale przeciez nie bedziemy tkwic w abstynencji seksualnej nie??
Bo z tylu różnych dróg przez życie, każdy ma prawo wybrać źle...
Awatar użytkownika
Olivia
Weteran
Weteran
Postautor: Olivia » 07 mar 2006, 15:50

Lawrence pisze:ale przeciez nie bedziemy tkwic w abstynencji seksualnej nie??

To nie znaczy, żeby zmieniać partnerów za każdym zakrętem.

Dlatego należy nie tkwić w abstynencji z jednym facetem... ;)
"Miarkuj złość.

Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się

Bo on za chwilę może trzasnąć"

Wróć do „Seks, kontakt fizyczny”