Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
Olivia pisze:Phi, jedziesz w maju a już się żegnasz? Weź mnie nie osłabiaj...
TedBundy pisze: W ciemno czy zaklepałeś sobie robotę już w kraju?
Blazej30 pisze:Bo chcę nauczyć się angielskiego do poziomu ITELS
maroon pisze:Sorry, ale nie ma czegoś takiego ja poziom IELTS
mam trochę inne doswiadcznia. Kumpel wyjechał do Londynu nie znając angielskiego ni w ząb. całe życie uczył się niemieckiego więc angielskiego nawet nie liznął. A po 6 miesięcznym pobycie miał świetny akcent. No i dał sobie sam rade więc wyciagam z tego wniosek że coś to jednak daje. A mi chodzi o ta swobodę mówienia. O ile rozumiem angielski o tyle z wyrażaniem się jest gorzej. jeszcze kilka lat szkoły angielskiego może by pomogło, ale straciłem cierpliwość...maroon pisze: Z moich obserwacji wynika, że taki wyjazd nie powoduje podniesienia poziomu żadnych umiejętności językowych poza nabyciem pewnej swobody mówienia.
TedBundy pisze:sam się wybierasz, czy do znajomych itd?
TedBundy pisze: I nie ufaj żadnemu obcemu Polakowi za granicą nie daj się wydymać, bo dużo skur.wieli, można się naciąć..a mieć na Wyspach nad sobą kierownika Polaka, to lepiej się powiesić
coś a la "niemoralna propozycja"Olivia pisze:A potem podziel ze mną
Olivia pisze:Powodzenia.
Blazej30 pisze:agencji noara property
Olivia pisze:No za kogo Ty mnie masz?
fakt. ostatnio widziałem oferte dla murarz z FCE <boje_sie> a nora property to agencja "mieszkaniowa". Odezwała się agencja z UK ale musiałbym wyjechać w ciągu tygodnia, więc zrezygnowałem. Ale przynajmniej wiem że ktos zainteresował się moim CV i nie jestem zupełnie bez szans.TedBundy pisze:...aktualnie agencje pośrednictwa nie są już takim eldorado
i od tego zamierzam zacząć.unick pisze:na poczatek --powodzenia na zmywaku,
unick pisze: jesli polki nie doceniaja twojej urody to zapewne docenia ja panowie jesli wejdzisz do nie tego baru co trzeba
unick pisze:Mam zgola inne doswiadczenia z Polakami za granica niz przedmowcy tzn wydymaja cie o ile odwrocisz sie do nich plecami,aha polecam zasade obejmowania czule w ramionach potencjalnych dymajacych bo bede miec zajete rece i nie wbija ci noza w plecy--jakie to proste.
mam o tyle dobrze że mam jeszcze to forumunick pisze:z kim pogadasz jak chwyci cie handra, z hindusami?
Dynaxx pisze:jezeli chodzi o rodakow na obczyznie, to kumpel mieszkajacy w usa mowi, ze od polakow nalezy sie trzymac sie jak najdalej - i to nie tylko dla tego ze wokol polakow tworzy sie specyficzna otoczka doła, zwały i pogoni za kazdym centem, ale dla tego ze potrafia sprzedac swojego z nędznego dolara.
Lepiej pracowac u zydów albo murzynow. Poza tym ogladalo sie reportaze w tv, nieprawdaż?.
Blazej30, bądź czujny. Powodzenia.
Dynaxx pisze:jezeli chodzi o rodakow na obczyznie, to kumpel mieszkajacy w usa mowi, ze od polakow nalezy sie trzymac sie jak najdalej - i to nie tylko dla tego ze wokol polakow tworzy sie specyficzna otoczka doła, zwały i pogoni za kazdym centem, ale dla tego ze potrafia sprzedac swojego z nędznego dolara.
Lepiej pracowac u zydów albo murzynow. Poza tym ogladalo sie reportaze w tv, nieprawdaż?.Blazej30, bądź czujny. Powodzenia.
ptaszek pisze:hm.... powodzenia i wytrwałości!
tanebo pisze:Błazej a na stałe tam zamierzasz wyjechac?
Blazej30 pisze:boję się iść do ang. agencji bo tam po angielsku...
mieszkanie załatwiwm chyba w noara property. Wychodzi trochę drogo (60 Ł pw) ale jak doliczyłem do tanszego mieszkania koszty hostelu wychodzi na to samo.Koko pisze:To, co zarobisz wydasz na utrzymanie się. Rudera- minimum 40/50 funtów tygodniowo. Plus jedzenie.
nie można tego przyspieszyćKoko pisze:Mnie formalności zajęły miesiąc
do ManchesteruKoko pisze:Gdzie jedziesz mi jeszcze powiedz. Jaki rejon, jakie miasto.
większość brytyjek jest podobnofoxy_lady pisze:a angielki docenia ?
Wróć do „Wszystkie inne tematy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 191 gości