Jak się przełamać

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

AlfaRomeo1939
Pasjonat
Pasjonat
Jak się przełamać

Postautor: AlfaRomeo1939 » 15 sty 2006, 01:02

Pytanie może głupie ale ja już nie wiem sam nie potrafie się przełamać jak mam pogadać z dziewczyną to nie wiem co mówić jeśli w ogóle do niej podejde strasznie jestem wsydliwy do dziewczyny jak wy sobie z tym poradziliście ??
Pierwszy temat <evilbat>
Co by się nie działo głowa do góry !
Awatar użytkownika
Bash
Weteran
Weteran
Postautor: Bash » 15 sty 2006, 01:10

Wszystko zalezy od sytucji... Na każde miejsce jest inny scenariusz. W szkole możesz zapytać o jakiegoś kumpla czy go nie widziała, poźniej sie przedstawic etc... Na pierwszy raz starczy. Mi najgorzej jest zagadac w autobusie, tłok, dużo ludzi i ogólnie hałas, więc w autobusie dajcie sobie spokój :)
Ciekawą sytuacje miałem na wycięgu narciarskim w Białce Tarzańskiej, tak ciekawie sie gadało mi z nowopoznana dziewczytną, że przejeździliśmy cały wieczór, koncząc w knajpie na gorącej czekoladzie. Full spontan :)
Kiedyś mialem, też taki problem jak Ty. Yeraz nie przeszkadza nawet mi to, że sie jąkam.
Nie w mowie wartośc człowieka, ale w tym co ma w środku...
Prawdę trzeba wyrażac prostymi słowami.
problem
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: problem » 15 sty 2006, 01:12

Jak nie masz takich problemow, jakie ja mam to po prostu podejdz i zagadaj :] A temat do rozmowy to zawsze sie jakis znajdzie :-) <pijak>. Ja kobiety musze szukac w swoim otoczeniu (przyjaciele itp...) Ty mozesz poznac nawet na dyskotece <zazdrosci> :]
Awatar użytkownika
Bash
Weteran
Weteran
Postautor: Bash » 15 sty 2006, 01:16

problem pisze:Ja kobiety musze szukac w swoim otoczeniu (przyjaciele itp...) Ty mozesz poznac nawet na dyskotece <zazdrosci>

Nie chce przeność tematu wad wymowy tutaj. Ale skoro dla wielu osób jąkanie, seplanienie nie jest przeszkodą, dlaczego ma być dla Ciebie? Twoje obawy są głęboko zakorzenione w samym Tobie. Nie możesz rezygnowac z czegoś na co masz ochote tylko dlatego ze seplenisz.
A do "swojego otoczenia" nie musiałes zagadac ? :>
problem
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: problem » 15 sty 2006, 01:24

Ale skoro dla wielu osób jąkanie, seplanienie nie jest przeszkodą, dlaczego ma być dla Ciebie?

Wiesz... jakos nie wyobrazam sobie na dzien dzisiejszy podejscie do dziewczyny (nieznajomej) i zagadanie "w swoim stylu" ;-)

Twoje obawy są głęboko zakorzenione w samym Tobie. Nie możesz rezygnowac z czegoś na co masz ochote tylko dlatego ze seplenisz.

Byc moze. Skoro Ty juz masz jakies doswiadczenie (a jakasz sie) to moze dasz jakies 'rady' dla poczatkujacego ? ;-) Nie wstydziles sie podejsc bo przeciez podejscie jest najgorsze.

A do "swojego otoczenia" nie musiałes zagadac ? :>

Musialem, ale to raczej bylo z przymusu :) (szkola itp), a duzo tez mam przyjaciol z mlodosci. Jakos nigdy nowych nie szukalem, a przynajmniej, - nie staralem sie szukac.

Co do poprzedniego zdania to tak, jest to zakorzenione we mnie i jakos nie moge sie przelamac. Trudno to opisac ale porostu nie moge. Jak juz chce nawet podejsc (:P) to od razu wyobrazam sobie ze "ta osoba" wysmieje mnie. I co wtedy?
AlfaRomeo1939
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: AlfaRomeo1939 » 15 sty 2006, 01:28

Ja się obawiam że podejde do laski a ona mnie wyszydzi :/ a wtedy będzie musiała ponieść kosekfencje
problem
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: problem » 15 sty 2006, 01:30

AlfaRomeo1939 pisze:Ja się obawiam że podejde do laski a ona mnie wyszydzi :/ a wtedy będzie musiała ponieść kosekfencje

tzn jakie? Co masz konkretnie na mysli? :> :|
Awatar użytkownika
Bash
Weteran
Weteran
Postautor: Bash » 15 sty 2006, 01:34

problem pisze:Byc moze. Skoro Ty juz masz jakies doswiadczenie (a jakasz sie) to moze dasz jakies 'rady' dla poczatkujacego ? ;-) Nie wstydziles sie podejsc bo przeciez podejscie jest najgorsze.

Ja przcież nie podchodzę, i nie mowię "czesc mała masz ochote na coś ?"
Wszytsko zalezy od sytuacji.
Zawsze jest prawdopodobienstwo, ze powie z jąkała nie gadam, czy spadaj synuś. Ale jeszcze z takim czymś się nie spotkałem, wierz mi. Olewka była, jak do każdego, ale w sopsób kulturalny. Spróbuj moze na poczatku spytac się na przystanku o godzinę, później możesz stwierdzic jak to zimno Ci jest. Niekonecznie dziwczynę, może byź to jakaś kobieta, a nawet facet, ważne by przełamaleś się i otwarłes na ludzi.

Spróbuj sobie wyobrazić, że rozmawiasz z rodzicami swojej dziewczyny, Ty się jakasz, seplenisz. Co wtedy czujesz: wstyd, rozgotyczenie, rozpacz? Ja czułem ulgę, że wiedzą jaki jesetem, jakie mam wady i zalety. Wydawało by sie , że jesests odrazu starcony. Ale tak nie jest <banan>
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 15 sty 2006, 01:35

problem pisze:od razu wyobrazam sobie ze "ta osoba" wysmieje mnie. I co wtedy?

to będziesz wiedział, że i tak nic nie straciłeś, bo nie była warta podchodzenia :-)
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
Awatar użytkownika
Bash
Weteran
Weteran
Postautor: Bash » 15 sty 2006, 01:40

lollirot pisze:problem napisał/a:
od razu wyobrazam sobie ze "ta osoba" wysmieje mnie. I co wtedy?

to będziesz wiedział, że i tak nic nie straciłeś, bo nie była warta podchodzenia :-)

A jaką widzicie różnice miedzy zagadaniem, a staniem z boku ?
Gdy cię wysmieje, zingnoruje, to tak jakbys nie spróbował. Nie wyszło.
A tak przynajmiej masz satysfakcję, że cos zrobiłes w tym kierunku.
Ja to tak interpretuje, jak narazie z niezłym skutkiem :)
AlfaRomeo1939
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: AlfaRomeo1939 » 15 sty 2006, 17:03

Ja tam mam nie miłe wsopomnienia z 1 koszem
Awatar użytkownika
Ciekawski
Maniak
Maniak
Postautor: Ciekawski » 15 sty 2006, 17:31

Wstąp do klasztoru cystersów, zamiast się brać za siebie.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
AlfaRomeo1939
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: AlfaRomeo1939 » 15 sty 2006, 17:32

Mówisz ??

[ Dodano: 2006-01-15, 22:02 ]
Musze się wźąść i już :>
Awatar użytkownika
Piernik
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Piernik » 16 sty 2006, 03:38

Też mam ten sam problem - strasznie wstydze sie dziewczyn. Z innymi ludzmi problemow nie mam, normlanie pytm o godzine itp. Myślę,że chyba przerwę moje studia prawnicze i wstąpię do Seminarium Duchownego. Nareszcie przestane myslec o dziewczynach, podrywaniu , seksie itp. Tobie Alfa też to radzę <diabel> Nadajemy sie z naszą nieśmiałością tylko do klasztoru <hahaha>

Swoją drogą to dziwne, dlaczego dziewczyny same pierwsze nie podchodzą i nie zagaduja chłopaków :? :? :?
Awatar użytkownika
Bash
Weteran
Weteran
Postautor: Bash » 16 sty 2006, 17:50

Piernik pisze:Swoją drogą to dziwne, dlaczego dziewczyny same pierwsze nie podchodzą i nie zagaduja chłopaków

Moja laska mówiła mi, że jak byla w Tunezji, jej siostra poznała jakiegos miejscowego.
On był zdziwiony, ze to chłopak musi pierwszy zagadywać. w ogóle słuchajac opowieści mieszkancy Tunezji są najmniej dziwni. :)

Ja wole klasyczne rozwiazanie. Denerwuje mnie jak laska podchodzi do mnie i nawija o byle czym, a ja ją mam w gdzies. Chodz na brak takich sytuacji nie nażekam. Nie wiem czy sie cieszyc czy nie :P
Awatar użytkownika
kot_schrodingera
Weteran
Weteran
Postautor: kot_schrodingera » 16 sty 2006, 17:57

Spokojnie <miotaczognia> Kobieta nie pies - nie pogryzie <starwars> Powiedz po prostu "cześć" i normalnie rozmawiaj <poklony>
Patrz, Kościuszko, na nas z nieba raz Polak skandował.
I popatrzył nań Kościuszko i się zwymiotował.
/Konstanty Ildefons Gałczyński/
Awatar użytkownika
Bash
Weteran
Weteran
Postautor: Bash » 16 sty 2006, 18:23

Spokojnie Kobieta nie pies - nie pogryzie <starwars> Powiedz po prostu "cześć" i normalnie rozmawiaj

Wiesz, ja wiem jak rozmawiac z laskami, ale wole gdy to ja do niech zarywam :)
AlfaRomeo1939
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: AlfaRomeo1939 » 16 sty 2006, 20:50

Piernik
No to wstępujemy do kalsztoru panny gadają pierwsze do gości ale jak ci są przystojni albo mają kase
Awatar użytkownika
smutny
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: smutny » 26 sty 2006, 01:08

AlfaRomeo1939 pisze:Piernik
No to wstępujemy do kalsztoru panny gadają pierwsze do gości ale jak ci są przystojni albo mają kase

Wiadomo, ze jak sa przystojni i maja kase to im latwiej, ale to nie wszystko uwierz mi :) powracajac do tematu ja sam uwazam sie za niesmialego chlopca, ale zawsze jak jakas dziewczyna mi sie podoba etc. robie wszystko zeby chociaz spr bo jak nie spr to niewiesz na czym stoisz i sie dreczysz, ze mozesz dostac kosza, a moze nie <hmm>
Awatar użytkownika
LOVE_DOCTOR
Zaglądający
Zaglądający
Re: Jak się przełamać

Postautor: LOVE_DOCTOR » 26 sty 2006, 21:08

AlfaRomeo1939 pisze:Pytanie może głupie ale ja już nie wiem sam nie potrafie się przełamać jak mam pogadać z dziewczyną to nie wiem co mówić jeśli w ogóle do niej podejde strasznie jestem wsydliwy do dziewczyny jak wy sobie z tym poradziliście ??
Pierwszy temat <evilbat>

Wypij wcześniej browara... <browar>
Wszystko w kobiecie pociąga mnie do jej seksualizmu...
AlfaRomeo1939
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: AlfaRomeo1939 » 26 sty 2006, 21:13

Ja tam już wiem jak się przełamie nie uda się trudno <aniolek>
Awatar użytkownika
MacioR
Bywalec
Bywalec
q

Postautor: MacioR » 26 sty 2006, 21:15

Ja ci powiem, ze jak zobaczysz ze ta laska, ktora ci sie podoba gdzies ci znika to zaraz nabierzesz odwagi :D . Ja mialem tak ze tez uwazalem ze to laski powinny podchodzic do mnie, naszczescie szybko mi przeszlo :D , wlasciwie to sam sie sobie dziwilem ze jest nagle taki odwazny(hehe)a o czym gadac??, o wszystkim!!!, malo macie tematow do rozmow?. Jak pierwsze slowo wykrztusisz to potem jakos pojdzie, nie boj zaby.
pzdr
Do góry głowa
czlowiek żyj przyszłością co było nie wróci
odetchnij z radością...
"Jestem" -HEMP GRU-
Obrazek

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”