Od ilu lat można się kochać
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
Od ilu lat można się kochać
Mam pytanie. Od ilu lat mozna uprawiać seks? Chodzi mi oto że ani ja, ani moja dziewczyna niejesteśmy pełnoletni. Ile lat musi ona skończyć żeby np. jej starzy niemogli oskarżyć mnie o pedofilię? Proszę o odpowiedź to dla mnie ważne.
Z tego co pamietam to w polsce 15 lat!.
Ogolnie to masz dziwne rozterki widze, jesli dobrze interpretuje nick to znaczy ze masz 25 lat ... i chyba niezbyt wielkie ambicje skoro chcesz sie brac za jeszcze nie do konca poukladane 15stki ... Znajdz sobie dziewczyne w twojim przedziale wiekowym. Chyba ze masz naprawde tak plytka osobowosc ze zadnej takiej niebedziesz wstanie swoja osoba zainteresowac :S.
Co do oskarzen, 15 letnia dziewczyne rodzice moga tak slicznie opieprzyc i zrobic takie ladne pranie mozgu ze jak nie o pedofilie to o gwalt bez problemu oskarza ...
Pozatym takie numery moga jej zrujnowac zycie. Czego niezauwazasz bo liczy sie dla ciebie tylko to zeby "dala dupy" a reszta jest niewazna ? :S.
Jesli blednie zinterpretowalem przepraszam. Ale po tresci posta wnioskuje ze jestes 25letni malym chlopczykiem :S. Wydoroslej a nie sie za seks z malolatami bierzesz :S
Ogolnie to masz dziwne rozterki widze, jesli dobrze interpretuje nick to znaczy ze masz 25 lat ... i chyba niezbyt wielkie ambicje skoro chcesz sie brac za jeszcze nie do konca poukladane 15stki ... Znajdz sobie dziewczyne w twojim przedziale wiekowym. Chyba ze masz naprawde tak plytka osobowosc ze zadnej takiej niebedziesz wstanie swoja osoba zainteresowac :S.
Co do oskarzen, 15 letnia dziewczyne rodzice moga tak slicznie opieprzyc i zrobic takie ladne pranie mozgu ze jak nie o pedofilie to o gwalt bez problemu oskarza ...
Pozatym takie numery moga jej zrujnowac zycie. Czego niezauwazasz bo liczy sie dla ciebie tylko to zeby "dala dupy" a reszta jest niewazna ? :S.
Jesli blednie zinterpretowalem przepraszam. Ale po tresci posta wnioskuje ze jestes 25letni malym chlopczykiem :S. Wydoroslej a nie sie za seks z malolatami bierzesz :S
niby mozna od 15 ale w Polsce juz 12-letnie dziewczyny maja dziecko wiec.... najlpiej troche poczekac i byc gotowym psychicznie i fizycznym niz bawic dziecko w wieku 12 lat! ja moze i bym chcial ale moja dziwczyna nie chodz jestesmy ponad 2 lata ale szanuje to i bede czekal az Ona bedzie gotowa <aniolek2>
- Eisenritter
- Uzależniony
KK przewiduje karę za czyny z osobą poniżej lat 15, tk więc jeżeli jest za młoda, a ty już powyżej, to uważaj. Co prawda nie znam przypadku jakichkolwiek orzeczeń w sprawach, gdy obie osoby są poniżej granicy (poprawczak i te sprawy), ale to nie znaczy, że nie mogły się zdarzyć. Ponadto, perspektywa ew. wojny z rodzicami w stylu opisywanym przez Tr3sora nie wygląda zachęcająco.
Siła charakteru i hart ducha są czynnikami decydującymi. Na sile charakteru opiera się żołnierska pewność siebie.
u mnie w mieście gościu 17 letni kręcił z 14 latką. Gdy jej matka sie o tym dowiedziała policje zawiadomiła. Gościu poszedł do aresztu na 2 miesiące za pedofilie, dziewucha wyparła się go
i tak ma wyjęte 2 miechy z życiorysu
i tak ma wyjęte 2 miechy z życiorysu
"Nawet droge o dlugosci tysiaca mil zaczyna sie od pierwszego kroku"
"Na szczyt góry prowadzi wiele dróg , ale to samo słońce widać"
"Na szczyt góry prowadzi wiele dróg , ale to samo słońce widać"
pajunk pisze:Gościu poszedł do aresztu na 2 miesiące za pedofilie
Nie za pedofilie a za seks z maloletnimi czy jakos tak. Ponizej 15ego roku zycia w kazdym razie.
A w areszcie siedzial, bo mial kiepskiego adwokata, normalnie bylby w domu. Zreszta nawet niepelnoletni byl wiec luz. A dizewczyna censored ze sie go wyparla.
W swietle polskiego prawa za czyny karalne jestes odpowiedzialny JAK PELNOLETNI juz w wieku lat 17-stu.Ja zaczelam odczuwac mysle ,iz w miare rozwinieta, radosc z seksu w wieku mniej wiecej 18.5, juz z mezem. Mam wrazenie,ze swiadomosc bezpieczenstwa z nim grala w tym najwieksza role.
Ainsi sera, groigne qui groigne.
Grumble all you like, this is how it is going to be.
Grumble all you like, this is how it is going to be.
- Sir Charles
- Weteran
Jeszcze raz to samo??!! Ludzie ile można.
Raz na zawsze:
Warunkiem koniecznym do zaistnienia odpowiedzialnosci karnej za przestepstwo potocznie nazywane "pedofilią" jest ukończenie przez jedną ze stron relacji 17 roku życia i nieukończenie przez drugą 15 roku życia.
Raz na zawsze:
Warunkiem koniecznym do zaistnienia odpowiedzialnosci karnej za przestepstwo potocznie nazywane "pedofilią" jest ukończenie przez jedną ze stron relacji 17 roku życia i nieukończenie przez drugą 15 roku życia.
soul of a woman was created below
- Sir Charles
- Weteran
nata pisze:no ale jeśli dobrze odczytuję prawo to najpierw jedna ze stron musi uznać, że to przestępstwo, żeby nazwać to pedofilią
czyli jedna ze stron musi być zmuszana do współżycia
Nie wyrazasz sie jasno. I nie rozumiem dokladnie o co Ci chodzi.
W kwestii proceduralnej - omawiany art. 200 KK nie stanowi przestepstwa sciganego na wniosek pokrzywdzonego (w odroznieniu od np 197 - gwałt), lecz przestepstwo scigane z urzędu. To znaczy, ze prokuratura wszczyna postepowanie niezaleznie od tego kto "da o tym znac".
W kwestii materialnej - "Kto doprowadza maloletniego ponizej lat 15 do..." (cyt. z pamieci). Tak wiec "zmuszanie" nie jest warunkiem koniecznym. Wystarczy "doprowadzenie". Reszta jest kwestią wykladni i orzecznictwa, ale nie chce mi sie teraz grzebac po komentarzach.
nata pisze:a historyjki z nauczycielami i uczniami dlatego są nielegalne, bo nielegalne są tak bliskie stosunki między podwładnymi a tymi co są nad nimi
To juz inna norma prawna - art. 199 KK -> nadużycie stosunku zależnosci. I to przestepstwo jest scigane na wniosek.
soul of a woman was created below
Wróć do „Wszystkie inne tematy”