Prosze zajrzyjcie, bo nie wiem co mam zrobic

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

Andre89

Prosze zajrzyjcie, bo nie wiem co mam zrobic

Postautor: Andre89 » 02 sty 2006, 15:36

A wiec chodzi o dziewczyny nazywa sie Paulina. poznałem ja na realu w sylwestra ale gadałem z nią poł roku na gg i sie gadało całkiem dobrze i na tym sylwetrze tanczylem z nia ścisklame i gdy przyszedl nowy rok dałem jej 2 buziaki. potem gdy wychodziłem zatanczylem z nia ostatni taniec przytulilem i pocałowałem ona mnie tez mocno scisnela i poszedlem.Nastepnego dnia napisalem doniej ze mi bardzo sie podboalo i ze czułem sie przyniej dobrze ale wydaje mi sie ze niepdobam sie dlaniej z wygladu nawet chciała ani razu mi w oczy spojrzec napisalem dlaniej ze wiem ze dlaniej sie niepodoam i tez napsialem czy cos czuła po tych buziakiach i ona odpowiedziala ze sama niewiem i to było nasze pierwsze spotkanie. wiem ze poznała kogos nowego bo była jeszcze na innej imprezie niechciala mi zabardzo mówic co tam było i podejrzewam ze juz niemam szans i czy warto jeszcze próbować cos robić.Jestem słabo doświadczonym zawodniekm w sprawach serocowych pomózcie prosze ps mam 16 lat
Awatar użytkownika
Miltonia
Weteran
Weteran
Postautor: Miltonia » 02 sty 2006, 15:55

Mysle, ze nie powinienes jeszcze rezygnowac. Na to zawsze jest czas.
Sprobuj umowic sie z nia na nastepne spotkanie. Powiedz jej, ze spodobala Ci sie w rzeczywistosci jeszcze bardziej, ze spedziles z nia mile chwile itd. Jesli sie zgodzi na spotkanie, to bedzie dobrze, jesli nie, to porozmawiaj z nia na gg i w ktoryms momencie sie wyjasni. Na sile nie przekonasz do siebie nikogo, ale rezygnowac tak od razu tez nie mozna.

Powodzenia!!!
"a miłość tylko jedną można wszędzie spotkać
przed grzechem i po grzechu zostaje ta sama"
Awatar użytkownika
mariusz
Weteran
Weteran
Postautor: mariusz » 02 sty 2006, 16:07

ach... Kobiety.

Kiedyś ktoś gdzies napisał, ze jak dasz jej do zrozumienia ze zawsze możesz byc jej to ona szufladkuje ciebi jako kolege bo zawsze jak będzie trzeba to bedzie cie mieć. Sprowokuj niech dziewczyna za toba zatęskni !! Daj jej jakoś do myślenia:)
Andre89

Postautor: Andre89 » 02 sty 2006, 16:13

ale mi sie daje ze dałem dlaniej do zrozumienia, ze to koniec z mojej storny, tak mi sie wydaje. ale ja niechce konczyc bo zbyt długo znam ja na gg i raz na realu. była przed chwila na gg, ale ja sie boje cos napsiac bo jestem nieśmiały
Awatar użytkownika
mariusz
Weteran
Weteran
Postautor: mariusz » 02 sty 2006, 16:19

ale mi sie daje ze dałem dlaniej do zrozumienia, ze to koniec z mojej storny, tak mi sie wydaje. ale ja niechce konczyc bo zbyt długo znam ja na gg i raz na realu. była przed chwila na gg, ale ja sie boje cos napsiac bo jestem nieśmiały

Do odważnych świat należy. Jak jestes niesmiały to najpierw zmien to w sobie. A dziewczyny same sie znajdą. Pamiętaj, żadna nie chce niesmiałego. (tzn są wyjątki ale nie nalezy zakładac ze taka ci sie trafi.)
Andre89

Postautor: Andre89 » 02 sty 2006, 16:21

Panie Mariuszu prosze o jeszcze jakos rade pomoc bo ja chce być z nią za
Awatar użytkownika
mariusz
Weteran
Weteran
Postautor: mariusz » 02 sty 2006, 16:23

Andre89 pisze:Panie Mariuszu prosze o jeszcze jakos rade pomoc bo ja chce być z nią za

Daj maila to wysle ci cos co moze ci pomoc. Albo przynajmniej zrosumiesz o co buega płci pięknej.

;)
Andre89

Postautor: Andre89 » 02 sty 2006, 16:26

miki806@wp.pl dziękówczka Panie Mariuszu

[ Dodano: 2006-01-02, 17:05 ]
Jeszcze jedno do Pana Mariusza jak ja moge sprowokowac oczywiscie w pozytywnym sensie pozdraiwam

[ Dodano: 2006-01-02, 18:20 ]
mariusz, porosze mi napisac jak ja moge sprowokować plisssssssss !!!!
Andre89

Jak ją sprowokować plisssss :(

Postautor: Andre89 » 02 sty 2006, 18:54

"Kiedyś ktoś gdzies napisał, ze jak dasz jej do zrozumienia ze zawsze możesz byc jej to ona szufladkuje ciebi jako kolege bo zawsze jak będzie trzeba to bedzie cie mieć. Sprowokuj niech dziewczyne ...."Cytat kolegi Mariusza No własnie jak ja sprowkować plisssss pomożcie

[ Dodano: 2006-01-02, 18:57 ]
Chodzi mi w tym poscie jak ja sprokowac zeby zatensknila (za mna) Dziekuje z góry za pomoc
agata
Weteran
Weteran
Postautor: agata » 02 sty 2006, 19:11

Andre89 pisze:Chodzi mi w tym poscie jak ja sprokowac zeby zatensknila (za mna) Dziekuje z góry za pomoc
wiesz chyba najlepiej nic nie robic...wtedy zateskni.....gdy ziobaczy ze umilkłes mniej sie z nia kontaktujesz nie jestes na kazde jej zawołanie....wtedy poczuje ze (lub tez nie) ze jej ciebie brak
Awatar użytkownika
frer
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: frer » 02 sty 2006, 19:16

po prostu najlepiej najpierw pokazać, że zawsze może na ciebie liczyć, a potem zniknąć (najlepiej żeby nie wyglądało tak że ją olewasz), a jeśli wszystko dobrze pójdzie to poczuje pewną pustke i zrozumie, że właśnie ciebie jej brakuje.
The one thing, that guarantees our freedom and independence, is responsibility.

The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.

If we stop living because we fear death then we have already died.
Adam_xxx

Postautor: Adam_xxx » 02 sty 2006, 21:43

widzisz mam ten sam problem... moje dziewczyna tak samo sie zachowuje! Ale w środe ide z nia POWAZNIE porozmawiac a jesli znow cos wymysli ze ja na nia wine zwalam to chyba beda inne tego konsekwencje...ehh:/
teofil
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: teofil » 02 sty 2006, 23:14

jak jej sie nie podobasz, a do tego wnioskujac z twojego posta masz zle podejscie do tego, nici z tego wszystkiego. daj sobie z nia spokoj, bo na sile ja do siebie nie przekonasz
<3
Awatar użytkownika
kina
Maniak
Maniak
Postautor: kina » 03 sty 2006, 00:04

frer pisze:po prostu najlepiej najpierw pokazać, że zawsze może na ciebie liczyć, a potem zniknąć (najlepiej żeby nie wyglądało tak że ją olewasz), a jeśli wszystko dobrze pójdzie to poczuje pewną pustke i zrozumie, że właśnie ciebie jej brakuje.

no musze sie w tym temacie z Toba zgodzic....ale co bedzie jak laseczka jest zbyt dumna i pomysli ze skoro mnie olewa to pewnie wszystko co bylo przedtem mowione to tylko slowa rzucane na wiatr, bez pokrycia!!
Nie mozna takiej ewentualnosci wykluczyc....
Ja za moim facetem tesknie caly czas jak go przy mnie nie ma....:D
Wszystko przemija,tak chce przeznaczenie
I tylko jedno zostaje
*** WSPOMNIENIE ***
Awatar użytkownika
guli
Maniak
Maniak
Postautor: guli » 03 sty 2006, 08:01

Andre89 pisze:na tym sylwetrze tanczylem z nia ścisklame i gdy przyszedl nowy rok dałem jej 2 buziaki. potem gdy wychodziłem zatanczylem z nia ostatni taniec przytulilem i pocałowałem ona mnie tez mocno scisnela i poszedlem.
Rany boskie... dziecko drogie zajmij się na razie szkołą :( zwłaszcza ojczystym językiem. Wybacz mi ale jak czytam ten bełkot to nie wiem czy śmiać się czy płakać...
Grzeczne dziewczynki idą do nieba

Niegrzeczne na ziemi mają swój raj
Paula
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Paula » 03 sty 2006, 08:19

Jestem tego samego zdania, co przedmówca. Jednak lepiej że zaczyna od uczucia a nie bzykania. Npisze Ci tak: jek będzie miało cos wyjśc to wyjdzie, jak nie wyjdzie znaczy że tak miało być. Nie pierwsza nie ostatnia.
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 03 sty 2006, 08:27

kina pisze:
frer pisze:po prostu najlepiej najpierw pokazać, że zawsze może na ciebie liczyć, a potem zniknąć (najlepiej żeby nie wyglądało tak że ją olewasz), a jeśli wszystko dobrze pójdzie to poczuje pewną pustke i zrozumie, że właśnie ciebie jej brakuje.

To jest manipulacja , brak szczerosci nie prowadzi do niczego dobrego ...reszte pominę !
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Andre89

Postautor: Andre89 » 03 sty 2006, 08:30

A więc wczoraj ona pojawiała sie na gg ciągle nigdy tak czesto nie jest.Ja posłuchałem sie rady poprzedników i sie nieodzywałem,ale gadałem z jej kolerznka i tego tamego i ta kolerznka sie pyta mnie czy mi sie podoba Paulina i ja napisalem tak i ona mi pisze ze siedzi obok niej i plotkuja.Pare godzni wcześniej pisalem ze jak bedzie widziec Pauline to zeby ja pozdrowila i Paulina powiedzikowala jak byla u tej kolerzanki.Wieczorem napisalem sms'a doniej ze ja ciągle oniej myśle i mysle otym co było co sie wydarzyło.Ona jakos niechętnie odpisywała.Ale wcześniej chyba podpuszczala mnie zebym sie podlonczyl na gg.Co ja mam z tego wnioskować ? Pomóżcie i przepraszam za moją ortografie itd.Pozdro!
Awatar użytkownika
robinho
Maniak
Maniak
Postautor: robinho » 03 sty 2006, 12:47

Andre89 pisze:A więc wczoraj ona pojawiała sie na gg ciągle nigdy tak czesto nie jest.Ja posłuchałem sie rady poprzedników i sie nieodzywałem,ale gadałem z jej kolerznka i tego tamego i ta kolerznka sie pyta mnie czy mi sie podoba Paulina i ja napisalem tak i ona mi pisze ze siedzi obok niej i plotkuja.Pare godzni wcześniej pisalem ze jak bedzie widziec Pauline to zeby ja pozdrowila i Paulina powiedzikowala jak byla u tej kolerzanki.Wieczorem napisalem sms'a doniej ze ja ciągle oniej myśle i mysle otym co było co sie wydarzyło.Ona jakos niechętnie odpisywała.Ale wcześniej chyba podpuszczala mnie zebym sie podlonczyl na gg.Co ja mam z tego wnioskować ? Pomóżcie i przepraszam za moją ortografie itd.Pozdro!

no, czyli wygląda na to że masz całkiem spore sznase. Tylko tego nie zmarnuj! hehe, coś jest na rzeczy
"Monalizą byłaś mi, marzyłem tylko o tobie
Rysowałem serca dwa, pytałaś po co to robię.

FALUBAZ! Ekstraliga jest już nasza!
Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 03 sty 2006, 13:00

agata pisze:wtedy poczuje ze (lub tez nie) ze jej ciebie brak

jeśli naprawde ci jej brakuje.
Nastolatki są zakręcone..i niezdecydowane.Trzeba wiedzieć czego się chce chociaż troche..Paulina najwyraźniej nie wie.
Ile jest wart świat pełen grubych krat?
Andre89

Postautor: Andre89 » 03 sty 2006, 15:52

I ja tak myśle ciągle nad tym wszystkim i doszedłem do takiego wniosku żeby się z nią spotkać na jakiś spacer i tam myśle... Może dać jej róże ale niewiem czy to bedzie dobry pomysły i po drugie to niewiem czy ja pocałować czy nie na powitanie i na koniec jak wcześniej pisalem ona mi napisala ze te buziaki... to na niewiem co ma mysleć o tym plissss pomóżcie <uklony> <uklony> <uklony> <uklony> <uklony>

[ Dodano: 2006-01-03, 18:43 ]
A wiec posłuchałem rady kogos z was i sie umowilem z nią na spacer ;]
Awatar użytkownika
Bash
Weteran
Weteran
Postautor: Bash » 03 sty 2006, 20:44

Siema :)
Kolego omów się z laską na spotkanie, ale moim zdaniem nie powinnieś jej całować itp.
po prostu byc sobą, zażartuj, zaintaresuj swoim hobby, masz milion alternatyw.
To, że ona ci wysłała :* buziaki na GG czy gdzies tam, o niczym nie swiedczy.
Pamietaj, dostałes palec, ale nie chciej odrazu całej reki. A z róża na tyn stopnij tez soebie narazie daj spokuj.
Nie przejmuj sie ze jestes niesmialy, ja tez taki bylem, z czasem to sie zmeni. Zawsze mozesz zaproponowac, ze ja gdzies odprowadzisz, lub po prostu chcesz znia spedzic miło czas :)
Prawdę trzeba wyrażac prostymi słowami.
Awatar użytkownika
anioł stróż
Bywalec
Bywalec
Postautor: anioł stróż » 03 sty 2006, 21:12

cóż na twoim miejscu bym się spytał wprost jej w realu i tyle pzodrawiam. Zawsze najlepiej znać prawde niż żyć złudzeniem
"gdy śpiew ptaków uroczo gawędzi,
gdy z nieba pada śnieg,
gdy cisza jest taka, że słychać bicie serc,
gdy spojrzę w daleki brzeg,
gdy spogladnę na zdjęcie Twe
czuje radość i siłę ze poznałem Cie"(lolo)
Awatar użytkownika
Bash
Weteran
Weteran
Postautor: Bash » 03 sty 2006, 21:16

Zgadzam sie z Aniołem.
Byle nie za późno i nie za wcześnie się spytać :) Może jakies romatyczne miejsce ?
Andre89

Postautor: Andre89 » 04 sty 2006, 15:57

Tylko jest taki motyw bo niemam pomysłu na romantyczny wieczor tak sie zastanawaielm nad spacerem do parku i do zoo ale on nielubi zwierząt i tak wogle to teraz niezabrdzo z kasa zeby gdzies pojsc do jakiejs kawairenki...
Awatar użytkownika
Bash
Weteran
Weteran
Postautor: Bash » 04 sty 2006, 16:14

Kolego każdy wieczór bedzie romatyczny, jeśli TY bedziesz umiał go takim zrobić. Nie musi byc Zoo czy cos innego. Tak nawiasem ja bym sie chyba pocioł, gdymym miał iśc z lską do Zoo <cisza> Park wieczorem tez jest bardzo ciekawy.
Ja zawsze chodziłem prosto przed siebie bez okreslego celu, i obie strony były zadowolone :)
Awatar użytkownika
Eisenritter
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Eisenritter » 04 sty 2006, 16:23

Bez jakiegoś przytulnego miejsca do pogadania ani rusz w dzisiejszych czasach. Chyba są jakieś sympatyczne i niezbyt drogie kawiarenki lub cukiernie ze stolikami we Wrocławiu... cóż, mam prawo nie wiedzieć jako przeszczepiony warszawiak. Pogoda teraz jest nędzna, więc lepiej schować się gdzieś, zamiast chodzić po topniejącym śniegu. Na początek porozmawiać spokojnie, sprawdzić, czy dobrze się czujecie w swoim towarzystwie bez miliona postronnych osób. Nic na siłę. Nie nastawiaj się zbytnio przed, bo to może się skończyć tak, jak mówi przysłowie wielu pesymistów: Nadzieja jest pierwszym krokiem do rozczarowania.
Siła charakteru i hart ducha są czynnikami decydującymi. Na sile charakteru opiera się żołnierska pewność siebie.
Andre89

Postautor: Andre89 » 04 sty 2006, 16:47

Włąsnie tu Pan Eisenritter dobrze napisal ale umnie w Białymstoku to ciezko z dobrymi kawiarenkamii tylko mi zostaja Planty(park) i tam jest nawet romantycznie :P tak mi sie wydaje ;p
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 04 sty 2006, 17:03

Bash pisze:Tak nawiasem ja bym sie chyba pocioł, gdymym miał iśc z lską do Zoo

Ja z moim bylam w ZOO i bylo super. Jedno z milszych spotkan :D

Andre89 pisze:Włąsnie tu Pan Eisenritter dobrze napisal ale umnie w Białymstoku to ciezko z dobrymi kawiarenkamii tylko mi zostaja Planty

Nie wierze, ze nic nie ma. Musisz sie po prostu berdziej rozejzec.

Eisenritter pisze:Pogoda teraz jest nędzna, więc lepiej schować się gdzieś, zamiast chodzić po topniejącym śniegu.

100% racji. W takiej aurze to nic nie jest romantyczne. Brodzenie w rozpapranej blotnej brei nie sprzyja milemu nastrojowi. Poszukaj miejsca gdzie moznaby sie schowac. Nic wykwintnego, jakas przytulna kawiarenka, cukiernia, pub. Cos wymyslisz na pewno. <browar>
off// w razie potrzeby kontaktu pisac na zlotooka_kotka@o2.pl
Awatar użytkownika
Eisenritter
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Eisenritter » 04 sty 2006, 18:27

Planty? Cholera, jak w Krakowie.

Park przy tej aurze to zły pomysł. Wiem, powtarzam się. Zastanów się jednak - a co, jeśli twoja perspektywiczna druga połowa złapie jakieś przeziębienie, albo co? Będzie pamiętać tą randkę co najmniej tydzień, i to bynajmniej nie w różowych barwach. Mało zabawna perspektywa. Poza tym, o ile chcesz to traktować na poważnie, to musisz a) pokazać jej w pewien sposób, że zależy ci na tym, by dobrze się bawiła - park w zimę nie jest dobrą zabawą, kawiarnia i gorąca czekolada na przykład a i owszem oraz b) mieć gdzie z nią rozmawiać - bo dobry związek buduje się na wzajemnym zrozumieniu, nie tylko pociągu, fascynacji.

Cenowo też nie powinno być zabójczo. Może masz Coffee Heaven w okolicach? Kawa latte za 6 złotych kubek 0,33 czy coś takiego. Ja znam ceny warszawskie, myślę że Wrocław może być ciut tańszy. Trzeba tylko poszukać. Zaplanować. Nie na żywioł (owszem, to jest całkiem fajne, ale i okoliczności obiektywne muszą być w porządku - np. pogoda), ale z głową.
Siła charakteru i hart ducha są czynnikami decydującymi. Na sile charakteru opiera się żołnierska pewność siebie.

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”