male pytanko;)
Moderator: modTeam
male pytanko;)
Witam.Mam pytanie dotyczace golenia intymnych miejsc.Po jakim czasie od zgolenia wlosy odrastają na nowo??Czy odrastanie wlosów nie jest uciązliwe tzn czy nie ma jakichs podraznien skory,czy jakichs innych uciazliwych rzeczy??Czy kiedy wlosy zaczna odrastac to urosną dluższe niz przez zgoleniem??Bo nie chialbym miec poźniej buszu miedzy nogami,a regularne golenie tez mi sie nie usmiecha;-)
Czekam na powazne odpowiedzi i sredecznie pozdrawiam forumowiczów;-)
Czekam na powazne odpowiedzi i sredecznie pozdrawiam forumowiczów;-)
Zarost na całej skórze zachowuje sie tak samo. Czli z goleniem w miejscach intymnych jest identycznie, jak z goleniem sie np: na twarzy;)
Nie mogę się zgodzić. Włosy w miejscach intymnych są najczęściej zupełnie inne niż np. na nogach. Poza tym, po ogoleniu miejsc intymnych sporo osób dostaje uczulenia.
amazonka pisze:krzys pisze:Nie ma to jak dorodny puszor!!!!
Zart, prawda?!
Zart??? w zadnym wypadku !! ja tam wole nature i to dorodną , choc od czasu do czasu wygolona też jest słodziutka

i nie golcie sie dziewczyny a DEPILUJCIE !!!!!! Po goleniu jak was tam całować ?/ jak ma sie wrazenie ze sie faceta po zaroscie całuje !

i te brzydzkie slady po goleniu podraznionej skóry :547:
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Po treści autora topicu wnioskuję, że to b. młody chłopak, któremu zależy na bujnym zaroście intymnych okolic i chce się tam golić, żeby szybciej udawać dorosłego (aby mu szybciej urosły tam włoski). Więc wg. tego myślenia na to jest chyba tylko jedna rozsądna rada: wszystko w swoim czasie.Przyczyną braku zarostu, oprócz młodego wieku, mogą też byc uwarunkowania genetyczne i inne indywidualne cechy.
A z krzysiem nie do końca się zgadzam: świeżo wygolona "tam" kobietka jest super, a dbająca o siebie i szanująca partnera zawsze dba o to (nawet robi to codziennie,a przed seksem obowiązkowo).
A z krzysiem nie do końca się zgadzam: świeżo wygolona "tam" kobietka jest super, a dbająca o siebie i szanująca partnera zawsze dba o to (nawet robi to codziennie,a przed seksem obowiązkowo).
no i prosze ilu panów tyle róznych pogladów i upodoban
a korzystajac z okazji to pytanie do owych panów
czy mówicie waszym partnerkom otwarcie jak wolicie zeby "tam" wygladała?? czy po prostu bierzecie to co wam podaja
a no i czy wy takze korzystacie z wynalazku jakim jest depilacja czy wy faceci jestescie lepsi z tym co wam dała natura
?
a korzystajac z okazji to pytanie do owych panów

a no i czy wy takze korzystacie z wynalazku jakim jest depilacja czy wy faceci jestescie lepsi z tym co wam dała natura

Jak sie goli czasem, to nie odrastaja znowu az takie twarde. To jest przy regularnym goleniu. A uczulenie to raczej na kremy i pianki stosowane do golenia. Ja sie czasem gole na sucho, bez niczego i nic nie mam. I nie zamierzam sie tam depilowac, bo nie jestem masochista.
Pozdrawiam
Ps: No moze jakbym wypil pol litra i bym mocno znieczulony to bym sie wydepilowal
:diabel2:
Pozdrawiam
Ps: No moze jakbym wypil pol litra i bym mocno znieczulony to bym sie wydepilowal
Hmm... gładkie nóżki to jest to
Chociaż parę delikatnych, cieniutkich włosków na nich też by mogło być. A co do golenia się TAM... Ja wolę zdecydowanie, co natura dała. Fakt - po goleniu, włoski odrastają szybciej, do tego nie jest przyjemne uczucie, jak kłują w skórę takie świeżo przycięte.
Ja wolę tak jak jest. Chociaż wygolona... hmmm...
Też by było fajnie 
Ja wolę tak jak jest. Chociaż wygolona... hmmm...
Żyję tym co czuję, z życia biorę to, co mi smakuje.
Szukam i znajduję. Nie dołuję, kiedy mi brakuje.
Lubię, siebie lubię, co chcę robię i co myślę mówię.
Prostą idę drogą i niczego już nie boję się.
Szukam i znajduję. Nie dołuję, kiedy mi brakuje.
Lubię, siebie lubię, co chcę robię i co myślę mówię.
Prostą idę drogą i niczego już nie boję się.
Mówiąc o depilacji miałem na mysli kremy depilacyjne ! zamiast golarki !
Ja do wszelkich kremow jestem nastawiona dosc sceptycznie. Kiedys kupilam krem do golenia nog oczywiscie renomowanej firmy usiadlam wydepilowałam rano a wieczorem coprawda nie bylo wloskow ale czulam ze nogi nie sa juz takie gladkie. i wlosy orastaja takie same jak po goleniu. Po goleniu maszynka mialam spokoj na dluzej. Moze to tylko na mnie tak dzialaja te kremy. Ogolnie z owlosieniem to mam troche klopotu z jednej strony sie ciesze bo na glowie wlosy mam b. geste, bujne i szybko rosną a zdrugeij strony nie bo latem nogi musze golic co 2 dzień
czy mówicie waszym partnerkom otwarcie jak wolicie zeby "tam" wygladała?? czy po prostu bierzecie to co wam podaja
a no i czy wy takze korzystacie z wynalazku jakim jest depilacja czy wy faceci jestescie lepsi z tym co wam dała natura ?
Zacznę od tego: tego nie robi się tylko dla wyglądu. My często wspólnie rozmawiamy o udoskonalaniu naszego sexu tzn. co zrobić, aby dawał nam więcej przyjemności i ciągle coś eksperymentujemy (np. z miejscami, pozycjami), a o włosach "tam", rozmawialiśmy tylko raz i po tym jak powiedziałem, że wolałbym, żeby wargi były gładkie i wzgórek przystrzyżony, a Ona to zrobiła, to sama się przekonała, że tak jest lepiej i dla mnie i dla niej. Nie narzekała też nigdy, że czuje dyskomfort z powodu odrostów, bo robi to systematycznie i ja często staram się jej w tym pomagać (jest to dla mnie bardzo podniecające zajęcie).
Moje włoski "tam" Jej nie przeszkadzają (bo taka jest różnica w budowie naszych miejsc), więc nie muszę korzystać z tego wynalazku, chociaż jeśli by było takie życzenie z Jej strony, to czemu by nie. I tak brodę muszę golić codziennie, więc jeśli miałbym i "tam" golić, to nic wielkiego. Ale skoro jest dobrze tak jak jest, to niech tak zostanie.
- taka_jedna
- Maniak
my kiedyś o tym rozmawialiśmy parę razy i dał mi do zrozumienia że chciałby zobaczyć jak wyglądam bardziej ogolona - wczesniej golilam się tylko tak żeby przy założeniu bielizny nie wystawały bo to wygląda strasznie
No i któregoś dnia się ogoliłam a jego reakcja była...mhm...więcej niż pozytywna
fakt, że na początku bolało przy odrastaniu i pojawiały się krostki ale jest coraz lepiej - skóra się przyzwyczaja :-)
A próbowalyście dziewczyny golić się męskimi elektrycznymi golarkami? Taką co się przykłada do suchej skóry i nie ma prawa się zaciąć bo ostrza są tak specjalnie ułożone. Właśnie mi takie coś przyszło do głowy, na pewno byloby to szybsze niż zwykłą maszynką jednorazówką - tylko nie wiem jak z podrażnieniem
No i któregoś dnia się ogoliłam a jego reakcja była...mhm...więcej niż pozytywna
fakt, że na początku bolało przy odrastaniu i pojawiały się krostki ale jest coraz lepiej - skóra się przyzwyczaja :-)
A próbowalyście dziewczyny golić się męskimi elektrycznymi golarkami? Taką co się przykłada do suchej skóry i nie ma prawa się zaciąć bo ostrza są tak specjalnie ułożone. Właśnie mi takie coś przyszło do głowy, na pewno byloby to szybsze niż zwykłą maszynką jednorazówką - tylko nie wiem jak z podrażnieniem
"Bierz od świata to, co Ci daje, ale nie domagaj się tego, czego Ci dać nie chce. Natomiast prosić możesz zawsze."
Czy to by było szybciej... to bym nie powiedział. (na pewno taniej, bo nie potrzeba pianki i jedna golarka wystarcza na kilka lat).Przed samym goleniem trzeba włosy skrócić prawie do samej skóry i po każdym goleniu maszynkę dokładnie odkazić np. spirytusem.
Nie ma też możliwości zaciąć się. A podrażnienia i krostki to występują przy odrostach, tak żeby tego uniknąć, trzeba golić się często, by nie dopuścić do długich i twardych odrostów.
Co ile dni to już sprawa indywidualna.
Odpowiedziałem jako facet na co dzień używający elektrycznej golarki do golenia brody, ale zdarza się, że i moja Pani z niej korzysta i chwali sobie. I jeszcze dodam, że lepsza jest golarka z kiloma okrągłymi nożykami, niz z "siateczką".
Czy to by było szybciej... to bym nie powiedział. (na pewno taniej, bo nie potrzeba pianki i jedna golarka wystarcza na kilka lat).Przed samym goleniem trzeba włosy skrócić prawie do samej skóry i po każdym goleniu maszynkę dokładnie odkazić np. spirytusem.
Nie ma też możliwości zaciąć się. A podrażnienia i krostki to występują przy odrostach, tak żeby tego uniknąć, trzeba golić się często, by nie dopuścić do długich i twardych odrostów.
Co ile dni to już sprawa indywidualna.
Odpowiedziałem jako facet na co dzień używający elektrycznej golarki do golenia brody, ale zdarza się, że i moja Pani z niej korzysta i chwali sobie. I jeszcze dodam, że lepsza jest golarka z kiloma okrągłymi nożykami, niz z "siateczką".
ehh... dla mnie to naprawde obojetne... choc czasami wielkie klaki przeszkadzaja. niemniej jednak jak ich nie bedziesz ruszac to Ci takie duze nie urosna. I dla mnie dla przykladu to nie przeszkadza w zadnym wypadku. ja np. mam problem bo mi baardzo czesto wlosy z tych miejsc wypadaja. Wiec
to taka naturalna depilacja.. 
Ja mam zle doswiadczenie z golarkami elektrycznymi. Wg mnie bardziej podrazniaja, bo po kawalku skory ostrza przebiegaja wiecej razy niz maszynka. I nie wiem czy maszynka az tak podraznia. Ja jak sie gole to jednorazowka uzywana wiele razy (a co tam, nadal ostre), bez pianki, na sucho i nie ma podraznien
Zreszta na twarzy tez sie czasem gole na sucho (ale machem a nie ta jednorazowka
) i jakos zyje
Co prawda mam czerwona twarz przez godzine ale znika
A laserowa to bardzo dobre, ale drogie i trzeba by sie rozebrac przed kims
Ja osobiscie chcialbym sie laserowo wydepilowac na twarzy. Po co sie golic jak mozna tak 
A laserowa to bardzo dobre, ale drogie i trzeba by sie rozebrac przed kims
Ja mam wydepilowane w ten sposób pachy i jestem strasznie zadowolona.
o depilacji laserowej marze i to wszedzie nogi, pachy, miejsca intymne boze co to musi byc za wygoda. Powiedz tylko Aga czy rzeczywiscie masz całkowity spokoj z zarostem pod pachami i w ogóle nic tam nie rosnie? i ile kosztowal Cie taki zabieg? Bo jak ja sie dowiadywałam to ceny po prostu kosmiczne. Czy musiałas go powtorzyc kilkakrotnie? bo takie zalecenia slyszalam rowniez.
cześć giov !
nie martw się tym, że włosy odrosną dłuższe, bo to bzdura, nie może tak być
, miło, że coraz więcej panów zaczyna mysleć o goleniu miejsc intymnych, najlepiej jak wezmiesz dluga kąpiel, bo wtedy skóra jest zmiękczona i lepiej się goli, po goleniu użyj balsamiku, mogą wystapic ewentualne podraznienia, to normalne, bo skóra jednak jest przyzwyczajon do ochrony w postaci włosków, to niestety jest minus, więc bądz ostrożny 
nie martw się tym, że włosy odrosną dłuższe, bo to bzdura, nie może tak być

Wróć do „Seks, kontakt fizyczny”