Jesli Wam cos "nie dziala" to...

Tematy dotyczące części technicznej forum, sugestie, propozycje, opinie, moderowanie wpisów, dodawanie nowych działów itp.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Posty: 7679
Rejestracja: 04 sty 2004, 21:49
Skąd: Eden
Płeć:

Jesli Wam cos "nie dziala" to...

Postautor: Maverick » 06 kwie 2004, 14:53

tutaj to prosze wpisywac :)
Krzys pisal ze mu nie dziala przycisk "edytuj"... co jeszcze jest nie tak? I co sie dzieje, jak na ten przycisk klikasz?
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Posty: 12396
Rejestracja: 23 lis 2003, 14:38
Skąd: z domu
Płeć:

Postautor: Andrew » 06 kwie 2004, 16:10

Ano nic sie nie dzieje po prostu nic - kursor sie nie zmienia z strzałki w łapę , nic , i zmien wielkosc dodawanych załaczników 100KB TO za mało zdecydowanie
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Posty: 7679
Rejestracja: 04 sty 2004, 21:49
Skąd: Eden
Płeć:

Postautor: Maverick » 06 kwie 2004, 21:08

A nie mozna spakowac? Przeciez nie musisz tu mp3 dawac, a ja mam na uwadze miejsce na serwerze (lepiej je wykorzystac na forum niz na glupie zalaczniki).
Awatar użytkownika
mariusz
Weteran
Weteran
Posty: 2404
Rejestracja: 21 lis 2003, 00:14
Skąd: z Polski:)
Płeć:

Postautor: mariusz » 10 kwie 2004, 16:07

1. Jak chcę zrobić ankietę, to zamyka mi się przeglądarka. Co to może być?? Nie dzieje mi sie to p oraz pierwszy.

2. Jak się załącza pliki??
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Posty: 7679
Rejestracja: 04 sty 2004, 21:49
Skąd: Eden
Płeć:

Postautor: Maverick » 11 kwie 2004, 01:02

1. Ale po prostu sie zamyka czy wyskakuje jakis blad i sie zamyka?
2. No musisz odpowiadac normalnie (nie przez szybka odp.). I tam na dole bedziesz wszystko mial...
Awatar użytkownika
mariusz
Weteran
Weteran
Posty: 2404
Rejestracja: 21 lis 2003, 00:14
Skąd: z Polski:)
Płeć:

Postautor: mariusz » 11 kwie 2004, 11:00

1. Ale po prostu sie zamyka czy wyskakuje jakis blad i sie zamyka?


Po prostu jak wypisze wszystkie mozliwości i daję wyslij to się zamyka przeglądarka. Nic się nie pokazuje.
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Posty: 7679
Rejestracja: 04 sty 2004, 21:49
Skąd: Eden
Płeć:

Postautor: Maverick » 11 kwie 2004, 23:05

Nniestety nie mam pojecia czym to moze byc spowodowane. Probowales z inna przegladarka? Albo na innych kompach? Masz wina XP? Moze czas reinstalke zrobic? :) Bo to chyba nie lezy wina po stronie strony. Aha, i czy na innych stronkach sie podobnie dzieje?
Awatar użytkownika
sarah
Weteran
Weteran
Posty: 832
Rejestracja: 11 sty 2004, 20:44
Skąd: W-w/W-wa
Płeć:

Postautor: sarah » 12 kwie 2004, 11:51

Nie wiem czy to tylko mi ale ostatnio forum chodzi znacznie wolnej.
I watpie zeby bylo to spowodowane moim laczem bo reszta stron oraz for chodzi bez zarzutu tak samo jak dawniej.
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Posty: 7679
Rejestracja: 04 sty 2004, 21:49
Skąd: Eden
Płeć:

Postautor: Maverick » 12 kwie 2004, 12:05

Mi forum chodzi tak samo szybko jak zawsze...
Awatar użytkownika
gracja
Maniak
Maniak
Posty: 653
Rejestracja: 22 gru 2003, 00:22
Skąd: z lasu ;)
Płeć:

Postautor: gracja » 19 kwie 2004, 00:17

piszac posta, na str. glownej nie pokazuje sie inform., ostatni post "gracja". Informacja pozostaje taka jak przed napisaniem mojego komentzrza do topicu. W tym przypadku "krzys". Acha i post z moja odpowiedzia nie przechodzi na pocztek kolumny z postami, pozostaje na swoim straym miejscu.

dziesiaj zdarzylo mi sie to kilkakrotnie, miomo, ze moje posty sie wyswietlaja, forum jakby sie nieaktualizuje :P
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Posty: 7679
Rejestracja: 04 sty 2004, 21:49
Skąd: Eden
Płeć:

Postautor: Maverick » 20 kwie 2004, 23:41

Problem polega na tym, iz to nie wina forum a kompa. Sa to indywidualne przypadki. Gdyby to przez forum bylo, to ja tez tak bym mial. Mnie np na moim kompie w ShuteBoxie nie loguje i nie moge go moderowac... Na innym moge, na moim nie. Tak, ze jak beda wieksze bluzgi w nim a ja nie bede mogl ich usunac to go wylacze (to moge :d )
sallvadore
Uzależniony
Uzależniony
Posty: 330
Rejestracja: 12 sty 2004, 01:02
Skąd: Trójmiasto
Płeć:

Postautor: sallvadore » 06 maja 2004, 21:34

Panie Admin proszę ostrożnie z banowaniem IP bo dostało sie i mnie chociaż nic nie przeskorbałem?! To tak na przyszłość, wiecej u wagi proszę:)
Na szczeście interwencja u Agnieszki pomogła i zostałem przywrucony do życia... ufff :556:
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Posty: 7679
Rejestracja: 04 sty 2004, 21:49
Skąd: Eden
Płeć:

Postautor: Maverick » 07 maja 2004, 09:34

Errarum humanum est...
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Posty: 12396
Rejestracja: 23 lis 2003, 14:38
Skąd: z domu
Płeć:

Postautor: Andrew » 13 maja 2004, 12:01

OOOOOO!!! Mozna wejsc na strone , juz nie otwiera sie sissco ! ciekawe czy tylko ja miałem kłopoty ??
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Agnieszka

Tak bylo Krzysiu u wszystkich

Postautor: Agnieszka » 13 maja 2004, 12:30

Wczoraj cale popoludnie az do wieczora tak bylo ze sie otwierala strona glowna serwera gdzie mam konto czyli sisco.pl - napisalam email do admina i naprawili
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Posty: 12396
Rejestracja: 23 lis 2003, 14:38
Skąd: z domu
Płeć:

Postautor: Andrew » 17 maja 2004, 19:21

WIDZIAŁ KTOS MAVERICA !???? BO NORMALNIE SIE ZA NIM STESKNIŁEM !! ;)
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
sarah
Weteran
Weteran
Posty: 832
Rejestracja: 11 sty 2004, 20:44
Skąd: W-w/W-wa
Płeć:

Postautor: sarah » 19 maja 2004, 22:22

Pewnie sie uczy do matury ustnej teraz ;)
Awatar użytkownika
gracja
Maniak
Maniak
Posty: 653
Rejestracja: 22 gru 2003, 00:22
Skąd: z lasu ;)
Płeć:

Postautor: gracja » 28 lip 2004, 16:22

Po jakim czasie wysylaja sie prywatne wiadomosci? zwykle idą od razu, a czasem (np. teraz) zalegaja mi w "do wysłania" b.długo..
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Posty: 7679
Rejestracja: 04 sty 2004, 21:49
Skąd: Eden
Płeć:

Postautor: Maverick » 28 lip 2004, 16:25

Nie wiem, one dochodza chyba w momencie zalogowania sie uzytkownika, lub raczej - przeczytania. Niewiem na jakiej zasadzie to dziala.
Awatar użytkownika
gracja
Maniak
Maniak
Posty: 653
Rejestracja: 22 gru 2003, 00:22
Skąd: z lasu ;)
Płeć:

Postautor: gracja » 28 lip 2004, 16:32

To by się zgadzało, thx :)
Awatar użytkownika
GrzesieQ
Bywalec
Bywalec
Posty: 46
Rejestracja: 30 lip 2004, 12:35
Skąd: Warszawa
Płeć:

Postautor: GrzesieQ » 30 lip 2004, 13:15

Chodzi o ciasteczka. Loguje sie wchodze do jakiegos tematu i mnie wywala, jestem wtedy znow nie zalogowany. Tak samo jest ze statystykami i wiekszoscia rzeczy.
Pozdrawiam
" ...the truth is out there... "
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Posty: 7679
Rejestracja: 04 sty 2004, 21:49
Skąd: Eden
Płeć:

Postautor: Maverick » 30 lip 2004, 22:24

Jakiego systemu uzywasz? I czy masz wlaczone ciasteczka u siebie? w ogóle forum nie widzi Ciebie, tzn Twojego systemu (zwykle to pisze w poscie).
Awatar użytkownika
GrzesieQ
Bywalec
Bywalec
Posty: 46
Rejestracja: 30 lip 2004, 12:35
Skąd: Warszawa
Płeć:

Postautor: GrzesieQ » 31 lip 2004, 00:22

Maverick pisze:Jakiego systemu uzywasz? I czy masz wlaczone ciasteczka u siebie? w ogóle forum nie widzi Ciebie, tzn Twojego systemu (zwykle to pisze w poscie).


Nie widzi bo zmodyfikowalem rejestr. Wszystko mam wlaczone, z innymi forami nie mam problemu, dlatego napisalem.
Pozdrawiam


PS:Teraz pisze od kologi to zobacze jak u niego.
" ...the truth is out there... "
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Posty: 7679
Rejestracja: 04 sty 2004, 21:49
Skąd: Eden
Płeć:

Postautor: Maverick » 31 lip 2004, 01:31

No tak, mnie np wylogowuje tez w statystykach itd. Ale z postami nie mam problemow. I Ty pierwszy zglaszasz taki problem, wiec nie wiem czy wina lezy po stronie forum, no bo tylu osobom wszystko chodzi...
Awatar użytkownika
lorenzen
Maniak
Maniak
Posty: 678
Rejestracja: 03 lip 2004, 11:11
Skąd: koniecpolski
Płeć:

Postautor: lorenzen » 31 lip 2004, 20:59

Ja mam takie pytanko, co odpowiada za automatyczne odświeżanie forum - ja muszę robić to "ręcznie", by zauważyć, czy pojawiły się nowe posty - w sumie mało uciążliwe, ale opóźnia moją ewentualną odpowiedź.
Pozdr i dzięki z góry za podpowiedź :564:
;)...
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Posty: 7679
Rejestracja: 04 sty 2004, 21:49
Skąd: Eden
Płeć:

Postautor: Maverick » 31 lip 2004, 22:30

Z pewnoscia jakis skrypt za to odpowiada, lecz nie zauwazylem obecnosci na forum takowego :)
pracocholik
Uzależniony
Uzależniony
Posty: 391
Rejestracja: 29 lip 2004, 14:14
Skąd: W-Wa - okolice
Płeć:

Postautor: pracocholik » 31 lip 2004, 22:44

A po co skrypt??
Można przecież ustawić refresh dla nagłówków wszystkich stron...
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Posty: 7679
Rejestracja: 04 sty 2004, 21:49
Skąd: Eden
Płeć:

Postautor: Maverick » 01 sie 2004, 00:50

A czy takowy refresh nie bedzie przeszkadzal w pisaniu postow?
Ps: W sumie to dyskusja na topic "zmiany na forum" :)
Awatar użytkownika
lorenzen
Maniak
Maniak
Posty: 678
Rejestracja: 03 lip 2004, 11:11
Skąd: koniecpolski
Płeć:

Postautor: lorenzen » 01 sie 2004, 10:05

Ja zadałem pytanko o refresh, bo myślałem, że to czegoś na moim kompie nie dopatrzyłem - na forum nie ma co zmieniać (zwłaszcza, gdy Mav. ma jakieś wątpliwości), bo jak wspomniałem, to nie jest zbyt uciążliwe - myślałem tylko, że u was jest tak, że będąc na głównej stronie forum możecie dostrzec czy ktoś na bieżąco coś napisał. Ja muszę odświeżać stronę, albo nawet czasem się wylogować i zalogować od nowa.
Pozdr
;)...
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Posty: 7679
Rejestracja: 04 sty 2004, 21:49
Skąd: Eden
Płeć:

Postautor: Maverick » 01 sie 2004, 10:22

U mnie wystarczy odswierzenie, wylogowywac sie nie musze.

Wróć do „Sprawy techniczne forum”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 23 gości