Ideał

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
nefretete
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: nefretete » 29 sie 2005, 20:55

karmen pisze:I NIE INACZEJ dla tej panny...

Bardzo dziekuje;)
"Podejdź tu do mnie, żeby ta muzyka była tobą..."
theos
Bywalec
Bywalec
Postautor: theos » 30 sie 2005, 22:21

hmm ... alez mi sie oberwalo ... za jedno krocitkie zdanie :)
no to moze od poczatku...

cubasa pisze: tak mówić może tylko ktos kto zabujał się kompletnie usmiech Człowiecze w miłośći też trz mieć swoj rozum i umieć mysleć

hmmm :) - wiesz co do pierwszej czesci zdania ... masz racje, co do drugiej ... mam zarowno rozum ( moze nie za wiele ale troche tam jeszcze jest ;/ ) jak i myslenie racjonalne, widze jej male i wieksze "wadki" ale coz z tego skoro nadal pozostaje moim idealem ;-) - wiecie albo i nie jak tak jest ... sie wybacza i juz :)
Awatar użytkownika
Anielica
Bywalec
Bywalec
Postautor: Anielica » 31 sie 2005, 15:48

Każdy ma chyba ideał swojego partnera. Ale czy wasi partnerzy zgadzają się z waszymi ideałami? Czy warto jest miec ideał? Jak myślicie?

Wg. mnie ideał to bzdura! Nikt nie jest idealny i na cale szczęście bo wtedy byłoby nudno. Wolę mieć kogos wyjatkowego, kogoś kto może się zmienić (i ja dla niego też), kogos kto nie jest taki sam jak inni.

Poza tym wydaje mi sie , że osoby już dłużej samotne mają tego swojego wymarzonego ideała w głowie i dlatego nie mogą sobie kogos znaleźć - należy iść na żywioł a nie marzyć o księciu z bajki :D :>
joa
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: joa » 01 wrz 2005, 14:14

MOim zdaniem ideał to ważna rzecz. wyznacza oczekiwania, fantazje, potrzeby itd. oczywiście nalezy traktowac to elastycznie a nie dosłownie.
Jak szłam na żywioł to mi na dobre nie wyszło , no i zaparłam się że poczekam aż poznam wyjątkowego faceta i ... udało się :) nie jest ideałem ale pasuje w duuuuużej części , a przynajmniej spełnia cechy sine qua non ...
Awatar użytkownika
redbart
Bywalec
Bywalec
Postautor: redbart » 01 wrz 2005, 18:34

Dla mnie ideał to raczej własnie pewne wyobrażenie o dziewczynie, które zbudowało się w mojej głowie, nie wiem czy o tym już pisalem, bo jeśli tak to gdzieś zapodziałem tutaj, że dla mnie kobieta za którą mógłbym się rzucić jest:

dość krucha, bardzo bardzo smutna i wpatrzona w dal, jest jej strasznie źle i zimno, obejmuje się za ramiona i pociera, ma na sobie wokół zwiewną sukienkę do kostek, którą zawiewa dość silny wiatr, który rozposciera też jej falujące niczym łany, włosy na wietrze. Światło księżyca odbija się w jej oczach, a blask gwiad opromienia całą sylwetkę. Stoi tak na skarpie tuż nad jeziorem, a na dole odbija się delikatnie falując jej smutek....

Jestem pokrzywiony :>
"Bleeding heart, gloomy soul,
Who is he - that lonely man,
tainted mind, without hope...
staying there without faith."...
"Looking for, dying for..." - Redbart
Awatar użytkownika
mikaaa
Maniak
Maniak
Postautor: mikaaa » 01 wrz 2005, 18:42

ojej...
you touch me
in special places...
Awatar użytkownika
Anielica
Bywalec
Bywalec
Postautor: Anielica » 01 wrz 2005, 19:22

ano ojej...
Ta wizja idealnej dziewczyny redbarta jest troszkę przytłaczająca i dobijająca jak dla mnie... zbytni smutek... :>
Awatar użytkownika
mariusz
Weteran
Weteran
Postautor: mariusz » 01 wrz 2005, 20:19

redbart pisze:dość krucha, bardzo bardzo smutna i wpatrzona w dal

Stary, to ty chcesz smutna dziewczynę??
Dla mnie kobieta powinna być przedwszystkim wesoła. A nie jakaś smutna zakompleksiona.

Ps:
A tak w ogóle to jestem ideałem mężczyzny <aniolek2>
joa
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: joa » 01 wrz 2005, 20:47

no jak dla mnie to takich dziewczyn dla red jest masa - może dlatego że jestem dokładnym przeciwieństwem to mi sie tak rzucają w oczy :D
Awatar użytkownika
Anielica
Bywalec
Bywalec
Postautor: Anielica » 01 wrz 2005, 21:21

wydaje mi sie , ze obraz ideału Red jest dość zgodny z tym co można ujrzeć w tv w różnych filmach... standardowy obrazek
Awatar użytkownika
redbart
Bywalec
Bywalec
Postautor: redbart » 01 wrz 2005, 22:30

Moze i standartowy, ale sam moj sie dlugo budzil, w filmach ktore oglądam raczej go nie ujrzałem w tym co oglądam: Battlestar Galactica, Dead Zone, Medium, The 4400, Stargate Sg1, Stargate Atlantis, Star Trek, Earth Final Conflict :). ... etc..etc..

nei chodzi o smutną dziewczynę może źle się wyraziłem, może raczej o taką wpatrzoną w tak, tęskniącą...

no i w koncu odkryliście zdrobnienie :) wszyscy to robią po kilku dniach, so miło mi, call me Redzio :)

Awatar użytkownika
mikaaa
Maniak
Maniak
Postautor: mikaaa » 03 wrz 2005, 11:19

redbart pisze:nei chodzi o smutną dziewczynę może źle się wyraziłem, może raczej o taką wpatrzoną w tak, tęskniącą...

<pijak> czuje sie jakbym czytala analize jakiegos wiersza...
you touch me

in special places...
Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 03 wrz 2005, 11:27

Ideały ideałami, a potem pojawia się takie nie wiadomo co, całkiem do tego ideału nieprzystające, wcale nie smutne, tylko rozradowane od ucha do ucha i... człowiek głupieje aż miło :) I ideały szlag trafia w ciągu mgnienia oka :)
Awatar użytkownika
Anielica
Bywalec
Bywalec
Postautor: Anielica » 03 wrz 2005, 11:42

Redzio :) pisze:nei chodzi o smutną dziewczynę może źle się wyraziłem, może raczej o taką wpatrzoną w tak, tęskniącą...

rozumiem , że chciałbyś , aby ta dziewczyna była tak stęskniona za tobą :D
Awatar użytkownika
redbart
Bywalec
Bywalec
Postautor: redbart » 03 wrz 2005, 12:58

O tym nie myślałem, pewnei tak :) hihi dobry jestes w analizie sam na to nie wpadlem :P

Awatar użytkownika
unlucky_sink
Maniak
Maniak
Postautor: unlucky_sink » 10 wrz 2005, 12:05

Yasmine pisze:Kobity nie wybierajmy faceto w BMW !!

hehe ja wybrałam :DDD

[ Dodano: 2005-09-20, 21:50 ]
a ja sobie wymyśliłam, że będę NIEDOSTĘPNYM IDEAŁEM :DDD

[ Dodano: 2005-09-20, 21:51 ]
Inaccessible ideal :] <banan>
"Mężczyzna kolo 30 czy 40 nie wiąże się z mlodszą kobietą dla jej jędrnego ciala i przeklutego języka. To czysta propaganda. Wiąże się z nią, by móc stać się tym,kto spieprzy jej życie." T. Parsons

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”